ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /32

Δεν θα αφήσουν

κOLYMPICθρόξυλο!

Κυνηδόν!

Παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις. Οι νυν, οι πρώην, οι τέως και οι επόμενοι. Υπουργοί Μεταφορών, υφυπουργοί Συγκοινωνιών, παρατρεχάμενοι Αερομεταφορών. Αυτοί που ξεπουλούσαν και ρουσφετολογούσαν. Που τη θάβουν ζωντανή! Και μιλούν για την «Ολυμπιακή». Φωνάζουν. Σηκώνουν το δάχτυλο. Κοκκινίζουν. Ανταριάζονται. Και δόστου να μιλούν. Γαυριούν. Κοινοβουλευτικοί άντρες. «Κυνολογούν»! Μιλούν συνέχεια! Δίνουν εξετάσεις. Ακόμα και τώρα! Στους «μνηστήρες». Ποιοι; Αυτοί που τη ρήμαξαν! Αυτοί που έχουν την πρώτη και κύρια πολιτική ευθύνη. Αυτοί που μεθόδευσαν και μεθοδεύουν το ξεπούλημά της! Και τσακώνονται. «Εσείς τη ρημάξατε», οι γαλάζιοι. «Οχι, εσείς τη ρημάξατε», οι πράσινοι. Θρασύτατοι. Προκλητικοί. Χωρίς ίχνος τσίπας. Στάλα ντροπή. Μιλούν συνέχεια. Αντί να κρύβονται βγαίνουν και μιλούν!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)
Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)

Το 1995 το ύψος του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών ήταν 3,6 δισ. ευρώ.

Μετά από δέκα χρόνια, και συγκεκριμένα στο πρώτο 5μηνο του 2005, το ύψους του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών έφτασε τα 56,9 δισ. ευρώ! Με άλλα λόγια, το 1/3 του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι ίσο με το χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες.

Μέσα σε μια δεκαετία, δηλαδή, τα «φέσια» των Ελλήνων (χωρίς να υπολογίζεται ο υπερδανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), που αναγκάζονται να τρέχουν για δάνειο, ώστε να τα φέρνουν βόλτα, αυξήθηκαν κατά 1.500%!

Ολα αυτά περιγράφονται με τέσσερις λέξεις: «Ισχυρή Ελλάδα - Ισχυρή οικονομία»...

Μπέος, Κούγιας, ε, κρίμα δεν είναι να μη συμμετέχει και ο εικονιζόμενος κ. Μάκης Ψωμιάδης στην ΕΠΑΕ;
Μπέος, Κούγιας, ε, κρίμα δεν είναι να μη συμμετέχει και ο εικονιζόμενος κ. Μάκης Ψωμιάδης στην ΕΠΑΕ;

Μπέος: «Τελείωνε, θα νυχτώσουμε»

Κούγιας: «Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε σοβαρά. Ολοι έχουμε δουλιές, εσύ τι έχεις;»

Μπέος: «Ποιες είναι οι σοβαρές δουλιές σου;»

Κούγιας: «Εγώ έχω κάνει 12.000 δίκες».

Μπέος: «Τι δίκες, για να αθωώνεις εμπόρους ναρκωτικών;».

Κούγιας: «Τι να μας πεις εσύ, που παίρνεις λεφτά και πλακώνεις παιδάκια στη Νέα Σμύρνη»

Μπέος (όρθιος και έξαλλος): «Εγώ δεν είμαι Βαλλιανάτος».

(ελέγχεται αν η φράση αυτή ειπώθηκε λίγο μετά ή λίγο πριν το δεξί χέρι του Μπέου προσγειωθεί στο αριστερό μάτι του Κούγια)...

*

Αυτό είναι το ρεπορτάζ (όπως το περιέγραψε χτες η «SportDay») από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΠΑΕ. Οπου «ΕΠΑΕ» είναι η Ενωση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών της χώρας. Διοικείται από τον κ. Λυκουρέζο και συναπαρτίζεται από τους αξιότιμους ποδοσφαιρικούς παράγοντες του τόπου...

1792 Πρώτη μέρα του νέου ημερολογίου της Γαλλικής Δημοκρατίας (1η Βεντεμιέρ του 1ου χρόνου). Ο χρόνος χωριζόταν σε 12 μήνες. Κάθε μήνας σε τρία δεκαήμερα, με εξαίρεση το τελευταίο τμήμα του 12ου μήνα, που είχε 12 ή 16 (τα δίσεκτα χρόνια) μέρες.

1862 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν, ανακοινώνει ότι από την 1η Γενάρη του 1863 θα απελευθερωθούν όλοι οι σκλάβοι στις επαναστατημένες πολιτείες.

1862 Γίνεται πρωθυπουργός της Πρωσίας ο Οτο φον Βίσμαρκ.

1964 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι προτίθεται να ενοποιήσει το ΙΚΑ με διάφορα άλλα ασφαλιστικά ταμεία εργατοϋπαλλήλων. Αντιδρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.

1968 Με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως μεταδίδεται από το ραδιοσταθμό «Η Φωνή της Αλήθειας», το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της αποχής από το δημοψήφισμα - παρωδία που ετοιμάζει η χούντα.

1970 Παύει το εμπάργκο βαρέων όπλων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967. Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται πως η επανάληψη της χορήγησης βαρέων όπλων στην Ελλάδα συνδέεται με τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και με την ανάγκη ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.

1980 Τα ιρακινά στρατεύματα εισβάλουν στο ιρανικό έδαφος. Αρχίζει ο πόλεμος Ιράν - Ιράκ.


Ο ... «καλυτερότερος»

Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με το φιλοΠΑΣΟΚ Τύπο, ότι ο κ. Παπανδρέου με την παρουσία του στη ΔΕΘ «ικανοποίησε»...

Ιδού: Και υπέρ της μείωσης των φόρων για να κάνουν οι βιομήχανοι «επενδύσεις», τάχθηκε. Και υπέρ της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής» (και των πάντων) μίλησε. Και κατά των επιδοτήσεων - όπως και ο Καραμανλής για τους αγρότες - τοποθετήθηκε.

Κατόπιν τούτων, αν υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το «ποιους» ...ικανοποίησε ο κ. Παπανδρέου, να σας θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας κ. Γ. Μυλωνάς, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, δήλωνε (περιχαρής ο άνθρωπος) πως «ο πρόεδρος μάς υποστηρίζει στα βασικά μας θέματα»...

Εκ του Ναυτιλίας

«Ακούσατε - ακούσατε!

Εκτακτο ανακοινωθέν:

Ολοι εσείς (οι δεκάδες χιλιάδες) που ζήσατε το καλοκαίρι για δυο και τρία μερόνυχτα μέσα στα σαπιοκάραβα, ώσπου, εξαθλιωμένοι και λεηλατημένοι, να φτάσετε στον προορισμό σας, όλοι εσείς που "απολαύσατε" το ταξίδι με τις "Ροδάνθες", τις "Ρομίλντες" και τις "Δημητρούλες" του Αγούδημου και των άλλων ευεργετών - εφοπλιστών, όλοι εσείς που πληρώσατε τα μαλλιοκέφαλά σας για να μπείτε στα σαπάκια, χωρίς να ξέρετε πότε θα φύγετε, πότε θα φτάσετε και αν θα φτάσετε,

ακούσατε - ακούσατε!

Ο πολυχρονεμένος μας υπουργός Ναυτιλίας κύριος Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, πιστός στο καθήκον να διασφαλίζει τη χαρά του ταξιδιού σε σας και τα παιδιά σας, ανακοίνωσε (εμμέσως πλην σαφώς) ότι τα καμιά 40αριά υπέργηρα πλοία των εφοπλιστών που πλέουν (;) στο Αιγαίο και που θα έπρεπε να αποσυρθούν καθότι ξεπερνούν τα 30 και 35 χρόνια ηλικίας, θα παραμείνουν (καθώς φαίνεται) σε λειτουργία, συνεχίζοντας να αρμέγουν τις επιδοτήσεις από το δημόσιο κορβανά, συνεχίζοντας να στοιβάζουν ανθρώπους μέσα στη σκουριά τους και εξακολουθώντας να διακονούν την αντίληψη των εφοπλιστών ότι οι επιβάτες δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα!

Το ακούσατε, ζώα;!

(συγγνώμη, "αγαπητοί επιβάτες" θέλαμε να πούμε)».

*

ΥΓ: Ο κύριος Κεφαλογιάννης, αυτός ο αμείλικτος διώκτης της εφοπλιστικής ασυδοσίας, είναι το ίδιο πρόσωπο που έβγαινε στα κανάλια, για να εξειδικεύσει τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ...εναντίον των «νταβατζήδων», το ίδιο πρόσωπο που προσφάτως αποκαλούσε «ρετιρέ» και «αριστοκράτες» τους ...λιμενεργάτες.

Δηλαδή, το ελληνικό κράτος με αυτόν τον κύριο, που βλέπουμε στα κανάλια, τον Αλεξάκη, είναι που διαπραγματεύεται το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής»;

Δηλαδή, αυτός είναι ο κύριος, που μπορεί να «πετάξει» την «Ολυμπιακή», αλλά ένα ολόκληρο κράτος ...δεν μπορεί;;;

Καλά ο νεοφιλελευθερισμός τους, αλλά τέτοια κι η ξεφτίλα τους;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ