ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
Σελ. /40

Κάθε εποχή και

τον Τόμπρα της

«Αν υποψ... CIA... στώ»!

Βγαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τον πρόεδρό τους μέχρι τους θυρωρούς της Χαριλάου Τρικούπη και υποδύονται την «αντιπολίτευση» φωνάζοντας ότι η ΝΔ παίζει παιχνίδι συγκάλυψης στην υπόθεση των υποκλοπών. Και βεβαίως, η ΝΔ αυτό κάνει: Συγκάλυπτε και τους 11 μήνες που γίνονταν οι υποκλοπές (αλλά αυτή «δε γνώριζε»), συγκάλυπτε και τους επόμενους 11 που «έψαχνε» (αλλά... δεν ανακάλυψε τίποτα), συγκαλύπτει και τώρα.

*

Αλλά ποιος μιλάει; Το ΠΑΣΟΚ (!!!); Για να 'χουμε καλό ρώτημα λοιπόν:

Ποιον συγκάλυπτε δυο ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, που ήξερε ότι ολόκληρο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του, ο Κατσικέας, απήχθη από τη CIA, το καλοκαίρι του 2004, αλλά το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, έκανε την υπόθεση «γαργάρα» (!!!);

Πώς και δεν πέρασε από το μυαλό του κυρίου Νιώτη (κοτζάμ επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ), που γνώριζε την υπόθεση, να ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Και καλά, ούτε ο ίδιος ο Κατσικέας, ούτε ο Νιώτης ενημέρωσαν τον Γ. Παπανδρέου. Δεν τον ενημέρωσε ούτε η μάνα του, η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου; Εκτός αν ούτε η κυρία Μαργαρίτα γνώριζε, παρά τις σχέσεις της με τη σύζυγο του Κατσικέα...

*

Μήπως αρχίζετε κι εσείς να υποψ...CIA...ζεστε ποιους μπορεί να συγκαλύπτουν, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;


Γράφει ο:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Του Στάθη (από την «Ελευθεροτυπία»)

1519 Ο Ισπανός κονκισταδόρ Φερνάντο Κορτέζ αποπλέει από την Κούβα με κατεύθυνση το τότε άγνωστο Μεξικό, με τον πανάρχαιο πολιτισμό των Αζτέκων, που έμελλε να καταστρέψει.

1898 Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

1910 Αρχίζει η απεργία των καπνεργατών του Βόλου. Η απεργία, μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου, διήρκεσε 20 μέρες και έληξε με τη νίκη των απεργών που πέτυχαν σημαντικές αυξήσεις.

1930 Συνέρχεται στον Πειραιά η Πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ενωτικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. Η Συνδιάσκεψη απευθύνει πρόσκληση στους εργαζόμενους για την προετοιμασία γενικής πολιτικής απεργίας.

1972 Στο σκοτάδι και το ψύχος βυθίζονται πολλές περιοχές της Βρετανίας, λόγω των διακοπών ρεύματος που προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία των ανθρακωρύχων.

1983 Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ (και κατοπινός πρωθυπουργός) Αριέλ Σαρόν εξωθείται σε παραίτηση από την κλυδωνιζόμενη, μετά τη σφαγή των παλαιστινιακών στρατοπέδων Σάμπρα και Σατίλα, κυβέρνηση του Μεναχέμ Μπέγκιν. Αμεση αιτία της παραίτησης - αποπομπής του η ολοκλήρωση έκθεσης Ισραηλινών εμπειρογνωμόνων που τον καθιστά υπεύθυνο για την αιματοχυσία.

2005 Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο κορυφαίος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Αρθουρ Μίλερ.


Ισοπολιτεία...

Εχετε την απορία αν είστε θύμα υποκλοπής; Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει; Ακούστε τι θα κάνετε: Στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, ο κάθε άνθρωπος (εργαζόμενος, άνεργος, απολυμένος, φοιτητής, αγρότης κλπ.), ανά πάσα στιγμή, και για οποιοδήποτε θέμα τον αφορά, έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί το πρωί και να πάει (απρόσκλητος) στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, να του χτυπήσει την πόρτα. Και τότε, εκείνος, ο εισαγγελέας, θα του ανοίξει αμέσως, θα τον υποδεχτεί φιλικότατα και χωρίς δεύτερη κουβέντα θα τον ενημερώσει διά ζώσης και αναλυτικότατα για οτιδήποτε θέλει να πληροφορηθεί ο επισκέπτης (εργαζόμενος, άνεργος, αγρότης κλπ.) και εν προκειμένω αν το κινητό του ήταν υπό παρακολούθηση.

Αν, λοιπόν, αγωνιάτε αν σας παρακολουθούν τα τηλέφωνα, μη μένετε άλλο με την απορία: Πηγαίντε στον εισαγγελέα να τον ρωτήσετε. Η πόρτα του είναι ανοιχτή (για εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, αγρότες κλπ.). Οπως ακριβώς έγινε δηλαδή με τον επιχειρηματία κύριο Θ. Αγγελόπουλο...

Από τον σκιτσογράφο μας Κώστα Γρηγοριάδη είναι το κείμενο που φιλοξενείται σήμερα στη στήλη:

*

«Λένε πως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, μερικά σκίτσα όμως που σατιρίζουν τον προφήτη Μωάμεθ μήπως στις μέρες μας σηματοδοτούν πολύ περισσότερα;

Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από τότε που πρωτοδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Δανίας "Jyllands-Posten", η οποία, κατά τον διευθυντή της, "παραμένει η πιο προκλητική εφημερίδα της Δανίας".

Για ελευθερία του Τύπου ή των όσων σκιτσογράφων γελοιογράφησαν τον Μωάμεθ φυσικά δε συζητά κανείς, παρά μόνο υποκριτικά. Οσο για το ευφυέστατο σκίτσο του PLANTU αίφνης είναι έτοιμο να πυρποληθεί κι αυτό...

Απ' την άλλη, οι λόγοι που οδηγούν τον απλό κόσμο που είναι οπαδός του Ισλάμ να διαμαρτύρεται με αφορμή κάποια σκίτσα, που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται (από όλους) μόνο ως μορφή δημιουργίας και τίποτα άλλο, δε χωράνε να αναλυθούν σε ένα απλό σημείωμα.

Το θέμα, ή, μάλλον, το πρόβλημα είναι, το πώς χειρίζονται τέτοια γεγονότα όσοι υποθάλπουν το θρησκευτικό φανατισμό, όχι μόνο του Ισλάμ αλλά και κάθε θρησκείας. Οι γελοιογραφίες δεν ξεκίνησαν φυσικά κανέναν πόλεμο "πολιτισμών", όμως κάποιοι "προφήτες" MADE IN USA βρήκαν ευκαιρία με πρόσχημα τα σκίτσα να εξαπολύσουν και πάλι πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας (σιγά μην άφηναν την ευκαιρία ο Ντόναλντ Ράμσφελντ και η Κοντολίζα Ράις). Ας σημειωθεί επιπλέον ότι στις ΗΠΑ υπήρξε κανάλι, το ABC, που παρουσίασε τις επίμαχες γελοιογραφίες "για να γίνει κατανοητό το πλαίσιο του ρεπορτάζ"...

Κατά τα λοιπά, ο Μπους ζητά από τους Ευρωπαίους να σέβονται περισσότερο τον ισλαμικό κόσμο! Είναι προφανές ότι αυτή τη φορά ήταν οι γελοιογραφίες η αφορμή (αύριο τι;) για να ξετυλιχτεί ένα πολιτικό "γαϊτανάκι" ανάμεσα σε χώρες με αντικρουόμενα συμφέροντα που όλες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λειτουργούν μέσα σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, αλλά πάντα με κοινό παρονομαστή τις από κοινού ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους σε βάρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Κι ενώ δηλώσεις πάνε κι έρχονται, νεκροί και τραυματίες από τα βίαια επεισόδια πιστών και αστυνομίας συνεχώς αυξάνονται. Φταίει ο θρησκευτικός φανατισμός του Ισλάμ, λένε οι Δυτικοί. Φυσικά στη Δύση ξέρουν κάτι παραπάνω: Παλιότερα αυτόν τον ίδιο φανατισμό κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν, μέσω Μπιν Λάντεν, ενάντια στη Σοβιετική Ενωση. Φαίνεται τους είναι ακόμα χρήσιμος...».

Κάτι μου λέει ότι - και στην υπόθεση των υποκλοπών - «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»...

Οσο περισσότερο ισχυρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ότι δε γνώριζε τίποτα ο Παπανδρέου για την απαγωγή από τη CIA του στελέχους του κόμματός του, τόσο πιο εύλογο γίνεται το ερώτημα: «Μασάει ο... Κατσικέας ταραμά;»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ