ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Σήμερα η απόφαση

Σήμερα το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας. Ολο αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών που διεξάγεται η πολύκροτη δίκη - ξεκίνησε στις 21 Μάρτη στο Βόλο και έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δημαρχείου της πόλης - ζωντάνεψαν μνήμες του πολύνεκρου δυστυχήματος που έγινε στις 13 Απρίλη του 2003.

Τραγικές φιγούρες στη δίκη ήταν οι χαροκαμένοι γονείς, που δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου και ύψωσαν ένα μεγάλο «κατηγορώ» εναντίον όλων όσοι συνήργησαν στο έγκλημα. Οχι μόνο εναντίον όσων είναι κατηγορούμενοι, αλλά και κατά των κυβερνήσεων που αφήνουν τους δρόμους να παραμένουν «παγίδες» θανάτου «θερίζοντας» ανθρώπινες ζωές και που με την πολιτική τους υπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα στο βωμό του κέρδους.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, Αχ. Ζήσης, στην αγόρευση που έκανε ύστερα από τις καταθέσεις των περίπου 130 μαρτύρων, πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και οι έξι κατηγορούμενοι για την τραγωδία των Τεμπών, με ενδεχόμενο δόλο οι τέσσερις και εξ αμελείας οι άλλοι δύο. Συγκεκριμένα, με την κατηγορία αυτή και ότι ενήργησαν με ενδεχόμενο δόλο πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι Δ. Ντόλας, οδηγός της φονικής νταλίκας, οι συνιδιοκτήτες Αν. Καμέας και Αλ. Καβελίδης, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη Π. Δαρδαμπούνης κι ότι ενήργησαν εξ αμελείας οι Δ. Χαμπούρης, γενικός διευθυντής και Μ. Αλεξάκης, προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου της ίδιας εταιρίας.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας είπε, επίσης, ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα 'πρεπε να βρεθούν και ο πρόεδρος της εταιρίας «ΑΚΡΙΤΑΣ», επιχειρηματίας Σαράντης και η κόρη του Λουκία Σαράντη, που είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στους εισαγγελείς της Αλεξανδρούπολης, όπου εδρεύει η εταιρία και της Βέροιας για να προβούν στις σχετικές ενέργειες για την αυτεπάγγελτη δίωξή τους. Οσον αφορά στις συνθήκες που προκάλεσαν το πολύνεκρο ατύχημα, μεταξύ των άλλων, είπε πως «οι μελανίνες μπήκαν στο εσωτερικό του λεωφορείου και προξένησαν το μεγαλύτερο κακό».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΗΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ

Η Κ/Ξ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ - ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ. Α.Ε. / ΥΔΡΟΚΑΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. / Κ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ / Ν. ΒΛΑΧΟΣ / Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ, στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης 17951 (ΦΕΚ 1498, τεύχος δεύτερο / άρθρο 6/8.12.2000) περί κανονισμού Αδειών παραγωγής και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 12-7-2005 κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) ισχύος 204 KW στη θέση ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ, Δήμου Καρπενησίου, Νομού Ευρυτανίας, που έλαβε αρ. πρωτ. Γ1068/12.7.2005. Αιτιολογημένες αντιρρήσεις μπορούν να υποβληθούν στη ΡΑΕ (τηλ. 210-3727400) εντός 15 ημερών από την παρούσα δημοσίευση.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΗΣ ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ

Η Κ/Ξ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ - ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ. Α.Ε. / ΥΔΡΟΚΑΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. / Κ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ / Ν. ΒΛΑΧΟΣ / Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ, στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης 17951 (ΦΕΚ 1498, τεύχος δεύτερο / άρθρο 6/8.12.2000) περί κανονισμού Αδειών παραγωγής και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 12-7-2005 κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) ισχύος 1097 KW στη θέση ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ, Δήμου Αγράφων, Νομού Ευρυτανίας, που έλαβε αρ. πρωτ. Γ1070/12.7.2005. Αιτιολογημένες αντιρρήσεις μπορούν να υποβληθούν στη ΡΑΕ (τηλ. 210-3727400) εντός 15 ημερών από την παρούσα δημοσίευση.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΗΣ ΑΓΡΑΦΑ

Η Κ/Ξ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΡΑΦΑ - ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ. ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. / ΥΔΡΟΚΑΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. / Κ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ / Ν. ΒΛΑΧΟΣ / Β. ΜΟΥΣΕΛΙΜΟΣ, στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης 17951 (ΦΕΚ 1498, τεύχος δεύτερο / άρθρο 6/8.12.2000) περί κανονισμού Αδειών παραγωγής και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 12-7-2005 κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) ισχύος 1911 KW στη θέση ΑΓΡΑΦΑ, Δήμου Αγράφων, Νομού Ευρυτανίας, που έλαβε αρ. πρωτ. Γ1069/12.7.2005. Αιτιολογημένες αντιρρήσεις μπορούν να υποβληθούν στη ΡΑΕ (τηλ. 210-3727400) εντός 15 ημερών από την παρούσα δημοσίευση.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 24 Ιούλη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας μάνας, αδελφής και γιαγιάς

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΡΕ

Καλούμε όσους θέλουν να είναι κοντά μας και να τιμήσουμε τη μνήμη της.

Η οικογένειά της

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι με την αρ. πρωτ. 3671/29-6-05 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής / Δ/νση ΠΕΧΩ, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ανέγερση κτιρίου Οικοτροφείου Αυτιστικών Ατόμων «Στέγη Αγίου Νικολάου» στην περιοχή Αγ. Τριάδας Παιανίας, ιδιοκτησίας Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων αυτιστικών ατόμων «Αγιος Νικόλαος».

Η παραπάνω απόφαση και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, στο Γραφείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου (17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη), όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει για να ενημερωθεί.

Παλλήνη, 14 Ιουλίου 2005

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΒΡΑΜΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας έχουν παρουσιαστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου από την περασμένη Τρίτη έως και χτες σε 81 άτομα συνολικά (56 ασθενείς, 16 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου και 9 συνοδοί).

Το γεγονός αρχικά προκάλεσε έντονη αναστάτωση, αφού κανείς δε γνώριζε την αιτία που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά. Ολοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σημειώθηκαν σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, εκτός της παιδιατρικής.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε θεωρηθεί ως απίθανο το ενδεχόμενο η γαστρεντερίτιδα να προήλθε από τρόφιμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ Αχιλλέα Γκίκα και τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι είναι βακτηριακής προέλευσης γαστρεντερίτιδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για σαλμονέλα.

Το υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου για το γεγονός αυτό και αμέσως έδωσε εντολή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση, με σκοπό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.

Γεννήθηκαν σιαμαία κοριτσάκια

Μια 30χρονη απ' τη Νιγηρία γέννησε σιαμαία κοριτσάκια στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα». Τα κοριτσάκια είναι καλά στην υγεία τους και χτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και θα υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι δυνατός ο διαχωρισμός τους. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα δύο κοριτσάκια φαίνεται να έχουν χωριστά ζωτικά όργανα. Αν αυτό αποδειχθεί από τις εξετάσεις, η περίπτωσή τους δε θα θεωρηθεί ιδιαίτερη περίπλοκη.

Τελευταία φορά που γεννήθηκαν σιαμαία στη χώρα μας ήταν τον Ιούνιο του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο κοριτσάκια ήταν τότε ενωμένα μετωπικά στην κόγχη του ματιού. Σε ηλικία τεσσάρων μηνών υποβλήθηκαν σε επιτυχή επέμβαση διαχωρισμού σε νοσοκομείο της Ρώμης. Πάντως το Μάη του 1983 έγινε η πρώτη επέμβαση διαχωρισμού - που κράτησε πέντε ώρες - σιαμαίων στη χώρα μας, όταν μια Λίβυα γέννησε σιαμαία αγοράκια.

Τα σιαμαία είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις και, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, εμφανίζονται ανά 80.000 γεννήσεις. Η κυοφορία σιαμαίων, πάντως, διαπιστώνεται συνήθως στο μέσο της εγκυμοσύνης, κατά την 22η - 23η εβδομάδα. Σε αυτό το στάδιο, η διακοπή της κύησης είναι ακίνδυνη για τη γυναίκα. Γεννιούνται οπωσδήποτε με καισαρική τομή και ενδέχεται να παρουσιάζουν διάφορες συγγενείς ανωμαλίες.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- H ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Χορτιάτη διοργανώνουν την Κυριακή 24 Ιούλη εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης για τους 19 εκτελεσμένους από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις 26 Ιούλη του 1944. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον τόπο της εκτέλεσης (αναχώρηση στις 10.30 από το Πάρκο Ασβεστοχωρίου).

-- Η κοινότητα Κοσμά Κυνουρίας, την Κυριακή 24 Ιούλη 2005, ώρα 11 το πρωί, στη θέση Σταυρός, διοργανώνει εκδήλωση για την 62η επέτειο της «Μάχης του Κοσμά» που έγινε στις 27/7/1943 κατά των Ιταλών κατακτητών.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που θα ξεκινήσει την Κυριακή ώρα 6.45 το πρωί, από την πλατεία Κάνιγγος (τηλ. 210.8234.296).

  • Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου(ΠΕΚΑΜ) πραγματοποιεί τετραήμερη εκδρομή στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από την πλατεία Κάνιγγος, την Παρασκευή 29 Ιούλη ώρα 7.30 το πρωί και η επιστροφή τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Κόστος συμμετοχής 100 ευρώ. Για συμμετοχή, μέχρι την Πέμπτη 28 Ιούλη το μεσημέρι και στα τηλ.: 210.3247.820 και 210.5817.384.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ