ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
Σελ. /32
Κρέας ψάχνουνε, προσφέρεσαι;

Δεν ξεχνάνε αυτοί, θα ξεχάσουμε εμείς;
Δεν ξεχνάνε αυτοί, θα ξεχάσουμε εμείς;
Δηλαδή, όλοι αυτοί οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών που - ενόψει Ιράν - απευθύνονται στον Μπους, κάνουν αυτοκριτική για τη σφαγή στη Γιουγκοσλαβία;

'Η, απλώς, γνωρίζουν πως όταν βάζεις δύο καρπούζια σε μια μασχάλη κινδυνεύεις να χάσεις και τα αβγά και τα πασχάλια; Γιατί, ο άλλος του ΝΑΤΟ που έρχεται την επόμενη βδομάδα και στη χώρα μας, κάτι λέει για αύξηση των απωλειών στο διπλανό Αφγανιστάν, που απαιτεί - λέει - να αυξηθεί και το προσφερόμενο κρέας προς σφαγή...

Κι ενώ είναι σε τέτοια συνταρακτική ανακατωσούρα η «Συμμαχία» πας εσύ και κρεμάς πανό δίπλα στην πρεσβεία. Μα δεν υπολόγισες την ταραχή που θα προκαλούσες; Δες, τώρα, τι έπαθε ο Πάσχος: Αναγκάζεται να σε χαρακτηρίσει ζώο! Ενώ, λέει, θα 'πρεπε να τους προσκυνάς τους Αμερικανούς για τις ναπάλμ, για τις εκτελέσεις, για τη δικτατορία, για την Κύπρο. Εσύ, εκεί, επιμένεις να κάνεις κάτι που έχει «πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις» στο μισθό τόσων και τόσων, που ενώ χρυσοπληρώνονται, δεν καταφέρνουν να σε πείσουν ότι οι Αμερικάνοι είναι φίλοι σου.

Κι έπειτα, βρε αδερφέ μου, τι το 'θελες εκείνο το πανό στο Μέγαρο; Αντε μάζευε τώρα την «Πανδώρα». Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά πάνω στη σύγχυσή της άρχισε να χρησιμοποιεί επιχειρήματα από κάτι «πρώην» τύπου Ανδρουλάκη και άλλων τινών (ονόματα δε λέμε, μην προσβάλουμε και την «ενότητα στο πρόβλημα»...)

Κατά τ' άλλα, χαμός στην αγορά εργασίας: η νέα ειδικότητα έχει τίτλο «δείρε κώλους»! Ναι, μα το θεό τους, είναι γεγονός! Η δουλιά προσφέρεται από την εταιρία "55DSL" που όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ ειδικεύεται σε «αθλητικά και κάζουαλ ρούχα με άποψη και διαφορετικότητα». Πώς λέμε «ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα»; Ε, να, που προέκυψε και θέση εργασίας...

Τι διαγωνισμός κι αυτός; Ποιος θα προτείνει μεγαλύτερο όριο συνταξιοδότησης, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ; Οταν φτάνει ως κι ο Τράγκας - για τους δικούς του λόγους - να σου λέει ότι μ' αυτούς που ψηφίζεις, σύνταξη θα δεις μετά θάνατο, ε, θα 'σαι άξιος της τύχης σου, αν και αυτό δεν το συμπεριλάβεις στα κριτήρια ψήφου.

Γι' αυτό σου λέω: Μάζευε! Να 'χει γνώση η οργή σου. Γιατί θα χρειαστεί να την πάρεις τελικά την απόφαση...

Ηδη, σε τέσσερις μέρες έχουμε γενική επιθεώρηση δυνάμεων.


ΜΑΖΕΥΕ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ: «Ενα ακόμη βήμα για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί η επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ στις 4 και 5 Μαΐου στην Αθήνα (...) Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Συμμαχία είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς μέχρι τέλος Ιουλίου το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιχειρήσει να αναπτυχθεί στην "κόλαση" του Νότιου Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας την αμερικανική δύναμη που βρίσκεται εκεί. Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που ο ίδιος ο κ. Σέφερ προειδοποίησε τα κράτη - μέλη ότι πρέπει να είναι έτοιμα για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο Αφγανιστάν. Το θέμα του Αφγανιστάν, του Σουδάν, αλλά και οι εξελίξεις στο Ιράν βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στη Σόφια» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΙ; «Αν θυμηθούμε και προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τα προχθεσινά αποτελέσματα είναι μάλλον αποτέλεσμα μιας επίκτητης (μετά τον εμφύλιο πόλεμο) αντιπάθειας για τους Αμερικανούς. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (...) είναι γενικώς κατά των ΗΠΑ (...) αυτή η τύπου Παβλόφ αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας πληθυσμού σε ό,τι πρεσβεύουν οι ΗΠΑ έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις» (ο μετακομίσας από την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Πάσχος Μανδραβέλης).

ΩΠ! ΩΠ! «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ! «Οι απαιτήσεις της αμερικανίδας υπουργού χτύπησαν την πόρτα του παραλόγου (...) ουδείς ασφαλώς μπορεί να ζητήσει από την Ουάσιγκτον να αλλάξει πολιτική. Αναρωτιέμαι όμως μήπως ήλθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτική εμείς. Για να καταστεί, αν μη τι άλλο, σαφές και στην κυρία Ράις και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται ότι η διευκόλυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ιδέα αλλά έχει έναν λογαριασμό. Αυτόν τον λογαριασμό κάποιος πρέπει να τον πληρώσει (...) η υπόθεση δε σηκώνει πολλές μαγκιές» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΜΑ ΣΟΥ ΚΡΕΜΑΝΕ ...ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ: «Αυτοί βάζουν το άλογο μπροστά από το κάρο (...) αν κάποιος βρίσκει άδικη την παραπάνω διαπίστωση, δεν έχει παρά να κοιτάξει τι συμβαίνει κάθε φορά που η Αλέκα Παπαρήγα ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής: το βουλευτήριο αμέσως αδειάζει. Αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν περιμένει σοβαρές προτάσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων από ένα αυτιστικό κόμμα, που παραπέμπει τη λύση των πάντων στην έλευση του σοσιαλισμού» (ο μαραμένος ...«γλεντζές» που υπογράφει και ως «Πανδώρα» στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ταξική Πρωτομαγιά 2006: ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι προετοιμασίες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ το νέο... μοντέλο σύγκρουσης

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τελευταίο καλοκαίρι της Ολυμπιακής

ΤΑ ΝΕΑ: Καταιγίδα αυξήσεων στις τιμές

ΕΘΝΟΣ: ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ στα επιτόκια

Ο ΛΟΓΟΣ: ΡΑΛΙ ΤΙΜΩΝ στο πετρέλαιο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ο πόλεμος κ. Μπους»

Η ΑΥΓΗ: «Ναι» της κυβέρνησης για τη βάση της Σούδας

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πενταετούς θητείας

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διαδικασίες - εξπρές για την Εμπορική Τράπεζα

Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 10.000 δασοπυροσβεστών

ΤΟ ΒΗΜΑ: Βαγγέλη, χάσαμε!...

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το δεδομένο

«170.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, ενώ 200.000 νοικοκυριά βρίσκονται στο "κόκκινο" καθώς κάθε μήνα πληρώνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους στις δόσεις των δανείων τους» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)

Η διέξοδος

«Σ' αυτό το γκρίζο τοπίο, που άλλοι απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και απαιτήσεις για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κάποια άλλοι προσθέτουν πινελιές χρώματος, λάμψης και τσαχπινιάς. Δεν είσαι ανασφαλής, είσαι περιπετειώδης, δεν ψάχνεις για μονιμότητα, αλλά παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς ταλέντων, η ζωή είναι ένα παιχνίδι, και αν θες να κάνεις τον πίθηκο στην κάμερα, ίσως καταφέρεις να συνδυάσεις εργασία και χαρά. Η εργασία αυτού του τύπου, προσωρινή μεν, γκλαμουράτη δε, δεν ξέρουμε αν "απελευθερώνει" όπως η καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά σίγουρα χρυσώνει το χάπι της εργασιακής περιπλάνησης, κάνοντας τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα ένα παγκοσμιοποιημένο θεματικό πάρκο» (η Αφροδίτη Πολίτη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το ψιλό γαζί

«Λύνεται το ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση; (...) αναμφίβολα όχι (...) με τα σημερινά δεδομένα μπορεί τα εξήντα να δίνουν μια προσωρινή λύση. Και μετά τι θα συμβεί; (...) θα μεταθέσουμε το όριο στα εβδομήντα; Και μετά στα ογδόντα; (...) έχει λεχθεί ότι έτσι που επιδεινώνονται τα πράγματα στο τέλος οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται μετά θάνατον!...» (από το κύριο άρθρο στη «ΧΩΡΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ