ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
Σελ. /32
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Κόντρα στα εφοπλιστικά συμφέροντα

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, με συνένοχο και το ΣΥΝ, είναι ταγμένοι να εξυπηρετούν τους εφοπλιστές, τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, ναυτεργάτης Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης
«Οσο τα πλοία θα βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών, κριτήριο για τη λειτουργία και το σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών και πορθμειακών συγκοινωνιών θα είναι πώς θα κερδίσουν περισσότερα οι εφοπλιστές και όχι η εξυπηρέτηση των αναγκών των νησιών, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων»... Την «πηγή του κακού» για τις δραματικές εξελίξεις σε βάρος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που είναι η ιδιοκτησία των πλοίων, αποκάλυψε χτες πλήρως, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ναυτεργάτης Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

Απέδειξε ότι τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με συνένοχο και το ΣΥΝ είναι ταγμένα να εξυπηρετούν τους εφοπλιστές. Η πολιτική που συνδυαμορφώνουν, με υπόβαθρο τις εκτρωματικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι κομμένη στα εφοπλιστικά μέτρα. Απέδειξε ότι συμφέρον των νησιωτών, συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι να συστρατευθούν ενάντια σε αυτή την πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν. Να επιβάλουν τη δική τους, τη λαϊκή εξουσία, που θα έχει τη δυνατότητα του κεντρικού σχεδιασμού των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με πλοία - λαϊκή περιουσία.

Οι εξελίξεις μιλούν από μόνες τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μετά το απαράδεκτο καθεστώς των λεγόμενων «αδειών σκοπιμότητας» ήρθε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ 2932/2001 με τον οποίο εναρμόνισε τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σταδιακή «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δηλαδή της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Αυτό το νόμο εφαρμόζει και διευρύνει με υπουργικές αποφάσεις, όπως αυτή για την απελευθέρωση των ναύλων, η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι αυξήσεις στα εισιτήρια από το 2001 μέχρι σήμερα ως και 250%!

Ο ακτοπλοϊκός στόλος συνεχώς μειώνεται, το 40% των πλοίων είναι υπέργηρα και υποσυντήρητα, γεγονός στο οποίο οφείλονται και οι συχνές βλάβες. Νησιά απομονώνονται και υποβαθμίζεται ραγδαία το βιοτικό τους επίπεδο, οι συνθήκες για τους ναυτεργάτες στα πλοία είναι τύπου γαλέρας, με τρομοκρατία και μπλε - πράσινες επιστρατεύσεις. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις στα περισσότερα νησιά είναι επικίνδυνες και συνολικά κινδυνεύει και η ανθρώπινη ζωή. Από την άλλη οι εφοπλιστές, με αδιάψευστο μάρτυρα τους ισολογισμούς τους, βγάζουν «τρελά» κέρδη.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης στιγμάτισε και τη στάση των δημάρχων και νομαρχών των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ που, στηρίζοντας αυτή την πολιτική με αποφάσεις στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, ζητούν από πάνω και την παραπέρα ενίσχυση των εφοπλιστών! Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τους κάλεσε να αγωνιστούν για ακτοπλοΐα προς όφελός τους και παράλληλα με την ευκαιρία των εκλογών να «στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδικάζοντας με την ψήφο τους, τους εκπροσώπους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και την πολιτική που υπηρετεί τα εφοπλιστικά κέρδη. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια σε δήμους και Νομαρχία που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ»
Εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Χρήστος Κιτσίδης παρουσίασε την εκλογική διακήρυξη του συνδυσμού

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας», που στηρίζεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, έστειλαν οι Τυρναβίτες με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη του συνδυασμού για τις ερχόμενες εκλογές.

Την παρουσίαση, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, έκανε ο Χρήστος Κιτσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου, ο οποίος τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές έχουν σημαντικό πολιτικό χαρακτήρα με την έννοια ότι η ψήφος του λαού θα χρησιμοποιηθεί ξανά, όπως συνέβη και στο παρελθόν, για να επιδοκιμαστεί η πολιτική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπληρωματικό μηχανισμό έκφρασης εκείνων των πολιτικών αλλαγών που στόχο έχουν το λαϊκό εισόδημα, την απασχόληση, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τη μικρομεσαία αγροτιά και τους επαγγελματοβιοτέχνες. «Μιας πολιτικής - συνέχισε - που έχει βάλει στο στόχαστρο τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και της Υγείας, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας, αλλά και τη δρομολόγηση όλων εκείνων των αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης που μετατρέπουν Δήμους και Νομαρχίες σε μηχανισμούς στήριξης και υλοποίησης αντιλαϊκών επιλογών κυβέρνησης και ΕΕ».

«Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι γυναίκες, οι νέοι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασφυκτικά προβλήματα - υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος - έχουν κάθε λόγο με την ψήφο τους να εκλέξουν μια Δημοτική Αρχή που δε θα είναι υποταγμένη στην εκάστοτε κυβέρνηση και τη λογική της ΕΕ, αλλά αγωνιστική, με ριζοσπαστική αντίληψη για το θεσμό που θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του δήμου, αλλά και για γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες. Εγγύηση για μια τέτοια Δημοτική Αρχή είναι η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της "Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας Τυρνάβου", που ως σύνολο, αλλά και ως πρόσωπα δίνουν, από χρόνια τώρα, δείγματα γραφής για το πώς υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα και τους δημοκρατικούς αγώνες».

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
«Μαύρο» στην αντιλαϊκή πολιτική

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Χοροζάνης παρουσίασε τη διακήρυξη της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας»

Ο Αντώνης Χοροζάνης
Ο Αντώνης Χοροζάνης
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και όλος ο λαός και η ανάγκη να τιμωρηθούν στις επερχόμενες τοπικές εκλογές οι πολιτικές που προκαλούν τη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής εκδήλωσης για την παρουσίαση της διακήρυξης της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Χοροζάνη.

Στη διακήρυξη της παράταξης τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι ο λαός, μπροστά σ' αυτές τις εκλογές έχει ευθύνη να αντιληφθεί πως τα προβλήματα στο χώρο δουλιάς και στον τόπο κατοικίας δεν είναι ανεξάρτητα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Οι πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας στο χώρο δουλιάς και στον τόπο κατοικίας, βρήκαν συνεπείς εκφραστές στην πόλη μας, τόσο στην πλειοψηφία της δημοτικής αρχής (ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ και οικολόγοι), όσο και στους στηριζόμενους από τη ΝΔ και τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς».

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Ελευσίνας όλο αυτό τον καιρό «έβαλε πλάτη» και έδειξε ανοχή:

  • Στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα του κόλπου της Ελευσίνας.
  • Στην επέκταση των δραστηριοτήτων «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» και «ΤΙΤΑΝ».
  • Στο ξεπούλημα των παλιών εργοστασίων «ΙΡΙΣ» και «ΚΡΟΝΟΥ» αντί να αναδειχτούν σε μνημεία της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου, να δημιουργηθούν εκεί χώροι πρασίνου και αναψυχής.
  • Στη μεγάλη καθυστέρηση του έργου της αποχέτευσης.
  • Στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εφαρμόζοντας τα προγράμματα «equal» και «stage» για την ανασφάλιστη εργασία και ξεπουλώντας υπηρεσίες του δήμου σε εργολάβους (συντήρηση πλατειών, κήπων, καθαριότητα).
  • Και αφού έχουν αναδείξει τον ιδρυτή του «ΤΙΤΑΝΑ» σε ευεργέτη, τώρα συζητούν εκπρόσωποι της «ΠΕΤΡΟΛΑ» με τη δημοτική αρχή, ότι οι επεκτάσεις του εργοστασίου δεν είναι βλαβερές!
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΗΜΑΘΙΑΣ
Ψηφίστε τους συμπαραστάτες σας

Εκδήλωση του συνδυασμού για τους αυτοαπασχολούμενους

Η επίθεση ενάντια στη δουλιά και το εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ θα συνεχιστεί εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, καθώς κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση - νομάρχες και δήμαρχοι, που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητα», είναι αντίπαλοι στα συμφέροντά τους, χειροτερεύοντας τη θέση των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Γι' αυτό είναι ευκαιρία σε αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ να δώσουν γερό χτύπημα σε αυτούς που ευθύνονται για τα βάσανά τους, καταδικάζοντάς τους.

Με τα παραπάνω λόγια, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ημαθίας, με υποψήφιο νομάρχη τον Χρήστο Τρεμπελή, απευθύνεται στους ΕΒΕ του Νομού Ημαθίας καλώντας τους να ψηφίσουν στις εκλογές με κριτήριο τα συμφέροντά τους. Να στηρίξουν και με την ψήφο τους τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», να παλέψουν και να διεκδικήσουν μαζί της για μείωση των δημοτικών φόρων στις μικρές επιχειρήσεις, για χωροθετήσεις που να διευκολύνουν τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων, τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες κλπ.

Τέλος, ο υποψήφιος νομάρχης σημείωσε ότι «η πολιτική, που καθοδηγείται από την ΕΕ και υλοποιούν με συνέπεια οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, υπηρετεί τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου για να εκτοπιστούν από την αγορά εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μεσαίοι ΕΒΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ