ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
Δικοί σας είναι, λουστείτε τους...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Ωραίο το νέο πρόσωπο της Ελλάδας στον κόσμο.

Ντόπα, βρώμα και δυσωδία, απάτη και μεγαλομανία, μεγάλα ψέματα κι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή.

Δικά τους τα εξάστηλα.

Ορισμένοι, βεβαίως, όπως ο Τριάντης στην «Ελευθεροτυπία» του Φυντανίδη (για να κρατήσουν το ίσο; γιατί τόση είναι η ανοησία τους;), ανακάλυψαν ότι πρωταγωνιστές στο ντοπάρισμα είναι οι Ανατολικογερμανοί (!), συνολικά ο «υπαρκτός σοσιαλισμός»!

Εγκαλούν, μάλιστα, το «Ρ» γιατί κατήγγειλε με τίτλο του τα ντοπαρισμένα «ολυμπιακά ιδεώδη»!

Να τους θυμίσεις ότι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου πήραν μέρος αθλητές από σοσιαλιστικές χώρες έγιναν το 1988;

Και να τους παραπέμψεις στον δικό τους άνθρωπο, τον Τζέκο, που ομολογεί ότι οι Αμερικανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν πτώματα για να πάρουν την αυξητική ορμόνη;

Μάταιος κόπος.

Οταν η εφημερίδα σου μπαίνει επικεφαλής της εκστρατείας για τη νομιμοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών, είναι αναμενόμενο σε επόμενο «ρεπορτάζ» να εμφανιστεί η εκτίμηση ότι και για το ντόπινγκ φταίει ο... Στάλιν!

Ασε που με την περίπτωση του Σταχανοβισμού αποδεικνύεται ότι έχουν και βεβαρημένο παρελθόν στο μαζικό ντοπάρισμα οι Σοβιετικοί. Πώς σου ξέφυγε αυτό, ρε Γιάννη;

Οχι, δε ζητάμε να υπάρχει λίγη τσίπα, ούτε σεβασμός σε ιερά και όσια.

Ορισμένα πράγματα ή τα κουβαλάς με συνέπεια και εκφράζεσαι στη δράση μ' αυτά καθημερινά, ή τα χρησιμοποιείς κατά πώς νομίζεις ότι θα σου δώσουν κάποιο από κάποιους χειροκρότημα.

Το γιατί της συγκεκριμένης επιλογής είναι αδιάφορο.

Η θέση της «Ελευθεροτυπίας» ότι η ΔΟΕ, δηλαδή οι κατεξοχήν υποκινητές - χορηγοί της ντόπας μπορούν να δώσουν και τη λύση στο πρόβλημα, τα λέει όλα.

Ο κηπουρός δίνει την απάντηση σ' όσους δεν έμαθαν ότι είναι αξιοπρεπές να μη γλείφεις το χέρι που αξιώνει να το προσκυνάς γιατί, δήθεν, σε ταΐζει.


ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

ΚΕΡΔΩΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: «Το πρόβλημα ήταν η ανεύρεσή της, αφού ήταν διαθέσιμη μόνο από τους εγκεφάλους, συγκεκριμένα μόνο της υπόφυσης νεκρών ανθρώπων. Το 1985 μια εταιρεία, ονόματι "Genetech", τοποθέτησε ανθρώπινο DNA σε βακτήρια, μπερδεύοντας τα μικρόβια ώστε να παράγουν αυξητική ορμόνη σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο η μόνη νόμιμη χρήση της GH (γενετικά τροποποιημένη ορμόνη) ήταν για τη χρήση σε παιδιά με ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης. Αυτό δεν εμπόδισε τους αθλητές από τη δίψα τους για το προϊόν. Για τους bodybuilders και τους άλλους αθλητές επιπέδου η αυξητική ορμόνη φαίνεται ότι προσφέρει πολλές από τις ιδιότητες των αναβολικών στεροειδών, χωρίς όμως τις αντίστοιχες "παρενέργειες", π.χ. μη ανεύρεση σε έλεγχο» (Ο Χρήστος Τζέκος στην ιστοσελίδα του, την οποία διάφοροι δηλώνουν ότι δε γνώριζαν...).

ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ: «Ηταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί αυτό που συνέβη. Αλλά αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε» (Το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ: «Επιβάλλεται να ψάξει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και όλες οι χώρες ξεχωριστά σε βάθος στη σκοτεινή και βρώμικη όψη του αθλητισμού, το παγκόσμιο σκάνδαλο του ντόπινγκ, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις» (Το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (κυριακάτικη): ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ΧΩΡΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΡΩΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑΣ απάτης και μεγαλομανίας

ΤΟ ΒΗΜΑ (κυριακάτικο): ΠΡΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ... ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΖΕΚΟΣ, το 1992 πότιζε με αναβολικά και τους παίκτες της ΑΕΚ.

ΕΘΝΟΣ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ με 10 παγκόσμια ρεκόρ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου

ΤΟ ΠΑΡΟΝ (κυριακάτικο): ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη σκοτεινή υπόθεση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (κυριακάτικος): «Ντόπα» και «χορηγία» ΚΟΣΤΟΣ - ΝΑΤΟΚΡΑΤΙΑ τα «καλά» της «Ολυμπιάδας»

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μέτρο πάντων...

«Νομίζω ότι σε μια πόλη όπως η Αθήνα που δεν υπάρχει επάρκεια σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης, ή που οι σχολικές αίθουσες συχνά ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, το να κατασκευάσεις ένα γήπεδο χόκεϊ αποτελεί σκανδαλώδη πολυτέλεια... Εν ολίγοις και κατά τη γνώμη μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες τις τελευταίες τετραετίες αποτελούν υπόθεση των μεγαλοεργολάβων, των εταιριών που γίνονται σπόνσορες και των φαρμακευτικών εταιριών που δοκιμάζουν μόνιμες ή παράνομες ουσίες εις βάρος των δυστυχισμένων αθλητών. Για όσους μιλάνε περί εθνικής υπερηφάνειας πιστεύω ότι μια χώρα και ένας λαός έχουν κάθε λόγο να είναι εθνικά υπερήφανοι όταν χαίρονται την υγεία, την παιδεία και σέβονται το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού» (Ο Χρήστος Χωμενίδης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο κηπουρός

«"Ρώτησα τον κηπουρό μου τι θα ψηφίσει", λέει η Νίντια Ντέσι, κτηματομεσίτρια, που έλαβε μέρος σε μια πορεία κατά του Τσάβες. Και εκείνος μου είπε: "Κυρία, θα ψηφίσω τον Τσάβες". Πώς μπορείς, του λέω, εγώ είμαι αυτή που σου δίνει δουλειά. Αν τον ψηφίσεις και εγώ φύγω για να ζήσω στο Μαϊάμι, τότε ποιος θα σου δώσει δουλειά; "Το ξέρω, κυρία", μου λέει εκείνος, "αλλά τον αγαπάω"» (Το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ