ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάη 2006
Σελ. /32
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Τραγική η κατάσταση στους χώρους Υγείας

Περιοδεία στο ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας κλιμακίου της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας»

Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλιάς, η έλλειψη σύγχρονων απαραίτητων μηχανημάτων, η παλαιότητα και ακαταλληλότητα των κτιρίων, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και ταλανίζουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής.

Τα προβλήματα αυτά συζήτησε με ασφαλισμένους και εργαζόμενους την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας» (ΠΑΚΕ), το οποίο με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας Αντώνη Χοροζάνη πραγματοποίησε περιοδεία. Ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση και στους δύο χώρους Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα ιατρεία του ΙΚΑ και του Κέντρου Υγείας λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Την ίδια στιγμή, μεγάλες παραμένουν και οι ελλείψεις προσωπικού και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οπως σημειώνει και σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασε η ΠΑΚΕ: «Τα προβλήματα αυτά δεν είναι τυχαία ή προσωρινά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της Υγείας που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ».

Στην κατεύθυνση στήριξης αυτής της πολιτικής κινήθηκε και η δημοτική αρχή Ελευσίνας που στηρίζεται από τον ΣΥΝ, σημειώνει στη συνέχεια η ΠΑΚΕ για να συμπληρώσει ειδικότερα: «Δεν οργάνωσε καμία αγωνιστική κινητοποίηση για διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους Υγείας της περιοχής. Δε συμπαραστάθηκε στις κινητοποιήσεις υγειονομικών, που διεκδικούσαν αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Δε στήριξε τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για στελέχωση των ιατρείων του ΙΚΑ. Αντίθετα, ο δήμαρχος στήριξε την πολιτική της κυβέρνηση και της διοίκησης του νοσοκομείου, ακόμα και στο θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να συγχαρεί με επιστολή του την διοικήτρια για τη δήθεν αναβάθμιση του Θριάσιου νοσοκομείου. Γνωρίζει όμως ότι αυξάνεται καθημερινά η ταλαιπωρία των ασθενών, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και προωθείται η ιδιωτικοποίηση νέων υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Γι' αυτό η ΠΑΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τα κόμματα και τις δημοτικές Κινήσεις που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στην ΤΑ. Να συμπαραταχτούν και να ενισχύσουν τις δυνάμεις που συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στήριξη στα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια

Συνέντευξη Τύπου στελεχών του ΔΗΚΚΙ για τις τοπικές εκλογές

Τη στήριξη του ΔΗΚΚΙ στα ψηφοδέλτια συνεργασίας που διεκδικούν την ψήφο του λαού της Θεσσαλονίκης στη Νομαρχία και τους Δήμους, ανακοίνωσε χτες αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το ΔΗΚΚΙ στηρίζει τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία με υποψήφιο Νομάρχη τον Γιάννη Ζιώγα και για το Δήμο Θεσσαλονίκης την παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη, ο οποίος παραβρέθηκε και στη συνέντευξη.

Ο Γιώργος Χατζηαθανασίου, μέλος του ΠΓ, ο Νίκος Μπουζάνης Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου και η Βίκυ Αράπη μέλος του ΠΣ, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό του νομού να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση στο νομό. Εξέφρασαν την πεποίθηση του κόμματός τους πως η συνεργασία αυτή μπορεί να βαθύνει και να διευρυνθεί στην προοπτική της συγκρότησης ενός λαϊκού μετώπου ως αντίπαλο δέος στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, η οποία υποτάσσεται στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην πρόσφατη διαφοροποίηση του στελέχους του ΔΗΚΚΙ και δημοτικής συμβούλου Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία εμφανίζεται να συνδιαλέγεται με παράταξη του δικομματισμού, ενόψει των εκλογών. Σημείωσαν πως η επιλογή της αυτή την οδήγησε εκτός του ΔΗΚΚΙ και την κάλεσαν να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου, όπως της υπενθύμισαν, εκλέχθηκε με την παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και όχι ως ανεξάρτητη.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
  • Εκδήλωση διοργανώνει σήμερα Σάββατο 6 Μάη η «Δημοκρατική Ενότητα Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη», στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Μαρκόπουλου.
  • Εκδήλωση της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ αύριο Κυριακή 7 Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Συγκέντρωση, πραγματοποιεί αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης» στο Κλειστό Γυμναστήριο (Κ. Βάρναλη και Βέργου). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος.
  • Εκδήλωση πραγματοποιεί η Δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», τη Δευτέρα 8 Μάη, στις 7 μ.μ., στην Ενωση Ποντίων (Λ. Ειρήνης 211). Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος και η νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου.
  • Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνουν, τη Δευτέρα 8 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, η ΝΑΣ και η ΔΑΣ Ρεθύμνου, με θέμα την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού με το λιμάνι του Πειραιά. Παρέμβαση θα κάνει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά.
  • Περιοδείες στο νομό Κιλκίς πραγματοποιεί τις επόμενες μέρες ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Κώστας Χαλίτσιος. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Μάη στις 8.30 μ.μ. στο Σεβαστό και την Τετάρτη 10 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Μικρόκαμπο.
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί η ΝΑΣ Ηρακλείου, τη Δευτέρα 8 Μάη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δήμου «Α. Παπανδρέου».
  • Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», διοργανώνει την Τετάρτη 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ., συγκέντρωση με θέμα: «Οι αντιδραστικές εξελίξεις στην Παιδεία και οι νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο (Πλ. Κυψέλης & Καλογερά) με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Σπύρο Χαλβατζή.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
Με αισιοδοξία στην εκλογική μάχη!

Εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων της «Δημοτικής Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας Βόλου

Ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Δημοτικής Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας Βόλου, που στηρίζεται στα πλαίσια της συνεργασίας για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση, έστειλαν όσοι έδωσαν το «παρών» τους στην εκδήλωση της Παράταξης, στην αίθουσα του Μεταξουργείου, όπου παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις της για τις ερχόμενες εκλογές, από τον υποψήφιο δήμαρχο Β. Λινάρδο. Ταυτόχρονα, διαμήνυσαν τη θέλησή τους να ριχτούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη των δημοτικών εκλογών για την υπερψήφιση του αγωνιστικού συνδυασμού.

Στην ομιλία του, ο Β. Λινάρδος αναφέρθηκε στον πολιτικό χαρακτήρα αυτής της εκλογικής μάχης των δημοτικών εκλογών, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι, να συσπειρωθούν στη «Δημοτική Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συσπείρωση», για να βγει νικηφόρος από τη μάχη της κάλπης ο αγωνιστικός ριζοσπαστικός συνδυασμός. Οσον αφορά στη σημερινή δημοτική αρχή, καθώς και στην προηγούμενη, που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ο Β. Λινάρδος τόνισε ότι δεν εκλέχτηκαν για ν' αγωνιστούν, αλλά για να υπηρετήσουν και, μάλιστα, δουλικά την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των δημοτών.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Κ. Νίκου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο Αρ. Κυρίτσης, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και ο Απ. Παπαδόπουλος, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αριστερών Πολιτών.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι στους Δήμους Ελασσόνας, Ολύμπου και στην Κοινότητα Τσαριτσάνης, που θα στηρίξει το ΚΚΕ, στα πλαίσια της πανελλαδικής συνεργασίας του με το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Αχτιδικής Επιτροπής Ελασσόνας του Κόμματος. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ελασσόνας Β. Κατής, Ολύμπου Θ. Κατής και ο υποψήφιος Κοινοτάρχης Τσαριτσάνης Δ. Παπαστεργίου, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και όλους τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς, στην επαρχία Ελασσόνας, σε συσπείρωση, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα για την υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης της σημερινής τάξης πραγμάτων, σε γενικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και δίνοντας νέα ώθηση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Την παρουσίαση έκανε ο Κ. Παπακωνσταντίνου, εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ, και χαιρετισμό απηύθυναν οι Κ. Αλέξης, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Μπ. Μπακούλας, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και Χ. Αρχοντής, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ