ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Μετρά δυνάμεις

Ο Ολυμπιακός σήμερα στο ΣΕΦ απέναντι στην πρωταθλήτρια Μακάμπι

Δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι

ICON

Δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι
Εχοντας δύσκολο έργο απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα, αλλά με τον κόσμο μετά από αρκετό καιρό στο πλευρό του και την παρουσία του νεοαποκτηθέντα Νίκου Χαρίση στην αποστολή, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο ΣΕΦ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (20.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ-3). Στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, ώστε να ρεφάρουν την αποτυχημένη πρεμιέρα στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, όπως τονίζει και ο Γιόνας Καζλάουσκας, η αποστολή της ομάδας δεν είναι εύκολη, αφού θεωρεί ότι η ισραηλινή ομάδα είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Παρ' όλα αυτά ευελπιστεί ότι οι παίκτες του μπορούν να τα καταφέρουν. «Η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο, αλλά εμείς με τη βοήθεια των φίλων μας που επιστρέφουν στο γήπεδο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Μακάμπι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης τα δυο τελευταία χρόνια κι αυτό τα λέει όλα. Κατά τη γνώμη μου είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, έχοντας ως βασικότερο όπλο την ομοιογένεια. Εμείς όμως θα παλέψουμε για τη νίκη. Παίζουμε στο γήπεδό μας και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε στο μυαλό μας κάτι άλλο».

Στην αντίπερα όχθη στη Μακάμπι φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και αυτό δε θέλησαν να το κρύψουν, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο τεχνικός της Πίνι Γκέρσον η ομάδα του είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Πάντως αναγνώρισε τις δυσκολίες που κρύβουν τα εκτός έδρας παιχνίδια. «Αν και οι αντίπαλοι θα παίξουν χωρίς τον Ζουκάουσκας εξακολουθούν να έχουν καλή βασική 5άδα. Εμείς έχουμε πλεονεκτήματα κάνοντας μια σύγκριση των βασικών μας παικτών, με αυτών του αντιπάλου μας και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε», κατέληξε ο Ισραηλινός τεχνικός.

Εκδήλωση Αστέρα

Εκπρόσωποι του Δήμου Καισαριανής, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, συνδέσμων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών (ΑΕΚ, Απόλλωνα, Εθν. Αστέρα, Αρη, Ηρακλή, Λάρισας, Ολυμπιακού, Πανιωνίου, ΠΑΟΚ) και των ερασιτεχνικών σωματείων της Καισαριανής ΑΟ Αστέρας 2004, ΓΣ Καισαριανής, Πανιώνιος και Φωστήρας, δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου. Θέμα της η προσπάθεια των παραπάνω φορέων για τη δημιουργία του Πάρκου των Διεθνών και γενικότερα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 14.30, θα πραγματοποιηθεί και συμβολική δεντροφύτευση, από διεθνείς παίχτες (εν ενεργεία και παλαιμάχους).

ΓΓΑ
Παραδοχή Ορφανού

Διαχείριση και εξωραϊσμός του συστήματος. Αυτή είναι η πολιτική - και στον αθλητισμό - των κυβερνώντων (όπως και των προκατόχων τους). Χτες, ουσιαστικά, το αναγνώρισε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός. «Προσπαθώ να βάλω τάξη στα εσωτερικά μας», ήταν μια από τις φράσεις του. Μόνο που με μικροβελτιώσεις και αναπαλαίωση δεν αλλάζει, αλλά φτιασιδώνεται το οικοδόμημα. Ετσι ή αλλιώς όμως παραμένει, στην ουσία, το ίδιο. Αντιμετωπίζει τον αθλητισμό και τις λαϊκές ανάγκες για ενασχόληση με αυτόν, ως προϊόν και εμπόρευμα και όχι ως ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτά, ο υφυπουργός, επανέλαβε την κρίση του πως η πρόταση για τη «Σούπερ Λίγκα» κινείται σε θετική κατεύθυνση αλλά - για περισσότερα - παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή (η τελική της σύνθεση, μάλλον την επόμενη βδομάδα) που θα εξετάσει ολόκληρο το πλαίσιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ακόμα, παραδέχτηκε - εμμέσως πλην σαφέστατα - ότι, για όσα βιώνουμε, καθοριστικό μερίδιο ευθύνης έχει η (εκάστοτε) κυβέρνηση.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εθνικός από τα... παλιά

O Εθνικός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την Καλλιθέα από τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας! Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Αιγάλεω και οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1) χάρη στον Θωμόπουλο, που απέκρουσε τα πέναλτι των Μουζίρι και Τσιώλη. Η Καλλιθέα είχε ανοίξει το σκορ στο 69' με τον Λαζανά, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 79' με τον Πετρόφ.

  • Χάρις σε ένα γκολ του Ράφικ Ζαχέιρ Ντζιμπούρ ή όπως τον φωνάζουν οι οπαδοί της ομάδας «Τρεζεγκέ» στο 54' ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
  • Είδε τον αποκλεισμό με τα μάτια της, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο λόγος για την Καλαμαριά, που επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 0-0.
  • Με τον ίδιο τρόπο πέρασε και ο Ακράτητος, καθώς επικράτησε στην Κομοτηνή του Πανθρακικού με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν (2-2). Και τα δυο γκολ της ομάδας των Ανω Λιοσίων πέτυχε ο Σάλες (2', 62'), ενώ για τους θρακιώτες, σκόρερ ήταν οι Στοΐνοβιτς 60' και Καραθανάσης στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα.
  • Σήμερα θα «σφραγιστούν» τα τελευταία τρία εισιτήρια για τους 16 του θεσμού. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι αναμετρήσεις: Πανηλειακός - Ολυμπιακός (19.00, ΝΕΤ), Θρασύβουλος - Ατρόμητος (19.00) και Παναχαϊκή - Ηρακλής (16.30, ΕΤ-3).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟ 1-0
«Μπαλωθιά» πρόκρισης

Χάρις σε ένα εύστοχο πέναλτι του Κόβατς, το οποίο κέρδισε ο Ογκουνσότο σε ανατροπή του από τον Βύντρα μόλις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Εργοτέλης κατάφερε χτες να κάνει τη μεγαλύτερη έκπληξη στο θεσμό του Κυπέλλου, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού και αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας. Η δεύτερη επίσκεψη των «πρασίνων» στο «Παγκρήτιο» μόλις σε τρεις ημέρες (είχε προηγηθεί ο αγώνας με τον ΟΦΗ) ήταν οδυνηρή για την ομάδα του Μαλεζάνι, που είπε «αντίο» στον ένα από τους τρεις στόχους της. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ειδικότερα στο Α' μέρος όπου οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο κινητικοί χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με πιο κλασικές αυτές του Θεοδωρίδη (34' - 38'). Στο δεύτερο μέρος όμως η εικόνα ανατράπηκε. Αν και η είσοδος του Γκέκα έδωσε ταχύτητα στην επίθεση του Παναθηναϊκού (μάλιστα με το «καλημέρα» έχασα μοναδική ευκαιρία στο 48') εντούτοις οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που φάνηκαν πιο απειλητικοί (Μαρκόφ 56', Ογκουνσότο 60', 61'). Στο ενεργητικό του «τριφυλλιού» συγκαταλέγονται και οι ευκαιρίες του Γκούμα στο 67' και του Γκέκα στο 87'.

Εργοτέλης: Πόσα, Μίχος (84' Ριζούλης), Γκιάτας, Αργυράκης, Γεωργόπουλος, Σουτζής, Μαρκόφ, Χάγκεν (77' Κοιλιάρας), Κεφαλούκος (68' Κόβατς), Νατσέφσκι, Ογκουνσότο. Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Δάρλας (78' Νίλσον), Γκούμας, Κώτσιος, Αντριτς, Τζιόλης (65' Βόουτερ), Λεοντίου, Θεοδωρίδης, Μάντζιος, Παπαδόπουλος (46' Γκέκας).

ΒΟΛΕΪ
Ανετη επικράτηση

Οταν αποφάσισε να ...σοβαρευτεί, να βελτιώσει το σερβίς του και το μπλοκ, τότε τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στον όμιλο του Τοπς Τιμς Καπ, αφού επικράτησε στη Γλυφάδα της τουρκικής Ερντεμινσπορ με 3-0 (25-17, 25-10, 25-15). Ετσι οι «πράσινοι» έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Στο ξεκίνημα οι «γηπεδούχοι» έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το καλό ξεκίνημα της τουρκικής ομάδας και υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Αποτέλεσμα ήταν μέχρι τα μισά του πρώτου σετ το παιχνίδι να είναι ντέρμπι (5-4, 6-5, 10-10). Η βελτίωση του μπλοκ και η απόδοση του Γκόμεζ όμως έδωσαν το δικαίωμα στο «τριφύλλι» να πάρει μια διαφορά ασφαλείας (14-13, 17-14, 21-16) καθώς και το πρώτο σετ. Πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα στο δεύτερο σετ, όπου η ελληνική ομάδα ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή της και με οδηγό τον Μπάεφ εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις του πρώτου χρόνου. Η Ερντεμινσπορ προσπάθησε να αντεπιτεθεί στο τρίτο σετ αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση του Παναθηναϊκού.

  • Με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, γαλλική Τουρ, την οποία υποδέχεται στο κλειστό του Ρέντη (18.00, ΕΤ1) συνεχίζει τους αγώνες του ο Ολυμπιακός για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ