ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40

Οδός Χρυσοπηγής,

αριθμός 666...

«Από κοινού» με τους «Ταλιμπάν» της ηρωίνης!

«Στο Αφγανιστάν αγωνιζόμαστε από κοινού (σ.σ.: με τον Μπους) για (...) την καταπολέμηση των ναρκωτικών»!

*

Το δήλωσε χτες ο κ. Καραμανλής, μετά τις επαφές των «25» της ΕΕ με τον Αμερικανό Πρόεδρο και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτήν την («από κοινού») συνεργασία με τους Αμερικάνους στο Αφγανιστάν, μεταξύ των άλλων και για την ...καταπολέμηση των ναρκωτικών!

*

Σύμφωνα, τώρα, με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ για το έτος 2004, αποδεικνύεται ότι το υπό αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή Αφγανιστάν, είναι πρώτος προμηθευτής ηρωίνης σε όλο τον κόσμο.

Από εκεί προέρχεται το 87% (!) της παγκόσμιας διακίνησης ηρωίνης! Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι κατά δώδεκα μονάδες μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, το 2003.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την «καταπολέμηση των ναρκωτικών», για την οποία μιλά ο πρωθυπουργός, αξίζει να σημειωθεί τούτο: Ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο οι Ταλιμπάν είχαν - για τους δικούς τους λόγους - μειώσει την παραγωγή οπίου, από 4.500, που ήταν το 1999, στους 185 τόνους, σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα και μετά την εισβολή των ΗΠΑ, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έχει ξεπεράσει τα επίπεδα ακόμα και του 1999!

*

Επειδή οι αριθμοί έχουν τη δική τους αξία, η όλη κατάσταση περιγράφεται και ως εξής:

Στα πλαίσια της «από κοινού» συνεργασίας της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για την «καταπολέμηση των ναρκωτικών» στο Αφγανιστάν, από τότε που οι Αμερικάνοι εισέβαλαν στη χώρα, η παραγωγή ηρωίνης στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί κατά ...2.400%!

Βαβύλης, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα...
Βαβύλης, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα...

Πολύ ενδιαφέρουσα η τακτική της ΕΥΠ, που, στην προσπάθεια «να βγάλει την ουρίτσα της απέξω», έχει αρχίσει τώρα να μοιράζει χαρτιά στον Τύπο, ότι αυτή από το 1996 είχε ενημερώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το «βίο και πολιτεία» του Βαβύλη. Πολύ ενδιαφέρουσα, όμως, και η τακτική υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που «για να βγάλουν την ουρίτσα τους απέξω», διατείνονται ότι ουδέποτε είχαν λάβει γνώση των σχετικών αναφορών της ΕΥΠ...

*

Αλλά: Αν οι ΚΥΠίτες γνώριζαν και δεν είχαν ενημερώσει τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. 'Η αν τους είχαν ενημερώσει και τώρα τους «καρφώνουν» επειδή δεν ενήργησαν δεόντως, τότε, επανερχόμαστε στο γνωστό (και απ' ό,τι φαίνεται διαχρονικής αξίας) ερώτημα: Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;...

1440 Ο Γκούτεμπεργκ παρουσιάζει την εφεύρεσή του: Την τυπογραφία.

1918 Μέρα του Κόκκινου Στρατού (βλ. σελίδα 3 του σημερινού «Ρ»).

1943 Ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ) (βλ. σελίδες 8-9 του σημερινού «Ρ»).

1944 Ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

1966 Πραγματοποιείται η πρώτη δοκιμαστική τηλεοπτική εκπομπή του ΕΙΡ με δίωρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διεθνές δελτίο ειδήσεων, καλλιτεχνικά νέα, ντοκιμαντέρ και παρακολουθείται από χιλιάδες Αθηναίους, οι οποίοι συνωθούνται μπροστά στις προθήκες των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, που εκθέτουν δέκτες τηλεοράσεων.

1966 Νέο πραξικόπημα, το 15ο από το 1949, εκδηλώνεται στη Συρία.

1981 Στις 6.20 το απόγευμα, μέσα στην κατάμεστη από βουλευτές και δημοσιογράφους αίθουσα της ισπανικής Βουλής, στο κέντρο της Μαδρίτης, εκδηλώνεται το πραξικόπημα - οπερέτα, όπως αποδείχτηκε, με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη της Πολιτοφυλακής Αντόνιο Τεχέρο, που ανεβαίνει στο βήμα και κολλά το περίστροφό του στον κρόταφο του προέδρου του Κοινοβουλίου. Μετά από λίγες ώρες οι πραξικοπηματίες αντιλαμβάνονται ότι είναι πλήρως απομονωμένοι και παραδίδονται.

1983 Το μικρό επιβατηγό οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή», της εταιρίας Πολέμη, ναυαγεί μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου, λόγω της θαλασσοταραχής και της κακής φόρτωσης των οχημάτων που μεταφέρει. Οι 24 από τους 37 επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάνουν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι περισυλλέγονται από άλλα σκάφη.


Χαίρει «εκτιμήσεως»...

«Θέλουμε ένα Ιράκ με ειρήνη και δημοκρατία (...). Συμμετέχουμε στην εκπαίδευση Ιρακινών», πρόσθεσε στις χτεσινές του δηλώσεις ο κ. Καραμανλής.

Δεν πάει πολύς καιρός επίσης, που είχε περηφανευτεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εκτός του ότι έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει τους «ταγματασφαλίτες» που χρειάζονται οι Αμερικάνοι, συμβάλλει και με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ στη χρηματοδότηση των δυνάμεων κατοχής του Ιράκ...

*

Κατόπιν αυτών, είναι απολύτως ευεξήγητο γιατί ο Πάουελ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην επιστολή του τον Αύγουστο του 2004 προς τον κ. Μολυβιάτη, τόνιζε σε ό,τι αφορά στις διαθέσεις των Αμερικανών έναντι της κυβέρνησης:

*

«Η υποστήριξή σας (στο Ιράκ και το Αφγανιστάν) έχει πολύ εκτιμηθεί»...

ΠΑΣΟΚ: Ο,τι πει ο Μπους

Μη νομιστεί ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντιπολίτευση σταμάτησε τις γονυκλισίες του στους Αμερικάνους. Προς Θεού!

*

Αντί άλλης απόδειξης, υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν την περασμένη βδομάδα βρέθηκε στο Παρίσι για να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε η οργάνωση «A gauche, en Europe» (Αριστερά στην Ευρώπη), με θέμα: «Το μέλλον των ευρωατλαντικών σχέσεων», φρόντισε να προβεί σε ενδιαφέρουσες συστάσεις προς τους συνομιλητές του, σχετικά με το ταξίδι του Μπους στην Ευρώπη (σ.σ.: για τη σχετική ομιλία του κ. Παπανδρέου μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το επίσημο «site» του ΠΑΣΟΚ www.pasok.gr - «Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου για ευρωατλαντικές σχέσεις και ευρωσύνταγμα», 12/2/2005).

*

Τους είπε, λοιπόν, πως όταν «ο Μπους θα έρθει στην Ευρώπη και θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή συμμετοχή στο ιρακινό ζήτημα» και «θα μιλήσει για συνεργασία», τότε η απάντηση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας προς τον Μπους δε θα πρέπει να είναι μια αντίδραση ότι «δε σας πιστεύουμε» ή ότι «δε μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα πράγματα», αφού - κατά τον κ. Παπανδρέου - «μια τέτοια αντίδραση δεν επιτρέπει καμία εναλλακτική πρόταση»...

*

Αντίθετα, η - κατά τον κ. Παπανδρέου πάντα - «εναλλακτική πρόταση» της σοσιαλδημοκρατίας προς τους Αμερικάνους, την οποία και πρότεινε στους Ευρωπαίους ομογάλακτούς του, είναι μία και μόνη: «Μάλιστα, κ. Μπους»...

«Και εγώ το ήθελα (σ.σ.: να εκλεγεί ο Ειρηναίος) και μέσα στα κανονικά πλαίσια είχα τηλεφωνήσει σε κάποιον επίσκοπο και του είχα ζητήσει να τον στηρίξει (τον Ειρηναίο)...».

*

Το απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στη χτεσινή «Απογευματινή». Και βέβαια ότι η εκλογή Πατριαρχών γίνεται με τηλεφωνικές παρεμβάσεις ιεραρχών προς άλλους ιεράρχες, είναι το λιγότερο από όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για τα συμβαίνοντα στην Εκκλησία. Αν το σημειώνουμε, λοιπόν, είναι περισσότερο γιατί εμείς είχαμε την αφέλεια ότι σε αυτές τις περιπτώσεις (εκλογές Πατριαρχών, αρχιεπισκόπων κλπ.) οι εκλέκτορες δεν καθοδηγούνταν από κανέναν, παρά μόνο από το... Αγιο Πνεύμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ