ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις με θέμα την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα:

Σήμερα, Κυριακή:

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόρινθο. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, στις 6.30μ.μ., στο Δαφνί. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στα Μονόσπιτα. Θα μιλήσει η Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Δευτέρα:

-- Η ΝΕ Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στο Αναψυκτήριο στο Χέρσο. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Δήμου Ιεράπετρας, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη:

-- Η ΚΟ Βοιωτίας στον Ορχομενό, στο κέντρο «Αχλαδιά», στις 7 μ.μ.

-- Η ΚΟ Βοιωτίας στη Θήβα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στις 7 μ.μ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»
Μετά τη Λευκορωσία στα Βαλκάνια και τη Βιέννη

Το σχέδιο απελευθέρωσης της Λευκορωσίας από τα ναζιστικά στρατεύματα ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαγκρατίον». Οι ναζί κατείχαν το βορειοδυτικό τμήμα της ΕΣΣΔ για 3 χρόνια. Στα 1944, ο Κόκκινος Στρατός εξαπέλυσε γιγαντιαία επίθεση, σαρώνοντας τις στρατιές των ναζί. Οι Σοβιετικοί επανέκτησαν την πατρίδα τους, καταδιώκοντας τους ναζί σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία και Γιουγκοσλαβία. Μια από τις πιο αιματηρές μάχες ήταν αυτή της Βουδαπέστης. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μαχητές του Κόκκινου Στρατού έδωσαν τη ζωή τους στις άγριες μάχες για την απελευθέρωση της Ανατολικής Ευρώπης. Η τελική νίκη κατακτήθηκε όταν οι σοβιετικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τη Βιέννη και την Τσεχοσλοβακία.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Γιώργος Καλασούντας
Γιώργος Καλασούντας
Φωτ.

Σήμερα 11 Δεκέμβρη, θα γίνει στον Εύδηλο Ικαρίας, εκεί όπου έζησε τα τελευταία 20 χρόνια και αγάπησε και αγαπήθηκε από όλους, το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ

ψηφοφόρου του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Δεκέμβρη 2004.

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Η γυναίκα του Δέσποινα

* * *

Φωτ.

Την επόμενη Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στα Αργυρά Πατρών, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα

ΧΡΗΣΤΟΥ Αθανασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεπής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του και έμεινε πιστός στα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ.

«Εφυγε» στις 11 Νοέμβρη 2005, σε ηλικία 92 χρόνων, και άφησε πίσω του ένα άρωμα ανθρωπιάς και συντροφικότητας. Με το παράδειγμά του, μας δείχνει το δρόμο του Αγώνα για μιαν άλλη δικαιότερη κοινωνία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 200 ευρώ στην ΚΝΕ.

Η σύζυγός του Αγγελική

Η θυγατέρα του Σταυρούλα

* * *

Φωτ.

Την επόμενη Κυριακή, 18 Δεκέμβρη, στις 11.00 π.μ., στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, θα γίνει το μνημόσυνο του παλαίμαχου αγωνιστή

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ

Καλούμε τους συναγωνιστές και συντρόφους του να τιμήσουν τη μνήμη του με την παρουσία τους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Γεώργιου Καλασούντα, μέλη της ΚΟΒ Νέας Ιωνίας προσφέρουν 200 ευρώ.

***

Ετήσιο μνημόσυνο για τη

ΖΟΥΖΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

τελούμε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στον τάφο της, στο Α` Νεκροταφείο.

Λάμπρος Τραχανατζής
Λάμπρος Τραχανατζής
Η οικογένειά της

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας

Εκδήλωση, με θέμα «Οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται ο λαός της Συρίας και η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων», οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα (ΣΑΣ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Μετώπου στο λαό και τους εργαζόμενους της Συρίας που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ».

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αύριο παράσταση, απεργία την Τετάρτη

Το Σωματείο των Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και τους Συναφείς Χώρους με τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης κάνουν αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 πμ, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις συνθήκες εργασίας όσο και τις συνθήκες νοσηλείας.Επίσης αποφάσισαν τη συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία και συγκέντρωση μαζί με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ώρα 11 πμ.Διεκδικούν σταθερή και πλήρη εργασία με 35ωρο, 7ωρο, πενθήμερο με κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και ένταξη των εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Εκδήλωση για τον Κώστα Βάρναλη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, ο Σύλλογος Γυναικών και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Η εκδήλωση θα γίνει στο καφέ «Μονοπώλιο» (Κανελλοπούλου 1, παραλία Ελευσίνας).

ΠΕΔΥΕ
Το παζάρι της ειρήνης

Το κίνημα ειρήνης της Αθήνας, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) διοργανώνει για την περίοδο των γιορτών παζάρι ειρήνης.

Μια μεγάλη ποικιλία όμορφων δώρων σε προσιτές τιμές, βιβλία, κεραμικά, κοσμήματα, το περιστέρι της ειρήνης και πολλά άλλα περιμένουν τους φίλους της ειρήνης στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, 1ος όροφος).

Το παζάρι θα διαρκέσει έως τις 9 Γενάρη και θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 το πρωί και 6-8 το βράδυ.

Δημοκρατική Μέριμνα

Η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Δημοκρατική Μέριμνα» οργανώνει την καθιερωμένη από την ίδρυσή της οικονομική εξόρμηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε να συνδράμει και οικονομικά ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας μας και την ειρήνη και σήμερα μένουν αβοήθητοι από την πολιτεία. Κάθε συμβολή στην επίτευξη των στόχων της «Δημοκρατικής Μέριμνας» είναι σπουδαία και μπορεί να κατατίθεται είτε στα γραφεία της Ενωσης, Ακαδημίας 78, τηλέφωνο 210 3822.776 είτε στο λογαριασμό 129, 592361-13 στην Εθνική Τράπεζα.

Γενική συνέλευση της ΠΕΚΑΜ

Την ερχόμενη Πέμπτη 15/12 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), πραγματοποιείται, οριστικά, η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ). Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ καλεί τα μέλη του να τακτοποιηθούν οικονομικά και να μετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ενωσης.

Σήμερα το 3ο Συνέδριο της ΠΟΑΟ

Πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 11/12 το 3ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Πατησίων 76), με συμμετοχή 200 περίπου αντιπροσώπων από όλες τις Οργανώσεις που ανήκουν στην Ομοσπονδία, καθώς και πολλούς προσκαλεσμένους. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν από τις 9 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. με την εκλογή νέας διοίκησης και των άλλων οργάνων της Ομοσπονδίας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση για την επιτυχία της απεργίας

Στο στόχο της επιτυχίας της απεργίας της 14ης Δεκέμβρη, αλλά και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι ΚΟ του ΚΚΕ προσηλώνουν τη δράση τους και ξεδιπλώνουν ένα πρόγραμμα δουλιάς, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Ετσι, από την ΚΟ ΟΑΣΑ του ΚΚΕ προγραμματίζεται αύριο Δευτέρα, περιοδεία στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και της Πέτρου Ράλλη.

Από την Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ προγραμματίζονται: Αύριο Δευτέρα, στις 7.30 π.μ., περιοδεία στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο και την ίδια μέρα στις 12 μ. στο αμαξοστάσιο της πλατείας Αττικής, με ομιλητή τον Δ. Κυπραίο. Την Τρίτη 13/12, στον ΗΣΑΠ πλατείας Αττικής, στις 8 π.μ., θα περιοδεύσει και θα μιλήσει ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ προγραμματίζει περιοδεία στη VODAFONE, αύριο Δευτέρα, στις 12.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ