ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 9 Μάρτη, συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ, ο οποίος όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Γιαννούλα και οι κόρες του Θεοδώρα και Μαρίνα προσφέρουν 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σταυρούπολης και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 24 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 31 μήνες, από τότε που έφυγε άδικα από κοντά μας η αγαπημένη μας ΜΑΚΡΙΝΑ ΜΗΝΑΪΔΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ευγένειας Χαραυγής.

Οι γονείς της Κώστας και Μαρία

Τα αδέρφια της

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 15 Φλεβάρη 2000, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Προσφέρω ακόμη 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, του οποίου ήταν μέλος.

Θεόδωρος Μανούσος

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΗΛΙΑ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 3.000 δρχ.

Ε. Τ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΡΟΥΜΟΎΤΗ και ΓΙΩΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι έμειναν πιστοί στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλφειούσας Ηλείας.

Γ. Γκρουμούτης - Λ. Μιχαλόπουλος

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη 2000, έφυγε από τη ζωή στα 77 χρόνια του ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΚΟΥΤΕΛΑΣ.Γεννήθηκε το 1923 στη Δράινα Μεσσηνίας. ΕΠΟΝίτης από το 1943, αργότερα έγινε γραμματέας του ΕΑΜ Δράινας. Με τα Δεκεμβριανά πιάστηκε και το 1946 εξορίστηκε στη Μακρόνησο.

Το 1976 εγκαταστάθηκε στον Πύργο, εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, έγινε μέλος του ΚΚΕ και μέλος του Παραρτήματος Πύργου της ΠΕΑΕΑ.

Επαιρνε μέρος στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες, στις πορείες ειρήνης, σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στην κηδεία του, που έγινε στο Α` Νεκροταφείο του Πύργου, παραβρέθηκαν, εκτός από τους συγγενείς του, συνάδελφοί του από το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών, από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, συνταξιούχοι συναγωνιστές του από το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, εκπρόσωποι της ΝΕ, συμπατριώτες του και πολλοί άλλοι.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του, στα αδέρφια του, στα ανίψια του και στους άλλους συγγενείς του και προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

Οι σύντροφοί του

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συναγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ, που απεβίωσε στις 3 Φλεβάρη 2000 στο Ηράκλειο Κρήτης, προσφέρουμε στη ΝΕ Ηρακλείου 10.000 δρχ.

Στέλιος και Ρένα Γιαγκόζη

* * *

Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας παππού και πατέρα ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΑΡΑΚΑΚΗ από τα Νέα Ρούματα Χανίων, παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο εγγονός του Δημόκριτος Σαλούστρος

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΣΙΡΑΚΟΥ, προσφέρω, μέσω της ΝΕ Ηρακλείου, 50.000 δρχ.

Αλέξανδρος Τσιράκος

* * *

O Βασίλης Μαυροκέφαλος προσφέρει στο ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη των Ιθακήσιων ναυτικών, οι οποίοι, ως πληρώματα του Εμπορικού Ναυτικού, έδωσαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα 1939 - 1945: ΜΑΡΙΟΥ Σ. ΑΡΤΑΒΑΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΑΛΦΟΝΣΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π. ΒΕΡΥΚΙΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑ Ν. ΒΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΓΥΡΗ Γ. ΓΡΑΣΤΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Χ. ΓΡΙΒΑ (Ματσατσήρη), ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Σ. ΔΑΛΕΖΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ Ι. ΔΟΡΙΖΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ Α. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ Π. ΚΑΡΑΤΣΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΚΟΛΥΒΑ, ΒΛΑΣΗ Ν. ΚΟΛΥΒΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ Ρ. ΚΟΛΥΒΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Δ. ΚΑΛΙΓΑΡΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Ν. ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ