ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
Σελ. /40
Κόκκινα φανάρια...

Του Τολιάδη από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Τολιάδη από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Καθένας κρατάει ό,τι θέλει από τη δήλωση Καραμανλή. Εμείς κρατάμε το δεύτερο μέρος για τις «συντεχνίες».

Τι εννοεί ο ...ποιητής, ειδικά την ώρα που με κάθε τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφος της ΟΑ, ο κρατικός αερομεταφορέας βουλιάζει όλο και πιο βαθιά; Τόσο που όταν αύριο ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τα βάλει με τις «συντεχνίες» το πράγμα να είναι έτοιμο - ψημένο. Ε;

Οπως κρατάμε την ευγενή αντίρρηση της πλευράς Μπόμπολα όχι για το τι ειπώθηκε αλλά για το πού! `Η την επισήμανση του Τεγόπουλου πως όπου υπάρχουν νταβατζήδες υπάρχουν και πόρνες. Για τον κόσμο τους μιλάνε οι άνθρωποι, κάτι θα ξέρουν. Πιο διακριτικός ο Λαμπράκης, προτίμησε να ταυτίσει τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ με τα συμφέροντα της Ελλάδας, λες και είναι ταξικά μία η Ελλάδα κι ενιαίο το συμφέρον της.

Μία είδηση ίσως να βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο του Τράγκα, που καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά του αποκαλύπτει πως την ώρα που ο Καραμανλής καταγγέλλει τους νταβατζήδες ο Ρουσόπουλος συναντά τον Εμφιετζόγλου και του ζητά να μην ενοχλεί τον Μπόμπολα! Την ίδια ώρα ο έτερος των κυβερνητικών εκδοτών, ο Ρίζος, επιλέγει να εξαφανίσει το θέμα από την πρώτη σελίδα και στο μέσα ρεπορτάζ αλλάζει τη λέξη «νταβατζήδες» με τη λέξη «μεγαλοεπιχειρηματίες»!

Κοινώς γίνεται της ...Τράπεζας. Η Ενωση των τραπεζιτών πνέει μένεα με τον Αλογοσκούφη και την τροπολογία που προωθεί υπέρ μερικών ξενοδόχων. Πρωτοσέλιδο το κάνει ο ...Κουρής.

Στη Νάουσα κλείνει άλλο ένα εργοστάσιο. Αλλά το ταμείο του Λαναρά πάει καλά.

Στο μέτωπο της Στατιστικής γίνεται του ...Καραβίτη. Που είχε αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλιά επί ΠΑΣΟΚ, να στέλνει δηλαδή τα κατάλληλα στοιχεία στην Eurostat και τώρα τον βγάζουν κάθε μέρα να πετάει και μια εξυπναδούλα υπό το κύρος του καθηγητή πανεπιστημίου.

Το ζήτημα είναι ότι όλοι αυτοί οι μάγκες πίνουν μαζί κάθε βράδυ εις υγείαν του κορόιδου. Και μεγαλόπρεπα δηλώνουν, ως άλλοι Φερχόιγκεν, ότι έκαναν καλά τη δουλιά τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: «καμιά δεκαριά άντε εικοσαριά οικογένειες και μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και της βιομηχανίας προωθούν στα μουλωχτά τροπολογία με την οποία εντάσσονται στο νόμο για τα πανωτόκια απελευθερώνοντας περιουσία δεκάδων δισ. η οποία μέχρι σήμερα είχε δεσμευτεί από τις τράπεζες» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ: «Κάθε φάρσα που καθηλώνει αεροσκάφος το οποίο εκτελεί υπερατλαντική πτήση έχει κόστος για τον αερομεταφορέα 200.000 ευρώ (για τη φιλοξενία των επιβατών, τον έλεγχο, την παραμονή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο). Το κόστος σε μικρότερες πτήσεις ανέρχεται σε 25.000 έως 30.000 ευρώ» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ: «Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης ενέκριναν τα διοικητικά συμβούλια των εταιριών "Ολυμπιακή Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ" και "Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ". Το μετοχικό κεφάλαιο που προκύπτει από τη συγχώνευση ανέρχεται στα 102.363.500,00 ευρώ διαιρούμενο σε μετοχές των 5,05 ευρώ εκάστη» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ: «Ο προϊστάμενος μιας υπηρεσίας (σ.σ. της Eurostat) είπε ότι μετά την απογραφή "μπορούμε πλέον να είμαστε βέβαιοι ότι τα στοιχεία είναι σωστά"» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Μ' ΕΝΑΝ «ΜΑΓΕΙΡΑ»: «Οσο για το επιχείρημα ότι η Eurostat επικύρωσε και τα νέα στοιχεία, ας καγχάσουμε» (ο Νίκος Καραβίτης, γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ επί ΠΑΣΟΚ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ: «Σήμερα ως αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, μπορώ να πω ότι εξετέλεσα την αποστολή μου» (δήλωση Φερχόιγκεν /ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δε θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΥΝΗΓΟΣ «5 νταβατζήδων»

Η ΧΩΡΑ: ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΤΕΟ με τον Εμφιετζόγλου

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΥΞΕ ο Καραμανλής

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΟΛΜΗΡΑ ΣΧΕΔΙΑ από τον Καραμανλή

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΜΕΤΩΠΙΚΗ με τα μεγάλα συμφέροντα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΡΗΞΕΙΣ

Η ΝΙΚΗ: «Οι πέντε νταβατζήδες» το άλλοθι Καραμανλή

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΔΩΡΟ ΔΙΣ. ΣΕ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ μπαταχτσήδων

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα... άσπαστα αυγά

Η ΑΥΓΗ: Τουρκία - Ευρώπη τόσο κοντά, όσο μακριά

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ναι» ΑΛΛΑ... υπό όρους η Τουρκία

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): 9 στους ΔΕΚΑ δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εγγραφη ομολογία για τις αλχημείες της απογραφής

ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκθετη η κυβέρνηση με τα ευρωψέματα για το έλλειμμα

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ στο ασφαλιστικό

ΕΘΝΟΣ: ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΙΣΘΕΝ στην ενοποίηση των ταμείων

ΤΑ ΝΕΑ: Βουλιάζει αβοήθητο το ΙΚΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαρκής ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ του ΙΚΑ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τι έγινε

«Απαντώντας σε αναφορές για τον βασικό μέτοχο και έπειτα από παραίνεση παρισταμένου να "σπάσει αυγά" δήλωσε με έμφαση: "Δεν θ' αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι" (...). Μετέδωσε ανάλογο σήμα και προς τις ισχυρές συντεχνίες, λέγοντας ότι "θα σπάσουμε αυγά εκεί που πρέπει, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και στην Ολυμπιακή Αεροπορία"» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η απάντηση Τεγόπουλου

«Διαπλοκή στην πολιτική ζωή του τόπου υπάρχει και με τη γενική έννοια της σχέσης πολιτικών με οικονομικά συμφέροντα, αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθεί (...). Αυτά τα περί νταβατζήδων προκαλούν βέβαια ευθυμία, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Επιπλέον σίγουρα θα γνωρίζει ότι όπου υπάρχουν νταβατζήδες υπάρχουν και πόρνες» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ικανοποίηση Σαραντόπουλου

«Ο πρωθυπουργός μίλησε έξω από τα δόντια κι έκανε - έστω δι' εμμέσου τρόπου - σαφείς τις προθέσεις του. Το σχέδιό του είναι σαφές και βαθιά δημοκρατικό» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ο Μπόμπολας

«Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μας πείσει ότι δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία ο πρωθυπουργός, το ζητούμενο είναι πως μεταξύ τυρού και αχλαδιού συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα...» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

Και η ανησυχία Λαμπράκη

«Η στατιστική αναφέρεται συχνά ως η επιστήμη που μπορεί με κατάλληλη επεξεργασία των αριθμών να καταλήξει - με την ίδια ευκολία! - σε συμπεράσματα εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, είναι πρώτον, ποια από τις δύο αλήθειες συμφέρει την Ελλάδα και δεύτερον, από τις δυο αυτές αλήθειες ποια διαλέγει και υποστηρίζει η Κυβέρνηση!» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ