ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
Σελ. /40
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Κερδισμένοι και χαμένοι...

Και τώρα που τα φώτα των σταδίων έσβησαν, έρχεται η σειρά των επιπτώσεων. Που είναι βαρύτατες για τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και «Αθήνα 2004» προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «μαγική εικόνα» και να πείσουν ότι «όλοι είναι κερδισμένοι» από το πανηγύρι των πολυεθνικών που στήθηκε στη χώρα μας.

* * *

Οι εργαζόμενοι έχουν φορτωθεί ένα δυσβάσταχτο Ολυμπιακό κόστος, που ξεπερνά τα 3,5 τρισ. δρχ., όταν οι χορηγοί με δηλώσεις τους πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους από τη διοργάνωση. Η εντεινόμενη αστυνομοκρατία, κληρονομιά της Ολυμπιάδας. Το περιβάλλον, που βιάστηκε με τόνους τσιμέντου, για να παραδοθεί σαν μετα-Ολυμπιακή προίκα σε επιχειρηματίες.

* * *

Οι καιροί και η ...ΔΟΕ επιτάσσουν τα χάπια και τα αναβολικά να πεταχτούν στα σκουπίδια. Οπως στη Θεσσαλονίκη. Και να αντικατασταθούν από αυτά της νέας γενιάς... Για να φτιαχτούν οι νέοι πρωταθλητές των εργαστηρίων...

* * *

Η Κούβα την τελευταία μέρα σάρωσε στα μετάλλια στην πυγμαχία, αν και οι διαιτητές προσπάθησαν να τη «σφάξουν», όπως λένε και οι αθλητικοί συνάδελφοι. Στην 11η θέση, λοιπόν, με 9 χρυσά μετάλλια.

* * *

Απαράδεκτοι - υποτίθεται φίλαθλοι - στον τελικό του Ταε Κβο Ντο. Πέταγαν μπουκάλια στον νικητή Κορεάτη, επειδή τόλμησε να νικήσει τον Eλληνα αθλητή. Κι ας χάρισε μια από τις ομορφότερες στιγμές της διοργάνωσης...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Υπόσχεση για χρυσό στο Πεκίνο

Υπόσχεση για χρυσό στους αγώνες του Πεκίνου έδωσαν Νικολαΐδης και Μυστακίδου

Eurokinissi

Υπόσχεση για χρυσό στους αγώνες του Πεκίνου έδωσαν Νικολαΐδης και Μυστακίδου
«Το ασημένιο ήρθε στην Αθήνα, το χρυσό θα έρθει στο Πεκίνο». Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι αργυροί Ολυμπιονίκες μας στο τάε κβο ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Ελλη Μυστακίδου.

«Μέχρι τον τελικό, ο αγώνας μου ήταν πολύ καλός. Ομως, το τέλος δεν ήταν αυτό που ζητούσα. Στεναχωρήθηκα με τον τρόπο που τελείωσε. Την απογοήτευσή μου μετριάζει το μετάλλιο, που ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί και με πεισμώνει για το χρυσό στο Πεκίνο», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Πάντως, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαιτησία: «Πριν τον τελικό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας υπήρχε η διαιτησία. Δεν μπορώ να πω ότι με αδίκησε, αλλά όταν δε μου έδωσε σημείο στο πρώτο μου χτύπημα, έκανα ό,τι πρέπει να αποφεύγει κάθε αθλητής, εκνευρίστηκα. Δεν είχα καθαρό μυαλό και αυτό μου στοίχισε».

Οσον αφορά στο φινάλε του αγώνα, που τον βρήκε αγκαλιά με τον Κορεάτη Σουνγκ, ο οποίος τον νίκησε στον τελικό και του στέρησε το χρυσό μετάλλιο, απάντησε: «Αυτό είναι το τάε κβο ντο. Ο Σουνγκ είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός αθλητής. Οταν ήρθε να με αγκαλιάσει, σεβάστηκε την Ελλάδα, εμένα και τον κόσμο. Είναι ο καλύτερος. Τουλάχιστον, μέχρι να πάρω την άτυπη ρεβάνς στο Πεκίνο...».


Από την πλευρά της η Ελλη Μυστακίδου είπε: «Δεν ήθελα να τελειώσει ο τελικός μέχρι να πάρω τον πόντο που χρειαζόμουν και να κατακτήσω το χρυσό. Ενιωθα ανατριχίλα κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο και έβλεπα αυτόν τον κόσμο. Με βοηθούσε να διώξω το άγχος. Ενιωθα ότι χαίρονταν όσο χαιρόμουν κι εγώ. Με ανέβαζε πολύ ο κόσμος».

Αν και δεν ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου οι Μιχάλης Μουρούτσος και Αρετή Αθανασοπούλου, οι δύο Ολυμπιονίκες μας δεν τους ξέχασαν. «Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο Μιχάλης και η Αρετή. Ειδικά ο Μιχάλης, για τον οποίο ακούστηκαν πολλά, πρέπει να πούμε ότι δούλεψε πιο σκληρά από το Σίδνεϊ, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη κατηγορία. Εμείς είμαστε στο πλευρό του», είπε ο Αλέξανδρος, για να συμπληρώσει η Ελλη: «Εκανε μεγάλη προσπάθεια. Εχασε 12-13 κιλά για να αγωνιστεί στην κατηγορία των 58 κιλών, ενώ έχασε μέρος των προπονήσεων τον τελευταίο μήνα. Εκανε τη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας για να κρατήσει τον τίτλο του».

Για την Αθανασοπούλου, αμφότεροι συμφώνησαν ότι άξιζε μετάλλιο και το έχασε λόγω της διαιτησίας: «Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αυτά τα πράγματα μέσα στη χώρα μας. Αδικήθηκε πολύ και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Ηθελαν να τη βγάλουν από τη μέση νωρίς».

Την παράσταση έκλεψε ο μάστερ Γιανγκ Τσου, ο οποίος δακρυσμένος δήλωσε μιλώντας ελληνικά: «Εγώ ήθελα δύο χρυσά, αλλά είμαι υπερήφανος και για τα τέσσερα παιδιά. Κάναμε σκληρή και πολλή δουλιά». Τέλος, αποκάλυψε ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του.


12μηνη φυλάκιση στον Ιρλανδό

Η ενέργεια του παρανοϊκού Ιρλανδού πιθανόν να στοίχισε το χρυσό μετάλλιο στον Βραζιλιάνο μαραθωνοδρόμο Βαντερλέι ντε Λίμα που τη στιγμή εκείνη προηγούνταν των υπολοίπων αθλητών

Eurokinissi

Η ενέργεια του παρανοϊκού Ιρλανδού πιθανόν να στοίχισε το χρυσό μετάλλιο στον Βραζιλιάνο μαραθωνοδρόμο Βαντερλέι ντε Λίμα που τη στιγμή εκείνη προηγούνταν των υπολοίπων αθλητών
Φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 57χρονο Ιρλανδό Κορνίλιους Χόραν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Ο 57χρονος Ιρλανδός προχτές παρεμπόδισε τον Βραζιλιάνο μαραθωνοδρόμο Βαντερλέι ντε Λίμα που προηγούνταν την ώρα εκείνη του μαραθώνιου αγώνα δρόμου.

Το ίδιο πρόσωπο έκανε αντίστοιχες ενέργειες σε αγώνα τένις και σε αγώνα στη Φόρμουλα 1. Στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τον Βραζιλιάνο αθλητή, ενώ έκανε και χριστιανικό κήρυγμα πως ο Χριστός που θα έρθει σύντομα θα δώσει στον αθλητή το χρυσό μετάλλιο και πρόσθεσε πως σύντομα θα έρθει η δεύτερη παρουσία.

Σχετικά με το θέμα, στελέχη της «Αθήνα 2004» δήλωσαν χτες ότι ο Ιρλανδός ήταν γνωστός από παλαιότερες αντίστοιχες ενέργειές του και πως έφτασε στην Αθήνα δύο ώρες πριν ξεκινήσει ο Μαραθώνιος... Οταν ρωτήθηκαν πώς κατάφερε, αφού ήταν και γνωστός, να «σπάσει» το σύστημα ασφαλείας που κόστισε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ, παρέπεμψαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης... ως αρμόδιο για το θέμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ