ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γκεμπελίστικη προπαγάνδα

Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα που εκφράστηκε σ' αυτή τη γιορτή για την απόβαση στη Νορμανδία και έβαζε σε δεύτερη μοίρα τις μάχες του Ανατολικού Μετώπου που προηγήθηκαν, ήταν ψεύτικη και ιστορικά απαράδεχτη.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις του ιμπεριαλισμού εκείνης της εποχής και βραδυπορούντες αρχιτέκτονες της συγκεκριμένης μάχης, καλό θα ήταν να προσθέτανε στα ιστορικά ντοκουμέντα τους ολοκληρωμένη την αληθινή στρατιωτική πλευρά και κυρίως την πολιτική σημασία της.

Η τότε πανίσχυρη φασιστική πολεμική μηχανή, που είχε δημιουργηθεί σε 20 μόνο χρόνια, από μια ηττημένη στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία, ενισχυμένη υλικά και ηθικά στην περίοδο της νικηφόρας προέλασής της και από τις κατακτημένες χώρες του καπιταλισμού, τελικά σκόνταψε και κατατροπώθηκε από το σοβιετικό λαό και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Ηταν οι φονικές μάχες που δόθηκαν από τον τιμημένο Κόκκινο Στρατό που έφεραν το σταμάτημα της αφηνιασμένης προέλασης του φασιστικού στρατού, την υποχώρησή του, το κατρακύλισμά του και τελικά τη συντριβή του τέρατος στην ίδια τη φωλιά του και την άνευ όρων παράδοσή του, με κόστος 20 και πάνω εκατομμύρια σοβιετικών ψυχών.

Αυτά δεν μπορούν να υποβαθμίζονται και να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, στο όνομα των οποιωνδήποτε σκόπιμα καθυστερημένων αποβατικών μαχών όπως έγινε με την απόβαση στη Νορμανδία. Είτε με τις άσκοπες αποβατικές μάχες και τελικά τους άσκοπους βάρβαρους ατομικούς βομβαρδισμούς. Αυτά τα λίγα και φτωχά διατυπωμένα από τα πολλά αληθινά και πλούσια που ' έχουν γραφτεί για την έκβαση του πατριωτικού πολέμου και την ήττα του φασισμού δε θα ξεχαστούνε ποτέ, προς μεγάλη λύπη των αρνητών τους, όσο υπάρχει ζωή.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ

ΥΓ: Το ικανοποιητικό αποτέλεσμα των εκλογών, Εθνικών και Ευρωεκλογών, καθώς και οι πρόσφατες ριπές Μπους, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πολιτικής του ΚΚΕ. Αύξησε την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες. Παράλληλα, βέβαια, και την απαιτητικότητα για περισσότερη δουλιά, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, συνοδευόμενα πάντα με επαγρύπνηση και περιφρούρηση.

Ο ιμπεριαλισμός γεννά τέρατα

Η δίψα για παγκόσμια κυριαρχία και η απόκτηση του χρήματος με κάθε μέσο γεννά και Χίτλερ και Μπους και διεστραμμένους στρατιώτες, όπως αυτοί της φωτογραφίας

Associated Press

Η δίψα για παγκόσμια κυριαρχία και η απόκτηση του χρήματος με κάθε μέσο γεννά και Χίτλερ και Μπους και διεστραμμένους στρατιώτες, όπως αυτοί της φωτογραφίας
Γιατί τέτοια έκπληξη για όσα συμβαίνουν στις φυλακές του Ιράκ από τον αμερικανικό στρατό κατοχής; Μήπως οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες εφημερίδες δεν έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στις θηριωδίες των Αμερικανών σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη; Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικά από τα αποτρόπαια εγκλήματα που αναφέρθηκαν ως τέτοια από τα διεθνή ΜΜΕ και προξένησαν οδύνη, οργή και ανατριχίλα σε κάθε λογικό άνθρωπο:

Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί - άμαχος πληθυσμός - στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στα πλαίσια δήθεν του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος όμως είχε λήξει όταν τις έριξαν!

Σφαγή εκατομμυρίων Ινδονήσιων κομμουνιστών από το δικτάτορα της χώρας - ανδρείκελο των Αμερικανών, στο όνομα της καταπολέμησης του κομμουνισμού.

Γενοκτονία στο Βιετνάμ με εκατομμύρια νεκρούς - παιδοκτονίες, βιασμοί και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο πιο αρρωστημένος νους. Το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε από το ...Δημοκρατικό κόμμα.

Και, βέβαια, η εισβολή στην Κορέα, την Κούβα, τη Γρενάδα, ο πόλεμος στον Κόλπο, τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και δεν υπάρχει τέλος στην απαρίθμηση των αμερικανικών εγκλημάτων.

Προς τι, λοιπόν, αυτή η έκπληξη από ορισμένους για ένα ακόμα έγκλημα που διαπράχτηκε από τον συνήθη ύποπτο; Μήπως θέλουν να μας περάσουν το μήνυμα ότι η «πιο δημοκρατική χώρα του πλανήτη» για κάποιο ανεξήγητο λόγο ξαφνικά παραφρόνησε, ότι αυτό που τώρα έγινε είναι απλώς μια δυσάρεστη παρένθεση; ΄Η ότι ίσως όλα οφείλονται στην αρρωστημένη πρωτοβουλία μερικών ψυχανώμαλων φαντάρων;

Ομως η κοινή λογική λέει πως ούτε είναι δυνατόν να παραφρόνησαν οι πέραν του Ατλαντικού άνθρωποι, ούτε μεταλλάχτηκε απότομα η μέχρι χτες «μεγάλη δημοκρατία» τους.

Οι ΗΠΑ, αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου καπιταλισμού, έχουν αναλάβει και τις «βρώμικες δουλιές» του συστήματος - κι από τέτοιες άλλο τίποτα το σύστημα. Αλλά και οι άλλες μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις που εμφανίζονται με δημοκρατικές ευαισθησίες στα μάτια του κόσμου, ποτέ δεν έκαναν το παραμικρό για να εμποδίσουν κάποια από τις θηριωδίες των ΗΠΑ. Απλά οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι...

Ας μην πιστέψουν ούτε για μια στιγμή οι διάφοροι αναλυτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης ότι είμαστε αφελείς. Και δε θα «τσιμπήσουμε» φυσικά, αν βγάλουν πόρισμα ότι μερικοί στρατιώτες, άντε και υπαξιωματικοί, ξαφνικά παρανόησαν ή παράκουσαν τις διαταγές. Διαταγές άνωθεν εκτελέστηκαν, η επίσημη αμερικανική πολιτική εφαρμόστηκε κατά γράμμα, χτυπήθηκαν αλύπητα, βάναυσα και σαδιστικά οι «δυνάμεις του κακού», οι «διεθνείς τρομοκράτες», οι «εχθροί του αμερικανικού έθνους», δηλαδή ο ιρακινός λαός, όπως τον είχε βαπτίσει η αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας επί χρόνια πλύση εγκεφάλου. Και, βέβαια, το «κυνήγι του αμερικάνικου ονείρου», η δίψα για παγκόσμια κυριαρχία - περιούσιος λαός - τελικά η απόκτηση του χρήματος με κάθε μέσο δεν είναι παράξενο να δημιουργούν τέρατα.

Εν τέλει το σύστημά τους το καπιταλιστικό, έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, γεννά και Χίτλερ και Μπους και διεστραμμένους στρατιώτες. Οσο κι αν προσπαθούν να μας παραπλανήσουν, άδικος ο κόπος τους, δε μασάμε...


ΑΔ. ΑΔ.

Επιστολή προς τους Ολυμπιονίκες

Στους Ολυμπιονίκες απευθύνεται με επιστολή του ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ, καθηγητής Μπαλέτου και γράφει:

Ευχόμαστε σε σας τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας να μας φέρετε πολλά μετάλλια και να δοξάσετε την Ελλάδα μας. Τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το σύμβολο της πανανθρώπινης ειρήνης, της αδελφοσύνης των λαών. Να ακουστεί πολλές φορές ο Εθνικός μας Υμνος και να συγκινήσετε όλη την ανθρωπότητα.

Γνωρίζουμε όλοι ότι κάνετε πολύ σκληρή προπόνηση. Αυτό που χρειαζόμαστε εμείς οι Ελληνες είναι τα μετάλλια, που θα προβάλουν τον «πολιτισμό» μας. Πόσο όμως τα οράματα και οι πόθοι των λαών για ειρήνη, για πολιτισμό θα πραγματοποιηθούν όταν κάποιες χώρες γίνονται σφαγείο για τα βρώμικα συμφέροντα κάποιων τυράννων;

Οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες έχουν το θράσος να λένε ότι σκοτώνουν για ειρήνη. Πριν χρόνια δοκίμασαν τα νέα τους όπλα στον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας. Στη συνέχεια άνοιξε η όρεξή τους με επιδρομές στο Αφγανιστάν και κατόπιν στο Ιράκ με χειρότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο, με βασανιστήρια αιχμαλώτων που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε όλη την ανθρωπότητα. Αργότερα, αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν έτσι, θα έχει σειρά κάποια άλλη χώρα. Στο μάτι έχουν την Κούβα. Ενώ ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης πληρώνει τους δολοφόνους τρομοκράτες του Ισραήλ. Πρόκειται για στρατιά διεστραμμένων φονιάδων που καθοδηγούνται από τη συμμορία του Μπους.

Τα κινήματα ειρήνης σε όλο τον κόσμο ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται μαζί με τους λαούς. Το ίδιο γίνεται και στη δική μας χώρα, όλοι είμαστε παρόντες. Εσείς όμως οι Ολυμπιονίκες μας, πρωταθλητές μας, με πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ απουσιάζετε. Για όλα αυτά τα εγκλήματα των ΝΑΤΟικών φονιάδων αδιαφορείτε; Αλλά η φωνή σας, η φωνή του Ολυμπιονίκη, που είναι πολύ δυνατή και μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, δεν ακούγεται.

Το μεγαλείο της Ολυμπιάδας, του Ολυμπιονίκη, γίνεται εμπόρευμα. Στο χέρι σας είναι να αντισταθείτε. Αυτό το Ολυμπιακό μετάλλιο να έχει αξία. Να είναι πράγματι για την αδελφοσύνη των λαών, του πολιτισμού, της παγκόσμιας ειρήνης και όχι για «άρτον και θεάματα» και «σόου μπίζνες» των πολυεθνικών.

«Σταματήστε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς»

Κύριε Ανάν,

Ερχεστε σήμερα μετά από τόσα χρόνια και με τόσους αγώνες που έκανε η μαύρη φυλή σας για να ελευθερωθείτε από τη δουλεία. Αφού αποκτήσατε κάποιο τίτλο, έρχεστε να λύσετε το Κυπριακό, ενώ επί τριάντα χρόνια η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών.

Το σχέδιό σας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών που για το δικό τους καλό καταστρέφουν τις χώρες και τους λαούς που δε σκύβουν το κεφάλι. Καθίστε, λοιπόν, στα καθήκοντά σας, κύριε Ανάν, και μην εμπλέκετε και ωθείτε σε νέες περιπέτειες τον κυπριακό λαό. Θυμηθείτε τα δικά σας πάθη από τους Αμερικανούς, θυμηθείτε τη Βοσνία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, τα έργα των Αμερικανών...

Σταματήστε, λοιπόν, την προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τις απειλές στον κυπριακό λαό. Γιατί θα έχετε λάβει και εσείς μέρος (μαζί με τον κ. Μπους και τους ομοίους του), εάν προκύψει καμιά νέα γενοκτονία στον κυπριακό λαό. Θα είστε υπεύθυνος και ένοχος όσο και αυτοί που πιέζουν το λαό της Κύπρου να υποκύψει στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες σας. Αφήστε τις δήθεν φιλευσπλαχνίες κατά μέρος, τις ξέρουμε από παλαιότερα, έχετε δώσει πολλά δείγματα στους λαούς που έχετε επέμβει.


ΜΑΡΝΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συνταξιούχος του ΙΚΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ