ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
Σελ. /36
Ο ιμπεριαλισμός τρομοκράτης των λαών

«Οπως καταλαβαίνουμε», σημείωσε στη συνέχεια ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας, «οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, με την επιβολή τέτοιων μέτρων και συμφωνιών, επιδιώκουν τη νομιμοποίηση ενός νέου "στρατηγικού στόχου", που δικαιολογεί πιο ισχυρές επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας. Επιτρέπει το χτύπημα λαών και λαϊκών κινημάτων, που δεν υποτάσσονται, που αντιστέκονται στην πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Γι' αυτό επέλεξαν σαν "Υπέρ - Εχθρό" τους τη λεγόμενη παγκόσμια "τρομοκρατία" και κίνησαν εκστρατεία για την καταπολέμησή της.

Η χρησιμοποίηση του όρου "τρομοκρατία" από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, πρακτικά, συμπεριλαμβάνει κάθε λαϊκό κίνημα.

Εχουν από καιρό τοποθετήσει κυρίαρχες χώρες - μέλη του ΟΗΕ σε "Μαύρη Λίστα", με το χαρακτηρισμό "Χώρες Τρομοκράτες": Την Κούβα, τη Β. Κορέα, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Ιράν και πρόσφατα, το Σουδάν και τη Γιουγκοσλαβία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κυκλοφορεί λίστα "Τρομοκρατικών Οργανώσεων", (Οκτώβρης '99), με 39 οργανώσεις, η πλειοψηφία των οποίων είναι Λαϊκά, Κοινωνικά, Εθνικά Απελευθερωτικά κ.ά. Κινήματα σε όλο τον κόσμο.

Η αντιδραστική αυτή επίθεση στις δυνάμεις που αντιστέκονται στην πολιτική τους αποκαλύπτει, γι' άλλη μια φορά, τον κυνισμό και την υποκρισία τους. Δείχνει πώς εκτιμούν, κατά περίπτωση, και πώς απονέμουν τον τίτλο του "τρομοκράτη".

Ορισμένα παραδείγματα:

α) Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούσαν τον "UCK", έως το τέλος του 1998, μια από τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις, γιατί διακινούσε και διακινεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών στις χώρες της ΕΕ, κύρια στην Ολλανδία, καθώς και το μεγαλύτερο εμπόριο όπλων. Από τη στιγμή, όμως, που ο "UCK" πέρασε υπό τον απόλυτο έλεγχο και τις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, "αποχρωματίστηκε", "μεταλλάχτηκε" και έγινε αποδεκτός σαν "Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός" του Κοσσόβου.

β) Το παράδειγμα του Παλαιστινιακού Κινήματος είναι, επίσης, αποκαλυπτικό, γιατί, όσο το Κίνημα είχε σαφή αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, θεωρούνταν "Κίνημα Τρομοκρατών". Από τη στιγμή που υποτάχτηκε στις υποδείξεις των Αμερικανών, έπαψε να θεωρείται.

γ) Αντίθετα, ο γνωστός Μπεν Λάντεν, "μέγας" μισθοφόρος των ΗΠΑ και σφαγέας του αφγανικού λαού, εκπαιδευμένος, εξοπλισμένος και χρηματοδοτούμενος από τα ταμεία της CIA, δεσπόζει σήμερα στον κατάλογο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σαν "τρομοκράτης", γιατί έπαυσε (;) να υπακούει στις διαταγές τους.

δ) Οι ιμπεριαλιστές αποκαλύπτονται και από τη φιλική στάση τους απέναντι σε πραγματικές δυνάμεις του τρόμου, που σπέρνουν καθημερινά το θάνατο σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Παραδείγματα: Πρώτο: Χρησιμοποιούν την υπαρκτή ανάγκη για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, για να διευρύνουν και ενεργοποιήσουν τους κρατικούς, διακρατικούς και διεθνείς μηχανισμούς καταστολής. Η προώθηση της Συνθήκης Σένγκεν, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπόλ κ.ά. δικαιολογούνται από την ανάγκη αντιμετώπισης του εμπορίου όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων, του "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος κλπ.

Ομως, συστηματικά ανέχονται και υποθάλπουν δραστηριότητες, που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, για να λύνουν το θέμα της χρηματοδότησης και του εξοπλισμού, των φιλικών τους ομάδων, συμμοριών, αποσχιστικών και αντεπαναστατικών κινημάτων.

Παρατηρούμε συχνά το φαινόμενο, να στρατολογούν, να χρηματοδοτούν, να εξοπλίζουν και να καθοδηγούν συμμορίες δολοφόνων σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η συνεργασία των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με τον "UCK". Οι "υπεύθυνες αποστολές" ομάδων και στελεχών, που συνδέονται στενά με το οργανωμένο έγκλημα, από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας και Κολομβίας για την εξολόθρευση νόμιμων ηγετών κρατών, όπως: Φιντέλ Κάστρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και του Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας.

Δεύτερο : Την ίδια στιγμή, κάνουν δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο πολιτικό και το κοινό ποινικό έγκλημα. Προσπαθούν με θεωρητικές τοποθετήσεις και προπαγάνδα να δημιουργήσουν στη συνείδηση των ανθρώπων την αντίληψη ότι οι έννοιες οργανωμένο έγκλημα - πολιτικό έγκλημα - τρομοκρατία - παρανομία και "αριστερά", είναι έννοιες που συνδέονται στενά και σχεδόν ταυτίζονται.

Κάνουν "λαθροχειρίες" ολκής, που είναι επικίνδυνες για το δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα. Προσπαθούν συνειδητά να συνδέουν με διάφορους τρόπους τις τρομοκρατικές ενέργειες ή και οργανώσεις με την "αριστερά", με προφανή σκοπό να συκοφαντήσουν και, αν χρειαστεί, να πλήξουν το πραγματικά αριστερό και προοδευτικό κίνημα.

Γι' αυτό και η σχετική "φιλολογία", οι διοχετευόμενες πληροφορίες και οι έρευνες των διωκτικών αρχών (Ελλάδας - ΗΠΑ) είναι μόνιμα προσανατολισμένες στο χώρο των διάφορων εξωκοινοβουλευτικών "ομάδων", των λεγόμενων "αναρχικών" και "περιθωριακών", δηλαδή όλων αυτών, που έντεχνα σηματοδοτούν μια δήθεν "αριστερή" προέλευση της τρομοκρατίας.

Τρίτο: Αν και απασχολεί καθημερινά την κοινή γνώμη η δράση χιλιάδων φασιστικών, ρατσιστικών και κάθε είδους παρακρατικών οργανώσεων στις χώρες υπό ιμπεριαλιστικό έλεγχο - όπου διαπράττονται τα πιο φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα, από τις συμμορίες της "Κου Κλουξ Κλαν" στις ΗΠΑ, των νεοναζί στη Γερμανία, των "Γκρίζων Λύκων" στην Τουρκία, της "Χρυσής Αυγής" στη χώρα μας κ.ά. - παρ' όλα αυτά, οι χώρες που κόπτονται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πάταξη της τρομοκρατίας, όχι μόνο δε χαρακτηρίζουν σαν τρομοκρατικές τις παραπάνω δυνάμεις, αντίθετα, αυτές βρίσκονται μόνιμα κάτω από την ανοχή, την κάλυψη και τη συνεργασία με τις εκάστοτε μυστικές υπηρεσίες των χωρών».

Στόχος τους η εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται, σε διεθνές επίπεδο, πιο άμεσα και αποφασιστικά, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, να τσακίσουν κάθε ανυπάκουο στις εντολές τους.

Πραγματοποιούν κάθε είδους επεμβάσεις και επιδρομές, ακόμη και με χημικά όπλα, με βιολογικά μέσα, με οικονομικούς και άλλους αποκλεισμούς, που εξελίσσονται σε μια νέα μορφή "οικονομικού Πολέμου". Ετσι οδηγούν στην ανέχεια, στη δυστυχία και στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους πολίτες, ιδιαίτερα μικρά παιδιά, θέτοντάς τους απειλητικά το δίλημμα "υποταγή ή εξόντωση".

Παρεμβαίνουν στρατιωτικά κατά κυρίαρχων κρατών, ανατρέπουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Οργανώνουν αντιδραστικά φασιστικά πραξικοπήματα, τοποθετώντας "ηγέτες" ανδρείκελα. Υποκινούν φυλετικές, θρησκευτικές, μειονοτικές συγκρούσεις και αποσχιστικά κινήματα, που οδηγούν συχνά σε κατακερματισμό κρατών, δημιουργώντας κράτη προτεκτοράτα. Συνεργάζονται και αξιοποιούν τα διάφορα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος και διαθέτουν εκατομμύρια δολάρια, για την εξόντωση "ανεπιθύμητων" ηγετών. Εξαγοράζουν κρατικούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη του στρατού, της αστυνομίας, του κρατικού μηχανισμού. Ακριβοπληρώνουν με ειδικά προγράμματα παράγοντες της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού. Χρηματοδοτούν "επώνυμους" δημοσιογράφους, παρουσιαστές και εκφωνητές στα ΜΜΕ. Επιλέγουν και στρατολογούν αναρχικούς, που αξιοποιούν σε παρακρατικές, φασιστικές και "τρομοκρατικές" οργανώσεις, τις οποίες ελέγχουν και καθοδηγούν σε συγκεκριμένες πολιτικές "μανούβρες" (όπως με τη δολοφονία του Αλντο Μόρο). Μονοπωλούν τις Τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ. Οργανώνουν και διαδίδουν παντού τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και την αμερικάνικη "υποκουλτούρα". Προωθούν επιθετικά μια πρωτόγνωρη "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε πως ιδιαίτερος στόχος του ιμπεριαλισμού (εκτός του εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος), είναι η υπονόμευση του πολιτισμού και των αγωνιστικών παραδόσεων των Λαών. Η αχρήστευση, η εξαφάνιση των μεγάλων και πανανθρώπινων ΑΞΙΩΝ (της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, του Ανθρώπινου Πολιτισμού, του Πατριωτισμού και του Διεθνισμού κλπ.). Αυτή η "Ιδεολογική Τρομοκρατία" έχει στόχο τη διάβρωση του λαϊκού πολιτισμού στις διάφορες χώρες, και την αντικατάστασή του με την "κουλτούρα" της βίας του τρόμου και του εγκλήματος. Τέτοιους ανθρώπους θέλει ο καπιταλισμός, ανθρώπους με "ναρκωμένη" τη συνείδηση, ανθρώπους χωρίς οράματα, αξίες, και ιδανικά. Αυτό τον τύπο ανθρώπου προβάλλουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στη χώρα μας».

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ θα συνεχίσει τη δημοσίευση όλων των υλικών του Συμποσίου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ