ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Πάλη για τα δίκια του λαού

Ανακοίνωση των πρώτων 27 υποψηφίων Νομαρχιακών Συμβούλων

Ο Γιώργος Καραπάνος
Ο Γιώργος Καραπάνος
Τους πρώτους υποψήφιους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ηλείας, παρουσίασε ο Γιώργος Καραπάνος, υποψήφιος Νομάρχης, σε εκδήλωση που έγινε στο ΕΚ Πύργου, την περασμένη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του αγωνιστικού συνδυασμού, ο Γ. Καραπάνος τόνισε ότι «ο κάθε ένας ξεχώρισε στον κλάδο του και όλοι μαζί παλεύουν για τα δίκια του λαού, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μέσα από το εργατικό και αγροτικό κίνημα, από το κίνημα της Ειρήνης, το κίνημα της παιδείας, παλεύουν για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

Οι πρώτοι 27 υποψήφιοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν είναι οι: Χαράλαμπος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Ιωάννης ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ, τραπεζοϋπάλληλος - συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού, Αναστάσιος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, νοσηλευτής - συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Υγειονομικών, Αλέκος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, εκπαιδευτικός - μέλος της Επιτροπής ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Χρυσαυγή ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, εκπαιδευτικός - μέλος της Επιτροπής ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Γεώργιος ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, αγρότης, Κωνσταντίνος ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος - μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιώργος ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗΣ, αγρότης - αντιστασιακός, Δήμητρα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, δημόσιος υπάλληλος - συνδικαλίστρια κλάδου Εφοριακών, Ιωάννης ΖΟΥΠΙΝΑΣ, εργολάβος, Γεώργιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, Ιωάννης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, γεωπόνος - επαγγελματίας, Βίκτωρας ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, φοιτητής - μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονικής, Ιωάννης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, συνταξιούχος ΕΑΣ, Δημήτριος ΚΟΜΠΟΣΤΙΩΤΗΣ, οικοδόμος - μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ηλείας, Χρήστος ΚΟΝΤΑΛΗΣ, αγρότης - εργάτης γης, Ιωάννα ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, τραπεζοϋπάλληλος - συνδικαλίστρια και επικεφαλής των Επιτροπών Ειρήνης του Νομού, Ειρήνη ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, γεωπόνος - Τμήμα Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Ηλείας, Αγγελος ΜΠΟΥΖΗΣ, οικοδόμος - Γραμματέας ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Κώστας ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ, γεωπόνος - προϊστάμενος Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αμαλιάδας, Ιωάννης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, αγρότης - στέλεχος της ΠΑΣΥ Ηλείας, Βασίλης ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ, υπάλληλος ΔΕΗ - μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Φωτεινή ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, νοσηλεύτρια - συνδικαλίστρια ΠΑΜΕ Υγειονομικών, Σπύρος ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημήτρης ΦΡΑΓΚΑΝΔΡΕΑΣ, φοιτητής - μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, Δήμητρα ΦΩΤΕΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, δημόσιος υπάλληλος, Σταύρος ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ, δημόσιος υπάλληλος - συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Δημοσίου.

ΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Καταδίκη της «ανάπτυξης» προς όφελος του κεφαλαίου

Τη διακήρυξη και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στην Πρέβεζα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος νομάρχης Κώστας Κωτσαντής.

Στη διακήρυξη της ΝΑΣ σημειώνεται ο γενικός πολιτικός χαρακτήρας των επικείμενων εκλογών στην ΤΑ, καρπός της οποίας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό ριζοσπαστικές δυνάμεις.

Αναφέρονται ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων (ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μείωση αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ξεκλήρισμα αγροτών, υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κ.ά.) που εκφράζονται και σε τοπικό επίπεδο αποτελούν απότοκα της γενικής πολιτικής που καθορίζεται από τη στρατηγική και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Ο νομάρχης και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο νομό Πρέβεζας που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υλοποίησε και εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εβαλε πλάτη στο να εφαρμοστεί η κυρίαρχη πολιτική της "ανάπτυξης" προς όφελος του κεφαλαίου. Πολιτική που συγκεντρώνει τον πλούτο σε λίγα χέρια», επισήμανε ο επικεφαλής της ΝΑΣ.

Ορισμένα από τα δείγματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελούν:

  • Πρωτοβουλία παραχώρησης της λίμνης Ζηρού σε ιδιώτες που δεν ευοδώθηκε γιατί είχε παραχωρηθεί στη ΝΑ μόνο η χρήση της.
  • Εγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Δυτικού Αξονα (Αντίρριο - Ιωάννινα) το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.
  • Διάθεση ελάχιστων κονδυλίων και διεκδίκηση πόρων για έργα που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά έργα, έλεγχος στατικότητας κτιρίων, κ.ά.).
  • Εφαρμογή μερικής απασχόλησης με 4ωρη εργασία.
  • Στήριξαν στην πράξη τη συμβιβαστική τακτική των ομοϊδεατών τους στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και στο ΔΣ του Σωματείου των Κλωστηρίων Πρεβέζης, συμβάλλοντας στο να βρεθούν άνεργοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων με τη ΝΑΣ είναι: ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης. ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. ΚΥΡΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, γιατρός, διευθυντής Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, συνδικαλιστής των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, επικεφαλής τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ νομού Πρεβέζης. ΣΙΩΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ συνεταιριστικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

ΝΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Ενταση του αγώνα για δημόσια, δωρεάν Υγεία

Να εντείνει τον αγώνα του για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς και τη δημόσια δωρεάν Υγεία, και να καταδικάσει τους υποψήφιους του δικομματισμού, που εμπορευματοποιούν την Υγεία, κάλεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κιλκίς ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς με τη ΝΑΣ, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Κιλκίς, όπου παραβρέθηκε.

Η ΝΑΣ μετά τη συνέντευξη κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα και η κατάσταση χειροτερεύει για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, τον τελευταίο μήνα μετά την παραίτηση του διοικητή ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας, η λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς κινδυνεύει να παραλύσει. Η ΝΑΣ σημειώνει ότι στο Νοσοκομείο του Κιλκίς δεν μπορούν να γίνουν αγορές και πληρωμές, τα αναλώσιμα υλικά τελειώνουν, οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται με ειδικές συμβάσεις. Ηδη μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας υπάρχει σ' όλα τα τμήματα, ιδιαίτερα στα καρδιολογικό, ουρολογικό, τεχνητού νεφρού, ΩΡΛ και στον Αξονικό Τομογράφο, που λειτουργεί μόνο πρωί. «Η αυτοθυσία των γιατρών και όλων των εργαζομένων είναι αυτή που αυτό το διάστημα επιτρέπει την όποια λειτουργία του» σημειώνει η παράταξη.

Η ΝΑΣ απαιτεί να δοθεί λύσει άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία των κατοίκων του νομού, αλλά και ευρύτερα, κινδυνεύει απ' όλη αυτή την κατάσταση στο Νοσοκομείο. «Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές Κιλκίς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης, ο δήμαρχος και οι άλλοι υποψήφιοι στις εκλογές του Οκτώβρη, πιστοί εκφραστές της πολιτικής των κομμάτων τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν και τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην ιδιωτικοποίηση, κάνουν ότι δεν ακούν κι ότι δε βλέπουν» σημειώνει η ΝΑΣ. «Η υπερψήφιση του Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου Συνεργασίας της ΝΑΣ στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές είναι στήριγμα στους αγώνες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια» τονίζει.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Τρίτη 25 Ιούλη

-- Η ΝΑΣ Λέσβου θα παρουσιάσει τη διακήρυξή της και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων, στις 11:30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Λέσβιον».

Τετάρτη 26 Ιούλη

-- O Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στις 5:30 π.μ. στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στις 9:30 π.μ. στη Σαλαμίνα και στις 7 το βράδυ στην Πειραϊκή.

-- Τη διακήρυξη του συνδυασμού και την πρώτη λίστα των υποψηφίων για τη νομαρχία Καβάλας παρουσιάζει ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Χρήστος Ποτόλιας, στις 8:30 το βράδυ, στη «Θαλασσογραφία».

-- Η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» Κορίνθου και η ΝΑΣ Κορινθίας θα παρουσιάσουν τα ονόματα των συμμετεχόντων στα ψηφοδέλτιά τους, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

-- Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» καλεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της, στις 8:30 μ.μ., στο «Remezzo» στην Αρετσού. Θα μιλήσει ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» κι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Δαμιανός Παπαδόπουλος.

-- Ο Γιώργος Ορφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη ΔΑΣΥ, θα περιοδεύσει σε Αγία Βαρβάρα - Ασώματα, στις 8:30 μ.μ.

Πέμπτη 27 Ιούλη

-- O Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στις 9:30 το πρωί, στη Νίκαια.

-- Ο Γιώργος Ορφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη ΔΑΣΥ, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, στις 10 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ