ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ
Αφημένοι στη τύχη τους

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Στην τύχη τους έχει αφήσει η κυβέρνηση τους αγρότες, την ασφάλεια των αγροτικών περιουσιών και καλλιεργειών στην ύπαιθρο, αφού δεν προχώρησε στις αναγκαίες αλλαγές και δεν ανέκοψε τη συρρίκνωση της Αγροφυλακής. Αυτό σημειώνουν, σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για την αναβάθμιση της Αγροφυλακής και την επίλυση των προβλημάτων του ολιγάριθμου πλέον προσωπικού της.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της οδήγησε στην υποβάθμιση του αντικειμένου της αγροτικής ασφάλειας, το συρρικνωμένο προσωπικό της Αγροφυλακής παραμένει μέχρι σήμερα αδιαβάθμητο και θεωρείται προσωπικό αποτελούμενο από εργαζόμενους β` κατηγορίας, με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, με μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καλείται να απαντήσει τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση: 1) Για την πλήρη μελέτη των αναγκών που υπάρχουν για τη φύλαξη των αγροτικών καλλιεργειών και περιουσιών πανελλαδικά (σε προσωπικό και μέσα κ.ά.), 2) για την προσαρμογή του αντικειμένου της Αγροφυλακής αποκλειστικά στα παραπάνω, την αποστρατιωτικοποίησή της, την αποδέσμευσή της από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 3) για τη διασφάλιση των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων, 4) για την ισότιμη και πλήρη ένταξη των αγροφυλάκων στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τις σπουδές τους, 5) για την ισότιμη και ανεμπόδιστη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή τους, 6) για την πλήρη ένταξή τους στην κύρια και επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στο δημόσιο με τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις και 7) για την άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών για πρόσθετη εργασία, όπως αμείβονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Β. Μπούτας, Απ. Τασούλας, Στ. Παναγιώτου, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής, Μ. Μπόσκου, Στ. Σκοπελίτης και Μπ. Αγγουράκης.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Πρωτοχρονιάτικες πίτες

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την ΚΥΡΙΑΚΗ 6-2-00:

  • ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ, στις 11 π.μ., στα γραφεία του, Ματρώζου 33.
  • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας.
Συνεστίαση

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων του ΔΣΕ,(ΠΕΑΤΑΘ) πραγματοποιεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 6-2-00 στις 2 μ.μ., συνεστίαση στο κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ»(πρώην Καστέλλο), Καυταντζόγλου και Δ. Ράλλη 26, Πατήσια. Πληροφορίες για προσκλήσεις, στο τηλέφωνο: 32.20.183

Συνελεύσεις
  • Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ πραγματοποιεί την 8η Τακτική Συνδιάσκεψή του, με θέματα Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ και εκλογή Νέου Κεντρικού Συμβουλίου, το Σάββατο 5-2-00 στις 10 π.μ., στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ, Λυκούργου 10, Ομόνοια.
  • Το Παράρτημα ΚΥΨΕΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 5-2-00 στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Καλλιφρονά 30, Κυψέλη), την απολογιστική του συνέλευση. Θα ακολουθήσει και το κόψιμο της πίτας.
  • Το Παράρτημα ΖΩΓΡΑΦΟΥ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 6-2-00 στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60). Θα ακολουθήσει το κόψιμο της πίτας.
ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ

Ετών 80

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 3-2-2000 και ώρα 1.30 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίου Ισιδώρου του Β΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Η σύζυγος: Κούλα. Ο γιος: Μενέλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» ή στο Παιδικό Χωριό SOS.

* * *

Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΡ. ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ

Αντιστράτηγο Πυροβολικού ε.α.

κηδεύουμε αύριο Παρασκευή 4/2/2000 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Η σύζυγος: Μίνα. Τα παιδιά: Τριαντάφυλλος και Νάσια, Κατερίνα. Τα εγγόνια: Μυρσίνη Κατσαρέλη, Θανάσης Μανιάτης. Τα αδέλφια: Ιωάννης και Μαρία Κατσαρέλη, Μαριάννα Λαμπρούλια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Παράκληση αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα.

Του στερούσαν την ελληνική ιθαγένεια

Οι υπηρεσίες Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών αρνούνταν να αποδώσουν την ελληνική ιθαγένεια στο γιο Ελληνα υπηκόου, επειδή το παιδί του γεννήθηκε στην Αλβανία από Αλβανή υπήκοο! Τελικά, αποδόθηκε η ελληνική ιθαγένεια, μετά από απόφαση του Δ` Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου προσέφυγε ο πατέρας του παιδιού.

Συγκεκριμένα, Ελληνας πολίτης που γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1935 και είναι εγγεγραμμένος στον ομώνυμο δήμο, το 1972 πήγε στην Αλβανία, όπου την ίδια χρονιά παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την ομογενή Βικτωρία Μ. από τη Βόρειο Ηπειρο (Νότιο Αλβανία). Το 1978 απέκτησε ένα γιο που ονόμασε Ηλία, ενώ βρισκόταν ακόμη στα Τίρανα της Αλβανίας. Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1996 απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για να αποκτήσει το παιδί του την ελληνική ιθαγένεια.

Οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε αποκτήσει ποτέ την ελληνική ιθαγένεια με νόμιμο τρόπο. Ο πατέρας προσέφυγε στο ΣτΕ, όπου το Δ` Τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμό 303/2000 απόφασή του ακύρωσε την απόφαση του Τμηματάρχη Ιθαγένειας του υπουργείου Εξωτερικών. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι το παιδί απέκτησε από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, «χωρίς τη συνδρομή άλλης προϋποθέσεως» και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 6 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, γιατί αυτό αφορά τις περιπτώσεις αλλοδαπών που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Ετσι, η υπόθεση αναπέμπεται ξανά στο υπουργείο Εσωτερικών για νέα νόμιμη κρίση και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι Μακρονησιώτες κόβουν την πίτα τους

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-2-2000, στις 6μμ, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα Λογιστών Αθήνας(Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ