ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δανήλος Συντυχάκης
Δανήλος Συντυχάκης
-Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

Η σύζυγος: Στέλλα Συντυχάκη

Τα παιδιά: Πόπη - Κώστας

Μανώλης - Σοφία

Τα εγγόνια: Δανιήλ, Αντώνης, Μπέμπα.

  • Ολόρθος μες στον πόλεμο πετιέσαι Δανήλο εσύ κι ας σε χτυπούν τα βάσανα κι ας δέρνει σε ο βοριάς, πάντα σεμνός της λευτεριάς και της παλικαριάς, αθάνατος εσύ.

Τι κι αν περνούν τα χρόνια, δεκατρία σαν σήμερα από τότε που μίσεψες Δανήλο, η ηρωική, ολόψυχη κι ολόθερμη συμβολή σου στους αγώνες - όλους τους αγώνες του ΚΚΕ - θα μείνει για πάντα αξέχαστη και για πάντα παράδειγμα στους νέους για να γίνουν καλύτεροί μας.

Μην ξεχνώντας τα 52 χρόνια που ζήσαμε μαζί, αγωνιζόμενοι σε πόλεις, κάμπους και βουνά, κάτεργα και παρ' ολίγο εκτελεστικά αποσπάσματα, στέλνω στη μνήμη σου 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση στο Κόμμα μας.

Μπάμπης Λεωνιδάκης παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Ηταν μια είδηση απ' αυτές, που πέφτουν ξαφνικά, σαν στην καλοκαιριά πέφτει τ' αστροπελέκι. Ετσι κι εμείς εδώ και είκοσι χρόνια μαθαίναμε τον Οκτώβρη του 1985 πως έφυγε για πάντα ο Α. ΤΑΣΣΟΣ, ο μεγάλος καλλιτέχνης, που το ρωμαλέο χέρι του χάραξε πάνω στο ξύλο με την αταλάντευτη πίστη ενός κομμουνιστή, τους αγώνες του λαού μας. Κι έφυγε μια μέρα μοναδικά συμβολική: Τη μεγάλη μέρα που η Αθήνα γιόρταζε τη λευτεριά της (12 Οκτώβρη 1944) από τους χιτλερικούς. Είχε δουλέψει την τελευταία του αφίσα, με τον ήλιο - σύμβολο για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα ήταν ομιλητής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χωρίς όμως να προλάβει. Εδωσε στο έργο του το μεγαλείο, την περηφάνια και τα μηνύματα της ΕΑΜικής Αντίστασης, απλά και κρυστάλλινα σ' όλη την αλήθεια τους. Φλογερός αγωνιστής με τεράστια προσφορά στα χρόνια της Αντίστασης στην Επιτροπή Διαφώτισης της ΚΟΑ με καθοδηγήτρια την ηρωική Ηλέκτρα. Δεν ξεχνιέται τίποτε σ' όλους τους τομείς που δούλεψε. Ιδιαίτερα στον παράνομο Τύπο η προσφορά του στάθηκε μεγάλη.

Ρήνα Μωραϊτου
Ρήνα Μωραϊτου
Μας αγαπούσε, μας βοηθούσε και πρόσφερε πολύτιμες συμβουλές.

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου Α. Τάσσου ο δημοσιογράφος Ν. Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος συμμετείχε στην ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ και θυσιάστηκε στην προσπάθειά του να σώσει το πλήρωμα σε ατύχημα στο Α/Τ ΘΥΕΛΑ, ο Ν.Τ. προσφέρει 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΥ, του αδελφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1949 στην Κεφαλονιά, του ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΙΔΗ από τα Κουπόνια Ιλισίων, του ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ από το Παγκράτι και του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΟΥΣΕΤΗ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Στέλιος Μαραμπότος

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΠΑΥΛΟΣ Ηλία ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, από την Κορομηλιά Κιλκίς, άφησε την τελευταία πνοή του στις 11 Νοέμβρη 1992, σε ηλικία 79 χρόνων.

Στη μνήμη του, ο γιος του Ηλίας και η γυναίκα του προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίκος Μωραϊτης
Νίκος Μωραϊτης
* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΝΙΚΟΥ και ΡΗΝΑΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, αγωνιστών της Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου μας και αγνού κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 2 μήνες, προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αντρέας και Σοφία

  • Επίσης, στη μνήμη του Κώστα Κάππου ο Γιώργος Κωστάκος προσφέρει στην ΚΟΒ Τρίπολης 50 ευρώ ως πρώτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΠΑΣΠΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Παραρτήματος Τρίπολης της ΠΕΑΕΑ, η σύζυγός, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στη ΝΕ Αρκαδίας, 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Αθανασία και η αδελφή του Μαρία προσφέρουν 100 ευρώ στη ΝΕ Αρκαδίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Στις 13 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής του λαϊκού κινήματος, αξιωματικός του ΕΛΑΣ και πρωτοπαλίκαρο του Αρη Βελουχιώτη ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΙΔΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του: Γιάννης - Ντίνα Τζένα

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο αδελφός του Νικόλαος Χαΐτογλου από τη Ραχιά Βέροιας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Τριπόταμου, 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας γιου ΗΛΙΑ ΕΚΜΕΤΖΟΓΛΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκων Θεσσαλονίκης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οι γονείς του Κυριάκος και Κατίνα Εκμετζόγλου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ. Καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών μου αγωνιστών ΟΥΡΑΝΙΑΣ Στροφύλα - ΜΑΝΤΕΣΗ, η οποία δολοφονήθηκε στις 4 Ιούνη 1944 από τα τάγματα προδοσίας, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΑ ανταρτοΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, ο οποίος για την πατριωτική δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Της αδελφής μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΦΙΡΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του γαμπρού μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ ο οποίος πέρασε 11 χρόνια στις φυλακές, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βάσω Στροφύλα - Γεωργούλη

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, αγωνιστή Ακροναυπλιώτη, της ηρωικής μητέρας μου ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, του αδελφού μου ΠΕΤΡΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ γραμματέα της ΕΠΟΝ στην Κατοχή, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια της Λάρισας και του ανιψιού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη το Δεκέμβρη 1944, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


Α.Τάσσος
Α.Τάσσος

Νίκος Τζένας
Νίκος Τζένας

Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ