ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Γενάρη 2000
Σελ. /36
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Εκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, του αγωνιστή, κομμουνιστή, ποιητή και πεζογράφου, του υμνητή της Εθνικής Αντίστασης και του ματωμένου Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του και τα παιδιά του προσφέρουν 100.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, προσφέρουμε στη ΝΕ Ροδόπης 10.000 δρχ.

Ιωάννης και Αννα Ζεϊμπέκη - Κομοτηνή

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Γεωργίου», 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος.

Φωτούλα και Κυριάκος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΓΚΑΛΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 40.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα» για ενίσχυση των απόρων ηλικιωμένων αγωνιστών.

Ο αδερφός, τα παιδιά του

* * *

Εφυγε από κοντά μας η αταλάντευτη αγωνίστρια ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και πριν από λίγες μέρες ο αντιστασιακός φίλος μου ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΛΙΑΣ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Θαν. Μητρόπουλος

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο, την 1η Γενάρη 1997, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ, στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του και του αγώνα Μαρία προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100.000 δρχ.

* * *

Ο Δημήτριος Ψυχογιός, συνταξιούχος από το Αρθαμάνιο Αρτας, προσφέρει 10.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας, στη μνήμη του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, τουΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, καθώς και στη μνήμη των επώνυμων και ανώνυμων πατριωτών, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των: ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία εκτελέστηκε στο Θησείο. ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού. ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία μας άφησε το 1996. ΝΙΝΑΣ Χαριτάκη - ΒΑΖΟΥΡΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που χάθηκε πρόσφατα. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΡΣΑΡΗ, οπαδού του ΚΚΕ, που έφυγε και αυτός πρόσφατα, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση και τις εκλογές, ως δεύτερη δόση, 1.000.000 δρχ.

Παναγιώτης Βαζούρας και η οικογένειά του

* * *

Στις 20 Γενάρη, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας του ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ, η γυναίκα του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο Ανδρέας και η Βέτα Δεμιρζάκη προσφέρουν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., στη μνήμη των αδελφών τους ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή, και του ΓΙΑΝΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που χάθηκε στα βουνά της Πελοποννήσου.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΣΑΚΝΙΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Νέου Κόσμου της ΠΕΑΕΑ, του οποίου υπήρξε και πρόεδρος, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, τα μέλη του Παραρτήματος πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφύλιου εργατών και υπαλλήλων του Δήμου Αθήνας, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς και συνεργάτες τους, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ.

Χρ. Σερελέας


ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ,

Την επόμενη Κυριακή, 23 Γενάρη, στις 9.45 π.μ., στην εκκλησία Αγίας Αλεξιώτισσας Πάτρας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ από το 1936

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΠΑΔΕΛΑ

Στη μνήμη του, προσφέρω 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και καλώ τους συγγενείς, συντρόφους και φίλους του να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Η σύζυγός του Βαρβάρα Παδέλα

  • Επίσης στη μνήμη του Νίκου Παδέλα, τα παιδιά του Νικόλαος και Ματίνα πρόσφεραν 20.000 δρχ. στη χορωδία της ΠΕΑΕΑ, της οποίας ήταν μέλος

* * *

Αύριο Κυριακή 16 Γενάρη, στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας, στις 10.00 π.μ., θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΝΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η μητέρα της και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, η ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, νικημένη από την «επάρατο», ύστερα από 5 ολόκληρα χρόνια άγριας προσπάθειας του δημίου να τη σύρει στην γκιλοτίνα. Ηρεμη, γαλήνια και με αξιοθαύμαστο θάρρος, όλα αυτά τα χρόνια, αμύνθηκε στη φονική μανία του δημίου της. Στη ζωή της αντιμετώπισε όλες τις μικρές και μεγάλες περιπέτειες με καρτερία υποδειγματική ως σύζυγος και μητέρα.

Η πολυδιάστατη μόρφωσή της και ο πράος χαρακτήρας της ήταν τα όπλα, με τα οποία αμυνόταν στις δύσκολες στιγμές του οδοιπορικού της.

Στάθηκε πλάι στον σύντροφο της ζωής της ακοίμητος φρουρός με στοργή και φροντίδα σε όλους τους κατατρεγμούς του, ενθαρρύνοντάς τον με το αιώνιο γλυκό χαμόγελό της. Πιστή και αταλάντευτη οπαδός του ΚΚΕ, απαρνήθηκε τη μεγαλοαστική οικογενειακή της παράδοση κι έφυγε με το όραμα ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, αδικία και διωγμούς, όπως ταίριαζε στο χαρακτήρα της.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100.000 δρχ. στην ΚΟ Πειραιά για την εκπλήρωση της αποστολής της και 100.000 δρχ. στον αγαπημένο της «Ριζοσπάστη».

Το 40ήμερο μνημόσυνό της θα γίνει αύριο 16 Γενάρη, ημέρα Κυριακή, στις 10.00 π.μ., στον Αγιο Κωνσταντίνο Πειραιά.

Ο σύζυγός της Φάνης

* * *

Φωτ,

Αύριο Κυριακή 16 Γενάρη, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ΑΣΠ/Γου, στις 9.30 π.μ., θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΡΕΠΑ

Η γυναίκα του Αιμιλία

Τα παιδιά του Δημήτρης και Αγγελος

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 16 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας συζύγου και μητέρας

ΦΑΝΗΣ ΨΑΡΡΑ

Ο σύζυγος Δήμος

Τα παιδιά Τάσος - Μαρία

  • Στη μνήμη της Φανής Ψαρρά, ο σύζυγός της Δήμος πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ. και τα ανίψια της Γρηγόρης και Γιάννα Τζώρτσου άλλες 10.000 δρχ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ