ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Ιούλη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πάνος Σταθάκος
Πάνος Σταθάκος
Φωτ.

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ, μέλος της ΚΟΒ Περισσού του ΚΚΕ, έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιούνη 2006. Γεννήθηκε στην Κορνοφωλιά του Σουφλίου Εβρου, τη λεγόμενη «μικρή Μόσχα». Καταγόταν από εργατοαγροτική οικογένεια.

Ηταν Επονίτισσα στην Κατοχή, αντάρτισσα του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τα δύο αδέρφια της «έπεσαν» στη διάρκεια του αγώνα.

Πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, από το φθινόπωρο του 1949, γνώρισε εκεί τον σύντροφο της ζωής της Χρήστο Τσούλα και δούλεψε στο μηχανισμό του Κόμματος.

Επέστρεψε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980. Ως το θάνατό της ήταν μέλος της ΚΟΒ Περισσού και ως μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων, δούλεψε στις γυναίκες.

Στη μνήμη της τα ανίψια της Αγις και Λούλα Αθανασιάδη προσφέρουν 220 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού και οι σύντροφοί της 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΕΦΙΚΟΣ, μέλος της ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 24 Ιούνη 2006, γεννήθηκε το 1923 στην Πυλία Τρικάλων. Οικοδόμος στο επάγγελμα, από έφηβος ασχολήθηκε με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.

Το 1944 εντάχθηκε στο ΚΚΕ και ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στο Πήλιο.

Τη δεκαετία του '50-'60 δούλεψε από τις γραμμές της ΕΔΑ, ως συνδικαλιστής στο χώρο των οικοδόμων.

Βασίλης Τσίκουλας
Βασίλης Τσίκουλας
Μετά τη μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ, στην ΚΟΒ οικοδόμων Πειραιά. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση των κομματικών οργανώσεων και του σωματείου, και υπερασπίστηκε αταλάντευτα τις αρχές του ΚΚΕ.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και είχε την εκτίμηση του περιβάλλοντός του για την αγωνιστικότητα, τη λεβεντιά και ανθρωπιά του.

Συνταξιούχος πια και μέλος της ΚΟΒ «Ταξιάρχη», παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε, στάθηκε στο πλευρό της ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ «Ταξιάρχη» 200 ευρώ.

Τα παιδιά του Αγγελική, Χρήστος, Βαγγέλης

  • Επίσης στη μνήμη του Θανάση Στεφίκα οι σύντροφοί του πρόσφεραν στην ΚΟΒ Ταξιάρχη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ του προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Ιούλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Παρασκευά ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού, Μακρονησιώτη, πιστού στα ιδανικά της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος

* * *

Δήμητρα Καπνιά
Δήμητρα Καπνιά
Φωτ.

Σε ηλικία 71 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΑΣ από το Ελατοχώρι Πιερίας. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια με δημοκρατικές παραδόσεις, η οποία συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο ήταν μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού.

Εφηβος ο Γιάννης Τσάρος εντάχθηκε στους «Λαμπράκηδες». Από τη μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων στο νομό Πιερίας. Στην πρώτη Συνδιάσκεψη του 1974 εκλέχτηκε μέλος της ΝΕ Πιερίας. Διατέλεσε και μέλος της ΚΟΒ Ελατοχωρίου. Ενδιαφερόταν για τα προβλήματα του χωριού του, οι συγχωριανοί του τον εκτιμούσαν για την αγωνιστικότητα, τη συνέπεια και το ήθος του. Από το 1978 ως το 1988 τον εξέλεγαν Κοινοτικό Σύμβουλο.

Παράλληλα ήταν και δραστήριος διακινητής του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν 100 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας

  • Η ΝΕ Πιερίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού αγωνιστή.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αταλάντευτου κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Χρυσόστομος και Πηνελόπη Γιώση

* * *

Φωτ.

Στις 27 Ιούνη έκλεισε ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο του ΑΓΓΕΛΟΥ Κυπρ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Ελευθερία

Η εγγονή του Χρύσα - Ευγενία

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των εξαδέλφων μου ΠΑΣΧΑΛΗ Αποστόλη ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ, ο οποίος κάηκε πάνω στο αντιαεροπορικό στο Γράμμο από βόμβα ναπάλμ, της ΕΛΕΝΗΣ Αποστόλου ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ και της ΛΕΛΑΣ Στ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ καθώς επίσης στη μνήμη των 75 συγχωριανών μου από την Κορνοφωλιά Εβρου, μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, οι οποίοι «έπεσαν» στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου 500 ευρώ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Γιώργος Σταυρόπουλος

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΝΙΑ, στελέχους του ΚΚΕ - ΕΑΜ και των συγχωριανών μου ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν μαζί με άλλους αγωνιστές από Γερμανούς το 1944 στα Ορφανά Καρδίτσας.

Της γιαγιάς μου ΕΥΓΕΝΙΑΣ και της μητέρας μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ, που υπέστησαν τις συνέπειες.

Του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΠΝΙΑ, Ελασίτη και των ΣΤΑΘΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΑΛΑΪΝΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΛΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν το 1948 με αποφάσεις Στρατοδικείων σκοπιμότητας στη Λαμία.

Του 17χρονου αδελφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΝΙΑ που σκοτώθηκε το 1948 στις μάχες του ΔΣΕ και της συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ Βαλλίδη - ΚΑΠΝΙΑ Επονίτισσας, την οποία «έχασα» πριν από 8 χρόνια, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Κώστας Καπνιάς, Εκκάρα Φθιώτιδας

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του αγαπημένου παιδιού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, που «έφυγε» ξαφνικά στις 14 Γενάρη 2006, συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατό του και άφησε πόνο και θλίψη στην καρδιά μου, προσφέρω στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας 50 ευρώ, στην ΟΒ ΚΝΕ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας 50 ευρώ και στον Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης Β/Δ προαστείων του οποίου ήταν μέλος και στη μνήμη του πατέρα του ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΥ που συνέχιζε να στηρίζει και να πιστεύει στα ιδανικά και στα οράματα του ΚΚΕ.

Γεράσιμος Βαλλιανάτος
Γεράσιμος Βαλλιανάτος
Μαίρη Σταθάκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ προσέφεραν ο Γιώργος Πατρίδας από τα Τρίκαλα 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και η οικογένεια Αποστόλη Γρηγορίου, αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρει 40 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΜΗΤΣΟΥ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Γκανά).

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ρίνα και η αδελφή του Χαρικλειώ προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Στ. ΜΑΡΚΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Μάη 2006, υπήρξε πιστός και αμετάθετος στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη, τα παιδιά του και ο ανιψιός του Σοφοκλής προσέφεραν στο Παράρτημα Καλαμάτας της ΠΕΑΕΑ 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 5 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, από την Τέρπυλλο Κιλκίς. Υπήρξε πρόεδρος της Κοινότητας Τέρπυλλου και επί χούντας κυνηγήθηκε.

Ως το τέλος της ζωής του συμμετείχε δραστήρια στα πολιτικά δρώμενα.

Στη μνήμη του η κουνιάδα του Ευμορφία, τα παιδιά του Διαμαντής και Ελένη και ο εγγονός του Αλκιβιάδης προσέφεραν 25 ευρώ στην ΚΟΒ Πολίχνης.

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΛΕΛΑ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΛΕΛΑ
* * *

Φωτ.

Στις 25 Ιούλη συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ημέρα που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς, 100 ευρώ.

Στάθης και Γιώτης Τριανταφυλλίδης

ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ
Μήτσος Δασόπουλος
Μήτσος Δασόπουλος
Δημήτρης Σταθάκος
Δημήτρης Σταθάκος
Βασίλης Βενετσανόπουλος
Βασίλης Βενετσανόπουλος
Αγγελου Ιωαννίδης
Αγγελου Ιωαννίδης
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νικολάου ΚΟΝΤΗΣ γεννήθηκε στην Κόρινθο (Τσακώνικα) το 1923. Καταγόταν από φτωχή λαϊκή οικογένεια. Μπήκε μικρός στη βιοπάλη, αλλά και στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, εμπνεόμενος από τα ιδανικά του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Μέλος της υποδειγματικής ΕΠΟΝ στην Κατοχή, συνελήφθη στην Κόρινθο και φυλακίστηκε στο Ετσεδίν της Κρήτης και στην Ακροναυπλία για 3,5 χρόνια.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, παντρεύτηκε και έζησε στο Κιάτο Κορινθίας με την σύζυγο του Μαρία, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νίκο και την Αγγελική.

Πέθανε το 1986 στο Κιάτο, αφού η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά από τις φυλακές και τις κακουχίες.

Ο αδελφός του Αντώνης Κόντης, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στην Αργολίδα με το όπλο στο χέρι πολεμώντας για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού.

Στη μνήμη τους τα παιδιά του Γεωργίου Κόντη, ο Νίκος και η Αγγελική, προσφέρουν 3.000 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κιάτου.

Να τους θυμούνται οι παλιοί, να συνεχίζουν οι νέοι.

Ζήτω το ΚΚΕ!

Νίκος Κόντης

Αγγελική Κόντη - Δαλιάνη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ