ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΡΒΑΡΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Ετοιμάζεται ανελέητο σφυροκόπημα

Με την υποστήριξη ΕΕ και ΗΠΑ, η ισραηλινή ηγεσία διαμηνύει ότι δε θα εφαρμόσει ούτε απόφαση του ΟΗΕ που θα ζητά κατάπαυση του πυρός

Από διαδήλωση χτες μπροστά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βηρυτό

Associated Press

Από διαδήλωση χτες μπροστά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βηρυτό
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Λιβάνου αναμενόταν να εξαπολύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο ισραηλινός στρατός, που, όπως αποδείχτηκε, δεν τήρησε ούτε την 48ωρη παύση των αεροπορικών επιδρομών που ο ίδιος είχε ανακοινώσει μετά τη σφαγή στην Κάνα, την Κυριακή. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση άμεσης κατάπαυσης του πυρός, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα γίνει δεκτή «μόνο όταν ολοκληρωθούν επιτυχημένα οι ισραηλινές επιχειρήσεις, δηλαδή όταν η Χεζμπολάχ, που ήδη έχει αποδυναμωθεί πολύ, δε θα αποτελεί απειλή και η κατάσταση στο έδαφος θα έχει αλλάξει οριστικά». Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καθιστούσαν σαφές ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν «ακόμη και αν υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός».

Η αλαζονική αδιαλλαξία της ισραηλινής ηγεσίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ενισχύεται από την ανοιχτή υποστήριξη των ΗΠΑ και την χαμηλότερων τόνων της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες, πέραν μιας έκτακτης οικονομικής βοήθειας και την αποστολή στην περιοχή εκ μέρους της του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών, δεν αποφάσισαν τίποτε δεσμευτικό ή συγκεκριμένο, αποφεύγοντας ακόμη και να αποδώσουν ευθύνες στους δράστες της βάρβαρης επίθεσης.

Κρανίου τόπος έχουν γίνει πολλά χωριά στο Λίβανο

Associated Press

Κρανίου τόπος έχουν γίνει πολλά χωριά στο Λίβανο
Ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πότε ακριβώς θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα καθώς συνεχίζονται οι έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις λόγω των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί στους κόλπους τους, οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν - Συρίας απαντούσαν, με τον τρόπο τους, στις επικρίσεις. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτακί, είχε στο Λίβανο συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, αλλά και τον Γάλλο ομόλογό του που βρίσκεται στη Βηρυτό.

Απαντούν Συρία - Ιράν, οργή στη Βηρυτό

Ο Μοτακί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «βαδίζει βάσει προμελετημένου σχεδίου με πρόσχημα τους 2 Ισραηλινούς στρατιώτες» και εξέφρασε βαθιά θλίψη «για την αποτυχία του ΟΗΕ να παρέμβει στις εξελίξεις». Ο Γάλλος ομόλογός του αντέτεινε ότι το Ιράν «είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή». Από την άλλη, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Κατάρ, απ' όπου μίλησε, επίσης, για προσχεδιασμένη επίθεση «με στόχο να επιβληθεί το πλάνο που υπάρχει για ολόκληρη την περιοχή στην πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ».

Ο Σύρος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαπόλυσης επίθεσης και κατά της χώρας του, ενώ η Δαμασκός έδωσε εντολή στο στρατό να «βρίσκεται σε ετοιμότητα». Παράλληλα, η ηγεσία του Κατάρ κατηγόρησε «ορισμένες αραβικές ηγεσίες ότι δίνουν πράσινο φως στο Ισραήλ». Την Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, του οποίου ο γγ χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία» την ισραηλινή επίθεση.

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Εμίλ Λαχούντ, υποστήριξε ότι «το Ισραήλ έχει αποτύχει στους στόχους του εξαιτίας της σθεναρής αντίδρασης του λιβανικού λαού». Ο πρωθυπουργός Φουάντ Σανιόρα απέρριψε τη «συγνώμη» της ισραηλινής ηγεσίας για τη σφαγή της Κάνα, ενώ συνεργάτες του επιβεβαίωναν ότι ο Σανιόρα αρνήθηκε να συναντήσει την Κοντολίζα Ράις κατά την πρόσφατη ...δεύτερη επίσκεψή της στην περιοχή.

Η λιβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, χτες, ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 828 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 3.200, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Σκληρές μάχες και σφυροκόπημα

Σώμα με σώμα μάχονται Ισραηλινοί στρατιώτες και Λιβανέζοι μαχητές σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά σημεία λίγα χιλιόμετρα εντός του λιβανικού εδάφους: στο ύψος των πόλεων Χούλα και Μακ αλ Τζάμπαλ, καθώς και στο τρίγωνο των πόλεων Ταϊμπέ, Αανταϊσέ, Κφαρ Κίλα. Στις περιοχές αυτές, το, από αέρος, σφυροκόπημα ήταν και χτες αδιάκοπο, ενώ από δυτικά, ισραηλινά στρατιωτικά πλοία έπλητταν τις πόλεις Μανσούρι, Σαμάα, Τάιχ Χαρφάν, στην περίμετρο της Τύρου.

Η ισραηλινή αεροπορία φρόντισε, χτες, κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης «εκεχειρίας στις αεροπορικές επιθέσεις», να πλήξει τις οδικές αρτηρίες μεταξύ πόλεων Ανσάρ, Μπαμπλίγιε και Ζραρίγια, που βρίσκονται βορείως του ποταμού Λιτάνι. Θεωρητικώς, η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία έχει διακηρύξει ότι στόχος της είναι να «εκκαθαρίσει την περιοχή μέχρι τον ποταμό Λιτάνι από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ». Χτες, όμως, ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις περιοχές βορείως του Λιτάνι ρίχνοντας φυλλάδια στους κατοίκους να εγκαταλείψουν, επίσης, τα σπίτια τους.

Ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις και πάνω από τη Βηρυτό, σε μια προφανή προσπάθεια άσκησης περαιτέρω τρομοκρατίας. Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε όσες οδικές αρτηρίες είχαν απομείνει ανέπαφες μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, στα βορειοανατολικά της χώρας, αφήνοντας, πλέον, ως μοναδική διέξοδο προς τα συριακά σύνορα μόνο το βορρά.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι από την έναρξη των επιχειρήσεων έχει σκοτώσει 300 μαχητές της «Χεζμπολάχ», αριθμό που η σιιτική οργάνωση κατεβάζει στους 47. Επίσης, επιβεβαιώθηκε, αργά χτες, ότι σκοτώθηκαν άλλοι 3 Ισραηλινοί στρατιώτες στις μάχες, ενώ επιπλέον 15.000 έφεδροι κλήθηκαν επειγόντως να παρουσιαστούν ενόψει της εξαπόλυσης ολομέτωπων επιχειρήσεων.

ΚΚ ΛΙΒΑΝΟΥ
«Ολοι στον αντιστασιακό αγώνα»

Ανακοίνωση για αντιμετώπιση της βάρβαρης ισραηλινής επίθεσης

Εκκληση στον λιβανικό λαό να αντισταθεί με κάθε μέσο στην ισραηλινή εισβολή, να πάρει τα όπλα και να συμμετάσχει στον αντιστασιακό αγώνα απηύθυνε με νέα ανακοίνωσή του το ΚΚ Λιβάνου, υπογραμμίζοντας ότι είναι αγώνας ενάντια στα κατακτητικά σχέδια και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτά, αλλά και αγώνας ανεξαρτησίας και ενότητας του λιβανικού λαού. Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση του ΚΚ Λιβάνου σημειώνεται:

«Η βαρβαρότητα της (ισραηλινής) επίθεσης και οι επικίνδυνοι στόχοι της θέτουν στον λιβανικό λαό σοβαρές ευθύνες: να αντισταθεί και να προσπαθήσει να αποτύχουν αυτοί οι στόχοι. Αυτά όλα, επίσης, αναγκάζουν τη λιβανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική της συνενοχής ή την ονειροπόληση περί μιας αμερικανικής ή "διεθνούς" προστασίας. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμμέτοχες στην επίθεση αυτή και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.

Ο λαός και η κυβέρνηση πρέπει να ενωθούν, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο στρατιωτικής δράσης, ασφάλειας και διαφύλαξης της ζωής των πολιτών. Γι' αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μια πραγματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κάνει διάκριση ανάμεσα στους φίλους και στους εχθρούς του Λιβάνου υπό το πρίσμα της συγκεκριμένης επίθεσης. Μια κυβέρνηση που θα στηρίζει πραγματικά και θα συνεργάζεται με τους ήρωες της αντίστασης που καλλιεργούν τη δόξα του Λιβάνου για άλλη μια φορά, που υπερασπίζονται τη γη, την ανεξαρτησία, την ενότητα και την ύπαρξη της χώρας απέναντι στην εγκληματική αμερικανο-σιωνιστική στρατιωτική μηχανή.

Λιβανέζικε λαέ:

Το Ισραήλ προσπαθεί για άλλη μια φορά να θέσει υπό την κατοχή του τμήματα του λιβανικού εδάφους, προσπαθεί να καταστρέψει το λαό του και τον πολιτισμό του.

Η ισλαμική αντίσταση συνεχίζει να κάνει ηρωικές θυσίες και πετυχαίνει ηρωικές νίκες. Ο στρατός μας στέκεται ακλόνητος παρά το γεγονός ότι αξιωματικοί του και στρατιώτες του έγιναν στόχος σε επιθέσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν μόνο ως δειλές δολοφονικές απόπειρες. Σε αυτή τη στιγμή, το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μάς καλεί να συμμετάσχουμε στον αντιστασιακό αγώνα και να σταθούμε απέναντι στους κατακτητές και τα εγκλήματά τους. Αυτό είναι το καθήκον μας ως πολιτικά κόμματα, ως αριστερές δυνάμεις που κάποτε διαδραμάτισαν τιμητικό ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στις κατοχικές επιθέσεις, που μέσα από το Λιβανικό Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης, το 1982 και μετά, έκαναν πράξεις ηρωισμού που ο λαός μας θυμάται με περηφάνια.

Καλούμε τη νεολαία να αντλήσει από αυτή την εμπειρία, να εμπνευστεί και στηριχτεί πάνω σε αυτήν συμμετέχοντας στον αντιστασιακό αγώνα και παραμένοντας αμετακίνητη στα χωριά και στις πόλεις. Τους καλούμε όλους να πάρουν τα όπλα και να συναντήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ορδές των εχθρών υπερασπίζοντας τη γη μας, την ανεξαρτησία, το λαό μας, όλα αυτά που είναι ιερά για εμάς.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ιστορική φάση. Ο λαός μας θα θριαμβεύσει, φέρνοντας την ανατολή της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ενότητας για εμάς, αλλά και για το αραβικό έθνος, κατατροπώνοντας και διώχνοντας όλους όσοι λεηλατούν, εισβάλλουν και κατακτούν».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Λαϊκές οργανώσεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα και φάρμακα.

Συγκέντρωση χρημάτων
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210.3305.219).
  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να καταθέσουν χρήματα: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29.
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες να καταθέσουν τον οβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31.
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκεντρώνει χρήματα στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια).
  • Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, συγκεντρώνοντας χρήματα. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα γραφεία της ΝΑΣ στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου). Υπεύθυνος: Γιάννης Κομνηνός, τηλ. 210.3302.078, 210.3301.106.
Συγκέντρωση φαρμάκων

Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων: Παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, επιδεσμικό υλικό (σύριγγες, επίδεσμοι, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης), αντισηπτικά, κορτιζόνες, αντιισταμινικά, οροί τροφής και τόνωσης, βιταμίνες και αντιασθματικά.

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία:

1. Της ΟΕΦΣΕΕ, Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Α, τηλέφωνο 210.5238.779, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00 - 18.00.

2. Της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος, τηλέφωνο 210.5243.785, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 08.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φάρμακα να μην είναι χρησιμοποιημένα, ο χρόνος λήξης να μην είναι μικρότερος από ένα χρόνο και να μη χρειάζονται ψυγείο.

Αλληλεγγύη από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης λαμβάνουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι μαζικοί φορείς.

Δεκατρείς υποψήφιοι στη Λέσβο εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για το έγκλημα που συντελείται στη Μέση Ανατολή και καλούν το λαό της περιοχής να ανταποκριθεί έμπρακτα στην έκκληση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων γίνεται στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43 Μυτιλήνη) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το σχετικό κείμενο συνυπογράφουν ο υποψήφιος νομάρχης Λέσβου, Βαγγέλης Παλαιολόγος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κόρακας, Μύρινας Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, Λουτρόπολης Θέρμης Αθανασία Καλαϊτζόγλου, Μανταμάδου Δημήτρης Καρατζιτζής, Μολύβου Διονύσης Καράτσαλος, Πέτρας Ιγνάτης Κοτζαμπάσης, Καλλονής Χρυσούλα Ζωγράφου - Στεριανού, Ευεργέτουλα Στρατής Σταυρινός, Πλωμαρίου Μαρία Ανδρή, καθώς και οι νυν δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι Αγιάσου Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, Πολυχνίτου Γιάννης Συκάς, Αγ. Παρασκευής Αλέκος Ευαγγελινός.

Στην Ικαρία

Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν λάβει και τέσσερις εκλεγμένοι και εκ νέου υποψήφιοι στην Ικαρία. Με κείμενό τους, καλούν τον ικαριώτικο λαό και τους μαζικούς φορείς του νομού, να καταδικάσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τις πολεμικές επιχειρήσεις και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που τις ανέχονται και τις στηρίζουν. Πρόκειται για τους δημάρχους: Σπύρο Τέσκο (Αγ. Κηρύκου), Στυλιανό Σταμούλο (Ευδήλου), Φανούρη Καρούτσο (Ραχών) και το νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ και υποψήφιο Μ. Τσαντίρη. Σημειώνεται ότι στα Δημαρχεία Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών συγκεντρώνονται φάρμακα και γάλα - σκόνη, που θα αποσταλούν στους πληγέντες με ευθύνη των Δήμων.

Τη συνεχιζόμενη εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους λαούς. Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας στη συνεδρίασή του, συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης για τη συνεχιζόμενη εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και αποφάσισε ομόφωνα:

1) Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο λαό του Λιβάνου.

2) Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων τώρα.

3) Καλούμε το λαό της Καρδίτσας να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή του στην επίθεση του Ισραήλ και, επίσης, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Επείγουσα έκκληση προς τα Ευρωπαϊκά Κινήματα Ειρήνης

«Η φωνή των Ευρωπαϊκών κινημάτων για την ειρήνη και τη δημοκρατία είναι απαραίτητη για να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις βαρβαρικές επιδρομές και να σταματήσει αυτός ο τρελός πόλεμος - στο πλαίσιο του οποίου διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, από τη Ραμάλα σε επείγουσα έκκληση για να δυναμώσει η κινητοποίηση.

Σε αυτήν σημειώνει: «Η ΕΕ και οι λαοί των χωρών - μελών της έχουν μεγάλη ευθύνη όσον αφορά στην τήρηση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης. Ο καθένας πρέπει να κινητοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα για να αναγκαστεί το Ισραήλ να σταματήσει αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο εναντίον του Λιβάνου και των Παλαιστινιακών Κατεχόμενων Εδαφών.

Σας καλούμε, ως κινήματα ειρήνης, να αναλάβετε έναν κατεπείγοντα και άμεσο ρόλο ώστε να πιεστούν οι κυβερνήσεις των χωρών σας ώστε να αναγκάσουν το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του. Λόγω της επικυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να εγκρίνει μια απόφαση που να καλεί να τερματιστεί αυτός ο παράνομος πόλεμος.

Ελπίζουμε ότι θα εντείνετε και θα επεκτείνετε τις προσπάθειές σας ώστε να υπάρξει άμεσα εκεχειρία και να σταματήσουν οι δολοφονίες όλο και περισσότερων αθώων αμάχων.

Σας καλούμε να εργαστείτε μαζί μας για να επιτευχθεί μια δίκαιη και συνολική ειρήνη σε όλη την περιοχή, σύμφωνη με τη διεθνή νομιμότητα.

Το κλειδί για μια τέτοια ειρήνη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και η ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, ώστε όλη η περιφέρεια να μπορέσει να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ