ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Το ντέρμπι και οι... άλλοι

Η κόντρα του Φαλήρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγωνιστικής

Eurokinissi

Η κόντρα του Φαλήρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγωνιστικής
Η αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης», αναμφίβολα συγκεντρώνει πάνω της το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, της 20ής αγωνιστικής. Από την έκβαση του ντέρμπι μπορεί να κριθούν πολλά (αν όχι όλα) αλλά και - προς το παρόν - τίποτα, στην «υπόθεση τίτλος». Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ, θα παραταχθούν με τον ίδιο στόχο - σύμφωνα με τους προπονητές τους. Τη νίκη. Αν αυτή είναι για τους γηπεδούχους (τουλάχιστον) «σφιχταγκαλιάζουν» τον τίτλο. Αν τη «γευτούν» οι φιλοξενούμενοι, πλησιάζουν τον πρωτοπόρο και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος αποχτάει νέα χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση της ισοπαλίας, μάλλον θα ικανοποιηθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που προτιμάει επικράτηση των «κόκκινων» αλλά δε θα λυπηθεί με την απώλεια δυο πόντων, που σημαίνει (αν, όπως είναι το λογικό, κερδίσει) ότι πλησιάζει αμφοτέρους τους προπορευόμενους και ιδιαίτερα ΑΕΚ στην 2η θέση.

Σημαντικό ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας Πανιωνίου - Λεβαδειακού. Οποιος κερδίσει παίρνει σημαντική «βαθμολογική ανάσα», όποιος χάσει νιώθει πιο κοντά τη «ζώνη των καταραμένων». Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: ΟΦΗ - Αιγάλεω (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα - ΠΑΟΚ (17.45, ΑΛΦΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξάνθη - Ατρόμητος, Ιωνικός - Ακράτητος (14.45), Πανιώνιος - Λεβαδειακός (17.45, ΑΛΦΑ), Παναθηναϊκός - Καλλιθέα (19.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (20.00, ΑΛΦΑ). ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλαμαριά - Ηρακλής (21.00, ΑΛΦΑ).

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής, περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΣΗΜΕΡΑ: ΑΣΚ Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου (15.00, ΕΤ 3). ΚΥΡΙΑΚΗ (2.45): Θρασύβουλος - Αρης, Πανσερραϊκός - Καλαμάτα, Κέρκυρα - Παναχαϊκή, Καστοριά - Βέροια, Χαϊδάρι - Εργοτέλης, Ηλυσιακός - Πανηλειακός. ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Αστέρας - Προοδευτική (16.00, ΕΤ3).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΒΟΡΡΑΣ (2.45): Τρίκαλα - Δόξα Δράμας, Γιάννενα - ΑΕ Γιάννενα, ΠΑΕ Θράκη - Αγρ. Αστέρας, Πανθρακικός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Θερμαϊκός - Πτολεμαΐδα, Κοζάνη - Πιερικός, Αναγέννηση Αρτας - Πολύκαστρο, Καβάλα - Λαμία.

ΝΟΤΟΣ (2.45): Αιολικός - Εθνικός, Ιωνία - Βύζας Μεγάρων, Διαγόρας - Ατσαλένιος, Αστέρας Τρίπολης - Αχαρναϊκός, Κερατσίνι - Μεσσηνιακός, Λήλας Βασιλικού - Απόλλωνας, Παναιτωλικός - Αχαϊκή, Θύελλα Πατρών - Αγ. Δημήτριος.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Κρύβονται... παγίδες

Τελικά όσα συνέβησαν με τις απανωτές εκπλήξεις στην προηγούμενη εμβόλιμη αγωνιστική την περασμένη Τετάρτη ήταν μόνο η αρχή; Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα και η 17η αγωνιστική στην Α1 προσφέρεται για καινούρια... μπαμ αφού διαθέτει στο πρόγραμμά της αρκετά από τα λεγόμενα επικίνδυνα παιχνίδια.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του για άλλη μια φορά εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη, με τους δυο αντιπάλους να αναζητούν τη νίκη και πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον και για έναν άλλο λόγο. Την ψυχολογική ανάκαμψη. Από τη μια, ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από ήττα στην Πυλαία και θέλει να τη ρεφάρει στην Κυψέλη. Από την άλλη, ο Πανελλήνιος που μετά το νικηφόρο σερί των 8 συνεχόμενων παιχνιδιών έχει υποστεί δυο συνεχόμενες ήττες και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ενδιαφέρον παιχνίδι και στο Ελληνικό όπου ο ανεβασμένος αγωνιστικά Πανιώνιος φιλοξενεί την ΑΕΚ, που μετά από αρκετές αποτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική γεύτηκε τη χαρά της νίκης με αντίπαλο τον Αρη. Οι δυο πιο κερδισμένοι της προηγούμενης αγωνιστικής, Κολοσσός Ρόδου και Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας αυτή τη φορά κοντράρονται μεταξύ τους.

Να βγάλει τα σπασμένα από την ήττα του στον Αγ. Θωμά από το Μαρούσι θα προσπαθήσει κόντρα στον Ηρακλή ο Ολυμπιακός.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Απόλλων Πάτρας-Μαρούσι (17.00), Πανελλήνιος-ΠΑΟ (16.30), Κολοσσός Ρόδου-ΓΣΛ (16.30), Ολυμπιακός-Ηρακλής (18.30). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολύμπια Λάρισας-Μακεδονικός (17.00), Πανιώνιος-ΑΕΚ (19.00). Την Τετάρτη θα γίνει ο αγώνας Αρης-ΠΑΟΚ.

ΒΟΛΕΪ
Εξοδος πρωτοπόρων

Εξόδους που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής επιχειρούν αυτή την αγωνιστική στην Α1 ανδρών ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας. Ηρακλής και Ολυμπιακός αντίστοιχα αγωνίζονται κόντρα σε Παγκράτι και Πανελλήνιο έχοντας ο διαφορετικούς λόγους για τη νίκη. Οι «κυανόλευκοι» μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες προκειμένου να μη χάσουν και τις τελευταίες ελπίδες για την πρώτη θέση (ευελπιστούν και σε στραβοπατήματα των «πρασίνων»). Να εδραιώσει την παρουσία του στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας θέλει ο Ολυμπιακός στην Κυψέλη. Αντίθετα, πιο εύκολο απόγευμα περιμένει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που φιλοξενεί τον Πανερυθραϊκό. Στη μάχη των ομάδων που αγωνίζονται για ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα Λαμία και ΠΑΟΚ έχουν θεωρητικά εύκολο έργο αφού αγωνίζονται στις έδρες τους. Οι Φθιώτες φιλοξενούν την ΑΕ Νικαίας ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει περισσότερη προσοχή κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τεστάρει τις δυνάμεις στον Εβρο η ΕΑΠ που φιλοξενείται από την Ορεστιάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΠΑΟ-Πανερυθραϊκός (18.30), Ορεστιάδα-ΕΑΠ (19.00), ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00), Λαμία-ΑΕ Νικαίας (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανελλήνιος-Ολυμπιακός (20.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παγκράτι-Ηρακλής (18.00).

ΠΟΛΟ
Χαρτί... πρόκρισης

Το ένα από τα δυο τελευταία του χαρτιά όσον αφορά την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να ανοίξει σήμερα ο Εθνικός που υποδέχονται στον Πειραιά (17.00) την Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του ομίλου τους. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «κυανόλευκους» προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση. Μάλιστα, τις πιθανότητες για αυτό ενισχύει και η νίκη της ιταλικής Σαβόνα επί της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 12-9 όπου οι Ιταλοί εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση. Αρα, σημαίνει ότι την επόμενη αγωνιστική που έρχονται στον Πειραιά δεν... καίγονται και τόσο πολύ. Οι Πειραιώτες δηλώνουν πανέτοιμοι για τη σημερινή πρόκληση όπως δήλωσε άλλωστε και ο προπονητής τους Μάκης Βολτυράκης.

Για την ίδια διοργάνωση ο Ολυμπιακός που έχει λιγοστές ελπίδες πρόκρισης αγωνίζεται στη Βουδαπέστη με τη Βάσσας (18.00). Το έργο των ερυθρολεύκων δεν είναι εύκολο αφού θα πρέπει να νικήσουν τους Ούγγρους δυο φορές (σήμερα και μετά στον Πειραιά) καθώς και τη Γιουγκ. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.

  • Αν και λειψή η 15η αγωνιστική εντούτοις δε λείπει το ενδιαφέρον παιχνίδι αφού η αναμέτρηση της Χίου με τον Πανιώνιο (17.45) κλέβει την παράσταση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Νηρέας Χαλανδρίου - Π.Φάληρο (20.30), Χανιά - ΠΑΟΚ (17.30).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ