ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέτρος Κοττής
Πέτρος Κοττής
Φωτ.

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΥΡΑΚΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

  • Στη μνήμη του Στέλιου Σύρακα, πρώην γραμματέα της ΚΟΒ Δάφνης, προσφέρω 300 ευρώ στην ΚΟΒ Δάφνης.

Σάββας Ζευγαρόπουλος

* * *

O Βαγγέλης Γρηγοράτος από τα Μουζακάτα Κεφαλονιάς προσφέρει, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς, για την οικονομική εξόρμηση 2.000 ευρώ, στη μνήμη των γονιών του ΜΑΡΙΝΟΥ και ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ και των αδελφών του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (Αστραπόγιαννου) και ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1949, καθώς επίσης στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και των μαχητών του ΔΣΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΟΣΧΑΣ Τσέκερη ΚΟΜΝΗΝΟΥ, η οποία πέθανε στις 21 Νοέμβρη 2005, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, για συμβολή στους αγώνες του Κόμματος για να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο ειρήνη, αγάπη, ευημερία και ισότητα.

Νίκος Κομνηνός

  • Η αδελφή μου Μόσχα Τσέκερη Κομνηνού, η οποία πριν από λίγες μέρες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό, πρόσφερε πολλά στους αγώνες του λαού και του ΚΚΕ, αλλά και πολλά δεινά υπέστη εξαιτίας αυτής της προσφοράς της.

Ζαχαρίας Καραϊσκος
Ζαχαρίας Καραϊσκος
Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Φοίβος Τσέκερης

* * *

Φωτ.

Σήμερα 4 Δεκέμβρη, κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΠΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ολυμπία και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακού, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ειρήνη και το σοσιαλισμό και για τη γιορτή του, που η πικρή απουσία του βαραίνει την καρδιά μας. Επίσης, στη μνήμη των αξέχαστων γονιών και παππούδων μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι ήταν για μας το μεγάλο στήριγμα στα δύσκολα χρόνια της φυλακής και της εξορίας, προσφέρουμε, ως πρώτη δόση, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω.

Ολγα Κυριαζοπούλου, Νάσος Κυριαζόπουλος, Αγγελική Χωραΐτου

** * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, η σύζυγός του Δήμητρα προσφέρει 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Χρήστος Αδαλής
Χρήστος Αδαλής
Στη μνήμη του φίλου μου ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοέμβρη 2005 και κηδεύτηκε στον Κόκκινο Μύλο και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.

Γιάννης Μαχαιρίδης

* * *

Φωτ.

Στις 30 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙOΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στη Δροσοπηγή Φλώρινας. Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1967.

Εως το τέλος της ζωής του ήταν δραστήριο μέλος της ΚΟΒ «Χαριλάου» Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, ο γιος του και η γυναίκα του προσφέρουν 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Κούλη) και ΙΩΑΝΝΑΣ (Γιαννίτσας) ΠΥΡΟΜΑΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η κόρη τους Κική

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο -στις 4 Δεκέμβρη 2004 - του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οι γονείς του

Λάζαρος Ιωαννίδης
Λάζαρος Ιωαννίδης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΙΓΚΑ, ο Γαρέφης, η γυναίκα του Κατερίνα, η κόρη του Τιτίκα, ο γιος του Γιώργος και η μάνα του Αθανασία προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καλλοινδίων Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ξεχωριστού δασκάλου και ανθρώπου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ηγέτη του ΚΚΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και του αξιωματικού του ΔΣΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, η γυναίκα του Στέφανου Παπασπύρου και η κόρη του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρτας.

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης αδελφής μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΟΝΙΑΤΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Λίτσα Γενναίου - Καραγεωργόπουλου

Ιωάννα Λιάκου

** * *

Φωτ.5

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΟΤΤΗ, την οποία δολοφόνησαν Χίτες στο Γύθειο, του εγγονού μου ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 21 χρόνων, του αδελφού μου ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΤΤΗ, ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στον Αγιο Βασίλη Πάρνωνα το 1949, σε ηλικία 40 χρόνων, του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΤΗ αντάρτη του ΕΛΑΣ, της νύφης μου ΖΑΦΕΙΡΩΣ Μήτσου ΚΟΤΤΗ, η οποία βασανίστηκε και τυφλώθηκε στις φυλακές της Σπάρτης, του ανιψιού μου ΠΕΤΡΟΥ Μήτσου ΚΟΤΤΗ αντιστασιακού, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑ και ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ, οι οποίοι βασανίστηκαν γιατί είχαν πέντε παιδιά στην Εθνική Αντίσταση, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μήτσος Κοττής
Μήτσος Κοττής
Αντρέας Κοττής, 92 χρόνων, ανάπηρος της Εθνικής Αντίστασης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο - στις 3 Δεκέμβρη 2004 - από κοντά μας, στα 51 χρόνια του, ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΜΠΗ, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Μπάμπης και Γιάννης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παλατιανής, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πέθανε στις 8 Νοέμβρη 2005, γεννήθηκε το 1924. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του 2/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ στην Πρέβεζα.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε για παράνομη κατοχή όλμου. Δικάστηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων κρατήθηκε στις φυλακές Ακροναυπλίας και Αβέρωφ και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΑΜΠΙΚΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΤΑΜΠΙΚΗ, της συζύγου μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΤΑΜΠΙΚΗ μαχητών του ΔΣΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του άλλου αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΤΑΜΠΙΚΗ, ο οποίος υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή του ΕΛΑΣ, προσφέρω, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

Κατίνα Κόττη
Κατίνα Κόττη
Νικόλαος Νταμπίκης

** * *

Φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη έκλεισαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αντιστασιακός κομμουνιστής ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1930. Στην Κατοχή πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και πέθανε πιστός στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η συντρόφισσά του Κική Ιωαννίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο, στις 9 Νοέμβρη 1998, του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.

Νίνα Γρηγοριάδου

* * *

φωτ.

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που «έφυγε», έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε σεμνός, ανιδιοτελής, ακούραστος εργάτης του Κόμματος για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 50 ευρώ.

Λάζαρος Παναγιωτίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΙΑ, που συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου, προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Αντρέας Καρακώστας
Αντρέας Καρακώστας
Μένη Αγαθία

* * *

Φωτ.2

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μητέρας και γιαγιάς ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Τα παιδιά τους Τάκης και Βικτώρια

Τα εγγόνια τους Σοφία, Μαργαρίτα, Χρήστος

Τα δισέγγονά τους Ουρανία και Βικτώρια

* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επίτροπου της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ, που στις 6 του περασμένου Αυγούστου έκλεισαν 56 χρόνια χρόνια από τον τραγικό θάνατό του, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ και του ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 330 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων για την οικονομική εξόρμηση.

Οι αδελφές Ρογκάκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΓΟΥΤΣΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του Παναγιώτα Γούτσου και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Παναγιώτης Κοττής
Παναγιώτης Κοττής
* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΥΘΟΥΛΚΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πέθανε το 1991, ο γιος του Σταύρος Βυθούλκας προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΙΜΠΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Αλέκος

Ο γιος Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στις 25 Οκτώβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΠΟΥΝΟΥΜΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1945. Γεννήθηκε στην Ερεσό Μυτιλήνης. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έλαβε μέρος στη μάχη του Αετού, τοποθεσία στην Ερεσό. Για την αντιστασιακή δράση του, μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο και τον Αϊ - Στράτη.

Eως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, από τις γραμμές του κόμματός του.

Στη μνήμη του Ευάγγελου Ζυμπουνούμη, πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση η γυναίκα του Αγγελική και τα παιδιά του Ζωή, Δημήτρης και Λευτέρης 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Γκύζη. Τα εγγόνια του Σταύρος και Βαγγέλης Βουρνάζος 50 ευρώ και ο Παναγιώτης Τελωνιάτης 20 ευρώ.

Αριστείδης Χωραϊτης
Αριστείδης Χωραϊτης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του θείου μου ΤΙΜΟΘΕΟΥ Πέτρου ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς και των συγχωριανών μου, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια Ελλάδα σοσιαλιστική ως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, προσφέρω στη ΝΕ Κιλκίς 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Παρθένα Προκοπίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, η σύζυγός του Βέτα Ποζατζίδου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.


Χριστίνα Χωραϊτου
Χριστίνα Χωραϊτου

Σάββας Ποζατζίδης
Σάββας Ποζατζίδης

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος

Βαγγέλης Ρογκάκος
Βαγγέλης Ρογκάκος

Μήτσος Αλεπόπουλος
Μήτσος Αλεπόπουλος

Γιώργης Γούτσος
Γιώργης Γούτσος

Νίκος Αγαθίας
Νίκος Αγαθίας

Γιώργος Μωραϊτης
Γιώργος Μωραϊτης

Στέφανος Παπασπύρου
Στέφανος Παπασπύρου

Βασίλης Τσιούλης
Βασίλης Τσιούλης

Δημήτρης Αθανασόπουλος
Δημήτρης Αθανασόπουλος

Γιώργος Παππάς
Γιώργος Παππάς

Σοφία Αδαλή
Σοφία Αδαλή

Νικόλαος Πυρομάλης
Νικόλαος Πυρομάλης

Τιμόθεος Προκοπίδης
Τιμόθεος Προκοπίδης

Σταύρος Χαριτούδης
Σταύρος Χαριτούδης

Στέλιος Σύρακας
Στέλιος Σύρακας

Κωνσταντίνα Μπίμπη
Κωνσταντίνα Μπίμπη

Ιωάννα Πυρομάλη
Ιωάννα Πυρομάλη


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ