ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Επικίνδυνες» αποστολές

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Αρη, με σκοπό να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Κρίσιμες «μάχες» και για την έξοδο στο Κόρατς

Κανονικά θα δόσει το «παρών» στο Αλεξάνδρειο ο Κορωνιός, ενώ ο Ντικούδης παραμένει αμφίβολος
Κανονικά θα δόσει το «παρών» στο Αλεξάνδρειο ο Κορωνιός, ενώ ο Ντικούδης παραμένει αμφίβολος
Μια από τις πιο δύσκολες εξόδους της πραγματοποιεί σήμερα η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΑΕΚ, που κοντράρεται στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη στο σημαντικότερο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής. Εκτός της «κιτρινόμαυρης μονομαχίας» ενδιαφέρον υπάρχει και σε δυο αλλά παιχνίδια, αφού τ' αποτέλεσμά τους θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τις ομάδες, που διεκδικούν έξοδο στο Κύπελλο Κόρατς. Συγκεκριμένα το Ηράκλειο θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο, ενώ η Νήαρ Ηστ φιλοξενεί το Περιστέρι.

Η μεγάλη αναμέτρηση της αγωνιστικής γίνεται σίγουρα στο Αλεξάνδρειο. Ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ σ' ένα παιχνίδι, που κανονικά θα είχε φαβορί τους Αθηναίους. Ομως οι τραυματισμοί τριών βασικών παικτών από την πλευρά των φιλοξενουμένων μπορεί ν' αποδειχτούν καθοριστικοί. Συγκεκριμένα εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντικούδη, που αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Ενωσης αυτή την περίοδο. Αντίθετα, η κατάσταση των Κορωνιού και Ο' Σάλιβαν δείχνει να βελτιώνεται. Στην πλευρά των γηπεδούχων τα προβλήματα φέτος είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Αρης ταλανίζεται από τη διοικητική αστάθεια. Παρ' όλα αυτά οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει ότι δε χαρίζονται σε κανένα και θα παίξουν για την αξιοπρέπειά τους. Με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τα κατάφεραν. θα τριτώσει, γι' αυτούς, το καλό;

Στην Κρήτη το Ηράκλειο και ο Πανιώνιος κοντράρονται για μια... θέση στο ήλιο (πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας). Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον αγώνα της Νήαρ Ηστ με το Περιστέρι. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός θα συντηρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στον Σπόρτιγκ στο κλειστό της Γλυφάδας, Παναθηναϊκός και Μαρούσι αναμένεται να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα "σαν καλοί γείτονες", ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά δε θα αγχωθεί σε κάθοδό του στην Αθήνα, λόγω του δράματος του Εσπέρου και ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τη Δάφνη με... υποψία ντέρμπι.

Το πρόγραμμα: Σάββατο (18.00 Λίντο) Ηράκλειο-Πανιώνιος, (18.00 Ιβανώφειο) Ηρακλής-Δάφνη, (19.30 Γλυφάδα) Ολυμπιακός-Σπόρτιγκ, (19.30 Αλεξάνδρειο ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Αρης-ΑΕΚ. Κυριακή:(18.00 ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Μαρούσι (18.00 Καλλιθέα), Έσπερος-ΠΑΟΚ (19.15 Καισαριανή ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Νήαρ Ηστ-Περιστέρι.

  • Με τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής συνεχίζεται και το πρωτάθλημα της Α2. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΜΕΝΤ - Ιωνικός Νικαίας, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας - Μακεδονικός, Παπάγου - Απόλλων Πατρών, Πειραϊκός - Παλαιό Φάληρο, Αρίωνας - Λάρισα, Ολύμπια Λάρισας - Φίλιππος, ΚΑΟΔ - Μίλωνας (16.30). Ολες οι συναντήσεις ξεκινούν στις 17.30.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
«Χαμογέλα» για δύο
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνέχισαν με νίκες, σ' αντίθεση με τον ΠΑΟΚ

Χαμόγελα για δύο από τους τρεις εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα έφερε η 4η αγωνιστική της Β` φάσης. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνέχισαν με νίκες, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που για άλλη μια φορά γνώρισε την ήττα.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον «αδύναμο» και «προβληματικό» φέτος Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο νίκησε με 67-58, σ' ένα ακόμα αγώνα τυπικής σημασίας για την ελληνική ομάδα. Οι πρωταθλητές σε ρυθμό ρελαντί και χωρίς τους Μποντιρόγκα και Κάτας στη σύνθεσή τους επικράτησαν με σχετική ευκολία των Γιουγκοσλάβων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουλέψει σε διάφορα σχήματα, πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Φώτσης (14π) και Ρέμπρατσα (13π), ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Γεστρατίγιεβιτς (18π).

Αντίθετα, για τον ίδιο όμιλο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντέξει στη Μαδρίτη την πίεση της Ρεάλ και ηττήθηκε με 72-61. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα έπαιξε αρκετά καλά σε ορισμένα διαστήματα, αλλά κάτι οι τραυματισμοί βασικών παικτών, κάτι η ψυχολογία, τελικά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ετσι ο «Δικέφαλος» έκανε άλλο ένα βήμα προς την τέταρτη θέση του ομίλου. Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Εντουαρντς (17π).

Η βαθμολογία του ομίλου: Παναθηναϊκός 27, Ολίμπια Λουμπλιάνας 22, Ρεάλ 22, ΠΑΟΚ 20, Σολέ 16, Ερυθρός Αστέρας 16.

«Φορτσάροντας» στην επανάληψη, όπου βελτίωσε κατά πολύ την άμυνά του κλείνοντας τους αντιπάλους περιφερειακούς, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Κάχα Σαν Φερνάντο με 74-63. Μετά από ένα πρώτο μέρος που μπορεί να είχε θέαμα αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη έδειξαν χαρακτήρα. Με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον (17π) και Τάρλατς (16π) η ελληνική ομάδα άρχισε να μεγαλώνει την ψαλίδα της διαφοράς φθάνοντας στην τελική νίκη. Η βαθμολογία: Βιλερμπάν 25, Μακάμπι Τελ Αβίβ 24, Ολυμπιακός 23, Μπουντούτσνοστ 19, Κάχα Σαν Φερνάντο 19, Ορτέζ 18.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρόβα, ενόψει του διεθνούς μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής της Μαδέιρα στην Πορτογαλία (26-27 Φλεβάρη), κάνουν σήμερα, στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου της Ολυμπιάδας στην Πάτρα, τα «χρυσά» κορίτσια του ανσάμπλ. Οι Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες (στην Οζάκα) θα παρουσιάσουν στις 19.00 το νέο τους πρόγραμμα. Στην τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ακόμα επίδειξη τραμπολίνο από τους Ρώσους Αλεξάντερ Μοσκαλένκο (4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο ατομικό) και Γκερμάν Χνίτσεφ (3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό), όπως και από τον Ελληνα πρωταθλητή, Μιχάλη Πελιβανίδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ