ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
Σελ. /32
Δική σας η Παλάθιο...

...δικός μας ο Κάστρο

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Αυτός για τον οποίο δήλωνε προχτές ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ότι είναι άφαντος, έστειλε χτες επιστολή στο Χρηματιστήριο για να ρυθμίσει τα των μετοχών του. Την ώρα που στο Βόλο συνεχίζουν την απεργία πείνας οι απλήρωτοι εργάτες.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση η οποία επιδοτεί Λαναράδες για να απολύουν τολμούσε να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι καταστρέφει επιχειρήσεις!

Την ίδια ώρα που οι βιομήχανοι παρουσίαζαν τους άνεργους οι οποίοι πήραν επιδότηση για αυταπασχόληση ως «νέους επιχειρηματίες»!

Την ώρα που το υπουργείο Μεταφορών έκανε καθαρό ότι το πρόβλημα δεν είναι πόσοι σκοτώνονται στο δρόμο αλλά πόσα πρόστιμα θα εισπραχτούν.

Την ώρα που το κατασκεύασμα Ρέππα, ο αντιασφαλιστικός νόμος, έδειχνε τα δόντια του.

Εκείνη την ώρα άρχισαν να κλαίνε για την επιτροπεία από την ΕΕ όλοι αυτοί που χρόνια και χρόνια υμνούσαν και υμνούν το ευρωενωσιακό Σύμφωνο Σταθερότητας.

Αυτοί που χειροκρότησαν και το «ευχαριστώ τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Κλίντον» του Κ. Σημίτη.

Αυτός ο εσμός χειροκροτούσε και χτες - άλλοι συγκρατημένα, άλλοι ξεσάλωτα.

Οι χειρότεροι - πάντα αυτοί είναι οι χειρότεροι - είναι αυτοί που χειροκροτούσαν στο όνομα της ...επανάστασης!

Τσίπα; Ποιος την έχασε για να τη βρουν αυτοί;

Είναι πολύ μακριά η Ισπανία των απωθημένων τους από την Κούβα της επανάστασής μας. Η χαύνωσή τους εκεί που ακόμα σφάζει εργάτες ο «Φράνκο» δεν μπορεί να υποψιαστεί καν τι σημαίνει μπριγάδα στο Νησί της Επανάστασης. Βρίσκονται ήδη στη λίστα αυτών που αποδεικνύουν στο Μαϊάμι τη δημοκρατική τους νομιμότητα με αντάλλαγμα μια πουτάνα τη βραδιά των εκλογών. Είναι σίγουρο πως θα αξιώσουν να είναι ...Κουβανή!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΟΛΑ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ: «Η Ελληνική οικονομία θα βρίσκεται, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο, υπό ενισχυμένη επιτήρηση, οι δε κοινοτικές υπηρεσίες θα αντιτίθενται σε κάθε επιχείρηση αύξησης των κρατικών δαπανών ή μείωσης της φορολογίας» (το πρώτο θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ; «Το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων ανοίγει σήμερα με σκληρά παζάρια μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για το ποιος θα καλύψει το έλλειμμα - βόμβα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που παρουσιάζουν τα επικουρικά τους ταμεία» (το πρώτο θέμα στα «ΝΕΑ»).

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: «Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιάπης τόνισε ότι "σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκουμε να περιορίσουμε την ποινικοποίηση των παραβάσεων και να αυξήσουμε τις διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα)"» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΖΟΓΟΣ: «Η διοίκηση του ομίλου Μπαλάφα έστειλε χτες και νέα επιστολή στο Χρηματιστήριο αποτέλεσμα της οποίας ήταν να μετατεθούν οι μετοχές της στο μοντέλο των δημοπρασιών» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ; «Στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων για βιοποριστικούς λόγους στρέφονται οι Ελληνες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΙΟΒΕ η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί συχνά μονόδρομο απουσία άλλων δυνατοτήτων» (η είδηση στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕ «ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ»: «Δεν μπορούμε να καταστρέφουμε και μέσα από την καταστροφή να προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένο κόμμα» (ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος/ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»)

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»... «"Κλίντον:... θα ζητήσω από τους Ελληνες να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους από τη νησίδα ως μέρος μιας διαδικασίας για την αποκλιμάκωση...", "Ντεμιρέλ:... Αν η Ελλάδα αποσύρει τους στρατιώτες της και υποστείλει τη σημαία της στη νησίδα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με ειρηνικά μέσα... η βραχονησίδα αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα"» (ο διάλογος για τα Ιμια στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπό κηδεμονίαν η χώρα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΥΡΩ-ΠΑΣΑ για άγρια λιτότητα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βαρύτατες οι συνέπειες της απάτης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η απογραφή «τρώει» τις φοροελαφρύνσεις

ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα 1 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό των τραπεζών

ΕΘΝΟΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΦΙΜΩΤΡΟ για τον «ιό Γιαννέλη»

Η ΧΩΡΑ: ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ του συντελεστή δόμησης

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Η ΝΙΚΗ: Στα ύψη οι τιμές

Η ΑΥΓΗ: 1 δισ. ευρώ λιγότερα στους δήμους!

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΚΟΚΚΙΝΟ από την Εφορία στους παραβάτες του ΚΟΚ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Πρωτοβουλία σταθμός Καραμανλή για τα Βαλκάνια

Ο ΛΟΓΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ προστίμων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ οι κλήσεις της Τροχαίας

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για το κυκλοφοριακό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ πετρέλαιο για αγρότες - μεταφορείς

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ τα πιστοποιητικά διαφάνειας

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πώς να πολεμήσεις το βλακώδη αντικομμουνισμό;

«Οπως σωριάστηκε χτες ο Κομαντάντε (...) κάπως έτσι θα σωριαστεί αύριο η Κούβα: Μόλις πεθάνει ο Φιντέλ, ένα ωκεάνιο κύμα λύπης και συγκίνησης θα διατηρήσει για λίγο στο βάθρο του τον μύθο. Μετά, σχεδόν εν ριπή οφθαλμού, θα ξεσπάσουν καταιγίδες και θύελλες και θα σαρώσουν ονόματα, εμβλήματα, συγκινήσεις και κατακτήσεις. Μια ξεχειλωμένη Ρουμανία θα καταντήσει η Κούβα. Ενα ξέφραγο αμπέλι, ένας μεγαλόδρομος που θα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες την αστερόεσσα... Και θα ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο Κάστρο. Που επιμένει εμμανώς να άρχει άνευ αντιπάλων, να (κατα)δικάζει το φρόνημα και να παραδίδει το μεγαλείο της επανάστασης βορά στη φτήνια του χυδαίου καπιταλισμού» (ποιος άλλος; ο Γ. Τριάντης, στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το πρωτότυπο

«Αποτελεί ένδειξη πως πέφτει το καθεστώς» (ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος /ΑΠΕ).

Η ευχή...

«Ολοι ευχόμαστε να πεθάνει ο Φιντέλ Κάστρο, διότι είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει δημοκρατία στην Κούβα» (η Λογιόλα ντε Παλάθιο στην «El Mundo»).

...και το μοντέλο τους

«Οι Αμερικανοί που εγγράφονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δεσμεύονται ότι δε θα συνευρεθούν ερωτικά με κάποιον που δεν άσκησε το εκλογικό του καθήκον για ένα διάστημα που θα κυμαίνεται από μια βδομάδα έως και τέσσερα χρόνια. Αντιθέτως, θα επιβραβεύουν και μάλιστα την ίδια τη βραδιά των εκλογών κάποιον που άσκησε το εκλογικό του καθήκον... 30.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην εκστρατεία» (η είδηση είναι αληθινή! /«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ