ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούλη 2006
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» - ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΠΕΔΥΕ
Ξανά στους δρόμους την Τρίτη

Στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Η οργή για το συνεχιζόμενο έγκλημα των Ισραηλινών σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και η ανάγκη έκφρασης διεθνιστικής αλληλεγγύης οδηγεί ξανά στο δρόμο τους εργαζόμενους φιλειρηνιστές της Αθήνας, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», θα συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση, που διοργανώνεται την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Με ανακοινώσεις τους, οι παραπάνω φορείς καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι από το Ισραήλ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν ακόμα ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανων. Εταιριών και Γραφείων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων, η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας», το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Στον Πειραιά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου διοργανώνει και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, που εξελίσσεται με τις πλάτες των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, διοργανώνουν η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Μαύρο» στους υποκριτές!

Δήλωση του υποψήφιου υπερνομάρχη με τη ΝΑΣ για την άρνηση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας να καταδικάσει τις επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και το Λίβανο

Κάλεσμα στο λαό να βγάλει συμπεράσματα από την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για ειρήνη, απευθύνει με δήλωσή του ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ, με αφορμή την άρνησή τους να καταδικάσουν απερίφραστα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και το βρώμικο πόλεμο των Ισραηλινών και των συμμάχων τους σε βάρος των Παλαιστινίων και του λαού του Λιβάνου. «Μαυρίστε τους στις ερχόμενες Νομαρχιακές εκλογές. Στηρίξτε τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους», σημειώνει ο Γ. Μαυρίκος στη δήλωσή του.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας στις 20 Ιούλη 2006:

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη βάρβαρη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και στο Νότιο Λίβανο. Οι βομβαρδισμοί αμάχων και η καταστροφή ζωτικών υποδομών, εξοντώνουν τον Παλαιστινιακό και Λιβανικό λαό.

Ζητάμε τόσο από την Ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Καλούμε τον Αθηναϊκό λαό να καταδικάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές που τις ανέχονται και τις στηρίζουν, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου».

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα αυτό της ΝΑΣ και οδήγησαν τη συνεδρίαση σε διάλυση χωρίς να παρθεί καμία απόφαση για το θέμα.

Εμπρακτη αλληλεγγύη

Συνδικάτα, οργανώσεις και μαζικοί φορείς καλούν τον ελληνικό λαό να εκφράσει εμπράκτως την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα και φάρμακα.

Συγκέντρωση χρημάτων
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210 3305.219).
  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να καταθέσουν χρήματα: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29.
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες να καταθέσουν τον όβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31.
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκεντρώνει χρήματα στο λογαριασμό Εθνική Τράπεζα 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια).
Συγκέντρωση φαρμάκων

Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων: παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, επιδεσμικό υλικό (σύριγγες, επίδεσμοι, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης), αντισηπτικά, κορτιζόνες, αντισταμινικά, οροί τροφής και τόνωσης, βιταμίνες και αντιασθματικά.

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία:

1. Της ΟΕΦΣΕΕ, Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Α, Τηλέφωνο 210 52.38.779, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00 - 18.00.

2. Της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος, τηλέφωνο 210 52.43.785, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 8.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φάρμακα να μην είναι χρησιμοποιημένα, ο χρόνος λήξης να μην είναι μικρότερος από ένα χρόνο και να μη χρειάζονται ψυγείο.

Πικετοφορίες διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Πικετοφορίες και εξορμήσεις καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, διοργανώνουν στις πόλεις τους η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω» και η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου», τη Δευτέρα 24 Ιούλη.

Οι αγωνιστικοί συνδυασμοί καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο.

ΕΕΔΥΕ
Καταδίκη της παρουσίας Αμερικανών στρατιωτών

Τη σχεδιαζόμενη αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο Λίβανο που καμιά σχέση δεν έχει με ανθρωπιστική βοήθεια, καταδικάζει η ΕΕΔΥΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας ετοιμάζονται να πατήσουν το πόδι τους στο Λίβανο μετά από 20 χρόνια. Τέτοια σχέδια - σημειώνει η ΕΕΔΥΕ - αποτελούν κομμάτι του σχεδίου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για κυριαρχία στη Μέση Ανατολή με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής», το οποίο «άρχισε με την γκανγκστερική πολιτική επίθεση του Ισραήλ (όχημα των ΗΠΑ) κατά της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, αυτό το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται και στο Ιράκ, αποτελεί ντοκουμέντο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Η ΕΕΔΥΕ μπροστά σ' αυτές τις δραματικές για τους λαούς της περιοχής εξελίξεις τονίζει πως η στάση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι στάση ανοχής και υποβοήθησης των ιμπεριαλιστών, για να πραγματοποιήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το φιλειρηνικό λαό της Ελλάδας να καταδικάσει τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή και να δυναμώσει τον αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου από την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαΐας διοργανώνει στην Πάτρα, τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της δολοφονικής - ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αντίστοιχα, καλούν την Τρίτη 25 Ιούλη, και ώρα 8 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιούλη πορεία (με δίκυκλα και αυτοκίνητα), στις 7 μ.μ., από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Καλαμάτας (πίσω από το Δημαρχείο) στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης και την πόλη της Μεσσήνης. Επίσης συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό στα γραφεία της Επιτροπής (Ψάλτη 1 Καλαμάτα), καθημερινά 8-11 το πρωί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2721029422 και 6944794213.

- Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου διοργανώνει η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣΥ) Βέροιας, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στο Πάρκο της Εληάς.

- Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης, η ΝΑΣ Ροδόπης - Εβρου, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Ροδόπης της ΠΑΣΥ, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ