ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομο - εβδομάδα στη Βουλή!

Ξεκινά σήμερα, ολοκληρώνεται την Πέμπτη, η συζήτηση του δεύτερου τρομονόμου

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισηγείται σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση την ψήφιση του «Τρομονόμου Νο 2» ο οποίος εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν εκφράσει ήδη την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο νομοθέτημα κάνοντας λόγο για ένα νομοσχέδιο που βάλλει εναντίον των ατομικών ελευθεριών, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και θα αποτελεί μόνιμη απειλή ποινικοποίησης - με την κατηγορία της «τρομοκρατικής δράσης» -για τα λαϊκά κινήματα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να πάρει τον λόγο και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει - τυπικά - το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την ψήφιση ή όχι του νομοθετήματος. Πάντως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη διαρκή επιτροπή, ο εισηγητής του ξεκαθάρισε ότι οι επίμαχες διατάξεις περί ορισμού της τρομοκρατίας αποτελούν «ομογενειοποίηση του νομικού μας πολιτισμού» για την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση. Με την επίσημη στάση του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις 7 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Αντίθετος στο νομοθέτημα έχει δηλώσει ο Συνασπισμός.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι την Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί η «αρχή» του νομοσχεδίου ενώ η συζήτηση και η ψήφιση των επιμέρους άρθρων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τον «ευσπευσμένο χαρακτήρα των διαδικασιών συζήτησης του νομοσχεδίου» και την επιλογή του χρόνου έναρξης της συζήτησης, λίγες μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, κατήγγειλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, υπενθύμισε ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε επιλέξει την ίδια τακτική όταν είχε φέρει για ψήφιση στη Βουλή τον προηγούμενο «τρομονόμο», περιμένοντας τότε να τελειώσουν οι βουλευτικές εκλογές προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ