ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ξανά στη σέντρα

Ο Κωνσταντίνου αιχμή του δόρατος της επίθεσης του Παναθηναϊκού

Sportidea

Ο Κωνσταντίνου αιχμή του δόρατος της επίθεσης του Παναθηναϊκού
Ξανά στη σέντρα θα βρεθούν οι ομάδες της Α' Εθνικής, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω Εθνικής. Βάση προγράμματος, από τους πρωτοπόρους, οι δύο στους τρεις, έχουν (θεωρητικά) εύκολο έργο. Την αυλαία της 8ης αγωνιστικής «ανοίγουν» σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον ΟΦΗ (17:45, ΑΛΦΑ) και ο Μπάγεβιτς, προσπαθεί να τους πείσει να συγκεντρωθούν στην αναμέτρηση και να μη σκέφτονται τη Λα Κορούνια. Ο προβληματισμός του αντικατοπτρίζεται και στις δηλώσεις του: ««Επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Ξέρουμε όλοι ότι την Τρίτη αντιμετωπίζουμε την Ντεπορτίβο σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα που είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Ομως τώρα πρέπει να ξεχάσουμε την επόμενη βδομάδα και να αφοσιωθούμε μόνο στο ματς του πρωταθλήματος το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Μια νίκη επί του ΟΦΗ θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα ενόψει των αναμετρήσεων στην Ευρώπη, αλλά και θα μας διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος». Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Σταυρακάκη, Αρβανίτη, Μοσχογιάννη, Κουνενάκη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του νεοσύλλεκτου Μαχλά.

Οι πρωτοπόροι θα φιλοξενήσουν την Καλλιθέα (20.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) και φυσικά προσβλέπουν σε νίκη και διατήρησή τους στην κορυφή. Την τεχνική ηγεσία προβληματίζουν δύο πράγματα. Αφ' ενός, η κούραση βασικών παιχτών και, αφ' ετέρου, μήπως το μυαλό των ποδοσφαιριστών, «πετάει» στον αγώνα με τη Ρόζεμπεργκ. Ο Σκάζνι δεν υπολογίζει τους Παπαδόπουλο, Μινχ και μάλλον ούτε τον Μόρις. Στην αντίπερα όχθη ο Λεμονής θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Οκανού, Τελκίνσκι, Κουτσοσπύρου.

Η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Κρήτη όπου θ' αντιμετωπίσει τον αξιόμαχο Εργοτέλη (17:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο Σάντος δεν υπολογίζει τους Ρούσεφ, Γεωργέα, ενώ ο Καπάνταης λογικά θα είναι στον πάγκο. Από τους γηπεδούχους θα λείψουν οι Ιβάνοφ, Σλίχτινγκ, Γκιάτα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: Κέρκυρα - Ξάνθη (14:45), Αρης - Ιωνικός (17:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Καλαμαριά - Ηρακλής (17:00, ΑΛΦΑ), Χαλκηδόνα - ΠΑΟΚ (19:00, ΑΛΦΑ), Αιγάλεω - Πανιώνιος (19:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Β' Εθνική

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής έχει ως εξής: ΣΑΒΒΑΤΟ: (14.45) Προοδευτική - Εθνικός Αστέρας. ΚΥΡΙΑΚΗ: (14.45) Πανσερραϊκός - Ηλυσιακός, Πανηλειακός - Νίκη Βόλου, Καστοριά - Καλαμάτα, Απόλλων Αθ. - Κασσάνδρα/Ολυμπιακός Βόλου, Παναχαϊκή 2005 - Λεβαδειακός, Ποσειδών Ν.Π. - Ατρόμητος Αθ. (0-2 άνευ αγώνα). ΔΕΥΤΕΡΑ: (17.00, ΕΤ-3) Ακράτητος - Λάρισα.

Γ' Εθνική

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής θα παίξουν: 1ος όμιλος (14.45) Εθνικός - Λήλας Βασιλικού, Κερατσίνι - Ηρόδοτος, Αγιος Δημήτριος - Βύζας Μεγάρων, Ρόδος - Θύελλα Πατρών, Αχαϊκή - Χαϊδάρι, ΠΑΝΟ Μαλίων - Μαρκό, Αχαρναϊκός - Αθηναΐδα. Ρεπό: Ατσαλένιος. 2ος όμιλος: (14.45) Ενωση Θράκης - Παύλος Μελάς, Αναγέννηση Αρτας - Λύκοι, Λαμία - Βέροια, Δόξα Δράμας - Κοζάνη, Καβάλα - Παναιτωλικός, Πτολεμαΐδα - Πανδραμαϊκός, Θερμαϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα. Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ντέρμπι κορυφής

Το αυριανό ντέρμπι κορυφής στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 6ης αγωνιστικής στην Α1. Ο «δικέφαλος του βορρά» αντιμετωπίζει τους «πράσινους» με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα τον διατηρήσει στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά και παράλληλα να ρεφάρει την αποτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρακλή. Σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά του αυτή αναμένεται να του δώσουν και οι οπαδοί του, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, για ακόμη μια φορά θα γεμίσουν το κλειστό της Πυλαίας. Από την άλλη, η ομάδα του Ομπράντοβιτς μετά την εκτός έδρας ήττα από την Μπένετον στην Ιταλία για την Ευρωλίγκα θέλει άμεσα το «διπλό» προκειμένου να επιστρέψει η καλή ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας, αλλά και να εδραιωθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το Σάββατο, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, το έτερο των πρωτοπόρων Μαρούσι μετά τη συντριβή στην Κροατία από τη Ζαντάρ στο ULEB Cup φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας σε ένα ματς που η νίκη για τους γηπεδούχους αποτελεί μονόδρομο κυρίως για λόγους ψυχολογίας. Η συμμετοχή του Γιώργου Καράγκουτη θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ από την άλλη ο Απόλλωνας θα παραταχθεί και πάλι με ένα ξένο, τον Ντέιβις. Η Ολύμπια Λάρισας με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στο τιμόνι της υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να αναζητούν το νέο ξεκίνημα. Την Κυριακή, ο Πανιώνιος με το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Ρασάντ Ράιτ, υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον Ηρακλή, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς των Παυλίδη και Παπαϊωακείμ, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα ο Χερβόε Χένιακ. Στο Γαλάτσι η ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό θέλει επειγόντως νίκη αλλά πιθανότατα θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Νίσεβιτς και Πελεκάνο. Το πρόγραμμα: Σάββατο: (Αγ. Θωμά, 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Μαρούσι-Απόλλων Π., (Κοζάνης, 18.30, ΕΤ1) Μακεδονικός-Αρης, (Ιβανώφειο, 17.00) ΜΕΝΤ-Πανελλήνιος, (Νεάπολης, 17.00) Ολύμπια Λαρ.-Ολυμπιακός. Κυριακή: (Ν. Σμύρνης, 17.00) Πανιώνιος-Ηρακλής, (Γαλατσίου, 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ΑΕΚ-Ιωνικός ΝΦ, (Πυλαία, 18.30, ΕΤ1) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

ΠΟΛΟ
Κλασική ... ναυμαχία

Αν και πέρασε από σαράντα κύματα, εντούτοις η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί κανονικά και φυσικά το κλασικό ντέρμπι στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού είναι αυτό που δεσπόζει. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σωματεία εντός της βδομάδας μελέτησαν και τη λύση της αποχής, εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των χρημάτων για τα οδοιπορικά. Μια μείωση που προήλθε από το κόψιμο του ποσοστού επιχορήγησης που δικαιούται η ΚΟΕ από το υφυπουργείο Αθλητισμού και αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των δυο πλευρών. Παρ' όλα αυτά, η προειδοποίηση της ΚΟΕ προς τις ομάδες να μην προβούν σε αυτή την κίνηση, γιατί θα υποστούν συνέπειες, οδήγησε προς το παρόν να ηρεμήσουν τα νερά τουλάχιστον ...μέχρι αποδείξεως του εναντίον...

Κατά τα άλλα, η κόντρα της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό δεσπόζει στο πρόγραμμα. Οι γηπεδούχοι «μπέμπηδες» θέλουν να αποδείξουν ότι κάνουν λάθος όσοι τους θεωρούν αποδυναμωμένους φέτος και σίγουρα μια νίκη επί του βασικού τους αντιπάλου θα είναι η καλύτερη πιστοποίηση. Στην αντίπερα όχθη, με τον «αέρα» του ισχυρού, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν μια ...επίδειξη δύναμης, προκειμένου να δείξουν από νωρίς ποιος είναι το ...αφεντικό. Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του ιδιαίτερα φιλόδοξου φέτος Πανιώνιου που θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, καθώς και αυτή του Εθνικού κόντρα στον Ηρακλή. Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

(Λαιμού 17.00) Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός, (Ν. Σμύρνη 19.00) Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, (Ποσειδώνιο 19.00) ΠΑΟΚ - Χανιά, (Ιωνικό 19.00) Χίος - Πάτρα, (Γλυφάδας 19.00) Γλυφάδα - Π. Φάληρο, (Πειραιά 19.00) Εθνικός - Ηρακλής.

Πεντάμηνος αποκλεισμός

Με πεντάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της βελγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τον Αλέκο Κακλαμάνο. Ο Ελληνας επιθετικός είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης, τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα στο ματς τη Σταντάρ Λιέγης με τις Βρυξέλλες, ενώ πλέον θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και πάλι στις 18 Απρίλη του 2005. Υπενθυμίζεται πως η Σταντάρ, μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, είχε λύσει τη συνεργασία της με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα περιμένει πλέον τη λήξη της ποινής του για να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα

ΒΟΛΕΪ
Εύκολο έργο

Με τους πρωτοπόρους να έχουν φαινομενικά εύκολο έργο διεξάγεται η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών. Ο Ηρακλής με το «φόρα» της ευρωπαϊκής του πορείας θα υποδεχτεί στην έδρα του το Ρέθυμνο. Ο Παναθηναϊκός που ξαναγύρισε στις επιτυχίες δεν αναμένεται να δυσκολευτεί με αντίπαλο το Μίλωνα. Ο Ολυμπιακός, τέλος, φιλοξενεί στην έδρα του το Παγκράτι. ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναθηναϊκός - Μίλωνας (γήπ. Γλυφάδας, 16.30,), Ηρακλής - Ρέθυμνο (γήπ. «Κατσάνειο», 17.00,) Ολυμπιακός - Παγκράτι (γήπ. «Μελίνα Μερκούρη», 18.00, ), Ορεστιάδα - Πανελλήνιος (γήπ. Ορεστιάδας, 19.00, ) ΕΑ Πατρών - Εθνικός Αλεξ/λης (γήπ. Πάτρας, 19.30, ). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕ Νίκαιας - ΠΑΟΚ (γήπ. Πλάτωνα, 18.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ