ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Πακιστανοί και οι CIA... μαίοι

Ευτυχώς! Ναι, ευτυχώς που υπήρξε το γεγονός της απαγωγής και της ανάκρισης των Πακιστανών μεταναστών! Μοιάζει οξύμωρο, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μόνο κάτι τόσο εξωφρενικό μπορεί να σταθεί χρήσιμο, για να φωτιστεί η πραγματικότητα σε μια σειρά τομείς:

Την εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία που βιώνει ο τόπος. Την κατάσταση στον τομέα των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Την ποιότητα της πολιτικής που πρεσβεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την πρακτική και τη φερεγγυότητά τους. Αλλά και - όχι μικρότερης σημασίας ζήτημα - τον τρόπο που τα ΜΜΕ, ως μηχανισμοί του συστήματος, σε συνεργασία με την πολιτική εξουσία, «αλέθουν» και καθυποτάσσουν τεράστιας σημασίας ζητήματα, υπάγοντάς τα στο καταγώγιο της παραπολιτικής.

***

Ο «Ρ» δε συνηθίζει να βλογάει τα γένια του. Αντικειμενικά, τα δυο ντοκουμέντα που αποκάλυψε η εφημερίδα πριν από λίγες μέρες είναι συγκλονιστικά.

*

Ντοκουμέντο πρώτο: Στις 25 Ιούνη του 2003, η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραψε με τις ΗΠΑ, για λογαριασμό της ΕΕ, συμφωνία βάσει της οποίας οι Αμερικανοί μπορούν ελεύθερα μέσω των υπηρεσιών τους (μυστικών ή φανερών) να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια και τους αεροδιαδρόμους της Ευρώπης για τη μεταφορά κρατουμένων. Πρόκειται για έγγραφο - φωτιά καθώς συνιστά τη «νομιμοποιητική» βάση του σκανδάλου που συγκλονίζει τον πλανήτη σε ό,τι αφορά την πρακτική της CIA. Πρόκειται για συμφωνία που αξιοποιεί η CIA, ώστε να μετακινεί και να βασανίζει μέσα σε αεροσκάφη - φυλακές τους κρατουμένους που έχει απαγάγει και θεωρεί «υπόπτους».

*

Ντοκουμέντο δεύτερο: Στις 29 Μάη του 2000, πάλι η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε την υπογραφή της σε ένα κατάπτυστο κείμενο, όπου δίνεται το δικαίωμα στις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομίες άλλων κρατών - μελών της ΕΕ, να ενεργούν στο ελληνικό έδαφος με απόρρητη ή και πλαστή ταυτότητα! Πρόκειται για ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι οι απαγωγές των Πακιστανών δεν ήταν μια μυστική τρομοκρατική επιχείρηση. Ηταν κάτι χειρότερο: Μια επιχείρηση «νόμιμη», περιβλημένη με θεσμική θωράκιση, συμπεφωνημένη και συνομολογημένη από τους ταγούς της ΕΕ!

***

Πρόκειται για αποκαλύψεις που δε διαψεύστηκαν. Για στοιχεία απτά και στη διάθεση του καθενός. Που η εγκυρότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται για έγγραφα που η ανακάλυψη και η δημοσιοποίησή τους θα έπρεπε - λογικά - να συνιστούν πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους. Που η «πλουραλιστική» και «αντικειμενική» λειτουργία του υπόλοιπου Τύπου θα όφειλε να αναδείξει, ώστε να ενημερωθεί σε βάθος και όσο πλατύτερα γίνεται ο κόσμος.

*

Κι όμως! Ολοι οι κρίκοι της αλυσίδας των CIA...μαίων που συμμετέχουν στο πολιτικό σύστημα έπραξαν το ακριβώς αντίθετο: Παρότι ο «Ρ» έγραψε, παρότι η Αλέκα Παπαρήγα τους κάλεσε από το βήμα της Βουλής να τοποθετηθούν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψέλλισαν δυο κουβέντες για το θεαθήναι, τα κανάλια σιώπησαν παντελώς, το θέμα «θάφτηκε»! Θάφτηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι θαμμένα η εθνική ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία και τελικά η ελευθερία: Στα παλιά παπούτσια του Μπους και των μυστικών υπηρεσιών του, στα παλιά παπούτσια του Μπλερ και των δικών του μυστικών υπηρεσιών!

***

Και μετά ήρθαν τα ονόματα των πρακτόρων της ΕΥΠ που συμμετείχαν (ή δε συμμετείχαν - αδιάφορο) στις απαγωγές των Πακιστανών. Και μαζί με τα ονόματα ήρθαν τα τηλεπαράθυρα που υποβίβασαν το όλο θέμα στο αν «κάρφωσε» τον Βουλγαράκη ο τάδε ή ο δείνα «δελφίνος» που εποφθαλμιά την κυβερνητική του καρέκλα! Και μετά ήρθαν τα λογύδρια «εθνικής διαπαιδαγώγησης» για το αν πρέπει να δημοσιοποιούνται ονόματα ΚΥΠιτών! Και μετά ήρθαν τα παραμύθια περί καλών πρακτόρων που απαγάγουν ανθρώπους, για να εντοπιστούν κυκλώματα δουλεμπόρων!

*

Ελεος!

*

Μα είναι δυνατόν, η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, η εθνική κυριαρχία και ελευθερία, το δικαίωμα της ζωής, το δικαίωμα να περπατάς στο δρόμο χωρίς τον κίνδυνο να σε βουτήξουν οι Αρχές και να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί, το δικαίωμα να μην υπόκειται η ύπαρξή σου στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε πράκτορα, ασφαλίτη και χαφιέ, να έχουν υποβιβαστεί τόσο πολύ;

Να προβάλλονται στα κανάλια γεγονότα όπως της απαγωγής των Πακιστανών (και αφού πρώτα επιβλήθηκε μια μακρά δικτατορία σιωπής για το θέμα) μόνο και μόνο για να «αναδειχτούν» οι καντρίλιες μεταξύ των υπουργών ή για να εξαφανιστεί η ουσία μέσα από την ανάδειξη σαν μέγιστο ζήτημα της διένεξης ανάμεσα στα διάφορα παραμάγαζα της ΕΥΠ; Αυτό είναι το θέμα, άθλιοι;;;

Είναι δυνατόν να παίζεται η ελευθερία μας στα ζάρια, κι αυτοί να το έχουν αναγάγει σε θέμα μεταξύ Παπαληγούρα και Βουλγαράκη, ή σε επιχείρηση εξωραϊσμού της ΚΥΠ που «πασχίζει» για την καταπολέμηση του ...δουλεμπορίου, ή σε υπόθεση μεταξύ της Ντόρας και του Κακαουνάκη, με την πρώτη να στέλνει... SMS στον δεύτερο την ώρα που εκείνος ωρύεται στον «Αλφα» υπέρ της αγαστής συνεργασίας του ελληνικού κράτους με τους πράκτορες του Μπλερ (!!);

***

Το θέμα είναι ότι ξένοι πράκτορες δρουν στην Ελλάδα ωσάν σε μπανανία. Οτι γι' αυτή τη δράση τους έχουν πάρει το ελεύθερο από τους εθελόδουλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οτι Ελληνες πράκτορες «απαγάγουν και δέρνουν» με το ...«νόμο»! Οτι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού μας τελούν υπό την εποπτεία των εγχώριων ασφαλιτών και των ευρω-αμερικανικών «Ες - Ες».

Αυτό είναι το θέμα. Και είναι πολύ μεγάλο, είναι πάρα πολύ σημαντικό για να τους επιτρέψουμε, είτε να βάλουν τα «παπαγαλάκια» τους να το κουκουλώσουν, είτε να το μετατρέψουν σε έναν αχρείο δικομματικό χαρτοπόλεμο μεταξύ συνυπεύθυνων, είτε - τόσο γελοίοι είναι - να το τσουβαλιάσουν στις παραπολιτικές παρλαπίπες τους περί ανασχηματισμού.

Ο «Ρ», ο «902», το ΚΚΕ, με όλες τις δυνάμεις του, θα συνεχίσει να πράττει το αυτονόητο. Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι - πρόσωπα, φορείς, οργανώσεις - το χρέος τους.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Νέα επεισόδια στο σίριαλ

Η προφυλάκιση του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου έδωσε το έναυσμα για νέα επεισόδια στο σίριαλ «Παραδικαστικά κυκλώματα», με αντιπαραθέσεις αυτή τη φορά μεταξύ μεγαλοδικηγόρων. Μια πρώτη γεύση πήραμε τις μέρες των Χριστουγέννων όταν ο γνωστός για τις σχέσεις του με τη Χούντα δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο γνωστό από διάφορες υποθέσεις συνάδελφό του Αλέξη Κούγια. Ο πρώτος ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών του δεύτερου, με τον Κούγια να...«αντεπιτίθεται» υποστηρίζοντας πως γίνεται προσπάθεια σπίλωσής του, επειδή από δικές του καταγγελίες ξεκίνησε η όλη υπόθεση.

Από την πλευρά του. ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει για όσους δικηγόρους εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα: «Μπορούν να γελοιοποιούν τον εαυτό τους, όχι όμως τους δικηγόρους της Ελλάδας και το νομικό κόσμο ευρύτερα, αλλά και γενικότερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Στο μεταξύ, ο Σάκης Κεχαγιόγλου τον οποίο επισκέφτηκε στη φυλακή και ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος που πήγε στον Κορυδαλλό για να συναντήσει τον προφυλακισμένο δικαστή Ευάγγελο Καλούση, το βιβλίο του οποίου εξέδωσε πρόσφατα, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτησης αποφυλάκισης, αφού θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου του από τη χώρα αλλά ούτε και παρεμπόδισης της ανάκρισης, κάτι που όπως υποστηρίζει δεν έπραξε από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη στην υπόθεση. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση ενώ οι εντολές του είναι να συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί το δικηγορικό του γραφείο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ