ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευχαριστίες σε «Ρ» και ΚΚΕ

Με επιστολή του προς το Παράρτημα Αξιωματικών Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλονίκης ο αντιστασιακός Βασίλειος Σακέττας, αφού απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, απευθύνει τις ευχαριστίες του προς το «Ριζοσπάστη» και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι

Υστερα από επίμονο και υπομονετικό αγώνα που καταφέραμε να τον κρατήσουμε αμείωτο επί 20 χρόνια, πετύχαμε η Ενωση Αξιωματικών - Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης να μας χορηγηθεί το μέρισμα σε όλους μας, με αισθητή όμως μείωση της αναδρομικής ισχύος. Το παράρτημά μας εκφράζει τη βαθι8ά ικανοποίηση και αγάπη των μελών του για την απόφαση που πήρε το ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για τη χορήγηση του μερίσματος στους Αντιστασιακούς Αξιωματικούς. Σ' αυτό βοήθησαν ο "Ριζοσπάστης" με τη συνεχή προβολή και εκλαΐκευση του προβλήματος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τις συνεχείς Επερωτήσεις στη Βουλή καθώς και οι υπόλοιποι βουλευτές με τη δέσμευσή τους να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν για την επίλυση του θέματος».

Κουβέντα για τη βρώμικη πολιτική τους

Φωνάζουν τα πουλημένα ΜΜΕ για τους δικαστές, την Εκκλησία, αλλά δε μας λένε πού υπάρχει ηθική σ' αυτόν τον τόπο (παντού βρωμάει). Οι απάτες των δικαστών είναι περισσότερο ανήθικες από την παραχώρηση εκμετάλλευσης για 35 χρόνια των διοδίων της Αττικής οδού, της γέφυρας του Ρίου και του αεροδρομίου των Σπάτων, που οι κατασκευαστές τους έβαλαν μόλις το 10% για την κατασκευή τους; Είναι μικρή η απάτη της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας; `Η ο πακτωλός πλούτου των Ολυμπιακών (Καλατράβα κλπ.), που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας, τι είναι; Γιατί δεν ασχολούνται και μ' αυτά, για να μάθει ο κόσμος και πού γεννιούνται όλες οι ανηθικότητες;

Μεσαίωνας στη Γερμανία με τη «Χάρτα», που ψηφίστηκε και όπου ο άνεργος υποχρεούται να δεχτεί οποιαδήποτε εργασία του προταθεί - διαφορετικά χάνει το επίδομα. Ετσι, σε 26χρονη δασκάλα προσφέρθηκε θέση εργασίας σε Οίκο Ανοχής που αυτή αρνήθηκε και έχασε το επίδομα(το 'γραψε ο «Ριζοσπάστης»).

Από την άλλη: Ρεσιτάλ δημαγωγίας Παπανδρέου στη Λάρισα. Υπόσχεται πως θα πολεμήσει για τα συμφέροντα της αγροτιάς (αυτά έλεγε και ο Καραμανλής) αυτός που υλοποίησε και υποστηρίζει την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ, που ξεκλήρισε 200.000 αγρότες. Αυτός που συμφωνεί με την ΕΕ, λεφτά στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι στους αγρότες. Πήγε στη Λάρισα όχι να ξεφουσκώσει τώρα, αλλά να φουσκώσει τα λάστιχα του ΠΑΣΟΚ...

Ο δικομματισμός υμνεί τον Λάτση σαν μεγάλο ευεργέτη (τα ίδια και για πολλούς άλλους, Συγγρό κλπ.), αποενοχοποιώντας τον για τα μεγάλα εγκλήματα (17 απανθρακωμένοι εργάτες - ένα καράβι ναρκωτικά και ούτε γάτα ούτε ζημιά). Παγκοσμίως, η πλειοψηφία των λαών είναι αντίθετη με την πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεών τους.

Για το περιβάλλον δεν περισσεύουν λεφτά. Υπάρχουν, όμως, για το κεφάλαιο. Η κυβέρνηση λέει ΝΑΙ στην εκπαίδευση ταγματασφαλιτών στο Ιράκ και νέα αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν, είναι λέει βοηθητικοί (όχι Γιάννης, Γιαννάκης). Επίσης, όραμα της κυβέρνησης και της Ντόρας είναι Αυτοδιοίκηση υποταγμένη στους νόμους της αγοράς, της επιχειρηματικότητας - παραγωγικότητας με μερική απασχόληση και χαράτσωμα με νέους φόρους. Ταυτόχρονα, η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αναμορφώνει το συνταξιοδοτικό - αυξήσεις ανάλογα με την παραγωγικότητα. Μείωση μισθολογικού κόστους.

Ετσι, όσο βλέπουν ότι η ισχύς και η επιρροή του ΚΚΕ αυξάνεται, ενεργοποιούν μηχανισμούς και επαναφέρουν τις δηλώσεις μετανοίας. Αυταρχισμός - τραμπουκισμοί - συλλήψεις - νομοθετικά εκτρώματα θωρακίζουν την εξουσία. Για όλα αυτά, όλοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, για δυνατούς και μεγάλους αγώνες, κόντρα στις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, για οργανωμένη εργατιά, αγροτιά, μαζικά συνδικάτα.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Εμπρός λοιπόν!

Πριν από χρόνια κάμποσα

και πριν οι καιροί αλλάξουν

οι ξένοι αποφάσισαν

νάρθουν να μας ρημάξουν!

Μα δεν το καταφέρανε

αυτό οι κατακτητές

γιατί εβρήκαν Ελληνες

γενναίους αγωνιστές.

Κι αφού τα καταφέραμε

μ' αντίσταση γενναία

εδιώξαμε απ' τη χώρα μας

τον τότε εισβολέα.

Μα ήρθαν άλλοι εισβολείς

φίλοι μας και συμμάχοι

και τίποτα δεν άφησαν

τα πάντα έχουν ρημάξει.

Ποιος από μας περίμενε

οι σύμμαχοι του χτες

σήμερα μες τη χώρα μας

νάναι κατακτητές.

Ηρθε ο ιμπεριαλισμός

συμφέροντα μεγάλα...

Οι ξένοι κανονίζουνε

τα μεροκάματά μας

τη σύνταξη και τους μισθούς

και για τα φάρμακά μας.

Φτάνει, δεν πάει άλλο πια,

πρέπει ν' αγωνιστούμε

όλοι στο δρόμο του αγώνα

το δίκιο μας να βρούμε...

Εμπρός, λοιπόν, μην κάθεστε,

υψώστε το κεφάλι

σηκώστε πανό και λάβαρα

για νέες νίκες πάλι.

Γ. Μαρνέρης

Οι... «αριστεροί»

Συχνά πυκνά από διάφορα τηλεπαράθυρα ή από άλλες προβεβλημένες θέσεις, βγαίνουν κάτι «αστέρες», δήθεν αριστεροί και κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ, για «αγκυλώσεις», «δογματισμό» και «έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με άλλες αριστερές δυνάμεις». Σ' αυτές τις δυνάμεις φυσικά, πρώτα πρώτα, τοποθετούν το ΣΥΝ. Κι αν εξαιρέσουμε απλούς οπαδούς και ψηφοφόρους του ΣΥΝ, που παραπλανημένοι νομίζουν ότι βρίσκονται σε προοδευτικό αριστερό χώρο, δε συμβαίνει το ίδιο και για την ηγεσία του. Είναι τόσο «αριστεροί» όσο είναι και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ στο Θιβέτ. Γιατί όταν αυτοί οι «αριστεροί» ψήφιζαν με χέρια και με πόδια τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και άλλες μετέπειτα Συνθήκες (Νίκαιας, Αμστερνταμ κλπ.), με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για τους λαούς, μαζί και τον ελληνικό λαό, παραδίδοντάς τους χειροπόδαρα δεμένους στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Τότε πόσο... αριστερά πολιτεύονταν; Αντικειμενικά υπηρετούσαν τη μεγαλοαστική τάξη. Και έρχονται, κατόπιν εορτής, και κλαψουρίζουν για κάποιες επιμέρους δευτερεύουσες κακές επιπτώσεις αυτών των συνθηκών που έχουν προσυπογράψει. Αυτό μου θυμίζει κάποιον που συμφωνεί να "σφαχτεί" το μοσχάρι και κατόπιν έρχεται και διαμαρτύρεται γιατί λερώθηκε... η ουρά του!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ