ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ
Συστράτευση όλων των ταξικών δυνάμεων

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των εργατικών συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 του Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα

Με στόχο τα εργατικά συλλαλητήρια της 9ης του Δεκέμβρη να αποτελέσουν μια μαζική, ταξική γροθιά στο στομάχι της πολιτικής που γεννά την ακρίβεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τη βαριά φορολογία, τον αυταρχισμό και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα ρίχνονται αποφασιστικά στη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων, με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλιάς. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν και πρέπει να μετατραπούν σε μαζικό βήμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, να καταδείξουν την ευθεία σύγκρουση των εργαζομένων με τη στρατηγική του ΣΕΒ και να συμβάλουν στην αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ και των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντικειμενικά στηρίζουν τις επιλογές αυτών των αντεργατικών κέντρων. Η συγκέντρωση για τους εργαζόμενους της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Σημαία των πανεργατικών συλλαλητηρίων είναι η Πλατφόρμα Διεκδικήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αποτελώντας ταυτόχρονα πεδίο αγωνιστικής συνάντησης και κοινής δράσης των εργαζομένων με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μισθωτή διανόηση, τη νέα γενιά, κάθε ζωντανή δύναμη που νοιάζεται για τη συγκρότηση του Μετώπου και τη λαϊκή αντεπίθεση. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη, στα συνδικάτα, σ' όλες τις μαζικές οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να συστρατευτούν με όλες τους τις δυνάμεις στην πολυσήμαντη αυτή παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 25 του Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, με θέμα την καλύτερη προετοιμασία του εργατικού συλλαλητηρίου. Με στόχο να σηματοδοτήσει η σύσκεψη την έναρξη ενός γενικευμένου πανεργατικού ξεσηκωμού και κινητοποίησης όλων των ταξικών δυνάμεων στο δρόμο προς την 9η του Δεκέμβρη, το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και όλους τους συνδικαλιστές να πάρουν μέρος και να συμβάλουν στον προγραμματισμό της δράσης για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, καταρτίζεται και το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλιάς. Στην Αθήνα, τη Δευτέρα 22 του Νοέμβρη, περιοδείες θα γίνουν: Στην ΕΥΔΑΠ στον Περισσό ο Γ. Φάσουλας, στη ΔΕΗ Καλλιθέας ο Π. Πάλμος, στο εργοτάξιο του Δήμου Ελευσίνας ο Δ. Κουμπούρης, στα εργοστάσια Μετάλλου «ΑΡΙΒΑ», «ΓΑΒΑΛΑΣ» και «ΚΑΖΗΣ» ο Δ. Τσουμπρής και σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ο Γ. Ποντικός, ο Δ. Πολίτης και η Φ. Καραχάλιου.

Στη Χαλκίδα

Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 9 του Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα, διοργανώνει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 22 του Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της δημοτικής παράταξης (Νεοπτολέμου 10 και Νεοφύτου).

ΠΑΜΕ
Θα πάρουν απάντηση στις 9 Δεκέμβρη!

Συκοφαντική επίθεση κατά των ταξικών δυνάμεων από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού

«Κομματική σκοπιμότητα» ανακάλυψαν οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της «ΑΠ» του ΣΥΝ, πίσω από τα εργατικά συλλαλητήρια που το ΠΑΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει στις 9 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα. Με μια επαίσχυντη ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, οι πατενταρισμένοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι υπηρέτες του «κοινωνικού διαλόγου» και του «εταιρισμού», συκοφαντούν το ΠΑΜΕ, ότι με τα συλλαλητήρια που διοργανώνει κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, δήθεν «διασπά την ενωμένη δράση των εργαζομένων»..!

Απαντώντας στη συκοφαντική επίθεση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αποθρασύνονται. Συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι τάχα ακολουθεί "υπονομευτική" "διασπαστική" στρατηγική! Είναι χιλιοειπωμένες φρασούλες σε μια προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Δε θα καταφέρουν όμως να κρύψουν τις ευθύνες τους. Για τα χαμηλά μεροκάματα, τη μερική απασχόληση, τη διολίσθηση των χρημάτων του ΟΑΕΔ στις τσέπες των βιομηχάνων, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν βάλει το χεράκι τους. Και την υπογραφή τους!

Δε μας παραξενεύει λοιπόν ότι θεωρούν το ΠΑΜΕ αντίπαλό τους, αφού το ΠΑΜΕ πορεύεται στη γραμμή της ταξικής πάλης και της ρήξης με τη γραμμή του ΣΕΒ, με τη γραμμή της σοσιαλδημοκρατίας και του νεοφιλελευθερισμού.

Το χορό ενάντια στο ΠΑΜΕ σέρνουν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ. Η ΔΑΚΕ, για τους δικούς της λόγους προσπαθεί να πάρει αποστάσεις. Και οι τρεις αυτές δυνάμεις είναι συνυπεύθυνες για τα προβλήματα των εργαζομένων. Εχουν στηρίξει τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τώρα στηρίζουν τη στρατηγική των επιλογών της ΝΔ.

Ολοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση στις 9 Δεκέμβρη από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να δώσουν τη δική τους απάντηση ανεβάζοντας τους ρυθμούς δουλιάς, πολλαπλασιάζοντας την εκλαΐκευση των διεκδικήσεων που προβάλλει το ΠΑΜΕ και επιμένοντας σταθερά να ενώνουμε τους εργάτες σε βάση ταξική. Με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και όχι τις απαιτήσεις της...«οικονομίας της αγοράς».

Οι ταχτικισμοί της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στόχο έχουν να εγκλωβίζουν εργαζόμενους στα σχέδια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για να επανακάμψουν στον κρατικό κορβανά.

«Το ΠΑΜΕ με τη σταθερή του στάση και στο περιεχόμενο του αγώνα και στις μορφές πάλης, επιδιώκει τη χειραφέτηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από τα πλοκάμια του δικομματισμού και των ταξικών εταίρων».

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Σύντομα θα βρεθούμε στους δρόμους»

«Κύρια αποστολή του προϋπολογισμού του 2005 είναι η αναδιανομή της πίτας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου. Δηλώνουν ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν στους δρόμους, ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση, «μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα άδεια ταμεία, η κυβέρνηση προβλέπει αυξήσεις ντροπής 3,4% στις συντάξεις. Πρόκειται για φιλοδωρήματα, όπως εξάλλου είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Καραμανλής τις περσινές αυξήσεις».

Και συνεχίζει: «Η αύξηση αυτή για το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων που παίρνουν μέχρι 1.000 ευρώ είναι 0,34 έως 1 ευρώ τη μέρα. Οσο για το ΕΚΑΣ, που αυξάνεται κατά 15 ευρώ (όλο το ποσό το παίρνει ένα μικρό ποσοστό), είναι μόλις μισό ευρώ τη μέρα. Για το επίδομα θέρμανσης, καθώς θα αγοράζουμε το πετρέλαιο ακριβότερο κατά 40%, ούτε λέξη. Η δε αύξηση του αφορολόγητου από 10.000 σε 11.000 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν την ίδια ώρα μειώνει κατά 10 μονάδες τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων».

Οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων υπογραμμίζουν ότι «συνέπεια αυτής της πολύχρονης πολιτικής λιτότητας είναι η μεγάλη μάζα των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, όταν τα πάντα παίρνουν φωτιά και όταν η ίδια η κυβέρνηση συμβάλλει στην αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματός μας. Οταν ακόμα ενέκρινε νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που σίγουρα θα αυξηθούν πάνω από 10%».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ