ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Ούτε το 10% των αναγκών δεν καλύπτεται!

Από παλαιότερη κινητοποίηση φοιτητών στην Αθήνα
Από παλαιότερη κινητοποίηση φοιτητών στην Αθήνα
Η παντελής έλλειψη προγραμματισμού και πολιτικής βούλησης για λύση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα της φοιτητικής στέγης πλήττει έντονα και αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα και αποτελεί ένα ακόμα κριτήριο για τη στάση τους απέναντι τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Από τη μια, η κυβέρνηση δε λαμβάνει κανένα, ουσιαστικά, μέτρο για ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων και κάλυψη προοπτικά της ανάγκης για δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, κι από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έκανε κάτι στα τόσα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, αλλά η κύρια πρότασή του για το θέμα προεκλογικά ήταν η ανέγερση φοιτητικών εστιών από ιδιώτες, που θα τις πληρώνει τόσο το κράτος όσο και οι φοιτητές για μια ζωή (όπως τα «μεγάλα έργα» τύπου αεροδρομίου, Αττικής Οδού κτλ.). Ετσι, και το θέμα της φοιτητικής στέγης αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προτάξουν στις άμεσες διεκδικήσεις τους. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι και φοιτητές από τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να συμμετάσχουν στο αγωνιστικό διεκδικητικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη.

Στοιχεία-καταπέλτης

Τα στοιχεία που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθήνας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν απαιτώντας δημόσια και δωρεάν στέγαση, είναι συντριπτικά: Στην Αθήνα σπουδάζουν περίπου 180.000 φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (περίπου 50.000 από αυτούς κατάγονται από άλλη πόλη), όμως οι κλίνες που διατίθενται σε εστίες ή ξενοδοχεία για τη στέγασή τους είναι μόλις 2.800! Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση καλύπτεται μόνο το 5,6% των αναγκών στέγασης των φοιτητών στην Αθήνα, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία οδηγείται στα υπέρογκα ενοίκια.

Απέναντι σ' αυτά το μόνο που βρήκε να ψελλίσει η υπουργός Παιδείας ήταν ότι πρέπει οι φοιτητές να πληρώνουν νοίκι στις εστίες!

Σύμφωνα με έρευνα που είχε δώσει πέρσι στη δημοσιότητα η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ποσοστό κάλυψης των αναγκών σε στέγαση πανελλαδικά δεν ξεπερνάει το 7% κι η κατάσταση δε βελτιώθηκε φέτος ούτε στο ελάχιστο. Στην επαρχία το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν και πόλεις με σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν έχουν καν φοιτητική εστία!

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, για τρία ιδρύματα που αριθμούν στο σύνολό τους πάνω από 95.000 φοιτητές και σπουδαστές, υπάρχουν 7 φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 2.300 θέσεων περίπου. Οι εστίες δηλαδή καλύπτουν τις ανάγκες μόλις του 2,4% των φοιτητών κι ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι τα δύο τρίτα των φοιτητών στην πόλη είναι μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης το ποσοστό παραμένει πολύ χαμηλό (7,2%).

Στην Πάτρα σπουδάζουν περίπου 25.000 φοιτητές και η πόλη διαθέτει μία εστία 880 κλινών. Στα Γιάννενα για 15.000 φοιτητές διατίθενται 1.100 κλίνες. Στις πόλεις της Θεσσαλίας για 26.000 περίπου φοιτητές υπάρχουν 1.340 κλίνες σε εστίες. Στην Κρήτη για 22.000 περίπου φοιτητές διατίθενται 340 κλίνες σε εστίες και ξενοδοχεία.

Τα παραπάνω προσεγγιστικά στοιχεία για τις επαρχιακές πόλεις αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό κάλυψης των αναγκών σε φοιτητική στέγη δεν ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση το 10%, λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο μικρότερη είναι μια πόλη τόσο μεγαλώνει το ποσοστό των φοιτητών που μεταναστεύουν για να σπουδάσουν εκεί.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις

Δραματικές οι ελλείψεις, κατήγγειλε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ

To οξύτατο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, για το οποίο αυτήν την περίοδο οι φοιτητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ανέδειξε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος, επιχείρησε να ωραιοποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση και γενικώς και αορίστως είπε ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια που δίνονται για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών.

Είπε ότι στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας ανήκουν 19 φοιτητικές εστίες όπου διαμένουν 7.000-80000 φοιτητές και σ' αυτές θα προστεθούν και 1.700 κλίνες των ανακαινισμένων κτιρίων του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου. Οπως δήλωσε, σε αυτές τις εστίες οι οικότροφοι δεν πληρώνουν ενοίκιο, με εξαίρεση εκεί όπου το ΕΙΝ συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με βάση τις οποίες οι φοιτητές πληρώνουν 30 ευρώ. Ο υφυπουργός είπε, επίσης, ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο διευρύνθηκε σε 20.000 φοιτητές, παρά το ότι «τα οικονομικά του 2004 ήταν δύσκολα».

Αυτή τη στιγμή στο Λεκανοπέδιο οι ανάγκες για φοιτητική στέγη καλύπτονται μόνο κατά 1%, τόνισε στην παρέμβασή της η Λ. Κανέλλη και είπε ότι μόνο μετά την παρέμβαση των κομμουνιστών φοιτητών αποτράπηκε η επιβολή ενοικίου στην εστία του Πολυτεχνείου.

Η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία και είπε ότι στην Πάτρα υπάρχουν μόνο 880 κρεβάτια για 25.000 φοιτητές και μάλιστα με ενοίκιο που φθάνει και τα 100 ευρώ το μήνα. Στο Ηράκλειο των 10.000 φοιτητών δεν υπάρχει ούτε μία εστία. Στη Θράκη για 9.000 φοιτητές υπάρχουν 1.000 κρεβάτια και στο Ρέθυμνο που έχει 9.000 φοιτητές υπάρχουν μόλις 60 κλίνες.

Κοντά σε αυτά, συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ, οι φοιτητές επιβαρύνονται πολλαπλώς, αφού δεν υπάρχουν δωρεάν κάρτες εισιτηρίου από και προς τη σχολή, ούτε ποιοτικό φαγητό, με αποτέλεσμα οι φοιτητές και όταν δεν ξοδεύουν για το ενοίκιο να ξοδεύουν για φαγητό.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη στέγαση

Σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα και Πάτρα με πρωτοβουλία της ΠΚΣ

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Αγωνιστικά ξεκίνησε η χρονιά για τους φοιτητές σε τρεις πόλεις της χώρας οι οποίοι βγήκαν χτες στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ευθύνεται μεταξύ άλλων και για το τεράστιο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης σε όλα τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, στους περίπου 80.000 φοιτητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναλογούν μόλις 1.700 κρεβάτια φοιτητικών εστιών, με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους να επιβαρύνονται με το δυσβάσταχτο κονδύλι του ενοικίου που αγγίζει μέχρι και τα 400 ευρώ. Η χτεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΚΣ και ύστερα από αποφάσεις εφτά φοιτητικών συλλόγων και της ΦΕΑΠΘ. Οι φοιτητές, σε μια συμβολική κίνηση, έστησαν το πρωί σκηνές στα γρασίδια της Φιλοσοφικής και στη συνέχεια στο χώρο πραγματοποιήθηκε συναυλία. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου αντιπροσωπεία των φοιτητών παρέδωσε το υπόμνημα με τα φοιτητικά αιτήματα στο γγ του υπουργείου.

Τα αγωνιστικά αιτήματα των φοιτητών στηρίζει και το ΠΑΜΕ, καλώντας σ' ένα ταξικό μέτωπο εργατών, αγροτών, νεολαίας «που μπορεί να σφραγίσει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση τις εξελίξεις». Αντιπροσωπεία του Μετώπου συμμετείχε και στη χτεσινή φοιτητική κινητοποίηση.

Στα Γιάννενα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, η Πανσπουδαστική ΚΣ και ο Σύλλογος Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το δικαίωμά τους στη δωρεάν στέγαση.

«Οι λαϊκές οικογένειες - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Τα πανάκριβα ενοίκια αγγίζουν τα 550 ευρώ για ένα τριάρι ή 350 ευρώ για μία γκαρσονιέρα την ώρα που ο βασικός μισθός ενός εργάτη είναι μόλις 540 ευρώ. Και τα πράγματα στην Εστία του Πανεπιστημίου δεν είναι καλύτερα: 600 δωμάτια για 15.000 φοιτητές και επιπλέον υπάρχει ενοίκιο 45 ευρώ/μήνα.

Ολα αυτά, μαζί με τα ακριβοπληρωμένα συγγράμματα, το εισιτήριο των λεωφορείων που κοστίζει 50 λεπτά, οι αυξημένες τιμές στα κυλικεία, μόνο δημόσια και δωρεάν Παιδεία δε θυμίζουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ - καταλήγει η ανακοίνωση - συνεχίζει και εντείνει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το κόστος σπουδών παραμένει στις πλάτες του λαού και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς».

Στην Πάτρα

Με μια δυναμική κινητοποίηση απάντησαν χτες το βράδυ φοιτητές και σπουδαστές στην Πάτρα απαιτώντας την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, καθώς για πάνω από 25.000 φοιτητές αντιστοιχούν μόνο 800 δωμάτια. Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συλλόγου Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έδινε και το στίγμα της κινητοποίησης: «Καμία ανοχή στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία Τώρα!». Εξω από το κτίριο της Νομαρχίας οι φοιτητές σταμάτησαν και συμβολικά έστησαν ένα αντίσκηνο για να καταδείξουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στον τομέα των φοιτητικών εστιών.

Μερεμέτια σε ένα καταδικασμένο σύστημα

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας τα έξι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για τη Γ΄ Λυκείου

Αλλαγές που διατηρούν την ουσία της μεταρρύθμισης και αποτελούν ελιγμούς της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση της αγανάκτησης που πυροδοτεί η μιζέρια της Παιδείας, προωθεί το υπουργείο Παιδείας, που χτες έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση για μείωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου από εννέα σε έξι. Γίνεται φανερό, για μια ακόμα φορά, ότι πρόκειται για μερεμέτια σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει κάνει το Λύκειο προθάλαμο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, διατηρούν το ταξικό σύστημα επιλογής και σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στο μεγάλο αίτημα για αναπροσανατολισμό του περιεχομένου της μόρφωσης, ώστε να απαντά στις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ποια είναι τα μαθήματα

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοινώθηκαν χτες, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν του χρόνου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου είναι: Γενικής Παιδείας: Νεοελληνική Γλώσσα, Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Φυσική. Θεωρητική Κατεύθυνση: Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά. Θετική Κατεύθυνση: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία. Τεχνολογική Κατεύθυνση: Για τον κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών είναι Μαθηματικά, Φυσική, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Για τον κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία - Βιοχημεία, Ηλεκτρολογία.

Οι μαθητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας. Ειδικότερα, από τα πέντε μαθήματα Γενικής Παιδείας οι μαθητές, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, εξετάζονται σε δύο μαθήματα, υποχρεωτικά στη Νεοελληνική Γλώσσα και σε ένα δεύτερο μάθημα, όποιο από τα υπόλοιπα τέσσερα επιθυμούν, με την προϋπόθεση όμως ότι το δεύτερο μάθημα θα είναι υποχρεωτικά το ίδιο, εφόσον οι μαθητές επιλέξουν δύο πεδία. Τα παραπάνω θα ισχύσουν κατά τη σχολική χρονιά 2005-2006 και θα αποτελέσουν το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Περιορίζονται οι επιλογές των υποψηφίων

Το υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι η μείωση του αριθμού των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων από εννέα σε έξι, «έχει ως φυσικό επακόλουθο τον περιορισμό των επιλογών εισαγωγής που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι». Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα οι μαθητές μπορούσαν, από τα πέντε επιστημονικά πεδία, να επιλέγουν δύο, οποιαδήποτε επιθυμούσαν, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση την οποία παρακολουθούσαν, ενώ με τη νέα ρύθμιση οι μαθητές κάθε κατεύθυνσης έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέχρι δύο επιστημονικά πεδία, με τις εξής προϋποθέσεις: Αν οι μαθητές επιλέξουν ένα μόνο επιστημονικό πεδίο, τότε έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα πέντε πεδία. Αν, όμως, επιλέξουν δύο επιστημονικά πεδία, τότε το ένα τουλάχιστον θα έχει ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της κατεύθυνσης που παρακολούθησαν και στο άλλο πεδίο το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, που θα επιλέξουν, θα είναι υποχρεωτικά το ίδιο και για τα δύο επιλεγέντα πεδία. Οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων που επιλέγουν ως δεύτερο πεδίο το 5ο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης), από τα μαθήματα γενικής παιδείας ως δεύτερο μάθημα επιλέγουν τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και εξετάζονται υποχρεωτικά, επιπλέον των έξι μαθημάτων, και στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το υπουργείο Παιδείας ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι με τη μείωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων αποδίδει στο Λύκειο το μορφωτικό του ρόλο. Σημειώνει χαρακτηριστικά και πέρα από κάθε σχέση με την πραγματικότητα ότι με τις αλλαγές που προωθεί «μαθητές και γονείς απαλλάσσονται από τον ασφυκτικό κλοιό των πανελληνίων εξετάσεων της Β΄ Λυκείου, ενώ το Λύκειο αποκτά τη μορφωτική του αποστολή και δυναμική ως σχολείο γενικής μόρφωσης».

ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σπασμωδικές κινήσεις από τη ΔΑΠ

Σέρνει σε δίκη την ΠΚΣ

Με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα του φοιτητικού κινήματος ενέργεια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας «πάει στα δικαστήρια» την Πανσπουδαστική ΚΣ, γιατί οι εκπρόσωποι της τελευταίας δεν επέτρεψαν σε μεταπτυχιακό φοιτητή να ψηφίσει στις φοιτητικές εκλογές του 2004 στο εν λόγω Τμήμα. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί ζητήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας από τη ΔΑΠ, με αίτημα να μη συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας που εκλέχτηκε στις φοιτητικές εκλογές του 2004. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα ζητάει έως ότου εκδικαστεί η αγωγή, με την οποία η ΔΑΠ απαιτεί με δικαστική απόφαση να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, γιατί δήθεν είναι αντικαταστατική η στάση της ΠΚΣ που δεν επέτρεψε να ψηφίσει μεταπτυχιακός. Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμεί.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ υπογραμμίζει πως το καταστατικό της ΕΦΕΕ προβλέπει πως οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τα δικά τους όργανα και δικούς τους εκπροσώπους στη Σύγκλητο και στις Γενικές Συνελεύσεις των μελών ΔΕΠ. Και τονίζει πως σε τελική ανάλυση, μια και η ΔΑΠ επικαλείται τη νομιμότητα, ο νόμος-πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ αναφέρει ό,τι και το καταστατικό της ΕΦΕΕ. Επομένως, η ενέργεια της ΔΑΠ είναι αντικαταστατική. Στην ουσία - σημειώνει η ΠΚΣ - οφείλεται στο γεγονός ότι η ΔΑΠ έχασε την αυτοδυναμία στις περασμένες εκλογές και πανικόβλητη προσπαθεί να βρει «πάτημα» για να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Τέλος, η ΠΚΣ σημειώνει πως τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις, που θέλουν να «κόψουν και να ράψουν» το φοιτητικό κίνημα στα μέτρα των εκάστοτε φοιτητοπατέρων και διαχειριστών των προβλημάτων που απαξιώνουν τις μαζικές, κινηματικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, δε θα περάσουν και είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις των φοιτητών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Κλείνουν μια μέρα τη βδομάδα

Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη 28/9 το ΤΕΙ Αθήνας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ σημειώνει: «Το ίδρυμα κλείνει λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των οικονομικών του υποχρεώσεων και επισημαίνει πως αν δε λυθούν τα οικονομικά προβλήματα, θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του επ' αόριστον».

Αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και από το ΤΕΙ Πειραιά για αναστολή την ίδια μέρα. Θυμίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ (Ομοσπονδία εκπαιδευτικών) που πάρθηκε σε συνεργασία με διοικήσεις και μιλάει για αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ μία μέρα κάθε βδομάδα, με κύριο αίτημα το οικονομικό αλλά και θεσμικά και μισθολογικά θέματα των εκπαιδευτικών.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε χτες ότι τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται η πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης του έτους 2004 προς τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ωστόσο, οι ανάγκες των Ιδρυμάτων είναι τεράστιες και ο κόσμος των ΤΕΙ «βράζει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ