ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στέφανος Παπαγεωργάκης
Στέφανος Παπαγεωργάκης
Φωτ.2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΕΛΛΗΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΟΥ και της συντρόφισσάς μου ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΥΛΩΝΑ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Εικαστικών, 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Φαρσακίδης

* * *

φΩΤ. 2

Στις 30 του περασμένου Οκτώβρη, συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, για πολλά χρόνια στελέχους του ΚΚΕ. Η δράση του στο λαϊκό κίνημα (ΕΠΟΝ, Μέση Ανατολή, ΔΣΕ, πολιτική προσφυγιά, αντιδικτατορικός αγώνας, ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ), η ανθρωπιά, η αγωνιστικότητα, η ακλόνητη πίστη στη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, η συντροφικότητα και, προπαντός, η προσήλωσή του στις κομμουνιστικές αρχές, είναι τα στοιχεία που τον διατηρούν ακόμα ζωντανό στη μνήμη των συντρόφων του.

Στις 30 Αυγούστου 2005 συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και πιστής οπαδού του ΚΚΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ, το γένος Σούραλη. Και οι δυο τους συνέβαλαν πάντοτε με όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία κάθε οικονομικής εξόρμησης του κόμματός μας.

Τιμώντας τη μνήμη τους, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω Αχτίδων Κοκκινιάς - Κορυδαλλού.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μητέρας μας ΦΩΤΕΙΝΗΣ Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ Βασίλη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ποντοηράκλεια Κιλκίς, οι οποίοι «έφυγαν» από κοντά μας τον Οκτώβρη του 2004, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και πιστών στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κιλκίς.

Γιώργος Καπετανγιώργης
Γιώργος Καπετανγιώργης
Ελένη, Ευθυμία, Κατερίνα, Κυριακή, Σημέλα

* * *

Φωτ.

Ο ΖΩΗΣ ΤΕΝΤΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Φούρκα Κόνιτσας το 1919. Ο πατέρας του ήταν ράφτης. Γιος πολυμελούς οικογένειας, είχε έξι αδέρφια, η οποία εγκαταστάθηκε στο χωριό Δασύλλιο Γρεβενών, όπου τελείωσε την πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Οικονομικές δυσκολίες της οικογένειας, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο και να βγει στη βιοπάλη.

Το 1940 υπηρέτησε στο Σύνταγμα σκαπανέων της Μενεμένης. Τελείωσε Σχολή υπαξιωματικών.

Στην Κατοχή, αντάρτης του ΕΛΑΣ, στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών και αποφοίτησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Στον Εμφύλιο, διοικούσε μεγάλες μονάδες ως αντισυνταγματάρχης.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1980 με την οικογένειά του και ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Πάτρα, η κόρη του Ειρήνη και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης, για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο άντρας μου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Θεοδώρου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ στην Κατοχή ήταν αντάρτης του 50ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Πρίαμος. Ελαβε μέρος σε μάχες στην περιοχή των Πιερίων. Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε μαζί τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια, έμεινε πιστός στο ΚΚΕ.

Νίκος-Κόλιας Νικητίδης
Νίκος-Κόλιας Νικητίδης
Στη μνήμη του, προσφέρω 40 ευρώ στην ΚΟΒ Γουμένισσας Κιλκίς.

* * *

Φωτ. 4

Στις 25 του περασμένου Ιούνη «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μητέρα μας ΜΑΡΘΑ Χρήστου ΝΑΟΥΜ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Κεραμίδι Πιερίας το 1930, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1985.

Στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ Αθανασίου ΝΑΟΥΜ, μέλους του ΚΚΕ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πολιτικού πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1985.

Η μητέρα του Χρήστου Ναούμ, ΕΥΔΟΞΙΑ ΝΑΟΥΜ, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία στις 17 Απρίλη 1978.

Η αδελφή του Χρήστου Ναούμ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΤΣΙΑΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, μαχήτρια του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1998.

Στη μνήμη τους, οι οικογένειες Ναούμ και Μουτσιάδου προσφέρουν, ως πρώτη δόση, 70 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ. Από τότε που έπαψε να χτυπά η μεγάλη καρδιά του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του κόμματός του, στους δύσκολους αγώνες του.

Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 30 ευρώ στο δικό μας κανάλι ΤV «902» Μαγνησίας.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

φωτ.

Ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, Ακροναυπλιώτης, έζησε και πέθανε με πίστη στο ΚΚΕ και στα ωραία ιδανικά του, τα οποία τόσες ελπίδες έδωσαν στον τυραννισμένο λαό μας, ο οποίος πρωτοστάτησε στον παλλαϊκό αγώνα για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Στη μνήμη του και για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Καίτη

Ο γιος του, η νύφη και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την «απώλεια» του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, 150 ευρώ στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς και 150 ευρώ στο Παράρτημα Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος Νίτσα

Τα παιδιά: Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ

Τα εγγόνια: Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα, αγωνιστή, οραματιστή, ο οποίος πρόσφερε τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ και του λαού ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ηλίας Παπαδημητρίου
Ηλίας Παπαδημητρίου
Η συντρόφισσά του Πελαγία

* * *

Φωτ.

Στις 18 Σεπτέμβρη 2005 πέθανε, σε ηλικία 47 χρόνων, ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΖΑΜΗΣ, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1958 στο Πίλζεν της Τσεχοσλοβακίας. Το 1982 ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ: Οι γονείς του Λάζαρος και Ελένη, ο αδελφός του Χρήστος, η γυναίκα του Μίλους, τα παιδιά του Ελένη και Πέτρος 30 ευρώ στην ΚΟΒ Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης και στο Παράρτημα Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ 20 ευρώ και ο φίλος του Γιώργος Κοταρίδης 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 29 Οκτώβρη 2004, γεννήθηκε στην Μπιελάβα Πολωνίας από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η μητέρα του: Ευαγγελία

Η σύζυγος: Βασιλική

Ο γιος του: Ιωάννης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΙΝΗΣ (Λάκης), στέλεχος του ΚΚΕ. Σεμνός αγωνιστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στους αγώνες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο υπηρέτησε με το βαθμό του λοχαγού του ΔΣΕ. Διώχτηκε για τη δράση του, πιάστηκε και φυλακίστηκε για πολλά χρόνια. Αφέθηκε ελεύθερος το 1964. Στη διάρκεια της δικτατορίας, πιάστηκε και πάλι εξορίστηκε στα Γιούρα και τη Λέρο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του: Ουρανία

Η κόρη του: Κική

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Φαναρίου Καρδίτσας προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασιλική-Κική Παπάλου
Βασιλική-Κική Παπάλου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου) και των νεκρών συναγωνιστών του από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω στη ΝΕ Κιλκίς 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΧΥΛΑ, μια ευγενική και σεμνή μορφή, πάντα κοντά στο ΚΚΕ και τους αγώνες του.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Αύριο 7 Νοέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης αδελφής μου ΚΙΚΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, έως το θάνατό της, σεμνής αγωνίστριας.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πάτρας.

Ελένη Παπάλου

* * *

Φωτ.

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης από τη Φλώρινα, η οποία έως το τέλος της ζωής της υπερασπιζόταν τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του στις 30 του περασμένου Οκτώβρη, η κόρη της προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ηλίας Καρίμαλης
Ηλίας Καρίμαλης
* * *

Φωτ.

Στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια, από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη σύζυγός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ Σταμούλη - ΚΑΡΥΔΗ. Γεννήθηκε στο Πεύκο της Καστοριάς. Μαζί με πολλά άλλα παιδιά, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου, βρέθηκε στην Τσεχοσλοβακία. Με την αμέριστη βοήθεια της χώρας αυτής, σπούδασε πρώτα φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Καρόλου της Πράγας, με ειδικότητα την Παθολογία.

Επαναπατρίστηκε το 1980 και πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως γιατρός στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αγάπη των πελατών της.

Στη μνήμη της προσφέρω ως οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ, του οποίου την ιδεολογία ασπάστηκε και πίστεψε, 100 ευρώ.

Ο σύζυγος Αρ. Καρύδης

* * *

φΩΤ.

Στις 23 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή πατέρα μας ΗΛΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ. Είχε στρατευτεί στις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ από πολύ νωρίς, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Αγωνίστηκε με το πάθος που τον κατείχε με αστείρευτη δύναμη, μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες της τάξης του.

Εως το θάνατό του ήταν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Ραχών Ικαρίας, πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ελλη Φαρσακίδη
Ελλη Φαρσακίδη
Ηταν μέλος του ΚΚΕ και υπερασπίστηκε τα ιδανικά του και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Εβαζε πάνω από όλα την αγάπη προς τον άνθρωπο και το κοινωνικό συμφέρον. Γι' αυτό μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά όχι και από το νου των συνανθρώπων και των συντρόφων του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, καθώς επίσης και στη μνήμη της μητέρας μας, την οποία «χάσαμε» πριν από 8 χρόνια, προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που λείπει από κοντά μας η ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κατρίτση - ΒΟΛΩΝΑΚΗ, ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού της ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΡΙΤΣΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καθηγητών Πειραιά.

Η οικογένειά της

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Η ζωή, η δράση του και η προσφορά του στο λαϊκό κίνημα και η πίστη στα ιδανικά του αποτελούν παράδειγμα και υποδειγματική κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη σεβαστή μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ελένη

* * *

φΩΤ.

Σήμερα 6 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, συνεπής και αταλάντευτος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ελένη Σαράντου και τα παιδιά του


Ιωάννα Πυλωνά
Ιωάννα Πυλωνά

Θεόδωρος Στίνης
Θεόδωρος Στίνης

Κωνσταντινιά Καρύδη
Κωνσταντινιά Καρύδη

Δημήτρης Βαραλής
Δημήτρης Βαραλής

Δέσποινα Ιωακείμ
Δέσποινα Ιωακείμ

Στέφανος Σαράντος
Στέφανος Σαράντος

Στέφανος Σιδέρης
Στέφανος Σιδέρης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ