ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
Σελ. /32
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία

- «Η δράση του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη Νεολαία, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, σήμερα, Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Καρδίτσας. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Εκδήλωση - συζήτηση με συνδικαλιστές και νέους εργαζόμενους διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη Νεολαία, αύριο, Δευτέρα, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο πλαίσιο της συζήτησης για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία που διοργανώνει το ΚΚΕ, πραγματοποιείται την Τρίτη 18 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ., συζήτηση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου - πρώην εκλογικό κέντρο). Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Ανάλογη εκδήλωση - συζήτηση με συνδικαλιστές και νέους εργαζόμενους διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 19 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Παναγιώτης Χαραλαμπίδης
Παναγιώτης Χαραλαμπίδης
Φωτ.

Στις 17 Οκτώβρη κλείνουν 2 χρόνια από το χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου στη ζωή και στους αγώνες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο και στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΒΑ, που πέθανε στις 19 Ιούλη 2002 και της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑ, που πέθανε στις 25 Φλεβάρη 2002, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, της οποίας ήταν μέλος.

Η γυναίκα του Κυργίτσα Χαραλαμπίδου

Τα παιδιά του Γιάννης και Ειρήνη

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΓΙΩΤΗ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Σήμερα 16 Οκτώβρη κλείνει ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή η μάνα μας ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μεταμόρφωσης Βύρωνα για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Στάθη Στεφανόπουλου - Νίτσας Βαρνάβα

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2005, ώρα 10 πμ, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Μαυροματαίων 12, 3ος όροφος) με θέμα την προετοιμασία του Συνεδρίου που συγκαλείται το Δεκέμβριο του 2005.

-- Απολογιστική συνέλευση κάνει, την Πέμπτη 20.10.2005 ώρα 9.30 πμ, στην αίθουσα «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» (Κλεισθένους 16, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ).

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη χωματερή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι και οι φορείς των Ανω Λιοσίων και των γύρω δήμων για την απομάκρυνση της χωματερής και της λυματολάσπης, με νέα συγκέντρωση σήμερα Κυριακή στη γέφυρα της Ζοφριάς και αποκλεισμό της εισόδου και της εξόδου της Αττικής Οδού 11 με 1 το μεσημέρι. Ο αγώνας κατοίκων και φορέων θα συνεχιστεί με νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος στο υπουργείο Εσωτερικών, στις 3 του Νοέμβρη. Ταυτόχρονα η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής έχει αποφασίσει και παράλληλες σε διάφορους αρμόδιους φορείς ανάμεσα στις δύο κινητοποιήσεις.

Αύριο, Δευτέρα, πραγματοποιούν κινητοποίηση για τον ίδιο λόγο, μαθητές του ΤΕΕ, των 1ου, 2ου, 3ου και 5ου ΕΛ Πετρούπολης, μετά από απόφαση του τοπικού Συντονιστικού Αγώνα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία και συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Πετρουπόλεως. Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
Αύριο οι στάσεις εργασίας

Στάση εργασίας (10 π.μ - 2 μ.μ.), συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο της εφημερίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» γιατί το ψυχιατρείο έφτασε σε οριακό σημείο.

Το «Δρομοκαΐτειο» εφημερεύει δύο φορές τη βδομάδα χωρίς να συνεπικουρείται από ψυχιατρικό τομέα γενικού νοσοκομείου. Γίνονται 40 εισαγωγές ασθενών τη βδομάδα με εισαγγελική παραγγελία, η εφημερία ξεκινάει χωρίς κανένα κενό κρεβάτι, ενώ νέοι ασθενείς νοσηλεύονται σε τμήματα χρόνιων περιστατικών σε τελείως αντιθεραπευτικό περιβάλλον. Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, αφού στα νοσηλευτικά τμήματα ένας γιατρός είναι υπεύθυνος για 40 ασθενείς και μια νοσηλεύτρια για 30-50 ασθενείς.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στήριξης του νοσοκομείου και η διαδικασία συρρίκνωσης των μονάδων αποασυλοποίησης μετά τη λήξη της ενίσχυσης με κοινοτικά κονδύλια.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Κυριακή, 16 Οκτώβρη

-- Η Αχτίδα 2ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 11 π.μ., στα γραφεία της, Φρατζή 68, 1ος όροφος, με θέμα «Υγεία - Πρόνοια: Οι αντιλαϊκές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη

-- «Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στην Καισαριανή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου. Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.

Την Πέμπτη, 20 Οκτώβρη

-- Η ΝΕ Ηλείας και η ΚΟ Αμαλιάδας διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, στις 8 μ.μ., στο «Λαζαράκειο». Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ