ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Υποψίες για ψευδείς καταθέσεις

Με την ιδιότητα των ύποπτων ψευδούς κατάθεσης μπήκαν χτες στα γραφεία των δύο εισαγγελέων, Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση ντόπινγκ των Κεντέρη και Θάνου, τα δύο άτομα τα οποία το βράδυ του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος των αθλητών και ενώ ήδη τους αναζητούσε η ΔΟΕ για αντιτόπινγκ έλεγχο, τους μετέφεραν στο ΚΑΤ.

Και οι δύο μάρτυρες αρνήθηκαν να πουν στους δημοσιογράφους τα ονόματά τους και εξερχόμενοι των εισαγγελικών γραφείων έφυγαν από την πίσω πόρτα του μεγάρου.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο αθλητές, δεν αναμένεται όμως να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως, αλλά μάλλον θα καταθέσουν μέσω του δικηγόρου τους απολογητικό υπόμνημα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Αυλαία σήμερα με τρία παιχνίδια

Να μη χρησιμοποιήσει τον Ριβάλντο σκέφτεται ο Μπάγεβιτς, ενόψει Λίβερπουλ

Sportidea

Να μη χρησιμοποιήσει τον Ριβάλντο σκέφτεται ο Μπάγεβιτς, ενόψει Λίβερπουλ
Με τρία παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής στο ποδόσφαιρο, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με τη διεξαγωγή άλλων πέντε. Ο Ολυμπιακός θ' αντιμετωπίσει στο Χαριλάου τον Αρη, με τον Μπάγεβιτς να ελπίζει ότι οι παίχτες του θα είναι συγκεντρωμένοι σ' αυτόν τον αγώνα και δε θα σκέπτονται τον επόμενο με τη Λίβερπουλ. Ενδεχόμενο που εγκυμονεί κινδύνους για «στραβοπάτημα». Από την πλευρά του ο Αρης προσβλέπει σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και περιμένει να εκμεταλλευτεί πιθανή υποτίμησή του από τους «κόκκινους». Θ' απουσιάσουν σίγουρα οι Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου, Γεωργάτος, Σούρερ, Ντακόλ, Κουλουχέρης, ενώ ίσως να μη χρησιμοποιηθεί και ο Ριβάλντο. Ο Χατζάρας δεν υπολογίζει τους Μουράφσκι, Γεωργιάδη, Μωυσιάδη, Δέλλιο.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι θέλουν φυσικά καλή απόδοση και νίκη, στο μυαλό πάντως υπάρχει και η αναμέτρηση με την Αϊντχόβεν (Τετάρτη) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό, ελπίζουν οι ακρίτες, να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους «τριφυλλοφόρους» και έτσι αυτοί να καταφέρουν ν' αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Ο Σουμ - πέρα από τη γνωστή τριάδα των Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, Ζουτάουτας, που δε θ' αγωνιστεί - θα πραγματοποιήσει αλλαγές στην 11άδα με στόχο να προφυλάξει ή να ξεκουράσει κάποιους παίχτες. Από την πλευρά του ο Μαντζουράκης δεν υπολογίζει τους Λουτσιάνο, Παπαδόπουλο, Κονσταντί.

Το πλήρες πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης - Ολυμπιακός (16:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ηρακλής - Χαλκηδόνα (18:00, ΑΛΦΑ), Παναθηναϊκός - Ξάνθη (21:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ιωνικός - Απόλλων Καλαμαριάς, Καλλιθέα - Εργοτέλης (16:45), ΟΦΗ - Αιγάλεω (18:30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (19:00, ΑΛΦΑ), ΑΕΚ - Κέρκυρα (21:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Αύριο διεξάγεται η δεύτερη αγωνιστική. Το πρόγραμμα έχει ως εξής (ώρα έναρξης 16:45): Πατραϊκός - Ηλυσιακός, Ποσειδών ΝΠ - Απόλλων Σ., Ατρόμητος - Καστοριά, Λεβαδειακός - Πανηλειακός, Κασσάνδρα - Προοδευτική, Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός, Εθνικός Αστέρας - Λάρισα. Δε θα γίνει η αναμέτρηση Καλαμάτας - Ακράτητου αφού η ομάδα των Ανω Λιοσίων έχει τιμωρηθεί (για την υπόθεση με τα μολυσμένα νερά). Μάλιστα χτες απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της πρωτόδικης απόφασης, άρα η μηνιαία ποινή αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα, υφίσταται. Ετσι ο Ακράτητος θα χάσει «στα χαρτιά» και τα παιχνίδια με Λεβαδειακό, Ποσειδώνα Νέων Πόρων.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΑΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟ
«Αλλαξε ο Μανωλιός... »

«Αλλαξε ο Μανωλιός και 'βαλε τα ρούχα αλλιώς». Η γνωστή ρήση περιγράφει απόλυτα την ουσία όσων έγιναν χτες για την ανάδειξη των τεσσάρων εκπροσώπων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ) στο ΔΣ της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Το «μπλοκ» του Ολυμπιακού υπέστη απρόσμενη πανωλεθρία από το αντίστοιχο Παναθηναϊκού - Αιγάλεω, αλλά αυτό καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες του αθλήματος. Στην Ομοσπονδία θα βρεθούν οι Γ. Στράτος (Παναθηναϊκός), Κ. Αντιπαριώτης, Β. Αδραχτάς (Αιγάλεω), Χ. Σκόρδας (Αρης) που πλειοψήφησαν με 27 ψήφους (από τους 35 συνολικά) 21, 19 και 17 αντίστοιχα. O εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, πήρε μόλις 15, ενώ οι Γ. Κομπότης (Λεβαδειακός) 11, Κ. Λιβανός (ΑΕΚ), Π. Πάλλας (Πανιώνιος) 10 ψήφους. Λευκό ψήφισαν Ξάνθη, Εθνικός Αστέρας, Νίκη Βόλου, Λάρισα και Νέοι Πόρροι. Η αλλαγή και τ' αποτελέσματα πάντως αφορούν τη διαχείριση της εξουσίας και συγκεκριμένα συμφέροντα, που σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούν το σύστημα και τη φιλοσοφία του. Ολες οι πλευρές όταν πρόκειται να υπερασπιστούν κοινές επιδιώξεις ομονοούν. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση (στο ΣΚΑΪ) του προέδρου στην ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλου: «Η ΓΣ εξέλεξε αυτούς που κατά την κρίση της μπορούν να εκπροσωπήσουν καλύτερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα συμφέροντα του, στο ΔΣ της Ομοσπονδίας»... Οσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αυτό τους ενδιαφέρει μόνο εκλογικά ή για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Προκρίθηκε η Εθνική Παίδων

Τα κατάφερε η Εθνική παίδων ποδοσφαίρου και προκρίθηκε στη δεύτερη προκριματική φάση του «Euro 2005». Χτες, παρότι ήταν καλύτερη, αναδείχθηκε ισόπαλη με το αντίστοιχο συγκρότημα της ΠΓΔΜ με 1-1. Οι «γαλανόλευκοι» προηγήθηκαν στο 37' με τον Παπαδόπουλο αλλά στην επανάληψη οι αντίπαλοι τούς ισοφάρισαν (Βελκόσκι) και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Παλιούρας, Μπράβος, Μπουκουβάλας, Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σιάκκας, Αργυρίου, Παπαδόπουλος, Γιαντσής, Πλιάτσικας (76' Κουρτζίδης), Ιωαννίδης (53' Πόρρος).

ΠΓΔΜ: Ναουμόφσκι, Ντιμιτρόφσκι, Γκολομέικ, Σπασέσκι, Στόικοφ, Τράιτσεφ, Στογιανόφσκι, Σιμιανόσκι (58' Μιχαΐλοφ), Ιμπραΐμι (66' Μουαρέμ), Βελκόσκι, Γιοβανόφσκι (78' Φιντανόφσκι).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Φινλανδία νίκησε τη Γεωργία με 1-0. Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Φινλανδία (5-4) 6, Ελλάδα (3-2) 5, Γεωργία (4-2) 4, ΠΓΔΜ (4-8) 1. Στη δεύτερη προκριματική φάση, η Εθνική παίδων θα έχει αντιπάλους την Αυστρία (τερμάτισε πρώτη στον 12ο όμιλο), τον πρώτο του 5ου ομίλου (Ισραήλ, Σκοτία, Φερόε, Νορβηγία) και το δεύτερο του 1ου ομίλου (Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Εσθονία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ