ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούλη 2006
Σελ. /28
Μη χολοσκάς

όλα βαίνουν καλώς

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Ωραίος ο πρόεδρος των εφοπλιστών!

Σου λέει «αφού τα κορόιδα μας θεωρούν ακόμα εθνικούς ευεργέτες, γιατί να μην ευεργετήσουμε λίγο ακόμα»...

Και προαναγγέλλει όχι μόνο νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά και λιγότερα πλοία. Γιατί, λέει, το κόστος λειτουργίας τους είναι μεγάλο και ο κρατικός παρεμβατισμός δεν αφήνει τους ευεργέτες να ναυλοχούν όλα τα σαπάκια.

Ακούς; Ακούω να λες. Και να διαβάζεις.

Τα γκάλοπ, που λένε πως σήμερα λες μπράβο και στη ΝΔ, όπως τα προηγούμενα 20 χρόνια έλεγες μπράβο και στο ΠΑΣΟΚ. Οτι κάτι Αγούδημοι που έκαναν κουμάντο επί ΠΑΣΟΚ κάνουν και επί ΝΔ, προφανώς δε σου λέει τίποτα.

Κάτσε, λοιπόν, στο μπαλκόνι παριστάνοντας πως βρίσκεσαι κάπου μεταξύ Μορίσιους και Μπόρα - Μπόρα και περίμενε τον επόμενο υπάλληλο εταιρείας δημοσκοπήσεων να του πεις πόσο ευτυχισμένος είσαι.

Τόσο, που να σ' έχει πάρει στο ψιλό ως κι αυτός ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Φοβερός! Είδες κάτι τρικλοποδιές που κάνει στη γλώσσα; Οσο λιγότερα καταλαβαίνεις, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει στην εκτίμησή σου, ο μορφωμένος! Τι λέει η στατιστική της ΕΕ; Οτι είσαι στον πάτο των αμοιβών ανάμεσα στους Ευρωπαίους, λίγο πιο πάνω από τη Σλοβακία; Ε, σιγά το πρόβλημα. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι ευεργέτες να 'ναι καλά. Να ευημερεί η χώρα. Αυτό θα πει πατριώτης τη σήμερον ημέρα. Να φροντίζεις να αυξάνουν αδιατάραχτα τα κέρδη των ευεργετών και για να μη σε παρεξηγήσουν να φιλάς και τις κατουρημένες ποδιές τους. Αν δε βρίσκεις τις δικές τους, φίλα του Κεφαλογιάννη, το ίδιο κάνει.

Κατά τ' άλλα, είμαστε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Οχι μόνον εδώ, αλλά και γύρω γύρω στη γειτονιά που λέγεται Μεσόγειος. Είδες αυτούς τους πατεράδες που σήκωναν, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση, ψηλά τα σπλάχνα τους που μόλις τα 'χαν σμπαραλιάσει οι ...ανθρωπιστικές βόμβες του Ισραήλ; Διάβασες τη δήλωση Μπους για το δικαίωμα του Ισραήλ να επιβάλει το δίκιο του; Και τις ανησυχίες της ΕΕ; Προπάντων αυτές...

Σωστός και ο Πολύδωρας. Σου λέει, με χαϊβάνια έχω να κάνω, ας πετάξω και καμιά ...παρόλα να με γράψει η ιστορία. Ακου «αρχάγγελοι» τα καρακόλια...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ

ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΑΥΡΙΟ: «Ακόμη μια δημοσκόπηση απέδειξε ότι οι Ελληνες πολίτες επιβραβεύουν το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης, αλλά κυρίως επενδύουν στη ΝΔ για την Ελλάδα του αύριο» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟΥΤΟΣ, ΩΡΕ; «Η ανατροπή αυτών των τάσεων επιβράδυνσης και στασιμότητας των επενδύσεων, της απασχόλησης και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, προϋποθέτει τη μεταμόρφωση του παραγωγικού συστήματος με την προώθηση και την ενδυνάμωση περιφερειακών παραγωγικών συμπλεγμάτων δραστηριοτήτων (κλαδικά και οριζόντια) με ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφερειακής εξειδίκευσης και της καινοτομικής - γνωσιολογικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας» (ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ: «Περίπου ένας στους δύο Ελληνες (48%) δε θα κάνει φέτος διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της VPRC (...) πέρσι δεν πήγε διακοπές το 37% του δείγματος (...) και αυτό το ελληνικό καλοκαίρι θα αποδειχθτεί ένα ακόμη όνειρο θερινής νυχτός. Πιο συγκεκριμένα για το 69% όσων δήλωσαν ότι "υπάρχει μεγάλη δυσκολία" και για το 50% εκείνων που δήλωσαν ότι "υπάρχει δυσκολία". Ειδικότερα το 32% του δείγματος δήλωσε ότι ούτε πέρσι έκανε διακοπές αλλά ούτε και φέτος προβλέπει πως θα μπορέσει να κάνει» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΣΕΝΑΡΙΑ: «Διοχετεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης "σενάρια επιστημονικής φαντασίας", για το ενδεχόμενο, δήθεν, να μεταφερθούν οι απαχθέντες Ισραηλινοί στρατιωτικοί, στο Ιράν! Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, πως κάποιοι αξιοποιούν την κλιμάκωση της βίας, για να ενοχοποιήσουν "χώρες ταραξίες", που, εδώ και χρόνια, έχουν τεθεί στο στόχαστρο της υπερδύναμης. Ειδικά, ως προς το Ιράν, φαίνεται πως οι "φωστήρες" της Ουάσιγκτον, βρήκαν άλλο τρόπο, να "τιμωρήσουν" τη χώρα των αγιατολάχ, αφού το "παιχνίδι" με το πυρηνικό πρόγραμμα δεν τους βγήκε» (η αναφορά στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ κατά Λιβάνου - Παλαιστίνης, απειλές κατά Συρίας - Ιράν

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ορατός κίνδυνος ευρείας σύρραξης Ισραήλ και Αράβων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ σε Ελλάδα - Κύπρο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΜΕΡΕΣ '82

Η ΑΥΓΗ: Πόλεμος κατά αμάχων

Ο ΛΟΓΟΣ: ΩΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ στη Μέση Ανατολή

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε νευρική κρίση οι αγορές

ΤΑ ΝΕΑ: Αποζημιώνονται συνεταιρισμοί για τα δάση

ΕΘΝΟΣ: ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ οι προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΟΦΙΑ κατά Γιώργου

ΤΟ ΒΗΜΑ: Του τράβηξε το αφτί!

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αφού βρίσκουν, καλά κάνουν

«Ο κ. Σαρρής εντόπισε την εστία του προβλήματος στον άκρατο κρατικό παρεμβατισμό, την έλλειψη ελευθερίας κινήσεως των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, που όπως είπε οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση (...) για το κόστος των εισιτηρίων υποστήριξε ότι "χρειάζεται ακόμη παραπάνω ναύλος στην οικονομική θέση αν λάβουμε υπόψη μας το κόστος λειτουργίας των πλοίων" (...) με αφορμή τις διαμαρτυρίες για έλλειψη πλοίων προανήγγειλε ότι του χρόνου τα ακτοπλοϊκά θα είναι λιγότερα και από το 2008 ακόμα λιγότερα» (ο πρόεδρος των εφοπλιστών ακτοπλοΐας / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»)

«Καρακόλια» τα λέει ο κόσμος

«Πώς θα χαρακτηρίζατε ένα Αστυνομικό Τμήμα; Ο Βύρων Πολύδωρας που εγκαινίασε όχι ένα, αλλά τρία στη Θεσσαλονίκη, είδε το θέμα με... ποικιλία... Εχουμε και λέμε λοιπόν: "φυλάκιο ηθικής τάξεως", "πολυβολείο της αρετής", "αμυντήριο για τη δημοκρατία", "ορμητήριο στη μάχη με το κακό"... Ακόμα καλύτεροι ήταν, όμως, οι χαρακτηρισμοί του για τους αστυνομικούς: "διαγνώστες του καλού και του κακού", "ιεραπόστολοι" και - το καλύτερο όλων με διαφορά - "βιγλάτορες"... "Τα λέω ποιητικά, γιατί η ψυχή μας είναι και ποίηση, όχι αφυδάτωση", εξήγησε, αφήνοντας το άναυδο ακροατήριο να ψάχνει λεξικά για να καταλάβει... τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής» (η καταγραφή στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ