ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Παρκάρισμα επί πληρωμή

Συμφωνία Αβραμόπουλου - Δαμανάκη

Μακριά από το αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων, το δημοτικό συμβούλιο, Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Δαμανάκη - σε συνάντηση που είχαν χτες με πρωτοβουλία της τελευταίας - συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επαναφορά των παρκομέτρων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και η επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα - Δύναμη», συμφώνησαν το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης να είναι υπό την ευθύνη της δημοτικής αρχής, ωστόσο απέφυγαν να διευκρινίσουν αν οι... πολυπόθητες θέσεις στάθμευσης θα είναι επί πληρωμή ή όχι. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αμφότεροι τείνουν στην επιβολή εισιτηρίου, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής.

Αλλωστε σ' αυτό ήταν σύμφωνοι και την περίοδο που εφαρμόστηκε από την εταιρία «Κοκκινάκης ΑΕ» το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κατά πώς «τα βρήκαν» Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Δαμανάκη, οι δημότες ή οι επισκέπτες της πόλης δε θα πληρώνουν μόνο για να παρκάρουν στους κεντρικούς δρόμους αλλά και για να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στα 6 γκαράζ που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή πως θα κατασκευαστούν. Κοινή θέση των δύο παρατάξεων είναι η κατασκευή των γκαράζ με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και την επιβολή εισιτηρίου για όσους τα χρησιμοποιούν. Αν κρίνουμε από τη λειτουργία του γκαράζ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αυτό προβλέπεται μάλλον τσουχτερό. Κατά τ' άλλα, αμφότεροι έκαναν λόγο για... δημοτικά γκαράζ που θα εξυπηρετούν τους δημότες της Περιφέρειας και ιδίως αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μετρό.

Εκλογές στις 4 Μάρτη στα πρωτοδικεία

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας στις 4 Μάρτη για την ανάδειξη των Τριμελών Συμβουλίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο της Ευρώπης όπου υπηρετούν 400 δικαστές και 1.000 περίπου δικαστικοί υπάλληλοι. Για τη θέση προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών υποψήφιοι είναι οι πρόεδροι πρωτοδικών Ν. Βαζαίος, Γ. Μιχολιάς, Κ. Μπαλτάς και Χ. Τζανερίκος.

Μήπως;

Μετά την Δήμητρα Λιάνη που είχε χαρακτηρίσει τον Παρθενώνα ισάξιο του Μεγάρου Μουσικής, ήρθε η σειρά του Ευάγγελου Γιαννόπουλου να χαρακτηρίσει χτες το νέο Εφετείο της Αθήνας «αντάξιο του Αττικού Μετρό και του Μεγάρου Μουσικής». Η δήλωση έγινε στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου επί της οδού Λουκάρεως, πίσω από τον Αρειο Πάγο. Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης επαναφέρει το ερώτημα μήπως και ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι;

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Προς κινητοποίηση για τις «αντικειμενικές αξίες»

Ετοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης, εξαιτίας των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων για το νησιά, που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών και ισχύουν από την έναρξη του νέου έτους. Σύσσωμος ο Σαντορινιώτικος λαός είναι έτοιμος να προβεί «σε σκληρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε γι' αυτό το λόγο, αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει άμεσα την ισχύ των αντικειμενικών αξιών.

Με έγγραφη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Οικονομικών, η Επιτροπή Αγώνα Σαντορίνης, «εκφράζει οργή και αγανάκτηση για την ειδική μεταχείριση και άδικη αντιμετώπιση που έχει το νησί όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια που σας οδήγησαν να καταλήξετε στην επιβολή αυτών των εξωπραγματικών τιμών, γνωρίζοντας μάλιστα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας, ότι οι τιμές αυτές πρέπει να είναι κατώτερες κατά 30% τουλάχιστον από τις αγοραίες». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι τιμές αυτές «είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών», ενώ υπογραμμίζεται επίσης ότι «η πλειοψηφία των κατοίκων δεν είναι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι αλλά αγρότες, τεχνίτες, επαγγελματίες, εργάτες, γενικά βιοπαλαιστές».

Με δήλωσή στο «Ρ» ο Β. Σιγάλας, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, τονίζει ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών, είναι σε πολλές περιπτώσεις πενταπλάσιες αυτών που ίσχυσαν μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ακόμη, «ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν με σταυρωμένα χέρια αυτήν την κατάσταση».

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας

ΚΑΤΙΝΑΣ ΒΡΑΧΝΟΥ

τελούμε την Κυριακή 6-2-2000 ιερατικό μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων, στις 9.45 π.μ.

Τα ανίψια της, τα ξαδέλφια της και λοιποί συγγενείς.

Οι ΠΑΕ ευθύνονται για τη βία στα γήπεδα

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλου, ο οποίος με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στην Πάτρα, είχε κατηγορήσει την αστυνομία για αδυναμία αστυνόμευσης των αθλητικών χώρων. Η Ομοσπονδία των αξιωματικών σημειώνει ότι είναι τουλάχιστον ανεύθυνη η προσπάθεια μετακύλησης ευθυνών στην αστυνομία από εκείνους που κατά κύριο λόγο είναι υπεύθυνοι για την αθλητική ευταξία. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου «από φωτεινά παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθαι έχουν μετατραπεί σε θιασώτες του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ενώ κατά καιρούς με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους γίνονται ηθικοί αυτουργοί της έξαρσης της βίας στους αθλητικούς χώρους». Η Ομοσπονδία τους καλεί αντί να μεταθέτουν σε άλλους τις βαρύτατες προσωπικές τους ευθύνες, να αναζητήσουν τις λύσεις εκείνες που θα ξαναφέρουν τους φιλάθλους στα γήπεδα.

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των αστυνομικών που απασχολούνται στην αστυνόμευση των γηπέδων σημειώνεται επίσης, ότι δεν αποτελεί μεγαλοψυχία των ΠΑΕ, ιδιαίτερα αν πάρει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι για να εξασφαλιστεί η τάξη στα γήπεδα, στερείται ο πολίτης των υπηρεσιών της αστυνομίας, ενώ ταυτόχρονα στα ταμεία των ΠΑΕ εισρέει πακτωλός χρημάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ