ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2006
Σελ. /40
Δίνουν ρέστα

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Μέσα στην αγωνία τους μην και ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο, λένε και αλήθειες.

Ο ένας νουθετεί την κυβέρνηση να ακούσει τους Αλαβάνο και Παπανδρέου που προσφέρουν λύση: Οι άνθρωποι, σου λέει, δε διαφωνούν, θέμα δημοκρατικής νομιμότητας βάζουν μόνο.

Ο άλλος με τις πάντα έγκυρες πληροφορίες από τις κατάλληλες πηγές: Ξέρει τι οργανώνεται και από πού και στρώνει πρωτοσέλιδο κλίμα.

Ακόμα πιο σωστή η εφημερίδα με τα περίφημα «ροζ σουτιέν» στην πρώτη σελίδα της σε άλλες εποχές: Σου λέει: Τι ωραία που ήτανε τότε που κλείναμε τα μιάσματα στον Ιππόδρομο κι από κει στη Γυάρο...

Ακόμα πιο καλός αυτός που «ελέγχει την εξουσία»: Αμολάει μελάνι και τράβα εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Που τόλμησες να μην ανήκεις σε επιχορηγούμενη από το ΠΑΣΟΚ «μη κυβερνητική οργάνωση», άσε που δε ρώτησες και τον Καρελιά να σου πει σε ποια διαδήλωση εγκρίνει το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχεις.

Τα ρέστα τα δίνει - ποιος άλλος; - ο Αλαβάνος: Την ώρα που οι θεσμοί του, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, λέγανε όχι στην απεργία στο πλευρό των φοιτητών, αυτός έβλεπε στο ΚΚΕ το πρόβλημα. Είναι θέμα ταγμένου ρόλου. Μ' όλο το περιεχόμενο της λέξης.

Κατά τ' άλλα, τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν «σύμβουλός» του είναι η σκιά που του κόλλησε πάνω του το μεγάλο αφεντικό, που ξέρει πως οι πράκτορες είναι πάντα αναλώσιμοι.

Ωραίος και ο Σκανδαλίδης. Σου λέει, ο ...αριστερός: «Το ΚΚΕ συνεργάζεται με τη ΝΔ», αλλά ο ΣΥΝ τι θα κάνει; Στο δεύτερο γύρο θα μας ψηφίσει. Κι έτσι, απλά, προσγειωμένα, καθορίζει τη στρατηγική του. Ξέρει κάτι, ή μόνον ελπίζει; Την απορία θα τη λύσουν όσοι ξεχαστούν κι αφού ψηφίσουν ΣΥΝ θα τους προκύψει Σκανδαλίδης.

Για τις προαγωγές στο δικαστικό σώμα και τις απορίες πού πήγαν τα 1,2 δισ., ουδέν σχόλιο. Μπροστά μας είναι η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας»...

Εντελώς άσχετο: Βγάζει ο Χατζηνικολάου έναν «γνωστό - άγνωστο» να εξηγήσει γιατί τα σπάει. Και τον συστήνει ο ρεπόρτερ του, ως «ένας που έχει δική του επιχείρηση»!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ... ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ...

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: «μπαρούφα το...casus belli κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, μπαρούφα και όσα τεχνηέντως διαρρέουν περί εξεύρεσης λύσης σε όλα όσα η Τουρκία ιδίως μετά τη Συμφωνία της Μαδρίτης επιμένει να προβάλει ως διμερείς διαφορές στο Αιγαίο. Και τότε η περίφημη πρόταση για επέκταση των χωρικών υδάτων, για τι ακριβώς πρόκειται;» (η ερώτηση στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΝ ΣΥΝ; «για τη στρατηγική του είναι σαφής: "Να υπάρξει δεύτερος γύρος. Λογικό δεν είναι; Νομίζω ότι το πέρασμα στον δεύτερο γύρο αποτελεί μια πάρα πολύ καλή στρατηγική» (η δήλωση Σκανδαλίδη σε 9,84 / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ»: «οι υπηρεσίες πληροφοριών "είχαν" πριν από μερικές εβδομάδες εντοπίσει τον υπαρχηγό του, Αμπντούλ Ραχμάν (από κάποιον μέσα από το δίκτυο του Ζαρκάουι) και τον παρακολουθούσαν. Οταν διασταύρωσαν ότι ο σύμβουλος θα συναντούσε τον αρχηγό, αποφασίστηκε η επίθεση» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΑΓΩΓΗ: «η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα από της συστάσεως του Αρείου Πάγου που προήχθη χτες σε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η κυρία Κουτζαμάνη είναι σήμερα εισαγγελέας έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό τα μέλη της 17Ν» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ... «δικαιολογημένα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι απέγινε όλη η τεχνογνωσία που απέκτησε η χώρα με αφορμή τους αγώνες, τι κληρονομιά αφήνει το 1,2 δισ. δολάρια που επενδύσαμε σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρχών ασφαλείας; Μήπως πάσχουν σε θέματα συλλογής πληροφοριών για τη δράση νέων τρομοκρατικών ομάδων;» (οι απορίες στο κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαδήλωση - απαίτηση ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ο νέος νόμος - πλαίσιο

ΕΘΝΟΣ: ΕΚΡΗΞΗ με σκηνικό Γαλλίας

ΤΑ ΝΕΑ: Αγριότητες των... πραίτωρ ουρμπάνις

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετωπική σύγκρουση στην Παιδεία

ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Αθήνα πεδίο μάχης!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «CASUS BELLI»

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΚΟΛΑΣΗ από 700 ταραξίες

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ μετά το συλλαλητήριο

Η ΧΩΡΑ: Εκαιγαν πέντε ώρες την Αθήνα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ στα πανεπιστήμια

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ για 100.000 δικαιούχους

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Να ακούσει τους ...πυροσβέστες

«Μάλλον θα κάνει λάθος η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αν θελήσει να περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής τον νόμο - πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ας ακούσει την πρόταση του Αλ. Αλαβάνου και εν συνεχεία του Γ. Παπανδρέου, να δώσει πίστωση χρόνου και να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια» (ο Βασίλης Σκουρής στο «ΕΘΝΟΣ»).

Τα οργανώνουν ήδη;

«Εντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω επέκταση των επεισοδίων τις επόμενες ημέρες» (στη «ΧΩΡΑ»).

Μήπως σε κανένα ...νησάκι;

«Πιστεύουμε ότι το θέμα των πορειών και διαμαρτυριών πρέπει να αντιμετωπισθεί με διακομματική συναίνεση. Οσοι επιθυμούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους με κινητοποιήσεις μπορούν να το κάνουν συγκεντρωμένοι σε χώρους σταδίων ή και σε πεζοδρόμους ή πλατείες ή επί των πεζοδρομίων, ώστε η ζωή της πόλης να συνεχίζεται ομαλά» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Τι σημαίνουν αυτά, κύριε ...Σημίτη;

«Οι φοιτητές και καθηγητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έκαναν χωριστή πορεία. Και δεν άνοιξε μύτη. Τα σπασίματα, τα δακρυγόνα, οι βαρβαρότητες και οι τραυματισμοί έγιναν στο κομμάτι της πορείας που ήταν όλοι οι άλλοι... Αν σημαίνουν κάτι όλα αυτά...» (ο Γιώργος Καρελιάς στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Καθείς εφ' ώ ετάχθη

«Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε: "Και άλλες δυνάμεις να κατανοήσουν ότι η διαιρετική τακτική στον εργατικό χώρο δε θα περάσει στον χώρο της νεολαίας και των φοιτητών» (η δήλωση Αλαβάνου στην «ΑΥΓΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ