ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΑΚΕΛ

Για την επέτειο των 80 χρόνων απο την ίδρυση του ΚΚ Κύπρου

Συμπληρώνονται σήμερα, 15 Αυγούστου, 80 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, που συνέχειά του αποτελεί το ΑΚΕΛ. Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια,

ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Λευκωσία

Αγαπητέ σύντροφε Χριστόφια,

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυση, στις 15 Αυγούστου 1926, του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου που συνέχειά του αποτελεί το ΑΚΕΛ, η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό αγωνιστικό χαιρετισμό στα στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ για την ηρωική ογδοντάχρονη πορεία του Κόμματος και μέσω αυτού στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για τους αγώνες του.

Το ΑΚΕΛ-ΚΚΚ, πιστό στις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και Δικαιοσύνης, αγωνίζεται αταλάντευτα, ως ηγετική πολιτική δύναμη με τη συμμετοχή του σήμερα και στη διακυβέρνηση της χώρας, για την ενότητα του κυπριακού λαού, ενάντια στην κατοχή, για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με την ευκαιρία της επετείου των 80 χρόνων του κόμματος, το ΚΚΕ χαιρετίζει τις στενές συντροφικές σχέσεις και τη συνεργασία των δύο κομμάτων στους κοινούς μας σκοπούς και τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.

Η σημερινή διεθνής κατάσταση με την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, αλλά και την επιδείνωση των λαϊκών προβλημάτων από την ένταση της εκμετάλλευσης και τα αντιδημοκρατικά μέτρα που αντιμετωπίζουν οι λαοί στην ΕΕ, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την παραπέρα εμβάθυνση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των λαϊκών κινημάτων στην περιοχή μας και τον κόσμο.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και το ΑΚΕΛ, στην πάλη για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη και δικαίωση της κυπριακής υπόθεσης».

ΑΘΗΝΑ 11/8/06

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ