ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
Να επιταχύνουμε τους ρυθμούς δουλιάς

Το 43,73% του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης καλύφτηκε μέχρι την περασμένη Δευτέρα

Τέσσερις βδομάδες μετά την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, στα μισά, περίπου, της ολοκλήρωσης της μάχης αυτής, το πανελλαδικό πλάνο του ΚΚΕ έχει καλυφτεί σε ποσοστό 43,73%.

Τα αποτελέσματα αυτά, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των ρυθμών και ολοκληρωμένου επανασχεδιασμού της δουλιάς, προκειμένου οι οργανώσεις να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Ο μισός δρόμος για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης χρονικά κοντεύει να καλυφτεί. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες και δεν έχει εξαντληθεί το πλατύ άνοιγμα στον κόσμο του μόχθου, στους εργαζομένους όλων των ηλικιών, σε όλο το λαό που έχει συμφέρον από την οικονομική ενίσχυση και το δυνάμωμα του ΚΚΕ.

Πρώτες στην κάλυψη των πλάνων παραμένουν σταθερά οι οργανώσεις εκείνες που από την πρώτη κιόλας μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης προσέγγιζαν ή πετύχαιναν τους στόχους τους. Η εμπειρία των οργανώσεων αυτών είναι πολύτιμη, καθώς αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και τους οπαδούς σε αυτή τη μάχη.

Εκείνο που αναδείχνεται από την όλη, μέχρι τώρα, δουλιά είναι η ευρύτητα της εκτίμησης που τρέφουν οι εργαζόμενοι προς το Κόμμα και η προθυμία όλων να συμβάλλουν οικονομικά στη στήριξη του ΚΚΕ. Βασιζόμενες στην πείρα αυτή, οι οργανώσεις βρίσκονται μπροστά στην ανάγκη να εξετάσουν και να ξεπεράσουν τυχόν αδυναμίες και καθυστερήσεις, να σχεδιάσουν τη δράση και την παρέμβασή τους, με στόχο να φτάσει το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης πλατιά σε όλο το λαό.

Οπλισμένες με αποφασιστικότητα και επιμονή, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εντείνουν τους ρυθμούς τους στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, ώστε με το έμπα του δεύτερου μήνα τα πλάνα να βρεθούν σε τροχιά κάλυψης.

Στον πίνακα που παραθέτουμε παρουσιάζονται τα στοιχεία των Οργανώσεων Περιοχών και Πόλεων του ΚΚΕ. Να σημειώσουμε ότι η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 37,07%. Επίσης, η Αχτίδα Καλλιτεχνών έχει καλύψει το 44,66% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» το 26,03% και η ΚΟΒ «902» το 27,05%.

ΧΑΝΙΑ
«Η Οχτωβριανή Επανάσταση άνοιξε το δρόμο»

Εκδήλωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 88 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που οργάνωσε η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, προχτές τη Δευτέρα το βράδυ στο Θέατρο «Δημήτρη Βλησίδη» στα Χανιά. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τηλέμαχος Λουγγής, πρόεδρος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών και Διευθυντής στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Η Οχτωβριανή Επανάσταση αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του αιώνα που πέρασε, ας ανατράπηκε μετά από εβδομήντα τρία χρόνια, σημείωσε ο ομιλητής στην αρχή, για να προσθέσει: Πολλοί κατηγόρησαν και πολέμησαν την Οχτωβριανή Επανάσταση, υποσχόμενοι ότι μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες θα επικρατήσει ευημερία. Αντί γι' αυτό αυξήθηκε η φτώχεια και η πείνα, τα κέρδη των μονοπωλίων, τα ναρκωτικά, η πορνεία και πάλω απ' όλα οι πόλεμοι.

Αναφερόμενος στο σήμερα ο Τ. Λουγγής θα επισημάνει: Επειδή, λοιπόν, ο καπιταλισμός έχει πάψει να αποτελεί στοιχείο προόδου της ανθρώπινης κοινωνίας συνολικά, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να λιμνάζει και να θρηνεί πάνω στην πείνα, στη φτώχεια, στην ανισότητα, στους πολέμους και να μένει στη γενική απαισιοδοξία και ανησυχία. Γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι για να εξασφαλίσουν οι άνθρωποι - όλοι οι άνθρωποι - ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής και να αποκτήσουν ταυτόχρονα ένα συναίσθημα ελευθερίας απέναντι στη δική τους οικονομία, χρειάζεται μια ισχυρή ανύψωση των παραγωγικών δυνάμεων και μια οργάνωση σωστά σχεδιασμένη της παραγωγής και της διανομής του πλούτου. Δηλαδή μια οργάνωση σοσιαλιστική».

Καταλήγοντας ο ομιλητής θα επισημάνει πως καθήκον της ανθρωπότητας είναι να αντικαταστήσει τον καπιταλισμό με το σοσιαλισμό. «Ο σοσιαλισμός θα σημάνει το οριστικό πήδημα από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας. Με την έννοια, όπως επισήμανε, ότι ο σημερινός άνθρωπος γεμάτος από αντιφάσεις και χωρίς αρμονία θα έχει ανοίξει το δρόμο για νέες γενιές, πολύ πιο ευτυχισμένες. Αυτό είναι και το κύριο μήνυμα της μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης», υπογράμμισε.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ντοκιμαντέρ για την Οχτωβριανή Επανάσταση, σε αφήγηση του Θανάση Παπαρήγα, ενώ, μετά την ομιλία, ακολούθησε μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Νότιος Ανεμος».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ
Τιμούν τα 87 χρόνια του Κόμματος

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 87 χρόνων ιστορίας του Κόμματος, οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις - συνεστιάσεις:

Την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη:

-- Η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Γενοβέφα».

-- Η ΚΟΒ Ανω Καισαριανής διοργανώνει συνεστίαση στο «ΧΑΡΑΜΑ 2», στο παλιό τέρμα.

-- Οι ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» (Βουλιαγμένης 63 και Κέλσου 5), στις 9 μ.μ.

-- Η ΝΕ Χανίων διοργανώνει συνεστίαση στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Καναρίνια» στον Κουμπέ. Θα μιλήσει ο Ν. Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, θα προβληθεί αφιέρωμα στην ιστορία του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει πλούσιο κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη:

- Συνεστίαση πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ στο οικογενειακό κέντρο «Διόνυσος» στο Σιότοπο. Θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση της πόλης Μάλμο στη Σουηδία, διοργανώνει εκδήλωση, στις 18.00 στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και γλέντι με ζωντανή μουσική και πικάντικους μεζέδες.

-- Η ΚΟ Παντελεήμονα Πιερίας διοργανώνει συνεστίαση στο ξενοδοχείο «Παντελεήμονας». Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη:

-- Η Αχτίδα Νοτιοανατολικών Συνοικιών και οι Τομεακές Οργανώσεις Κεντροανατολικών και Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και Πολιτιστικού Κέντρου στο Δήμο Ελληνικού (στο χώρο της πρώην αμερικανικής Βάσης), στις 7 μ.μ.

-- Η ΚΟ Κορυδαλλού διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» (Θηβών 283).

Την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη:

-- Οι ΚΟ Αλίμου διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Αρχοντικό Φωτεινής» (Βουλιαγμένης και Αγίου Βασιλείου, Μπραχάμι) στις 9 μ.μ.

Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη:

-- Η Αχτίδα 2ου Διαμερίσματος διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ».

-- Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «Καλύβα» (1ο χλμ. Κιλκίς Νέα Ευκαρπία).

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη:

-- Οι ΚΟ Δάφνης διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «ΜΥΣΤΙΚΟ» στη 1 το μεσημέρι.

-- Οι ΚΟ Ηλιούπολης διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Ηπειρώτικο Σαλόνι» (Λ. Βουλιαγμένης 370) στη 1 το μεσημέρι.

-- Οι ΚΟ Γλυφάδας διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Λιθαρίτσια» (Γούναρη 42) στις 8 μ.μ.

ΑΧΤΙΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΑ
Για την ιστορία και τη δράση του ΚΚΕ

Εκδήλωση προς τιμήν των 87 χρόνων ιστορίας και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου - πρώην εκλογικό κέντρο).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «ΚΚΕ 1918 - 2005. 87 χρόνια αδιάκοπης επαναστατικής πάλης». Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Βασίλη Γεωργαντά, ενώ θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ