ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
Σελ. /32

«Τρεις και 60 παίρνετε

και τον κόσμο δέρνετε»

Οι «Ταλιμπάν» της ηρωίνης

Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η περασμένη Δευτέρα και μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΟΗΕ:

α) Το υπό αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή Αφγανιστάν είναι ο πρώτος προμηθευτής ηρωίνης σε όλο τον κόσμο και σε ό,τι αφορά ειδικά στην Ευρώπη, το 90% της ηρωίνης που καταναλώνεται στη «γηραιά ήπειρο» έρχεται από το Αφγανιστάν.

β) Το 1999 η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν κυμάνθηκε μεταξύ 4 - 4,5 χιλιάδων τόνων. Εκτοτε μεσολάβησε η επικράτηση των Ταλιμπάν. Ακόμα και οι μουλάδες του θρησκευτικού φανατισμού στη συμφωνία τους με τον ΟΗΕ για τα ναρκωτικά υπήρξαν πιο φερέγγυοι από τον Μπους και μείωσαν την παραγωγή οπίου στους 185 τόνους («Ριζοσπάστης», 23/02/2005). Σήμερα, και ενώ έχει από το 2001 προηγηθεί η αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έχει επανέλθει στα προ επταετίας επίπεδα...

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Μα προκύπτει αβίαστα: Εκτός από τη «μάχη κατά της τρομοκρατίας», οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί δίνουν και τη «μάχη κατά των ναρκωτικών»...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το «παιχνιδάκι» τους...

Eurokinissi

Το «παιχνιδάκι» τους...
...κατάντησε αηδία!

Eurokinissi

...κατάντησε αηδία!

Αντε να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο κρανοφόρος και ποιος ο κουκουλοφόρος...

Του Σπύρου Ορνεράκη (από τα «Νέα»)

1917 Είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ.

1918 Διάταγμα του Συμβουλίου των Επιτρόπων του σοβιετικού λαού για την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων των βασικών κλάδων της βιομηχανίας και των σιδηροδρομικών μεταφορών.

1929 Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακοινώνει ότι στη μούχλα ενυπάρχει αντιβιοτική δράση. Εντοπίστηκε στο γένος των ευρωτομυκήτων, που ονομάζεται πενικίλιο. Δώδεκα χρόνια αργότερα, απομονώθηκε η πενικιλίνη.

1930 Αρχισε τις εργασίες του το Σταφιδικό Συνέδριο στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

1931 Φασίστες των οργανώσεων «Παύλος Μελάς» και «ΕΕΕ» εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων στους συνοικισμούς της Θεσσαλονίκης: Ρεζί Βαρδάρ, Χαριλάου, Συνοικισμός 151 και Κάμπελ.

1966 Στον πόλεμο του Βιετνάμ, αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν για πρώτη φορά το Ανόι και τη Χαϊφόγκ.

1976 Μετά από 162 χρόνια βρετανικής κυριαρχίας, τα νησιά Σεϊχέλες κηρύσσονται ανεξάρτητο κράτος.

1976 Αρχίζει στο Βερολίνο η Συνδιάσκεψη 29 Κομμουνιστικών Κομμάτων από σοσιαλιστικές και καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης.

1995 Καταρρέει κτιριακό συγκρότημα στη Σεούλ, σκοτώνοντας 502 άτομα. Ηταν η χειρότερη καταστροφή στη Νότια Κορέα σε περίοδο ειρήνης.

2002 Στο λιμάνι του Πειραιά σημειώνεται έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του μεταφορέα της, Σ. Ξηρού. Η υπόθεση που ονομάστηκε «εξάρθρωση» της «17 Ν» μόλις άρχιζε...

Η φτώχεια φέρνει ... «στοίχημα»

Η πιο επικερδής επένδυση στον καπιταλισμό είναι η ...φτώχεια. Οσο μεγαλύτερη είναι η φτώχεια και όσο περισσότεροι είναι οι φτωχοί, τόσο το καλύτερο για τους «λαχειοπώλες» του συστήματος.

Στα 13 εκ. ευρώ (!) φτάνει, σε καθημερινή βάση, το ποσό που παίζεται στην Ελλάδα στο στοίχημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Ενα ποσό στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο, καθώς δεν περιλαμβάνεται εκείνο του παράνομου στοιχήματος, και φέρνει τους Ελληνες στην πρώτη θέση παγκοσμίως μετά τους Αγγλους στον τζόγο...

Δεδομένου, δε, ότι όπου ανθεί ο τζόγος, προηγουμένως το έδαφος έχει «καλλιεργηθεί» με μπόλικη ανέχεια, με περίσσεια ανασφάλεια, και με ενέσεις αφέλειας και ιδεολογικής εξαχρείωσης, στις οποίες πρωτοστατεί το ίδιο το κράτος διαφημίζοντας τον τζόγο σαν «λύση» στα προβλήματα των πολιτών του, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε την παρούσα και την προηγούμενη κυβέρνηση για τούτη την «τιμητική πρωτιά», στην οποία έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να σπρώχνουν τους Ελληνες με την πολιτική τους...

«Επέτειος»...

Σαν σήμερα, στις 29 Ιούνη 2002 έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Τέσσερα χρόνια μετά, ο απολογισμός από την «απόσυρση» της «17Ν» και η γενικότερη εικόνα στην ελληνική κοινωνία είναι εκείνη ακριβώς που θα επιθυμούσε ένα κράτος το οποίο επί 30 σχεδόν χρόνια παρακολουθούσε τη δράση των προβοκατόρων:

«Τρομονόμοι», «τρομολαγνεία» και βαθύτερη πρόσδεση στο «αντιτρομοκρατικό» άρμα του ευρωατλαντισμού, πράκτορες και «αντιτρομοκράτες» εις σάρκαν μίαν, χαφιεδοκάμερες, κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας, δικαστικές αποφάσεις στηριγμένες στην «αρχή» της συλλογικής ευθύνης, ποινικοποίηση της σκέψης στη βάση της «ψυχικής συνδρομής», κατασκευασμένοι «μάρτυρες» και «παπαγάλοι» που κατασκευάζουν ειδήσεις και φυσικά, ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση «17Ν» αυτή καθ' αυτή... «άπλετο φως» και «εξιχνίαση της αλήθειας»!

Ο Παπανδρέου είναι στην πολιτική μας ζωή κάτι σαν τον ...Κλίνζμαν, τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έγραψε προχτές στα «Νέα» ο κ. Μπίστης.

Καθότι το Μουντιάλ συνεχίζεται, και πριν ο κ. Μπίστης προβεί σε καμιά νέα «τσαρουχιά», μήπως θα έπρεπε να του μιλήσει κανείς για τον ...Μαρκαριάν;

«Σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά» (!) διαπιστώνει στην Παιδεία η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Αποστολάκη. Αλλά το θέμα δεν είναι τούτη η φοβερή... «μαντεψιά» της κ. βουλευτού. Το θέμα έγκειται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τούτα τα «σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά», όπως άλλωστε γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες, με πρώτους τους γονείς, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους μαθητές, επί ΠΑΣΟΚ... είχαν εξαλειφθεί.

Ειδικά μάλιστα την εποχή που υπουργός Παιδείας ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές δεν καταλήγει σε υπόδειξη των ενόχων. Σώπα! «Ανέλπιστοοο»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ