ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θερμή υποδοχή από τους εργαζόμενους

Στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και στο στρατιωτικό εργοστάσιο 304 ΠΕΒ περιόδευσε η Αλ. Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ
Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ
Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας και του Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταφορών, με ενισχυμένο το ρόλο του Σιδηροδρόμου, ανέπτυξε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους του στρατιωτικού εργοστάσιου 304 ΠΕΒ και του ΟΣΕ, όπου περιόδευσε χτες το πρωί. Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνόδευαν ο Γ. Χαρίτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της ΚΕ, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ, ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας Απ. Νάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αντ. Παππάς.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις που βιώνουν εξαιτίας της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, αλλά και της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Στον ΟΣΕ οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τα ρεπό και τις άδειές τους, στην έλλειψη τροχαίου υλικού, αλλά και στην πολιτική αναδιάρθρωσης των σιδηροδρομικών γραμμών που, όπως κατήγγειλαν, δε γίνονται με γνώμονα τη γρήγορη, ασφαλή και φθηνή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δηλαδή του εργαζόμενου λαού.

Από τη συγκέντρωση στο 304 ΠΕΒ
Από τη συγκέντρωση στο 304 ΠΕΒ
Στο στρατιωτικό εργοστάσιο 304 ΠΕΒ, αναδείχτηκαν ανάγλυφα οι εξελίξεις που προοιωνίζονται συνολικότερα στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της επιλογής της ΕΕ να ισχυροποιηθεί έναντι των ΗΠΑ η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία κάτω από την ομπρέλα των επιχειρηματιών. Η Αλ. Παπαρήγα ενημερώθηκε από το διοικητή του εργοστασίου για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του εργοστασίου και στη συνέχεια συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται συνολικά 730 άτομα, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αφού υπάρχει εντατικοποίηση της δουλιάς λόγω έλλειψης προσωπικού. Το πολιτικό προσωπικό είναι 308 εργαζόμενοι, ενώ προβλέπεται να απασχολούνται 958 άτομα. Ο αριθμός των εργαζομένων θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, αφού μέχρι το τέλος του 2007 αναμένεται να φύγουν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 150 εργαζόμενοι και δεν προβλέπεται η αντικατάστασή τους. Οι εργαζόμενοι παλεύουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί το εργοστάσιο, ενώ παράλληλα διεκδικούν την επανένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, από τα οποία αποκλείστηκαν το 1985 επειδή εντάχθηκαν σε καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων που έγινε στο ΚΨΜ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε τη θέση του Κόμματος για την Κρατική Αμυντική Βιομηχανία και κάλεσε τους εργαζόμενους, συνολικά να αντεπιτεθούν στην πολιτική που υποθηκεύει την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, το δικαίωμα των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή δουλιά, στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

«Καμία εξάρτηση από καμία ουσία»!

Το οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών, οι αιτίες του, τα κυβερνητικά σχέδια για εισβολή των ιδιωτών στο χώρο της απεξάρτησης και οι θέσεις του ΚΚΕ τέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας της Αλέκας Παπαρήγα στο κέντρο ανοιχτού προγράμματος εφήβων και νέων ανηλίκων «ΠΙΛΟΤΟΣ», όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του προγράμματος Γιάννη Μίλτο και το ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας της θεραπευτικής κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ». Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία του προγράμματος - εφαρμόζεται «στεγνό» πρόγραμμα - και στη γενικότερη δράση του κατά των ναρκωτικών στην περιοχή.

«Εκτιμούμε πάρα πολύ και στηρίζουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων με τα στεγνά προγράμματα» τόνισε, μεταξύ των άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα. «Είμαστε αντίθετοι -υπογράμμισε - σε μια σειρά εκδοχές και απόψεις που αναπτύσσονται, δυστυχώς, κι από το χώρο των άλλων κομμάτων, που λένε ότι είτε αυτός που κάνει χρήση ουσιών είναι ένας ψυχασθενής άρρωστος και πολύ περισσότερο σε διάφορα προγράμματα που συνεχίζουν να μετατρέπουν το χρήστη ουσιών σε χρήστη υποκατάστατων», προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι καμία εξάρτηση από καμία ουσία. «Αυτό - σημείωσε - είναι το πιο σημαντικό. Κάθε άλλη εκδοχή, κατά τη γνώμη μας, παραπέμπει στην ανακύκλωση και στη συνέχιση του προβλήματος»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ