ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ουστ» στον ΝΑΤΟικό προπαγανδιστή!

Οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής, μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ταξικού Εργατικού Κέντρου Λάρισας παρενέβησαν δυναμικά, διέκοψαν την ημερίδα με θέμα τη «Διά Βίου Εκπαίδευση» και ανάγκασαν τους διοργανωτές να μην αφήσουν τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ να μιλήσει

Χάλασε λίγο η «μαρέγκα» της «κοινωνικής συναίνεσης», όταν οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα
Χάλασε λίγο η «μαρέγκα» της «κοινωνικής συναίνεσης», όταν οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα
Με τη δυναμική αγωνιστική παρέμβαση των σπουδαστών της Πανσπουδαστικής και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διακόπηκε η χτεσινή ημερίδα με τίτλο «Διά Βίου Εκπαίδευση και συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικών θεσμών», που διοργάνωσαν η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίκτυο Διά Βίου Εκπαίδευσης.

Η αποφασιστικότητα των σπουδαστών και των συνδικαλιστών είχε ως αποτέλεσμα ν' αναγκάσει τους διοργανωτές να δεσμευτούν ότι στην ημερίδα δε θα μιλήσει, τελικά, ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος Γ. Κιριμκίρογλου, αντισυνταγματάρχης, επικεφαλής επικοινωνίας του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ είχε κληθεί να μιλήσει για την εμπειρία της συνεργασίας του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στον Τύρναβο, με το ΤΕΙ, αποκαλύπτοντας ότι το στρατηγείο, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, είχε διεισδύσει και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με τη χτεσινή κινητοποίησή τους οι σπουδαστές και οι συνδικαλιστές δεν κατήγγειλαν μόνο την εισβολή του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και την ανάμειξη των πολυεθνικών εταιριών που παρεμβαίνουν στην Παιδεία, επιδιώκοντας να διαμορφώσουν υποταγμένες συνειδήσεις για να προσκομίσουν κέρδη. Και διαμήνυσαν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη διαβόητη «Διά Βίου Εκπαίδευση», που στόχος της είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η δημιουργία ισόβια ημιμαθών εργαζομένων που θ' αναγκάζονται να επανακαταρτίζονται για να προσφέρουν συνεχώς νέα κέρδη.

όπου διάφοροι«περήφανοι» για τη συμβολή τους στην παραγωγή «απασχολήσιμων» και υποταγμένων αντάλλασσαν εμπειρία υπό την αιγίδα των αστεριών της ΕΕ
όπου διάφοροι«περήφανοι» για τη συμβολή τους στην παραγωγή «απασχολήσιμων» και υποταγμένων αντάλλασσαν εμπειρία υπό την αιγίδα των αστεριών της ΕΕ
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε ο χτεσινός «Ριζοσπάστης», στο ΤΕΙ της Λάρισας οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων διδάσκονται μάθημα για τον τρόπο λειτουργίας επιχειρήσεων, όπως της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της ΖΗΜΕΝΣ - η ΙΝΤΡΑΚΟΜ έκανε και «δωρεά» μηχανημάτων πληροφορικής στο ΤΕΙ - προκειμένου να εμπεδώσουν αυτό το «μοντέλο» ως «οδηγό» κατεύθυνσης στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Με θέληση κι αποφασιστικότητα

Το αγωνιστικό ραντεβού των σπουδαστών της ΠΚΣ, χτες, είχε οριστεί νωρίς το πρωί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα. Αργότερα έφτασαν εκεί και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΕΚΛ, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο χώρο της ημερίδας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη. Εκεί παρέμειναν για μια ώρα περίπου, με υψωμένα τα πανό τους και βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Αυτοί που βομβαρδίζουν αθώους και σχολεία, ήρθαν να μας διδάξουν για ήθος και παιδεία», «Διά Βίου Εκπαίδευση σημαίνει ανεργία, έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία» και «Δωρεάν Εκπαίδευση, Δημόσια Παιδεία, όχι σεμινάρια για την πλουτοκρατία».

Οι διοργανωτές φανερά ενοχλημένοι από την αγωνιστική παρέμβαση, προκλητικά έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ...η κινητοποίηση δεν είναι δημοκρατική ενέργεια. «Δεν είναι δημοκρατικό αυτό που κάνετε, παραβιάζετε ανοιχτές θύρες», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Τσερίκογλου, αντιπρόεδρος του ΤΕΙ, ενώ ο Γ. Κουλουκτσής, ένας εκ των υπευθύνων της διοργάνωσης της ημερίδας, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές ότι ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ «δε συμμετέχει σαν ΝΑΤΟ»(!) κι απαίτησε από τους σπουδαστές να του ζητήσουν συγγνώμη!!

Το μήνυμα ήταν καθαρό: Εξω!
Το μήνυμα ήταν καθαρό: Εξω!
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον εκπρόσωπο της ΠΚΣ Θ. Αναπλιώτη, που είπε: «Οι σπουδαστές είναι αυτοί που βιώνουν τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και των αποφάσεων της ΕΕ. Δεν έχουμε καθηγητές, δεν έχουμε εργαστήρια, υλικοτεχνική υποδομή, ούτε δωρεάν στέγαση. Δεν έχουμε δωρεάν Παιδεία και τα πτυχία μας είναι χωρίς αντίκρισμα. Και με τη "Διά Βίου Εκπαίδευση", που εσείς εκθειάζετε, θέλουν να μας μετατρέψουν σε υποχείρια του μεγάλου κεφαλαίου. Τα γεράκια του πολέμου, που εσείς καλέσατε, δεν έχουν καμία δουλιά εδώ. Η νεολαία με την εργατική τάξη εναντιωνόμαστε σ' αυτή την πολιτική».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, για να τονίσει: «Είναι απαράδεκτο να παρεμβαίνουν ΝΑΤΟικοί στα σχολεία μας, τα οποία πληρώνουμε εμείς. Εμείς παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία, για το μέλλον των παιδιών μας. Κι αυτό το μέλλον που θέλετε να παρουσιάσετε με την ημερίδα αυτή σας το χαρίζουμε. Αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική θα την αντιπαλέψουμε και θα την ανατρέψουμε».

Και ο Γ. Μπαμπανίκος, εκπαιδευτικός και μέλος της Γραμματείας Παιδείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «η παρουσία ΝΑΤΟικών, ανθρώπων αιμοσταγών, όχι μόνο στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά γενικότερα στη χώρα μας, προσβάλλει τους νεκρούς μας, τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και τ' αντιιμπεριαλιστικά, πατριωτικά αισθήματα του λαού».

Διά βίου υποταγή

Μετά την πολύωρη διακοπή, η ημερίδα συνεχίστηκε με ομιλίες εκπροσώπων πανεπιστημίων από διάφορες χώρες, οι οποίες ήταν αποκαλυπτικές για τους στόχους της «Διά Βίου Κατάρτισης». Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Μιροσλάβ Μπαμπίσνσκι, από το Τεχνικό Εκπαιδευτήριο Σλοβακίας, ο οποίος ανέφερε ως πρότυπο το παράδειγμα της «Φολκσβάγκεν» (Volkswagen), που «κατάφερε» να βρει στη χώρα του φτηνό εργατικό δυναμικό, με τον υψηλότερο μισθό να φτάνει μόνο στα 400 ευρώ το μήνα, χάριν και της στήριξης της σλοβακικής κυβέρνησης, που «δουλεύει» για την «παραγωγή» φτηνών εργαζομένων μέσα κι από την «κατάρτιση» φοιτητών και σπουδαστών. Μίλησε δε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της χώρας του να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η κατάρτιση, ιδιαίτερα στους μαθητές...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Θέλουν εμπόρευμα τη μόρφωση και την έρευνα

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική Εκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο

Την απαίτηση του ΚΚΕ να μην υποταχθεί η μόρφωση και η έρευνα στις ανάγκες της αγοράς, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, στην αιτιολόγηση της αρνητικής του ψήφου στην Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την «Ευρωπαϊκή συνεργασία για την εξασφάλιση της ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης: «Οι ισχυρισμοί για διασφάλιση της ποιότητας και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω της αξιολόγησης αποτελούν πρόκληση και βάλλουν ευθέως κατά της όποιας ποιότητας είχε μέχρι τώρα η Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι ουσιαστικά εργαλείο για την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της έρευνας, και στοχεύει στη δημιουργία ιδρυμάτων δύο ταχυτήτων, με κέντρα "αριστείας" και απαξιωμένα ιδρύματα.

Το Μητρώο των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και εταιριών αξιολόγησης δεν είναι παρά ένας συγκεντρωτικός μηχανισμός της ΕΕ, που θα καθορίζει και θα ελέγχει την προσαρμογή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω υποταγή της μόρφωσης και της έρευνας στις ανάγκες της αγοράς και η μετατροπή τους σε "προϊόντα" που θα παρέχονται από πανεπιστήμια - "επιχειρήσεις", με στόχο την αύξηση της πελατείας τους, και μάλιστα από μία διεθνή ελίτ σπουδαστών.

Η αξιολόγηση αποτελεί υποβάθμιση, όχι βελτίωση της ποιότητας των πανεπιστημίων, και δεν προσβλέπει στην εκπλήρωση της κοινωνικής αποστολής τους, αλλά στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσα από ευκαιριακά αντικείμενα σπουδών και έρευνα προσαρμοσμένη στην αγορά.

Η ισόρροπη ανάπτυξη των επιστημονικών κλάδων και η ανταπόκριση των πανεπιστημίων στον κοινωνικό τους ρόλο είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συνεργασία με το λαϊκό κίνημα, και όχι αντικείμενο μηχανισμών επιθεώρησης και ελέγχου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Γι' αυτό καταψηφίζουμε την Εκθεση».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελεύθερα τα πανεπιστήμια να επιλέγουν και προγράμματα του ΝΑΤΟ!

Απάντηση σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη

«Ελεύθερα» να διεξάγουν στρατιωτικές έρευνες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ τα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Αφορμή αποτέλεσε η αποστολή από την Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις σχολές του ιδρύματος προκήρυξης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το Κέντρο Υποθαλάσσιων Ερευνών του ΝΑΤΟ.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στη Σύγκλητο του ΕΜΠ δήλωσε ότι «έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή σε στρατιωτικές έρευνες που οργανώνουν και χρηματοδοτούν διάφοροι οργανισμοί και δεν προωθεί οποιαδήποτε συνεργασία με στρατιωτικούς συνασπισμούς». Οσον αφορά το έγγραφο του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι «εστάλη για καθαρά ενημερωτικούς λόγους», ενώ στη συνέχεια ανακλήθηκε από την ίδια την Πρυτανεία. Συνολικά όμως για το θέμα των ΝΑΤΟικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων επικαλέστηκε την αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, λέγοντας ότι «τα πανεπιστήμια είναι ελεύθερα να αποφασίζουν και να επιλέγουν τα ερευνητικά τους προγράμματα, τις μεταπτυχιακές σπουδές τους»!

Για «ομολογία» της κυβέρνησης έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη τονίζοντας πως με βάση το πρώτο σκέλος της απάντησης του υφυπουργού «θεωρείται ότι το ΝΑΤΟ όταν προσφέρει υποτροφίες τις προσφέρει για στρατιωτικούς σκοπούς και κατ' αυτήν την έννοια δε θα μπορούσε να είναι ένας αγαθοεργής οργανισμός, χορηγός μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος». Στη συνέχεια απευθυνόμενη στον υφυπουργό Παιδείας σημείωσε ότι «εφόσον η κυβέρνησή σας αναγνωρίζει ότι είναι στρατιωτικοί οι σκοποί του ΝΑΤΟ, όταν προσφέρει υπηρεσίες, να μας πείτε εάν εξακολουθούν να διατίθενται και να διαβιβάζονται στα ΑΕΙ της χώρας, ενδεχομένως και στα Λύκεια και στα Γυμνάσια υποτροφίες με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ». Παράλληλα η Λιάνα Κανέλλη έθεσε το ερώτημα για το αν υφίσταται «κατάλογος με πόσους υπότροφους του ΝΑΤΟ έχουμε σ' αυτόν εδώ τον τόπο, υπότροφοι που έχουν πάει να σπουδάσουν τη αγαθοεργώ πρόθεση και επιθυμία αυτού του μεγάλου χορηγού των ανθρωπιστικών επιστημών, ο οποίος δεν έχει αφήσει κολυμπηθρόξυλο και ψυχούλα ζωντανή σε ολόκληρο τον κόσμο». Κατέληξε δηλώνοντας ότι «αν μας πείσετε εδώ ότι για στρατιωτικούς λόγους κάποιος δωρεάν χαρίζει υποτροφίες και δε ζητά τίποτε πίσω, ούτε καν την ιδεολογική συμμαχία, απέναντι σε αυτά τα θέματα, τότε θα σας πούμε ότι καλώς αποστείλατε αυτό το έγγραφο, αλλά δώστε μας και μια διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξουν αλλά τέτοια ή ότι δεν υπάρχουν τώρα από τα άλλα συναφή υπουργεία, που διά του υπουργείου Παιδείας δίδονται στα ΑΕΙ».

Πλήρης κάλυψη και για την είσοδο πολυεθνικών στα πανεπιστήμια

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη

Η υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στις ανάγκες των ιδιωτών και των πολυεθνικών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης όπως με σαφήνεια προέκυψε χτες από τη συζήτηση στη Βουλή Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη. Ευθεία ήταν η σχετική παραδοχή του υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου.

Απαντώντας ο Σπ. Ταλιαδούρος υποστήριξε αναφορικά με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ερευνών αποκλειστικά από το κράτος ότι «αυτό δεν είναι νοητό σε μια οικονομία και κοινωνία που πρέπει να συνδέεται η έρευνα με την παραγωγή». Επίσης έδωσε πολιτική κάλυψη στη σύνδεση των σκοπών του ιδιωτικού κεφαλαίου με την πανεπιστημιακή έρευνα λέγοντας ότι «αν γίνεται σε πλαίσια νομιμότητας εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αυτή η έρευνα να πραγματοποιείται». Τέλος αναφέρθηκε στην εμπλοκή της ΕΕ στην όλη διαδικασία επισημαίνοντας πως «τα πανεπιστήμια αναπτύσσουν διεπιστημονική συνεργασία και αναλαμβάνουν την εκτέλεση ερευνητικών ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων ύστερα από διεθνείς προκηρύξεις της ΕΕ».

«Η νομιμότητα της έρευνας, ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, συνίσταται στο εξής απλό και μοναδικό: Εάν τελικά το προϊόν της έρευνας έχει σχέση αφ' ενός με την εκπαιδευτική διαδικασία και αφ' ετέρου με τις συγκεκριμένες ανάγκες της κοινωνίας στο πλαίσιο της οποίας ένα ΑΕΙ λειτουργεί. Αυτό δε γίνεται στα πανεπιστήμια» τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ. Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η κρατική χρηματοδότηση είναι τόσο χαμηλή ώστε αναγκάζονται οι συνάδελφοι των πανεπιστημίων να καταφεύγουν και να αναζητούν χρηματοδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα τα οποία δεν έχουν σχέση ούτε με τις ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες του λαού, ούτε με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Κατέληξε τονίζοντας ότι «αν η κρατική χρηματοδότηση είναι στο ύψος που πρέπει, τότε να είστε σίγουρος ότι τα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι καθηγητές, θα κάνουν αυτό που τους επιβάλλει το καθήκον».

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΚΡΑΒΑ
Χωρίς κολακείες και ψεύτικες υποσχέσεις

Ξεκινάει σήμερα το πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο που συνδιοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Γκράβας της ΚΝΕ

«Το ΚΚΕ εμπιστεύεται τη νέα γενιά, τους νέους ανθρώπους. Πάντα, έτσι και σήμερα, χωρίς φόβο, χωρίς κολακείες και υποσχέσεις για εύκολους δρόμους, τους λέει την αλήθεια, το τι σκέφτεται. Πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στρατευτούν μια ώρα νωρίτερα, σήμερα, στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας».

Η αλήθεια θα ακουστεί και πάλι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία στις 29-30 του Οκτώβρη. Και μέχρι τότε, η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Γκράβας της ΚΝΕ ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία: Να μάθει κάθε νέος της περιοχής τους από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, τι λέει η ΚΝΕ για τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν, αλλά και τα καθημερινά. Γιατί η νεολαία έχει δύναμη.

Ετσι, σήμερα και αύριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 62), συνδιοργανώνουν διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 6 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 μ.μ., όπου θα περιλαμβάνονται ομιλίες, συζητήσεις, μουσικά, θεατρικά και λογοτεχνικά αφιερώματα από μαθητές της Γκράβας. Το Σάββατο το θέμα συζήτησης θα είναι «Ο ρόλος και η αποστολή του σχολείου», ενώ την Κυριακή η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην «Ανάπτυξη και τον προσανατολισμό του μαθητικού κινήματος».

Και επειδή «ένας άνθρωπος που δε διαθέτει ελεύθερο χρόνο ...είναι κάτι λιγότερο από ένα φορτηγό ζώο. Είναι μια απλή μηχανή για την παραγωγή ξένου πλούτου...», την επόμενη Κυριακή, 23 του Οκτώβρη, οι συγκεκριμένες Οργανώσεις συνδιοργανώνουν άλλη μια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ελεύθερος χρόνος και πολιτισμός», στις 6 το απόγευμα, στη Φοιτητική Εστία Πατησίων (Πατησίων 281). Και καλούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού να καταθέσουν προτάσεις και προβληματισμούς, να «συζητήσουμε για το πώς όλοι μας θα παλέψουμε για τη δημιουργία ενός "στεκιού εργαζομένων και νεολαίας" στην περιοχή μας». Ο στόχος ξεκάθαρος: Να γίνει το στέκι, στέκι μας. Κέντρο αντίστασης στη σήψη και στη διαφθορά, στη μάστιγα των ναρκωτικών, στην πνευματική υποδούλωση, κέντρο οργάνωσης της πάλης για διεκδίκηση ελεύθερου και δημιουργικού χρόνου.

Ξίδι...

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του «Ρ» για την εισβολή του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών στην Εκπαίδευση και ειδικά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πέρα από το έναυσμα στο μαζικό κίνημα να ξεσηκωθεί και να βάλει φρένο σ' αυτή την εισβολή, έχουν και ένα άλλο αποτέλεσμα: κάποιους ενοχλούν! Κάποιους που θέλουν να λέγονται πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αλλά αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως υπερασπιστή των συμφερόντων είτε του ΝΑΤΟ είτε των πολυεθνικών. Ορισμένοι έφτασαν να εκτοξεύουν και απειλές. Οσο κι αν ανασκουμπώνονται, όμως, και προσπαθούν να αποκρύψουν, να καλύψουν, να αποσιωπήσουν σχετικά στοιχεία, όπως αυτά που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ρ», ας γνωρίζουν ότι οι αποκαλύψεις μας θα συνεχιστούν! Στο δικό μας... DNA εγγράφονται άλλου τύπου κατευθύνσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ