ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού»

Εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά της υποψήφιας δημάρχου με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση»

Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη
Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος εγγυητής των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και ο ΣΥΝ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας, ενώ την ίδια στιγμή την αποδέχεται και δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση» κατά τη διάρκεια εξόρμησης στο λιμάνι του Πειραιά, που πραγματοποίησε χτες το πρωί μαζί με στελέχη και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, ενημερώνοντας τους ταξιδιώτες για τις θέσεις του ΚΚΕ για την ακτοπλοΐα. Ακόμα, κάλεσε τους νησιώτες, τους επιβάτες αλλά και τους ναυτεργάτες να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Η Ελπίδα Παντελάκη ανέφερε διεξοδικά τις συνέπειες της «απελευθέρωσης» της ακτοπλοΐας με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, την εντατικοποίηση των δρομολογίων των πλοίων, την εντατικοποίηση της εργασίας των ναυτεργατών, επισήμανε την προκλητική απόφαση η οποία πάρθηκε εν κρυπτώ για την κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων και τόνισε:

«Είμαστε κάθετοι ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμιά διαπραγμάτευση σε ένα ζήτημα. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού. Σήμερα έχουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των εφοπλιστών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες».

Αφού αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η άρση του απαγορευτικού, η Ναυτική εκπαίδευση, η οποία «ανοίγει» το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση, υπογράμμισε: «Εμείς λέμε ότι χρειάζονται ριζικά μέτρα, ριζικές αλλαγές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Οσο το κουμάντο είναι στα χέρια των εφοπλιστών θα εξυπηρετούν τους ίδιους» και πρόσθεσε: «Για όλα αυτά υποκρίνεται το ΠΑΣΟΚ και ο τσακωμός με τη ΝΔ είναι για το ποιος θα είναι καλύτερος εγγυητής της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εφοπλιστών. Βεβαίως, δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο ΣΥΝ ο οποίος την ίδια στιγμή που κλαίει για τις συνέπειες της απελευθέρωσης δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία των εφοπλιστών».

«Οι εργαζόμενοι, κατέληξε η Ελπίδα Παντελάκη, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και ιδιαίτερα μπροστά στις τοπικές εκλογές, να ψηφίσουν με κριτήριο τα προβλήματά τους και να αποτελέσει και το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κριτήριο ψήφου. Να θυμηθεί ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νησιωτικός πληθυσμός ότι πήραν πρωτοβουλίες τόσο οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ όσο και οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΣΥΝ να επιδοτούνται οι εφοπλιστές μέσω των ακτοπλοϊκών εταιριών που θέλουν να δημιουργήσουν στα νησιά».

Οι συνταξιούχοι θέλουν δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους του Πειραιά και των γύρω Δήμων, να στηρίξουν με την ψήφο τους υποψήφιους δημάρχους των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Σωματείων Πειραιά και γύρω Δήμων Ξηράς και Θάλασσας (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ και Εκτελωνιστών).

Την Ελπίδα Παντελάκη στον Πειραιά, τον Στέλιο Μπενετάτο στη Νίκαια, τον Γιάννη Πατσιλινάκο στο Πέραμα, τον Δημήτρη Μουρίκη στο Κερατσίνι, τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο στο Ρέντη, τον Νίκο Μπεάζογλου στη Δραπετσώνα, τον Απόστολο Συρίγο στον Κορυδαλλό, τον Βασίλη Λεμπέση στη Σαλαμίνα, καθώς και τον υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ στον Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη.

«Εμείς οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, κάτοικοι του Πειραιά, αλλά και στους άλλους δήμους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ξέρουμε ότι ο δήμαρχος, ο κάθε δήμαρχος σε μια πόλη, παίζει αποφασιστικό ρόλο όσον αφορά τα προβλήματα τόσο της πόλης του, όσο και γενικότερα, όπως η ανεργία, η υγεία, το συγκοινωνιακό, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η παιδεία, ο πολιτισμός κλπ. και όχι μόνο η λακκούβα ή ο φωτισμός στον ένα δρόμο που βέβαια είναι και αυτά μέσα στις υποχρεώσεις τους και που για να δοθεί λύση στα παραπάνω χρειάζεται να έρθει ο δήμαρχος σε ρήξη με την εξουσία και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, γιατί όταν σε μια πόλη με πάνω από 100.000 κατοίκους, το 25% είναι άνεργοι και του χτυπούν την πόρτα, πρέπει να ενδιαφερθεί για αυτούς».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα: «Οταν η υγεία στην πόλη του νοσεί, από τη σκόπιμη αδιαφορία της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ για να την εμπορεύονται οι ιδιώτες, η δημαρχία πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Οταν η ακρίβεια απορροφά και το τελευταίο λεπτό από την τσέπη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ο δήμαρχος πρέπει να συμμερίζεται τους κατοίκους αυτούς και να τους συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για πάγωμα των τιμών, για δουλιά, την εφαρμογή των ΣΣΕ και που σήμερα ο κατώτερος μισθός ενός υπαλλήλου πρέπει να είναι 1.300 ευρώ, 52 ευρώ το μεροκάματο και 1.050 ευρώ η κατώτερη σύνταξη, πλήρης απασχόληση και όχι Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα τετράωρα κλπ.».

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», Νίκος Διασάκος, θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στις 7 μ.μ. στο δημοτικό διαμέρισμα Αρτεμισίας.
  • Ο υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Τζαβάρας, θα περιοδεύσει στο δήμο Γαργαλιάνων, στις 7 μ.μ.
  • Η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Μεσσηνίας, Ντίνα Κασιμιώτη, θα περιοδεύσει στο δήμο Αίπειας, στις 7 μ.μ.
  • Η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Μεσσηνίας, Φωτεινή Παναγοπούλου, θα περιοδεύσει στο δήμο Αριστομένη, στις 7 μ.μ.
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», Δημήτρης Λεμποτέσης, θα παρουσιάσει την πρώτη ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού, στις 8.30 μ.μ. στο δημαρχείο της Ανδραβίδας.
Αύριο, Κυριακή 20 Αυγούστου
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», Νίκος Διασάκος, θα περιοδεύσει στα δημοτικά διαμερίσματα Μικρή Μαντίνεια και Βέργα, στις 7 το απόγευμα
  • Ο υποψήφιος νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζαβάρας θα μιλήσει στο δήμο Θουρίας, στις 8.30 το βράδυ.
  • Ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ Μεσσηνίας, Νίκος Κουτουμάνος θα μιλήσει στο δήμο Μεσσήνης, στις 8.30 το βράδυ.
ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
«Φτάνει πια το πλιάτσικο κυβέρνησης - επιχειρηματιών»

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 2 του Αυγούστου, με την οποία παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός το πάρκο Δηλαβέρη προκειμένου να κατασκευαστεί ιδιωτικό κολυμβητήριο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση» και η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη.

Αφού επισημαίνει πως τις «φαρμακερές αντιλαϊκές επιθέσεις συνηθίζουν και τις κάνουν Αύγουστο» προσθέτει: «Το είχαμε επισημάνει από παλιά. Η πολιτική των αναδιαρθρώσεων, δηλαδή το χάρισμα των πάντων στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Στοχεύει και την ανάσα μας. Οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι είναι χρυσάφι γι' αυτούς. Λιπάσματα, ΧΡΩΠΕΙ, ακτές, τόποι λαϊκής αναψυχής, λιμάνια. Εδώ πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο. Στοχεύει και το μυαλό μας, το μυαλό των παιδιών μας. Την πλήρη υποταγή μας κατευθείαν στη νοοτροπία του σκλάβου απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο με τους ίδιους τους εκπροσώπους του. Με πρόσχημα τα φίλαθλα αισθήματα και την ανάγκη της νεολαίας για άθληση, παραδίδεται δημόσιος ελεύθερος χώρος πρασίνου σε επιχειρηματικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που μειώνονται διαρκώς οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για τη νεολαία».

Ακόμα, καλεί τους κατοίκους της Παλιάς Κοκκινιάς και της Αγίας Σοφίας, «να δείξουμε τα αντανακλαστικά μας. Να καταλάβουν ότι δεν περνάνε τέτοιες επιχειρήσεις τσιμεντοποιητικής χειραγώγησης, που, εκτός των άλλων, πρέπει να παραβούνε πολλούς νόμους και ό,τι απόμεινε από το Σύνταγμα που να περιφρουρεί το περιβάλλον, να βάλουν πολλοί, στα ίσα και όχι πλαγίως, όπως σήμερα, την υπογραφή τους σ' αυτό το ανοσιούργημα, να εκτεθούν στο σύνολό τους όλοι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ