ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Δόθηκε το σύνθημα για ευρεία χερσαία εισβολή

Ενα κομβόι ισραηλινών τανκς που έχουν περάσει τα σύνορα και κινούνται στο Νότιο Λίβανο

Associated Press

Ενα κομβόι ισραηλινών τανκς που έχουν περάσει τα σύνορα και κινούνται στο Νότιο Λίβανο
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το εναρκτήριο λάκτισμα για ευρεία χερσαία εισβολή στο Λίβανο έδωσε, αργά χτες το απόγευμα, μετά από τετράωρη συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας, Αμίρ Περέτζ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Οπως δήλωναν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ο Εχούντ Ολμέρτ, εκφράζοντας και το σύνολο της ισραηλινής ηγεσίας, εξέφρασε με τον τρόπο αυτό τη «βαθιά δυσαρέσκειά» του για τις τροποποιήσεις που συζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας ως προς το σχέδιο απόφασης για το θέμα. Το Τελ Αβίβ, παρ' όλα αυτά, δήλωνε «έτοιμο να σταματήσει τις επιχειρήσεις οποτεδήποτε χρειαστεί, αν υπάρξει διπλωματική πρόοδος».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ένας καθοριστικός παράγοντας για τη λήψη της χτεσινής απόφασης είναι και η διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια της ισραηλινής κοινής γνώμης που κρίνει ως «αναποτελεσματική» τη, μέχρι σήμερα, στρατιωτική δράση στο Λίβανο. Επιπλέον, η δημοτικότητα του Ολμέρτ βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Υπό μία έννοια, βέβαια, η διεύρυνση των επιχειρήσεων και η μετατροπή τους σε ολομέτωπη επίθεση έχει, ήδη, αρχίσει, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς, από την Τετάρτη το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ. Και χτες ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκόπησαν στόχους στο νότο, στον Ανατολικό αλλά και στο Βόρειο Λίβανο.

Για άλλη μια φορά, καταιγισμό βομβών δέχτηκαν, τα ξημερώματα, τα νότια προάστια της Βηρυτού, με τη συνοικία Σίγια να γίνεται, εκ νέου, στόχος νωρίς το απόγευμα. Ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν τη γέφυρα Χίσα, στην περιοχή Ακαρ, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία και 15 χιλιόμετρα από τη Μεσόγειο. Δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν από τη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή.

Ακολούθησε νέο αεροπορικό πλήγμα κοντά στο μεθοριακό πέρασμα με τη Συρία, Μασνάα, 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βηρυτού. Το πέρασμα έκλεισε μετά από αλλεπάλληλα πλήγματα τις πρώτες ημέρες του πολέμου. Μετά και από τις χτεσινές επιδρομές, το μοναδικό μεθοριακό πέρασμα με τη Συρία που λειτουργεί κανονικά, ακόμη, είναι αυτό κοντά στην πόλη Αρίντα, δίπλα στη Μεσόγειο, στα βόρεια του Λιβάνου.

Κατά τα άλλα, δρόμοι, κατοικημένες περιοχές, αλλά και οχήματα έγιναν στόχος της ισραηλινής αεροπορίας στο Μπααλμπέκ, στη Σιδώνα, στην Τύρο, στο Τζμπάα, στο χωριό Χάρουφ (στο νότο) στη Ναμπάτιγια, αλλά και σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής κοιλάδας Μπεκάα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί από τους κατοίκους των πεδινών περιοχών του νότου, που ισοπεδώνονται. Μεταξύ των οχημάτων που επλήγησαν λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι συγκαταλέγονται και τουλάχιστον 2 οχήματα που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Βηρυτού για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια για το νότο. Τουλάχιστον άλλοι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις επιδρομές αυτές.

Σκληρές μάχες σώμα με σώμα

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι σκληρές συγκρούσεις στο έδαφος, που, όπως όλα δείχνουν, θα κλιμακωθούν περαιτέρω. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε 2 στρατιώτες νεκρούς και 19 τραυματίες (από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι χτες το απόγευμα). Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι με τη βοήθεια της δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL απομακρύνονται από στρατόπεδο στην κατειλημμένη, πλέον, πόλη Μαρτζαγιούν οι 350 Λιβανέζοι στρατιώτες που είχαν εγκλωβιστεί εκεί.

Αντίθετα, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Χεζμπολάχ» ότι γίνονται σκληρές μάχες στις πόλεις Αϊτα αλ Σάαμπ, Καντάρα, Ρασάφ, Μπέιτ Γιαχούν και Λαμπουνέχ, όπου η οργάνωση διατείνεται ότι «σκότωσε ή τραυμάτισε» τουλάχιστον 15 Ισραηλινούς στρατιώτες και ότι κατέστρεψε 2 τανκς «Merkava». Από την άλλη, ρουκέτες «Κατιούσα» έπληξαν τη Χάιφα τραυματίζοντας ελαφρά 2 πολίτες, ενώ η «Χεζμπολάχ» ανακοίνωσε ότι στόχευσε και τις ισραηλινές πόλεις Κιριάτ Σμόνα, Ναχαρίγια, Αβιβίβ, Κφαρ Γκιλάντι, Μαργκολότ, Μετούλα.

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΟΗΕ
Αντιπαραθέσεις και συμβιβασμοί μέχρι την τελευταία στιγμή

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ετοιμη να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωνε η γαλλική διπλωματία, αργά χτες βράδυ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση σήμερα τα ξημερώματα να διενεργηθεί ψηφοφορία και να υιοθετηθεί κάποια απόφαση για τις εξελίξεις στο Λίβανο. Οι γαλλικές δηλώσεις έγιναν μετά από αλλεπάλληλες μαραθώνιες διαβουλεύσεις, κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε επίπεδο, πλέον, υπουργών Εξωτερικών, τουλάχιστον όσον αφορά στις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι αργά χτες, στο σχέδιο ψηφίσματος έχουν, εμμέσως και με πολλά περιθώρια ερμηνειών, ενσωματωθεί ορισμένα από τα αιτήματα της Βηρυτού, για τα οποία ασκεί πιέσεις και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Ετσι σε αντίθεση με το αρχικό γαλλο-αμερικανικό σχέδιο απόφασης, η νέα πρόταση φέρεται να προβλέπει «ανάπτυξη του λιβανικού στρατού στο νότο της χώρας με την υποστήριξη της δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL, η οποία θα γίνει ταυτόχρονα με την ισραηλινή αποχώρηση».

Αν και δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν, επίσης, στο ότι υπό την αραβική πίεση και τη σθεναρή άρνηση του Λιβάνου να δεχτεί κάτι διαφορετικό, το νέο σχέδιο απόφασης δεν προβλέπει αλλαγή του στάτους κβο της υπάρχουσας δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο. Δηλαδή, δεν τη μετατρέπει σε πολυεθνική πολυάριθμη δύναμη της οποίας τα καθήκοντα θα υπάγονται στο άρθρο 7 του Οργανισμού, δηλαδή θα έχουν και εντολές στρατιωτικής εμπλοκής. Αντίθετα, η UNIFIL, που αφήνεται βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθούν οι αρμοδιότητές της στο μέλλον με ένα δεύτερο ψήφισμα, παραμένει υπό το καθεστώς του άρθρου 6, δηλαδή με ρητά καθήκοντα μη στρατιωτικής εμπλοκής.

Το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται ότι είναι και αυτό που βρίσκει αντίθετη την ισραηλινή ηγεσία, η οποία χτες έδωσε εντολή διεύρυνσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο, καθιστώντας σαφές ότι «θα τερματιστούν όλα αν υπάρξει ικανοποιητική διπλωματική πρόταση». Η ισραηλινή ηγεσία επιδιώκει να διατηρήσει τα στρατεύματά της στο Λίβανο μέχρις ότου αναπτυχθεί διεθνής δύναμη «γιατί ο λιβανικός στρατός δεν είναι αρκετός». Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Ουάσιγκτον, γι' αυτό και ουδείς μπορούσε με βεβαιότητα να προείπει αν έχει επιτευχθεί κάποια υπόγεια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας, που, αρχικώς, θα «θολώνει» τα πράγματα για τις αραβικές χώρες αλλά στη συνέχεια θα ικανοποιεί τα ισραηλινά αιτήματα.

Ακόμη και έτσι, πάντως, το σχέδιο ψηφίσματος δε φαίνεται να απαντά στις λιβανικές ανησυχίες. Και αυτό γιατί δεν εμπεριέχει ρητά εγγυήσεις για τη διαφύλαξη της λιβανικής κυριαρχίας, ούτε αίτημα ολικής κατάπαυσης του πυρός, αφού δεν κατονομάζει το Ισραήλ ως επιτιθέμενο μέρος και εμμέσως του αναγνωρίζει το δικαίωμα «επιχειρήσεων αυτοάμυνας», κάτι που άλλωστε ισχυρίζεται ότι πράττει το Τελ Αβίβ.

Θεωρητικώς, το σχέδιο ψηφίσματος δίνει 10 μέρες για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αναλάβει δράση η UNIFIL.

Τηλεφωνήματα και έρευνες

Στο περιθώριο των διαβουλεύσεων αυτών, απορρίφθηκε σχέδιο απόφασης της Μόσχας, που ζητούσε άμεσα 72ωρη εκεχειρία για «παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», καθώς Ισραήλ - ΗΠΑ εκτίμησαν ότι θα λειτουργήσει προς όφελος της «Χεζμπολάχ», η οποία θα μπορέσει να ανασυνταχθεί. Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ιρανό ομόλογό του για το ζήτημα, ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη για τον ίδιο λόγο στην Αγκυρα.

Τέλος, μετά από εισήγηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, το 47μελές Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ ενέκρινε με 27 ψήφους υπέρ και 11 κατά τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Ισραήλ για «τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών στο Λίβανο και για πλήγματα κατά αμάχων και ανθρωπιστικών οργανώσεων». Η επικεφαλής της σχετικής Αρμοστείας του ΟΗΕ, Λουίζ Αρμπορ, είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο για εγκλήματα πολέμου, αν και είχε ζητήσει να υπάρξει ανάλογη έρευνα και για την πλευρά της «Χεζμπολάχ».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Λαϊκές οργανώσεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα και φάρμακα.

Συγκέντρωση χρημάτων
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210.3305.219).
  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να καταθέσουν χρήματα: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29.
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες να καταθέσουν τον οβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31.
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκεντρώνει χρήματα στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια).
  • Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, συγκεντρώνοντας χρήματα. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα γραφεία της ΝΑΣ στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου). Υπεύθυνος: Γιάννης Κομνηνός, τηλ. 210.3302.078, 210.3301.106.
Συγκέντρωση φαρμάκων

Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων: Παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, επιδεσμικό υλικό (σύριγγες, επίδεσμοι, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης), αντισηπτικά, κορτιζόνες, αντισταμινικά, οροί τροφής και τόνωσης, βιταμίνες και αντιασθματικά.

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία:

1. Της ΟΕΦΣΕΕ, Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Α, τηλέφωνο 210.5238.779, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00 - 18.00.

2. Της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος, τηλέφωνο 210.5243.785, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 08.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φάρμακα να μην είναι χρησιμοποιημένα, ο χρόνος λήξης να μην είναι μικρότερος από ένα χρόνο και να μη χρειάζονται ψυγείο.

Ο ΟΤΕ άφησε το «Ριζοσπάστη» χωρίς τηλεπικοινωνίες

Χωρίς τηλεφωνικές και άλλες επικοινωνίες έμεινε από χτες το πρωί μέχρι και την έκδοση της εφημερίδας ο «Ρ». Ο λόγος είναι ότι ο ΟΤΕ, με τον πλέον απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, στην ουσία εδώ και καιρό, δεν επιλύει χρονίζοντα προβλήματα του δικτύου του ώστε να αποκαταστήσει βλάβες που επηρεάζουν ανεπανόρθωτα την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών και των άλλων μορφών επικοινωνίας.

Το πρόβλημα με τις επικοινωνίες του «Ρ» και ειδικά με τη γραμμή που συνδέει την εφημερίδα με το διαδίκτυο, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Αυγούστου, οπότε και ενημερώθηκαν για πρώτη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ.

Μετά από συνεχείς επικοινωνίες και επαφές, δύο φορές, συνεργεία του Οργανισμού επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, χωρίς ωστόσο να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες που υπήρχαν στο δίκτυο. Αντίθετα, τα προβλήματα επεκτείνονταν συνεχώς καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την υπόθεση έκδοσης της εφημερίδας, μέχρι που χτες το πρωί - μια ολόκληρη βδομάδα μετά την πρωτοεμφάνιση των προβλημάτων - το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας και το σύνολο των επικοινωνιών της με τον έξω κόσμο διακόπηκε εντελώς.

Συνεργείο του ΟΤΕ επισκέφτηκε πάλι τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας στο Κρυονέρι, διαπίστωσε ότι υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα που είναι ευθύνης του Οργανισμού (όπως ειπώθηκε έχουν διαβρωθεί τα καλώδια), αλλά το συνεργείο... αποχώρησε και η εφημερίδα υποχρεώθηκε να εξακολουθήσει να βρίσκεται χωρίς τηλέφωνα και άλλες επικοινωνίες.

Τα προβλήματα του δικτύου και οι επιπτώσεις τους στην εφημερίδα χρονολογούνται από το 1999, οπότε και έγινε η μετεγκατάσταση του «Ρ» στο Κρυονέρι. Ολα αυτά τα χρόνια η εφημερίδα αντιμετωπίζει αλλεπάλληλα προβλήματα με τις τηλεφωνικές γραμμές, τις γραμμές μεταφοράς δεδομένων, τις γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και όλα αυτά τα χρόνια ο ΟΤΕ δε δίνει λύση, ή οι όποιες λύσεις δίνει δεν ξεπερνούν τα προβλήματα.

Είναι βέβαιο ότι ο προσανατολισμός της διοίκησης του ΟΤΕ, να λειτουργεί ανταγωνιστικά στο «απελευθερωμένο» περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών και να εξασφαλίζει όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους του, ταυτίζεται την επιδίωξη της συνεχούς μείωσης του κόστους παραγωγής που συνοδεύεται από την κλιμακούμενη υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την αποφυγή των αναγκαίων εργασιών για τη συντήρηση και τις επισκευές που πρέπει να γίνονται, τη μείωση του τεχνικού και άλλου προσωπικού, την ανάθεση επισκευών σε ιδιώτες εργολάβους που πολλές φορές αντί να διορθώσουν τη ζημιά κουκουλώνουν το πρόβλημα.

Ομως εξίσου βέβαιο είναι πως οι αρμόδιοι «κρατούντες» στον Οργανισμό, δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν με τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα τα προβλήματα που έχει ένας συνδρομητής - πελάτης τους, όταν μάλιστα πρόκειται για καθημερινή εφημερίδα, όπως ο «Ρ».

Αναρωτιόμαστε τι έχουν να απαντήσουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικούντες και -πολύ περισσότερο- πώς αντιμετωπίζει η ίδια η κυβέρνηση το γεγονός ότι ο «Ρ» για μια ολόκληρη μέρα υπέστη ένα πρωτοφανές τηλεπικοινωνιακό «μπλακ άουτ» από τον ΟΤΕ;

ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο την Τρίτη 22 Αυγούστου

Νέο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Αυγούστου. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης πήραν το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Πέρασε σχεδόν ένας μήνας που ο λιβανέζικος λαός ηρωικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά συνεχίζει να αντιστέκεται στη βάρβαρη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ. Μια επιδρομή που στηρίζουν ξεκάθαρα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Το ΠΑΜΕ εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και την απαίτησή του να σταματήσει αυτός ο πόλεμος οργανώνει την Τρίτη 22 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, Συλλαλητήριο στο Πολεμικό Μουσείο. Θ' ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία».

Η ΕΕΔΥΕ

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Αμερικάνικη και την Ισραηλινή Πρεσβεία για να απαιτήσουν να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ και των στηριγμάτων του (ΗΠΑ, ΕΕ) κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση την Πέμπτη

Νέα συγκέντρωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης οργανώνουν την επόμενη Πέμπτη 17 του Αυγούστου στις 8 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Θεσσαλονίκης.

Καλούν το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να διαδηλώσει την απαίτησή του να σταματήσει άμεσα και άνευ όρων ο σφαγιασμός των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, και να αφεθούν μόνοι τους να καθορίσουν τις τύχες τους, να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη και να μην αποσταλούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Λίβανο, να μην εμπλακεί η χώρα μας σε τέτοιου είδους αποστολές. Παράλληλα, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι απειλές των ΗΠΑ ενάντια στον περήφανο κουβανικό λαό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ