ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάη 2006
Σελ. /40
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Ρίχνει» τσιμέντο σε 50 στρέμματα

Με σειρά αποφάσεων η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την ένταξη του χώρου του Προμπονά («Κολούμπια») στο σχέδιο πόλης με υψηλό συντελεστή δόμησης

Το κτίριο της «Κολούμπια» στον Προμπονά
Το κτίριο της «Κολούμπια» στον Προμπονά
Με τσιμεντοποίηση κινδυνεύει ελεύθερος χώρος, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, στην περιοχή του Προμπονά, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου του «Απόλλωνα» μέχρι τα όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας. Ο χώρος εντάχτηκε στο σχέδιο πόλης με συντελεστή δόμησης 1,4 (σ.σ.: 70.000 τ.μ. τσιμέντου). Εκεί, συμπεριλαμβάνεται το ιστορικό κτίριο της «ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ». Τεράστιες ευθύνες σε αυτή την εξέλιξη έχει η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου, με συνοπτικές διαδικασίες, ενέκρινε την αίτηση των εταιριών «ΜΑΡΜΙΝ ΑΕ» και «ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ» - οι οποίες φέρονται ιδιοκτήτριες περίπου 20 στρεμμάτων του χώρου - που ζητούσαν τη μετατροπή του χώρου από «Βιοτεχνικό Πάρκο» (σ.σ.: ελεύθερος χώρος) σε «Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) προς εξυγίανση», που σημαίνει ένταξη στο Σχέδιο Πόλης και κατ' επέκταση την τσιμεντοποίηση του χώρου.

Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» στους κατοίκους της περιοχής, αποφάσισε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο τη διενέργεια διαγωνισμού «για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή του Προμπονά», συνολικού προϋπολογισμού 2,485 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χώρο παρακείμενο των 50 στρεμμάτων όπου τώρα βρίσκονται τα φυτώρια του δήμου, στην ίδια, όμως, περιοχή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής και δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ζήτησε την αναβολή του θέματος και αφού δεν έγινε δεκτή, καταψήφισε.

ΛΕΥΚΑΔΑ
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων συνεργασίας

Σε εκδήλωση που έγινε προχτές, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τη νομαρχία και δήμους της Λευκάδας

Ψήφος, με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις στις επικείμενες τοπικές εκλογές, ώστε να διαμορφωθεί ένας ισχυρός αγωνιστικός ριζοσπαστικός πόλος, ήταν το μήνυμα της προχτεσινής εκδήλωσης που διοργάνωσε προχτές η ΝΕ Λευκάδας, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σε Νομαρχία και Δήμους του νησιού που θα στηρίξει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι για τη νομαρχία και δήμους της Λευκάδας είναι:

Για τη Νομαρχία: Ηλίας Θερμός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Για το Δήμο Λευκάδας: Νίκος Σταματέλος μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.

Για το Δήμο Σφακιωτών: Μάκης Λεβιτσάνος, μέλος της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Για το Δήμο Απολλωνίων: Γιώργος Ραφτόπουλος, μέλος της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, επαγγελματίας.

Στην ομιλία του ο Η. Θερμός τόνισε πως: «Δεν μπορεί να είμαστε θεατές σε αυτήν την επέλαση και να λειτουργούμε ως εργαλεία, για να περάσει η πολιτική που υιοθετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στη Λευκάδα. Εχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε και να εναντιωθούμε».

Ο Ν. Σταματέλος ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία διαχειρίζονται και προωθούν η δημοτική αρχή Λευκάδας όπως:

  • Ανυπαρξία μέτρων αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη.
  • Τρία χρόνια μετά το σεισμό, το νοσοκομείο δεν έχει επισκευαστεί ακόμα.
  • Αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% την τελευταία 7ετία.
  • Επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και μη κάλυψη των αναγκών των οικογενειών σε ποσοστό 50%.
  • Πάνω από 60 εργαζόμενοι απασχολούνται στο Δήμο με διαφόρων ειδών συμβάσεις.
  • Παραχώρηση της μαρίνας Λευκάδας για 40 χρόνια σε επιχειρηματία.
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ. Συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και εφαρμόζει κατά γράμμα όλες τις κυβερνητικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις με την πολιτική κάλυψη των συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ.

  • Στην 8ετία της διοίκησης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ τα δημοτικά τέλη υπερδιπλασιάστηκαν. Κι ενώ η σημερινή διοίκηση προχώρησε σε νέες αυξήσεις που φτάνουν το 7%, δημαγωγεί λέγοντας ότι δήθεν δεν έγιναν αυξήσεις τα δυο τελευταία χρόνια.
  • Την ίδια στιγμή, δεν έχει ποτέ διεκδικήσει τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί παράνομα, τα οποία για το Δήμο Δάφνης ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ.
  • Τα τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν φτάσει σήμερα μέχρι και 100 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί. Ο δε βρεφονηπιακός σταθμός της Δημοτικής Επιχείρησης λειτουργεί κερδοσκοπικά εισπράττοντας 1.500 ευρώ το χρόνο.
  • Στα τμήματα ζωγραφικής, χορού, κολύμβησης και γυμναστικής, οι γονείς καταβάλλουν 20 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.
  • Εκανε περικοπές στα κονδύλια για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, για το Πνευματικό Κέντρο, τα ΚΑΠΗ, τη δημοτική βιβλιοθήκη, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του Δήμου, στο όνομα των χρεών της προηγούμενης διοίκησης. Ακόμα και τα κονδύλια που προβλέπονται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό, δίνονται τελικά μειωμένα κατά 50%.
  • Εφαρμόζει κατά γράμμα τις νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στο Δήμο εργάζονται πάνω από 30 άτομα με τη μορφή της μερικής απασχόλησης, και άλλοι τόσοι με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις και με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Παράλληλα προωθεί αλλαγές στο ωράριο των εργαζομένων, με απογευματινές βάρδιες, εργασία τα Σαββατοκύριακα κλπ.
  • Αναβάθμισε τη Δημοτική Αστυνομία με 11 άτομα και έχει επιδοθεί στο κυνήγι της είσπραξης με πρόστιμα και κλήσεις.
  • Στον προγραμματισμό για την κατασκευή γκαράζ στη Γυμναστική Ακαδημία σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, έργο που θα ανακουφίσει την περιοχή και όλοι το θέλουν, «αξιοποιώντας» το νόμο για Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα το παραχωρεί στα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα που θα το εκμεταλλεύονται για 25-30 χρόνια.
  • Ανοίγει ιατρεία πρόληψης, που προβλέπεται στην πορεία να είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στη διάσπαση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας.
Περιοδείες και συγκεντρώσεις
  • Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» διοργανώνει αύριο Τετάρτη 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ., συγκέντρωση με θέμα: «Οι αντιδραστικές εξελίξεις στην Παιδεία και οι νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο (Πλ. Κυψέλης & Καλογερά), με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Σπύρο Χαλβατζή.
  • Σε συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά και υποψήφια δήμαρχος της πόλης, αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Την Πέμπτη 11 Μάη, ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει στην ΕΥΔΑΠ Ιλισίων στις 7 π.μ., και στις 9.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ (Βοτανικός).
  • Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Πειραιά και η «Δημοκρατική Ενότητα» Κορυδαλλού καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 11 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες) - 3ος όροφος (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης). Θα μιλήσουν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά και ο Απόστολος Συρίγος, υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ούτε στους μπλε ούτε στους πράσινους «μανδύες»

Συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων για τη νομαρχία Χρήστου Μεντή και για το δήμο Τάκη Τσίγκα

Είναι ανάγκη να εκφραστεί στις τοπικές εκλογές η λαϊκή δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση ενάντια στην πολύχρονη πολιτική της λιτότητας και στην υποβάθμιση της ζωής. Πρέπει να καταψηφιστεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Τα παραπάνω επισήμαναν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος νομάρχης Ιωαννίνων Χρήστος Μεντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Τάκης Τσίγκας.

Οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στα συνεχώς εντεινόμενα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και ανέλυσαν τη γενικότερη πολιτική σημασία των εκλογών. Σημείωσαν ότι τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα αποτελούν στην πραγματικότητα την τοπική έκφραση των γενικότερων προβλημάτων, που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με τους εκπροσώπους τους στην Αυτοδιοίκηση.

Ακόμα, υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι της πόλης και του νομού, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες, πρέπει να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση όλα όσα τους βασανίζουν και να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πολιτική που έχει κάνει μόνιμο σύντροφο της λαϊκής οικογένειας «το κάθε φέτος και χειρότερα», είτε αυτή έχει γαλάζιο είτε πράσινο «μανδύα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ