ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Μάη 2005
Σελ. /48
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Από συνάντηση με τον ηγέτη της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ
Από συνάντηση με τον ηγέτη της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ
O σύντροφος Φλωράκης υπήρξε μεγάλος υποστηριχτής του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ο παλαιστινιακός λαός, εκπροσωπούμενος από την Παλαιστινιακή Παροικία στην Αθήνα, τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, την Ενωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας, την Ενωση Παλαιστινίων Γιατρών και Φαρμακοποιών Ελλάδος, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για το χαμό του μεγάλου αγωνιστή και συντρόφου. Εχε γεια, όπου και αν είσαι ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ.

Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας

Θεόδωρος Σκεύης, πρόεδρος

Από επίσκεψη στην Ουγγαρία
Από επίσκεψη στην Ουγγαρία
«Η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας, η Αυτοδιοίκηση Βουδαπέστης, το Τμήμα Ελλήνων Αντιστασιακών - Αντιφασιστών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Επιτροπή Ελληνικής Νεολαίας Ουγγαρίας, εκφράζουμε στην ΚΕ του ΚΚΕ τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του μεγάλου αγωνιστή στην πάλη για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, Χαρίλαου Φλωράκη.

Εμείς οι απόδημοι Ελληνες και Ελληνίδες στην Ουγγαρία χάσαμε έναν άξιο φίλο και συμπαραστάτη, τον Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε σε όλα εκείνα τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε.

Γι' αυτό ο θάνατός του θεωρείται για μας η μεγαλύτερη απώλεια».

Κομμουνιστές της Σλοβενίας

Ρούντολφ Μπάλοχ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους των κομμουνιστών της Σλοβενίας για το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη.

Η ανάπτυξη των σχέσεων των κομμάτων μας ας είναι αντάξια των αγώνων του σ. Φλωράκη.

Αιώνια η μνήμη του σ. Χαρίλαου Φλωράκη.

ΚΚ Πολωνίας

Ανταμ Μάρτσιν, Πρόεδρος της ΕΕΕ του ΚΚ Πολωνίας

Αξιότιμοι σύντροφοι,

Εξ ονόματος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πολωνίας σας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας για το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη - πρώην Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ.

Η ζωή και η δράση του αποτελούν υπόδειγμα για τη δράση μας.

Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Σουδανικού ΚΚ χαρακτηρίζει τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη ως έναν απ' τους «σπουδαιότερους και επιφανέστερους ηγέτες του ΚΚΕ» και εκφράζει ευχές, για «υπομονή και δύναμη» για τη συνέχιση του αγώνα, εκ μέρους όλων των μελών της ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ και όλων των σουδανικών δημοκρατικών δυνάμεων.

ΚΚ Ισπανίας

Χοσέ Κάμπο, Ομοσπονδιακή Επιτροπή

«Αγαπητοί σύντροφοι, με πολλή συγκίνηση και πίκρα έμαθα το θάνατο του συντρόφου Φλωράκη. Μαζί του φεύγει μια από τις βασικές προσωπικότητες - πραγματικό σημείο αναφοράς του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ενας από τους μεγάλους αγωνιστές για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ενότητα των εργαζομένων και των λαϊκών τους οργανώσεων. Μια υποδειγματική αγωνιστική ζωή!!! Τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών

Αρμάντο Κοσούτα, Πρόεδρος

«Εκφράζω στην οικογένεια του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη και στους συντρόφους του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας τα ειλικρινέστερα αισθήματα αλληλεγγύης στη μνήμη της μεγάλης συνεισφοράς του στο κόμμα του, στην Ελλάδα, στο εργατικό και διεθνές κομμουνιστικό κίνημα για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και το σοσιαλισμό».

ΚΚ Σλοβακίας

Γιόζεφ Σεβτς, Πρόεδρος

«Λάβαμε την πληροφορία για το θάνατο του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη με μεγάλη λύπη. Επιτρέψτε μας να μοιραστούμε τη θλίψη σας και να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας. Συλλυπούμεθα εσάς και την οικογένεια του συντρόφου. Η απώλεια ενός τόσο μεγάλου ανδρός για το κομμουνιστικό κίνημα στη χώρα σας, αλλά και παγκοσμίως αποτελεί θλιβερή είδηση για κάθε αληθινό κομμουνιστή. Ολη η ζωή του συντρόφου Φλωράκη είναι απόδειξη του ζήλου του για τα κομμουνιστικά ιδεώδη της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ελευθερίας. Εκτιμούμε αυτό τον σπουδαίο άνδρα της Ελληνικής Ιστορίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Οι καρδιές των Σλοβάκων κομμουνιστών είναι μαζί σας. Η μακρά και πλήρης ζωή αυτού του υποδειγματικού κομμουνιστή αποτελεί πρόκληση για καθέναν από μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του καπιταλισμού και για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρεσβεία της ΛΔ Κίνας

Τιαν Ξουετζούν, Πρέσβης

«Αξιότιμη Κυρία Γενική Γραμματέα,

Με λύπη μας μάθαμε το θάνατο του Επιτίμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη. Εκ μέρους της Πρεσβείας της ΛΔ της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία και εμού προσωπικά, θα ήθελα να σας εκφράσω τα βαθύτατα ειλικρινή συλλυπητήριά μου σε εσάς και στην οικογένεια του Χαρίλαου Φλωράκη».

Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού

Εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος των Κομμουνιστών του Μεξικού δεχτείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη, Επίτιμο Πρόεδρο του κόμματός σας και θρυλική μορφή του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Η ιστορία του κινήματός μας και των κομμουνιστικών μας κομμάτων βασίζονται στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού. Ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών που αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα το φασισμό, το Σχέδιο Μάρσαλ, που αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική κατοχή, συμβάλλοντας σταθερά στην ήττα του φασισμού. Γνωρίζουμε τις συνθήκες παρανομίας στις οποίες εργάστηκε ως μέλος της καθοδήγησης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Αυτός ο αγώνας οδήγησε στην κατάκτηση της νομιμότητας για το ΚΚΕ και την κατάρρευση του αυταρχισμού. Μαζί με το ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης αγωνίστηκε σταθερά ενάντια στο ιδεολογικό αντεπαναστατικό κύμα στο τέλος της δεκαετίας του '80, που στόχευε στη σοσιαλδημοκρατικοποίηση των κομμουνιστικών κομμάτων και στην εγκατάλειψη του επαναστατικού και ταξικού τους χαρακτήρα. Το ΚΚΕ όχι μόνο ξεπέρασε επιτυχώς την κρίση, αλλά αποτελεί μια πραγματική επαναστατική εναλλακτική λύση για το λαό του και τους λαούς του κόσμου.

Επιτρέψτε μας να υποστείλουμε τη σημαία του κόμματός μας στη μνήμη ενός κομμουνιστή, ενός ανθρώπου της αλήθειας, του Χαρίλαου Φλωράκη.

Ζήτω το έργο του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΜ

Εξέχουσα προσωπικότητα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ