ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κυκλώματα δρουν και στο Βέλγιο

Η δράση των κυκλωμάτων που διαμορφώνουν αποτελέσματα ποδοσφαιρικών συναντήσεων, φαίνεται πως εξαπλώθηκε και στο Βέλγιο, καθώς, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, υπέρογκα ποσά παίχτηκαν σε δύο πρόσφατες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, η ολλανδόφωνη εφημερίδα «De Morgen», αποκάλυψε πως για τον αγώνα της 29ης Οκτώβρη, ανάμεσα στη Σεντ Τρουιντέν και τη Λα Λουβιέρ (1 - 3) υπήρξε στοίχημα 600.000 ευρώ, ενώ για τον αγώνα Σερκλ Μπριζ - Σεντ Τρουιντέν (2-1), που διεξήχθη στις 5 Νοέμβρη, παίχτηκαν 230.000 ευρώ. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο μέσος όρος στοιχήματος σε αγώνες του βελγικού πρωταθλήματος, κυμαίνεται από 10-25.000 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι και στις δυο περιπτώσεις μπλέκεται η Σεντ Τρουιντέν.

Επίσης, αίσθηση έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι για τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, οι μεγάλοι πράκτορες στοιχηματισμού του εξωτερικού είχαν φράξει το στοίχημα από τις 10 το πρωί. Οσον αφορά στην αντίδραση που προκάλεσε η είδηση, ο πρόεδρος της Σεντ Τρουιντέν, Ρόλαντ Ντουσατελέ, διέταξε έρευνα και υπενθύμισε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τον όρο που υπάρχει στο συμβόλαιό τους, σύμφωνα με τον οποίο εφόσον αποδειχθεί ότι παίζουν στοίχημα, η διοίκηση έχει το δικαίωμα να λύσει άμεσα τη συνεργασία τους.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολο έργο

Τη δεύτερη αποστολή τους στη φετινή Ευρωλίγκα ετοιμάζονται να διεκπεραιώσουν απόψε Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός και την ιταλική Κλιμάνιο Μπολόνια εκτός, αντίστοιχα.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ (19.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ 3) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ομάδα της Μόσχας, την οποία από το καλοκαίρι ανέλαβε να προπονεί ο Ιταλός Ετορε Μεσίνα. Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Σιένα και πλέον αναζητεί τον τρόπο να... ρεφάρει την εντός έδρας αποτυχία της. Το γεγονός αυτό καθώς και η παρουσία του Ιταλού προπονητή στον πάγκο της ρωσικής ομάδας (τη φιλοσοφία του οποίου γνωρίζει καλά ο «Ζοτς») κάνουν τον Ομπράντοβιτς ιδιαίτερα επιφυλακτικό όσον αφορά στο παιχνίδι. Οπως τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, οι παίκτες του «πρέπει να δείξουν την προσοχή και την αυτοσυγκέντρωσή τους σε όλο το παιχνίδι. Οι αντίπαλοι διαθέτουν ομάδα υψηλής ποιότητας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην επίθεση και να προσπαθήσουμε σκληρά στην άμυνα». Στην αντίπερα όχθη, ο Ετορε Μεσίνα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και αναγνώρισε το δύσκολο της αποστολής που έχει σήμερα η ΤΣΣΚΑ ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ελληνα παίκτη Θοδωρή Παπαλουκά.

  • «Λαβωμένος» από τα προβλήματα τραυματισμού βασικών παικτών αλλά ωστόσο με πίστη για δεύτερο θετικό αποτέλεσμα στην Μπολόνια ο «Δικέφαλος» ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Κλιμάνιο (21.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ 3). Ο Λευτέρης Κακιούσης δε θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες (Πελεκάνος, Παντελιάδης, Παπανικολάου, Τσιάρας). Στο δυναμικό της Μπολόνια ξεχωρίζουν ο Κροάτης με θητεία στον Ολυμπιακό Μπάγκαριτς και ο Νέστορας Κόμματος
  • Ο Χρήστος Χαρίσης είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, όπως ανακοινώθηκε χτες. Ο διεθνής πλέι μέικερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων
  • Στα πλαίσια του Γιούροκαπ το Μαρούσι χτες κέρδισε την Γκρόνιγκεν Κάπιταλ με 65-53 και παρέμεινε αήττητο.
ΒΟΛΕΪ
Ωρα Ευρώπης

Λίγες μέρες πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, Ηρακλής και Παναθηναϊκός ρίχνονται σήμερα στην ευρωπαϊκή τους περιπέτεια συμμετέχοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Τοπς Τιμς Καπ αντίστοιχα.

Ο «γηραιός» χωρίς τον τραυματία Τσέρνιτς με αποκλειστικό στόχο να... τριτώσει τις νίκες του, αγωνίζεται στο Βέλγιο με αντίπαλο την Κνακ Ροζελάρε (21.30 ΕΤ3). Αν και ο τραυματισμός του Ιταλού παίκτη αλλάζει τα πλάνα του τεχνικού του «γηραιού» Αλέκου Λεώνη, εντούτοις ο στόχος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του αήττητου.

Εξάλλου για το Τοπς Τιμς Καπ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την τουρκική Ερντεμίσπορ (17.00 ΕΤ1) με αποκλειστικό σκοπό τη δεύτερη νίκη του που θα τον διατηρήσει «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση. Αν και η τουρκική ομάδα είναι ουραγός στον όμιλο, εντούτοις ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Χαβί Βέμπερ συνέστησε προσοχή.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πέρασε η Λάρισα

Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέρμπαν, η Λάρισα πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 1-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Οι «βυσσινί» προστέθηκαν στους Αιγάλεω, Ιωνικό, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Σκόντα Ξάνθη, Νίκη Βόλου και Αγροτικό Αστέρα, ενώ απομένουν οκτώ ακόμα «εισιτήρια», από τα οποία τα 5 θα... σφραγιστούν σήμερα. Το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό στο Παγκρήτιο όπου ο Εργοτέλης θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό (19.00 ΝΕΤ). Στην αναμέτρηση της Κρήτης ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά έως τώρα. Στ' άλλα σημερινά ματς έχουμε: Πανθρακικός - Ακράτητος, Αστέρας Τρίπολης - Καλαμαριά (14.30), Εθνικός - Καλλιθέα (15.30), Εθνικός Αστέρας - Λεβαδειακός (19.00).

ΕΥΡΩ 2012
Εκτός ... νυμφώνος

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA - διαψεύδοντας αρμοδίους και προγνωστικά - άφησε εκτός της τελικής τριάδας, για τη διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2012, Ελλάδα και Τουρκία. Τη διοργάνωση, πλέον, διεκδικούν (η ανάδοχος θ' ανακοινωθεί 8 Δεκέμβρη) η Ιταλία και από κοινού Κροατία - Ουγγαρία και Πολωνία - Ουκρανία.

ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση για τον Αθλητισμό

Εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός δικαίωμα για το λαό και τη νεολαία», θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στο ΤΕΙ Χανίων στο μεγάλο αμφιθέατρο στις 1.00 το μεσημέρι. Στην εκδήλωση που οργανώνουν οι ΠΚΣ θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος του σωματείου καθηγητών Φυσικής Αγωγής Αθήνας.

Νεκρός στο Ρίο

Στο αίμα βάφτηκε ένας ακόμη αγώνας του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, το ντέρμπι του Ρίο ανάμεσα στη Φλαμένγκο και την Μποταφόγκο (3-1) στιγματίστηκε από το θάνατο ενός 20χρονου οπαδού των φιλοξενούμενων.

Ολη την ημέρα στη Βραζιλιάνικη μεγαλούπολη ομάδες ταραξιών επιδόθηκαν σε οδομαχίες με θλιβερό απολογισμό τον θάνατο του Ντα Σίλβα Καντίδο, στρατιώτη που είχε πάρει άδεια από τη μονάδα του για να δει το μεγάλο ματς. Δολοφονήθηκε με δύο χτυπήματα από λοστό σε ένα μπαρ όπου πήγε να δει τον αγώνα, αφού δεν προλάβαινε να προσεγγίσει το γήπεδο λόγω κυκλοφοριακού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ