ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βολική ισοπαλία

Η στιγμή που ο Τσιάρτας εκτελεί το φάουλ και ισοφαρίζει το σκορ
Η στιγμή που ο Τσιάρτας εκτελεί το φάουλ και ισοφαρίζει το σκορ
«Είμαστε ακόμα ζωντανοί». Η επισήμανση αυτή βγαίνει από τα χείλη των «γαλανόλευκων», ύστερα από το 1 - 1 (49' Σεφτσένκο - 81' Τσιάρτας) με την Ουκρανία. Η Εθνική έδειξε κάποια από τα στοιχεία που επιτρέπουν σε μια ομάδα να ελπίζει σε διακρίσεις, χωρίς αυτό να καλύπτει τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματά της. Οπως όμως ανέφερε και ο Δέλλας στο ραδιοσταθμό «Flash»: «Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όπως φάγαμε το γκολ, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Ο βαθμός που πήραμε μας εξυπηρετεί για τη συνέχεια. Αν χάναμε, η πρόκριση θα ήταν πολύ μακριά για μας. Η ισοπαλία αυτή μας κρατάει ζωντανούς στον όμιλο. Ολες οι ομάδες βρίσκονται κοντά στον όμιλο. Καμία δεν έχει ξεφύγει υπερβολικά σε σχέση με τις υπόλοιπες. Ο όμιλος είναι πολύ δυνατός και θα χαθούνε πολλοί βαθμοί εντός και εκτός έδρας για όλες τις ομάδες. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί. Συγκεκριμένα, οι δύο αγώνες που ακολουθούν είναι πάρα πολύ σημαντικοί για εμάς». Ικανοποιημένοι, βάσει της ίδιας συλλογιστικής, δήλωσαν ο Ρεχάγκελ και άλλοι διεθνείς. Παραπονεμένοι όμως δεν ήταν ούτε οι Ουκρανοί. Χαρακτηριστικά ο Μπλαχίν μίλησε «για δίκαιο αποτέλεσμα» προσθέτοντας: «Δε νομίζω ότι χάσαμε την ευκαιρία για προβάδισμα πρόκρισης. Μπορεί να πάρουμε τους βαθμούς σε άλλα παιχνίδια».

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 2ου ομίλου: Τουρκία - Καζαχστάν 4-0 (17' Καραντενίζ, 50' Νιχάτ, 89', 90' Τέκε), Αλβανία - Δανία 0-2 (52' Γιόργκενσεν, 72' Τόμασον). Η βαθμολογία: Τουρκία (3 αγώνες) 5 βαθμούς, Ουκρανία (3) 5, Δανία (2) 4, Γεωργία (2) 4, Αλβανία (3) 3, Ελλάδα (3) 2, Καζαχστάν (2) 0. Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των άλλων ομίλων, ήταν: 1ος: Φινλανδία - Αρμενία 3-1, Τσεχία - Ρουμανία 1-0, ΠΓΔΜ - Ολλανδία 2-2. 3ος: Λουξεμβούργο - Ρωσία 0-4, Σλοβακία - Λετονία 4-1, Λιχτενστάιν - Πορτογαλία 2-2. 4ος: Κύπρος - Νησιά Φερόε 2-2, Ισραήλ - Ελβετία 2-2, Γαλλία - Ιρλανδία 0-0. 5ος: Σκοτία - Νορβηγία 0-1, Λευκορωσία - Μολδαβία 4-0, Σλοβενία - Ιταλία 1-0. 6ος: Αγγλία - Ουαλία 2-0, Αζερμπαϊτζάν - Β. Ιρλανδία 0-0, Αυστρία - Πολωνία 1-3. 7ος: Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Σερβία/Μαυροβούνιο 0-0, Ισπανία - Βέλγιο 2-0. 8ος: Σουηδία - Ουγγαρία 3-0, Μάλτα - Ισλανδία 0-0, Κροατία - Βουλγαρία 2-2.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Υποθήκη πρόκρισης

Γερή υποθήκη πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου έβαλε ο Παναθηναϊκός, που στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε με 75-58 του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Πατησίων, αποκτώντας σαφές προβάδισμα ενόψει της αυριανής ρεβάνς (19.00) στην Πυλαία. Οι πρωταθλητές στηρίχτηκαν και πάλι στην άμυνα-γρανίτη που παρουσίασαν στις αρχές του Γ΄ δεκαλέπτου και που είχε σαν αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος του Βορρά» να μείνει περίπου 5 λεπτά άποντος (!) και με την τριάδα των Διαμαντίδη - Σκεπάνοβιτς - Χατζηβρέττα να «χτυπά» στην επίθεση έφτασαν στην τελική επικράτηση των 17 πόντων, που μοιάζει αρκετή για να τους στείλει στον τελικό. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια, αλλά μόλις για 20 λεπτά.

Με τους Νίλσεν και Βασιλειάδη να πετυχαίνουν από τέσσερις πόντους, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο πρώτο 10λεπτο με 18-16, ενώ με την έναρξη της δεύτερης περιόδου απέκτησαν προβάδισμα ακόμη και έξι πόντων (24-18). Ομως κάπου εκεί η... μηχανή των «πρασίνων» πήρε μπροστά και με μπροστάρη τον Διαμαντίδη, οι πρωταθλητές Ελλάδας ισοφάρισαν σε 28-28, ενώ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (36-32). Το τρίτο 10λεπτο έχει αποδειχθεί πως είναι το δυνατό χρονικό σημείο του Παναθηναϊκού και αυτό επιβεβαιώθηκε και απέναντι στον «δικέφαλο» του Βορρά. Με σερί 9-0 έως το 25 και επιμέρους σκορ 9-3 από το 28΄ έως το τέλος, η ομάδα του Ομπράντοβιτς κυριάρχησε έναντι του ΠΑΟΚ και έκλεισε την περίοδο με προβάδισμα 11 πόντων (56-45). Η αντίδραση των φιλοξενουμένων δεν ήρθε ούτε στην τέταρτη περίοδο (62-47 στο 33΄, 70-55 στο 38΄), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το «ροζ» φύλλο αγώνα.

  • Σήμερα θα γίνει η ρεβάνς του αγώνα Μακεδονικού - Αρη (19.00 ΝΕΤ) στην Κοζάνη. Στο ματς του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη κέρδισε 74-73 και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τέλος εποχής...

Μετά από μία αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ με πολλές επιτυχίες, το Περιστέρι αναγκάζεται να κατέβει σκαλοπάτι λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων. Επί χρόνια πρωταγωνίστησε στην κατηγορία των μεγάλων, όμως η φετινή κατάσταση δε θυμίζει τίποτα από το παρελθόν.

Η διοίκηση του συλλόγου με επιστολή της χτες στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ανακοίνωσε επίσημα ότι δε δύναται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1. Αλλωστε, εδώ και λίγο καιρό η ομάδα δεν είχε καν προπονητή, γεγονός που φανέρωνε την κρίση, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε λόγο στην απουσία παικτών.

Οι ιθύνοντες του Περιστερίου, ζήτησαν βοήθεια από το δήμο της περιοχής, όμως δε βρέθηκε κάποια «χρυσή τομή» και κατά συνέπεια δεν υπήρξε λύση. Ετσι, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ, επιλέχθηκε ο δρόμος της... πτώσης. Η ΕΟΚ αποδέχτηκε το αίτημα των «κυανοκίτρινων», ενώ παράλληλα, ήδη έχει υπάρξει μία πρώτη έγκριση, σύμφωνα με την οποία θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α2 και όχι σε αυτό της Β' Εθνικής (έτσι προβλέπει η νομοθεσία).

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ

Ενας βαθμός είναι αρκετός στην Εθνική νέων από τη σημερινή (5 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αναμέτρηση με την Ουγγαρία, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες (νίκη με τα νησιά Φερόε, ισοπαλία με την Ουαλία) και αν δε χάσει σήμερα, θα εξασφαλίσει μια εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πρεμιέρα την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Τα αποτελέσματα στους δυο ομίλους της 1ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: Εθνικός - Μαρκό 2-0, Πάμισος - Αθηναΐδα 1-0, Θύελλα Πατρών - Αχαρναϊκός 0-1, Ηρόδοτος - Μάλια 0-1, Λήλας - Αχαϊκή 1-2, Κερατσίνι - Θρασύβουλος 0-1, Αγ. Δημήτριος - Ρόδος 0-0. ΒΟΡΡΑΣ: Θράκη - Αναγ. Καρδίτσας 2-1, Παναιτωλικός - Γιάννενα 2-3, Λύκοι - Θερμαϊκός 2-0, Παύλος Μελάς - Πτολεμαΐδα 2-0, Αρτα - Καβάλα 1-1, Λαμία - Δόξα Δράμας 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με οδηγό τον Τζιοβάνι

Το γκολ του Λαφαζανίδη στο 27ο λεπτό με το οποίο η Βέροια προηγήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μπορεί να προβλημάτισε τους περίπου 25 χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού γνωρίζοντας το 0-0 του πρώτου ματς, αλλά παράλληλα αφύπνισε για τα καλά τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ακολούθησαν 60 λεπτά ποιοτικού και ώριμου ποδοσφαίρου που ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στην πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου τους «ερυθρόλευκους» και στο τελικό 5-1. Ο Τζιοβάνι με δύο εντυπωσιακά γκολ πριν το τέλος του Α' ημιχρόνου (31', 45'+) και οι Ταραλίδης (59'), Καστίγιο (73', 85') ήταν αυτοί που έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Νωρίτερα, εύκολα ή δύσκολα Ιωνικός και Εργοτέλης πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου αναδείχτηκε ισόπαλη στη Φιλιππούπολη 0-0, με τον Απόλλωνα Λάρισας και προκρίθηκε στους «32» χάρη στο 2-1 της Νεάπολης, ενώ οι Κρητικοί παρουσία περίπου 8.000 φιλάθλων τους στο Παγκρήτιο Στάδιο επιβλήθηκαν με 4-2 του Βύζαντα Μεγάρων και με δύο νίκες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΑΕΚ
Εκεί που ξεκίνησε

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χτες η ΑΕΚ, όπου - με σειρά εκδηλώσεων - θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της. Σήμερα το βράδυ (21.00) οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν, σε φιλικό στο «Αλί Σαμί Γεν» τη Γαλατασαράι. Την Κυριακή πάνω από 10 χιλιάδες οπαδοί της ομάδας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ζητώντας λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ