ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Μάρτη 2005
Σελ. /32
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργία των γιατρών στις 10 Μάρτη

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία των γιατρών στις 10 Μάρτη και, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, στην απεργία στις 17 Μάρτη, καλεί τους γιατρούς η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ Γιατρών).

Στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μίλησαν για ειδικό ιατρικό μισθολόγιο και αποφάσισαν να ξεκινήσουν διάλογο με το υπουργείο Υγείας. Ετσι, στην κινητοποίηση, προβάλλουν ως αιτήματα την αύξηση των κονδυλίων για εφημερίες, την κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων κ.ά.

Στον αντίποδα της συμβιβασμένης πλειοψηφίας, η ΔΗΠΑΚ Γιατρών τονίζει την αναγκαιότητα να μπει στην πρώτη γραμμή η ενημέρωση του λαού για τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, που βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση και χειροτερεύουν τις συνθήκες περίθαλψης των εργαζομένων. Και καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και να αγωνιστούν για δωρεάν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Για την ανάπτυξη δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας Αστικού και Αγροτικού Τύπου και ενίσχυση όλων των νοσοκομείων, για να υπάρχει δυνατότητα 24ωρης εφημερίας σε όλα τα επίπεδα. Για μισθό 1.600 ευρώ στον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε νοσοκομεία, υπηρεσίες, προνοιακά ιδρύματα κλπ. και άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ